Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
494
Tıklama
0
Öne Çıkarma
[İNCELEME] HP Pavilion Gaming 15-DK1008NT
K
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Marka: Hewlett- Packard Company

Model: Pavilion Gaming 15-DK1008NT

Ekran boyutu: 15.6 "

Çözünürlük: 1920 x 1080 pixel

İşlemci: Intel Core i5- 10300H

Ekran kartı: Intel UHD + Nvidia GTX1650 Ti

Ram: 8GB DDR4 3200Mhz

Hard Disk: 512 GB M2 SSD

İşletim sistemi: FreeDOS

USB Sayısı: 3 adet Type A tam boy , 1 adet Type C formunda toplam 4 adet

Optik sürücü: Bulunmamaktadır.

Arkadaşlar tecrübelerimi aktaracağım ürün 1U5S5EA olarak geçiyor. 10 gün kadar oldu alalı. İlk günden orijinal MS Windows 10 ve MS Office 2010 Ev ve İş uygulamalarımı yükleyip aktivasyonlarını yaptım.



KASA


Kasası plastik ancak leğen plastiği değil çok açık ara farkla kaliteli bir plastik olduğu belli. Belki kaliteli plastiğin ortalamasının düştüğü tek yer ekran çerçevesi onun dışında şirketlerin gözdesi Lenovo Thinkpad'lerin kasası kadar kaliteli diyebilirim.

Gaming serisi olduğu için incisi boncuğu çokmuş :) Hoparlörlerin deseni gerçekten mükemmel, arada parmağımla sürtesim geliyor Klavyesi pozitif enerji veren güzel bir yeşil ton ışık veriyor.

Alt kasa da sadece 1 tane kapak var. Cihazın garantisi bittiğinde işlemci macunu sürme ya da i7 ye upgrade etmesi çok kolay olacak şekilde tasarlanmış. Belki garantisinin dolmasını beklemeden RAM ve Intel Wi-Fi 6E AX210 wifi kartımın montajını yapmak için açabilirim. Ayrıca HP çağrı merkezini aradım RAM yükseltme işlemi cihaza zarar vermemek suretiyle yapılırsa garantiden çıkmadığını belirttiler. Siz yine de teyit edin sorumluluk kabul etmiyorum :)


EKRAN


Ekran MAT olarak tercih edilmiş. Parlak ekranlara oranla renk canlılığında önemsiz bir miktarda düşüklük var ama en azından pc kullanırken kendinizi ya da evin penceresini görmüyorsunuz. Gözlerim çok rahatladı eski Asus X550JX laptopuma kıyasla. Panel 40Hz ve 60Hz de çalışabiliyor. Günümüzde 144Hz hızlı paneller mevcut ancak bu cihazda tercih edilmemiş. Ben bir eksisini görmedim, hatta pilde photoshop çalışırken, film izlerken 40Hz ye alıyorum batarya çok daha iyi gidiyor gibi geldi bana.


KLAVYE


Klavye chicklet tarzda. Tuş aralıkları ve büyüklüğü tam yerinde.. 2 kademeli ışık mevcut, film seyredince ya da ışıksız ortamda oyun oynarken, rapor hazırlarken, photoshop yaparken gözünüzü almıyor. İstenirse komple de kapanabiliyor. Tek eksi diyebileceğim noktası sanki şeffaf tasarlanmış ama üstüne çıkartma yapıştırmışlar gibi durması. Çizilmeye müsait gibi durduğu için harici klavye ile kullanıyorum ama kendi klavyesine ihtiyaç duyduğumda Samsung Gear S3 saatime aldığım çelik kordon beni korkutuyor bu sebeple saati çıkartıyorum. Kıl, takıntılı garip bir adamımdır, o çizik beni gelip bulacak bir gün eminim


TOUCHPAD


Touchpad'in büyüklüğü mükemmel. Yalnız kullandıkları boyadan ötürü kayganlığı düşük seviyede. Algılaması ve zoom özellikleri çok iyi.. Sağ tarafından aşağa yukarı scroll yapabiliyorsunuz.


WEBCAM


Webcam her webcamde olduğu gibi iyi ışıklandırılmış ortamda güzelce çekiyor. Az ışıklı ortamlarda ise greenlenmeye rastlamadım. EBA , Zoom , Skype gibi uygulamalarda sorun çıkartmayacaktır.


BATARYA


Bataryasını oyunda test etmedim çünkü bataryanın aşırı hızlı boşalması ısıya sebebiyet veriyor bu da hem bataryaya hemde cihazın içindeki ek bileşenlere zararlı. Bu sebeple biraz photoshop çalıştım, film izledim , nette takıldım ortalama 6.5 - 7 saati görüyor diyebiliriz (Dengeli modda).

Şarj adaptörü bir gaming serisi notebooka göre gayet kibar geldi ve ilginç bir şekilde hafif. Bir önceki Asus X550JX deki resmen eşek ölüsüymüş tabiri caizse :)


BAĞLANTI


Cihazda 3 USB 3.0 - 1 USB Type C - Bluetooth - Wi-Fi - Ethernet - HDMI - Hafıza kartı okuyucu var.

Cihazda Realtek Wi-Fi kablosuz bağdaştırıcı var ama Intel Wi-Fi 6E AX210 takacağım için sorun etmedim. Intel'in kartları daha iyi çekiyor ya da bana öyle geliyor bilmiyorum :)



Ivırı zıvırı geçip şimdi bu bebeği aldıran özelliklere yoğunlaşalım;

İŞLEMCİ


Cihazda Intel tarafından üretilmiş bir i5-10300H işlemci bulunmakta. İşlemcide, 4 çekirdek 4 de HT sanal çekirdeğiyle birlikte 8 işlem birimi var. Normalde 2.5Ghz de çalışıyor ancak performans isteyen uygulamalar olursa 4.5 Ghz e kadar turbo boost teknolojisi olduğu için overclock çekebiliyor kendine. Daha fazla teknik detay için;


https://www.intel.com.tr/content/www/tr/tr/products/sku/201839/intel-core-i510300h-processor-8m-cache-up-to-4-50-ghz/specifications.html



EKRAN KARTI


Cihazda biri Intel UHD öteki Nvidia GTX 1650 Ti olmak üzere 2 tane ekran kartı var. Bu ikili AMD işlemcili laptoplar gibi APU ile birleşip Crossfire yapamıyor. Nvidia kontrol paneli üzerinden (driverı yükleyince geliyor) hangi uygulamanın hangi kart ile çalışacağını seçebiliyorsunuz.


Nvidia 1650 Ti da 4GB lik bir paylaşımsız hafıza mevcut. Nvidia Stüdyo driverı ile de kullandım ki zaten GeForce Experience uygulaması üzerinden yine oyun mu yoksa Adobe uygulamaları için optimize mi istiyorsunuz ona göre sürücü seçimi yapılabiliyor.




Genel olarak olumlu yanları;


Kaliteli plastik kasa

Mat ekran (parlama sıfır)

Sessiz soğutma sistemi

Yüksek ses çıkışı



Genel olarak olumsuz yanları;

Klavye tuşları biraz daha kaliteli yapılabilirdi.




Fotoğraflarla ve testlerle en kısa sürede güncelleyeceğim konuyu.

< Resime gitmek için tıklayın >



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.