Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
1420
Tıklama
0
Öne Çıkarma
INCELEME - Tt Isurus Pro | G930 ve Piston 3 Karşılaştırma | Bol SS
V
8 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Geçen günlerde Amazon üzerinden verdiğim Isurus Pro siparişim bugün sabah saatlerinde evime ulaştı. Bende internette az materyal bulunması ve forumda merak edilen bir model olması üzerine kendimce bir inceleme ve elimde halihazırda bulunan ve uzun süredir kullandığım G930 ve Xiaomi Piston 3 ile karşılaştırma yapayım dedim.

Öncelikle ürürün teknik özelliklerini vs içeren orijinal site adresini ve benden daha önce bu ürürünün incelemesini yapmış birkaç sitenin adresini vereyim ön bilgi olması adına çünkü ben daha çok bu sitelerde bulunmayan ayrıntılar ve karşılaştırmalardan bahsedeceğim:

https://www.ttesports.com/Headset/192/ISURUS_PRO/productPage.htm?a=a&g=ftr
http://www.eteknix.com/ttesports-isurus-pro-ear-gaming-headset-review/
https://www.tweaktown.com/reviews/7218/tt-esports-isurus-pro-ear-gaming-headset-review/index.html

--------------------------------------------------------


< Resime gitmek için tıklayın >
Bu resim alıntıdır.

-Isurus Pro incelememize kutusu ile başlayalım. Dışardan baktığınızda yada elinize aldığınızda herhangi bir markanın ürün kutusundan farklı olarak bir ekstra sunmuyor Isurus Pro. Bu yolla ne eksik ne de fazlasını veriyor bizlere.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

-Kutuyu açıp içinden Isurus Pro'yu çıkardığımızda ilk fark edeceğiniz nokta büyüklüğü oluyor kesinlikle. Çoğu üründe ufak tutulan arka kısım Isurus Pro'da oldukça ama oldukça büyük tutulmuş. Bal peteği deseni ve onun içinde ejderha logosu ürünün en dikkat çekici kısımlarından. Bal peteği desenin hemen yanında siyah üzerine beyaz yazı ile R-L ibaresi bulunuyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

-Ürünün üzerindeki kontrol tuşları sol kabloda yer alıyor ve bu kulaklığı diğer bütün modellerden ayıran çıkarılabilir mikrofonu da sol kulaklığın üzerinde bulunan giriş ile kulaklığa bağlanıyor (Bu girişi aşağıdaki Piston 3 ile karşılaştırma fotoğrafında net şekilde görebilirsiniz). Ayrıca belirtmekte fayda var: sağ kablo, sol kabloya göre 20-25 cm daha uzun.

< Resime gitmek için tıklayın >

-Çıkartılabilen mikrofon 10-11 cm uzunluğunda. Mikrofonun iskeleti ince, metal malzameden yapılmış ve kablo metal parçanın üzerinde açılmış deliklerden geçerek sağlı sollu bir desen izlemekte. Esnemeye izin vermeyen metal parça normal kullanım senaryosunda yanağınızın üzerinde ağzınıza çok da uzak olmayan bir noktada duruyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

-Standart 3.5mm çıkışı olan ürün yanında bilgisayarlar için Audio-Mic Splitter ile geliyor. Ülkemizde pek de kolay bulamayacağımız bu basit aparatın kutu içeriğinden çıkması oldukça güzel bir ayrıntı olmuş. Ayrıca kablonun ucunun tam yuvarlak yerine bir yüzeyinin düz olması takma/çıkarma işlemini oldukça kolaylaştırıyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

-Kutu içeriğinin en güzel artısı tabiki taşıma çantası. Boyutları 11x7x3 olan çantayı kıyaslamak için birkaç örnek:

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

-Fakat burada belirtmek istediğim bir negatif madde var. Ürün kablosunun hantallığı (daha sonra değineceğim) ve 10-11 cm uzunluğundaki esnemeye elvermeyen çıkarılabilir mikrofon taşıma çantasına ucu ucuna sığıyor. Keşke mikrofonu dikine rahatça sığdırabileceğimiz bir çanta olsaymış demeden geçemeyeceğim.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

-Gelelim Xiaomi Piston 3 ile karşılaştırmaya...

-Öncelikle kulaklığın kulağımıza takacağımız kısımlarını karşılaştıralım:

< Resime gitmek için tıklayın >

-Pek yoruma gerek kalmadan çok açıkça görülüyor ki Isurus Pro, Piston 3'e göre oldukça büyük. Yukarıda dediğim gibi kulağın iç kısmının büyük olması Isurus Pro'yu kulakları küçük olan kişiler için anında eleme nedeni olabilir.

< Resime gitmek için tıklayın >

-Kulaklık üzerindeki kontrolcü konusunda Isurus Pro büyük hatta kaba sıfatını kolayca kapıyor. Buna rağmen Piston 3'ün şık ve zarif tasarımı altında benim gibi çoğu kullanıcının deyim yerindeyse illallah ettiği büyük bir kusuru var: Doğru tuşa basamamak. Toplu taşıma gibi alanlarda telefonu çıkarmadan şarkı değiştirmek için kullandığımız bu bölümün geri-bildirimi çok az olan ve aralıksız tuşlardan oluşması beni kullandığım 5 aylık sürede kulaklıktan biraz soğutmuştu. Isurus Pro ise büyük olmasına rağmen bu hataya düşmüyor. Gerek ayrı olan tuşları gerekse de oldukça güzel geri-bildirimi ve bu geri-bildirime eşlik eden tatminkâr "klik" sesi ile beğenimi fazlasıyla kazandı.

< Resime gitmek için tıklayın >

-Kablo ve kablo kalitesine geldiğimizde ise işin rengi biraz değişiyor ve subjektif bir hal alıyor. Isurus Pro plastik ve dolaşmayı önleyecek yuvarlak hatları olmayan kablo tasarımı izlerken Piston 3 ise kumaş/iplik örgü dokusunu tercih etmiş. Benim oyum ise daha şık ve premium duruşu ile Piston 3'e, fakat kırmızı-siyah renk paletini benimseyen Isurus Pro'ya da bu kablo tasarımından başkası uyuşmazdı gibi geliyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

-Son olarak iki kutu içeriğinden çıkan kulaklık uçları resimlerde görülmekte.

-Fiziksel izlenimlerim bu yöndeydi. Şimdi de işin çok daha subjektif olan kısmına, yani ses kısmına gelelim:
Önemli not: Ses konusunda konuşurken herhangi bir equalizer ayarı olmadan kutudan çıktığı hali için konuşacağım.
Piston 3'ü kullandığım ilk andan bu ana kadar hiç değişmeyen bir görüşüm var; bu kulaklık muhteşem mid ve tiz verirken bass konusunda yokları oynuyor. Isurus Pro ise bass konusunda Piston 3'e fark atıyor, burası kesin. Mid'de biraz boğulsa da yüksek seslerde cızırtıların olmaması kullanıcısını memnun edecek özellikte. Bulunduğu fiyat segmentinde piyasadaki rakipleri altında ezilmeyen bir ürün Isurus Pro. Amacı müzik değil oyun olan bir kulaklık için bence bu özellik oldukça önemli. Oyun demişken Isurus'u yaklaşık 1 yıldır sıkıntısız kullandığım G930 ile kıyaslamak ne kadar doğru olur bilemem ama meraklıları için birkaç yorum yapayım. Öncelikle G930 fiyatı için (geçen sene Black Friday döneminde $70+kargo ile 200 lira gibi bir fiyata gelmişti) oldukça iyi ve kaliteli ses veren bir kulaklık ve oyunlara çok rahat bir şekilde kendinizi kaptırmanızı sağlıyor. Kafaüstü kulaklıkların, kulakiçi kulaklıklara göre sizi ortamdan kopararak oyuna katma üstünlüğü burada malesef Isurus Pro için de değişmiyor. Buna rağmen patlama ve silah sesleri konusunda kötü iş çıkarmadığı da ortada Isurus'un.
Yeniden Piston 3'e dönersek izolasyon konusunda Isurus Pro ile çok fazla farkı yok ama Piston 3 çok ufak farkla önde gibi. Benim için en değerli özelliklerden birisi olan mikrofonları karşılaştırırsak Isurus Pro sınıfına göre oldukça temiz mikrofon sesi veren Piston 3'ü rafa kaldırtacak cinsten. Çıkarılabilir mikrofonu olmadan da Piston 3'e göre daha iyi olan Isurus mikrofonu taktığınız anda bambaşka bir kimliğe bürünüyor ve sınıfındaki çoğu ürünü rahatça geçiyor. Telefon görüşmelerimde Önce Piston 3 ardından aynı konuşma içinde Isurus Pro'yu kullandım. Karşı taraftan aldığım bilgilere göre Isurus Pro az önce dediğim gibi mikrofon alanında çok daha iyi bir kulaklık. G930'u denediğimde en sevdiğim özelliklerinden birisi mikrofonuydu. Isurus'un mikrofonu sınıfı için oldukça iyi olmasına rağmen kendi sınıfının dışındaki bu büyük cüsseli (ve pahalı) rakibi ile yarışabilecek kapasitede değil fakat... Burada büyük bir "fakat" koymak istiyorum çünkü Isurus Pro, G930 karşısında kalite farkı hissedilmesine rağmen online oyunlar gibi sesin asıl kalitesinin de altında sıkıştırılarak kullanıldığı alanlarda bu farkı hissettirmeyecektir. Eğer ses kartınıza takıp ses kaydı alırsanız az önce dediğim gibi fark hissediliyor ama CS:GO, Payday2 gibi oyunlarda oyunun tam ortasında G930 ile Isurus'u değiştirdiğimde diğer oyunculardan sesin kötülüğüne dair hiçbir tepki almadım. Bu da bizi sonuç kısmımıza getiriyor:

SONUÇ

Öncelikle acı gerçekler: Bence Isurus Pro "kulakiçi kulaklıkların oyuncular için en iyi mikrofon kalitesi" dışında neredeyse hiçbir alanda "EN İYİ" diyebileceğimiz bir ödülü alamayacak bir ürün. Malzeme kalitesi muhteşem değil. Kaba, hantal ve büyük oluşu onu "cebinize atıp taşıyabileceğiniz ürünler" kategorisinden kolayca çıkarıyor (Belki de bu nedenle taşıma çantası veriyorlar yanında?). Müzik kalitesi olarak konuşursak her alanda ortalama üzeri puan alabilecek fakat hiçbir zaman tepeye oynayamayacak performansı var. Taşınma sıkıntısı ve ortalama değerleri Isurus Pro'yu müzik için alınabilecek kulaklık olma statüsünden çıkarıyor. Bana göre günlük kullanımda Piston 3 hâlâ daha makul bir seçenek. Isurus Pro'ya göre daha düşük olan maliyeti (Gearbest'te $12.83) bu konuda Piston 3'ün elini kuvvetlendirdiği de bir gerçek.

"Peki bu ürünü alınır yapan nedir?" diye soracak olursanız standart bir cevabım yok. Benim için G930 yeterli bir kulaklık olmasına rağmen isteğim ve Isurus Pro'yu alma nedenim daha güzel ses kalitesi değil çok uzun oyun süreleri boyunca kafaüstü kulaklığın o dayanılmaz hâle gelen yorgunluğundan kurtulurken oyunun heyecanını kaybetmemek istememdi. Önceden G930 ile geçen 3-4 saatten sonra dayanamayıp kulaklığı bırakıyordum ve oyun için mikrofonu olan tek mantıklı tercihim Piston 3 kalıyordu ama tahmin edersiniz ki ses kalitesi ve mikrofon kalitesi yeterli değildi. Isurus Pro bu açığı muhteşem şekilde dolduran bir ürün benim için. Bunun dışında laptop kullanıcıları için taşınabilir çantası ve muhteşem-hafif olması LOL, DotA2 gibi konuşmanın gerekli olduğu fakat kafaüstü kulaklıklarının fazlalık olduğu anlar için biçilmiş kaftan. $20.99 + $6.74(kargo) ile bana toplamda 80 lira gibi bir maliyete gelen Isurus Pro'yu her yerde her zaman kullanmak yerine müzik için daha iyi bir kulaklığı olan ve genelde oyun oynayacağı zaman kullanmak için alacak kişilere gönül rahatlığıyla önerebilirim.

25.03.16 - 4 AY SONRA GELEN EDIT: Bir arkadaşın mesajı üzerine ürünü ona anlatmışken buraya da ekleyeyim istedim. Belki almayı düşünen birileri olur. Ürün için benim aldığım $21+Kargo olan fiyatı çok ama çok uygunmuş onu anladım. Çok rahat bir şekilde $30-$35 edebileceğini söyleyebilirim. Ürünün şu anki satış fiyatı olan $40+Kargo, taşınabilirlik sorunları nedeniyle biraz fazla. Ürünün kalitesi ve rahatlığını size şöyle anlatayım; aldığım günden bu yana G930'a ihtiyaç dahi duymadan tüm online oyunlarımı bu ürünle oynadım. Bunun yanı sıra telefon performansı olarak özellikle mikrofonu muhteşem işler çıkarıyor. Kısaca performans konusunda hiçbir sıkıntısı yok.

09.05.16 - 5,5 AY SONRA GELEN EDIT: Ürünün şu anki Amazon fiyatı $30+Kargo olmuş. Şu anki fiyatıyla kaçmaması gereken bir ürün olduğunu düşünüyorum. Yukarıda yazdığım gibi özellikle laptop'larda oyun, Skype ve günlük telefon konuşmaları için bu üründen daha iyisi şu an bulunmuyor. Bu kullanıcı profili ile kullanırsanız inanılmaz verim alırsınız bu üründen. Bir buçuk ay önce yazdığım olay hala devam ediyor bu arada: G930'um tozlandı kullanmamaktan. Kesinlikle ihtiyaç duymuyorum. Her geçen gün iyiki almışım diyorum.

Aklına takılan herhangi bir soru olursa bu konu üzerinden yada PM olarak soru sorabilirsiniz.

--------------------------------------------------------


Resimlerde gördüğünüz ürünleri merak eden olursa diye buraya ekleyeceğim:
-Mavi standa benzeyen ürün LG G3'üm için aldığım Itıan'ın wireless şarj cihazı. Spigen Slim Armor takılı iken bile şarj edebildiği için aldım LINK
-Beyaz örümcek şekilli stand LINK
-Mousepad SteelSeries QcK Heat Orange LINK
-Monitör Asus VX248








< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VoLVoXxX99 -- 9 Mayıs 2016; 17:24:04 >

S
8 yıl
Yüzbaşı

Gayet güzel bir inceleme olmuş. Bende sizin incelemenizden yararlanarak, Razer hammerhead incelemesi yaparım.

Tt Isurus çok farklı bir yapısı var. Markayı ve modeli bilmeyen biri şöyle diyebilir; bu apaçi hangi çin pazarından almış bu kulaklığı diyebilir.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
V
8 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Sağolun hocam, kutuyu ilk açtığımda ben bu kadar büyük birşey sipariş etmemiştim dedim
Hammerhead tercih etmeme nedenim nerdeyse herkesin mikrofonu hakkında olumsuz yorumları ve Isurus'un iki katı fiyat istemeleriydi. Sadece yardımcı kulaklık olarak aldığım bir ürünün o denli pahalı olması bana mantıklı gelmemişti. Umarım üründen memnun kalırsınız, incelemeyi bekliyorum merakla.




Bu mesajda bahsedilenler: @SpEeDy!
D
8 yıl
Yüzbaşı

Teşekkürler inceleme için. Bende Razer Hammerhead Pro in siparişinde bulunmuştum. Nacizane bende ufak bir inceleme yaparım.



S
8 yıl
Yüzbaşı

Piston3 çok dengeli bir kulaklık ve fiio gibi bir kulaklık amfisi ile gerçek performansı ortaya çıkıyor. Bass özelliğini az bulanlar Piston 2 ile huzura erebilorler .keza aynı şekilde fiio kulaklık ile performans çok daha iyi olur bu Piston 2 de de.
Ekleme:hem Piston2 ve 3 elimde var.Ayrica fıio kulaklık amfisi de var.birçok kez test ettim .





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stone2003 -- 17 Kasım 2015; 7:11:36 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
8 yıl
Moderatör

Teşekkürler hocam güzel inceleme.

Isurus Pro bende var ve oyun için harika bir kulaklık.Sürücüleri büyük olduğundan muhtemelen.

Ancak benim kasanın ön bağlantıları dandik olduğundan arka bağlantılardan bağlıyorum kulaklığı bu şekilde de kablo boyutu kısa kalıyor.Mikrofonu da letebilmek için ne tür bir kablo önerebilirsiniz.Standart uzatma kablosu denedim çalışmadı..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
8 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Daha önce uzatma kullandığımda ses veya mikrofonda sıkıntım olmadı ama bu işlemi Isurus ile hiç denemedim.Kulaklıkla birlikte gelen kabloya takıp çıkış kısmını da standart 3.5 jak uzatmaları ile uzatıp bunu kasanın arkasındaki mic girişine takmayı denediniz mi acaba?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VoLVoXxX99 -- 1 Aralık 2015; 20:41:19 >


Bu mesajda bahsedilenler: @ecay
W
2 yıl
Binbaşı

700 sene sonra yazıyor olacağım ama elinde bu kulaklıktan olup satmayı düşünen var mı?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.