Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
475
Tıklama
0
Öne Çıkarma
İngiltere'de veya Kıbrıs'ta İngilizce mütercim tercümanlık okumak
X
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Bu yıl 12. sınıf oluyorum. Üniversite sınavına gireceğim. Öncelikle durumumu açıklamak istiyorum.

İngiliz vatandaşlığım var. Benim çok küçük yaşlardan beri hayalim hep çevirmen olmaktı. Ailem Türkiye'de kalmamı istemiyor. Gerek işsiz kalma durumu, gerek ekonomi vs. anlatmaya gerek yok ki siz de çok iyi biliyorsunuz.

İngiltere'de okumayı tercih etmezsem babamın işi gereği Kıbrıs'a taşınacağız. Üniversiteyi (İngilizce Mütercim Tercümanlık) Kıbrıs'ta okumalı mıyım? Ne kadar iyidir veya kötüdür bilmiyorum. Sıralaması kötü olduğu için üniversiteye o gözle bakmak da yanlış olur gibime geliyor. Biraz araştırdığımda iyi sıralama yapanlara laptop, kalacak yer ve para bursu verildiğini gördüm Kıbrıs'ta. Beni bir kendine çekmedi değil. Maddiyatı sorun etmeyin, beni Kıbrıs'a getirdikleri gibi okutabileceklerini de biliyorum. Aynı şekilde İngiltere'de olursam da halamlarda kalacağım.

Tamam, Türkiye veya Kıbrıs konusunda az buz kafamda bir şeyler var, mütercim tercümanlık dedik ama İngiltere'de ne yapacağım? Japoncaya ilgim var, üniversitenin sitesinde JLPT'den N5 düzey sertifikasına sahip olmam gerektiğini gördüm bölüme girebilmek için. İngiltere'de çevirmenlik için bir bölüm var mıdır? Ne yapmam gerek? Sürekli bunları düşünüyorum ama hâlâ ne yapacağıma karar veremedim. Ha bir de işin kötü yanı, lise bitti bitecek bunlar A level, IB diploması gibi şeyler diyorlar. Niteliksiz anadolu lisesinde ne arasın bunlar abicim 
 Kaldık böyle işte.



D
2 yıl
Teğmen

Hocam kıbrısla İngiltere arasında kalınır mı?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

T
2 yıl
Onbaşı

hocam merhaba kapımın önünde bir aston martin bir de bisiklet var sizce hangisine binmeliyim?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
2 yıl
Yüzbaşı

bisiklet sağlıklı




Bu mesajda bahsedilenler: @thevictorious
G
2 yıl
Er

hocam eğer güney kıbrıs'tan bahsediyorsanız düşünülebilir ama eğer kktc'den bahsediyorsanız Türkiye'de yaşayabileceğin problemlerin çok daha çetrefillisini orda yaşarsınız. Kıbrıs market fiyatları ve konut fiyatlarını bir araştırın ne dediğimi daha iyi anlayacaksınız.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Godismee -- 6 Ocak 2022; 17:45:38 >

R
2 yıl
Er

Benim bildiğim kadarıyla kıbrıs pek okunacak yer değil. Dayım orda yaşadı yıllarca. Zevke sefaya düşüp okuyamıyorlar çeldirici çok faktör var öğrenci için diyor. Ayrıca üniye giden birkaç kişiden de böyle duymuştum.
Ve alım gücü de öyle trden çok farklı değil. Asgari ücret orda 2x ama sallıyorum domates de 2xe yakın. (asgariye zam öncesinde konuşmuştuk) sıkıntılar var vs yine tr v2 gibi bir şey.
Yukarıdaki arkadaş güzel örneklemiş. Bisiklete binilir mi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.