Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
782
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Imei pasaport kaydı hakkında, önemli!!!
N
10 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Pasaporta telefon kaydettirmeyle iligli bir iki önemli sorum var. Daha önce hiç pasaport kaydıyla işim olmadığından bilmiyorum, bilenler yardımcı olabilirse sevinirim.

1-Türk vatandaşı olan ama aslen yurtdışında yaşayan akrabamın pasaportuna yanında getireceği telefonu kaydettirebilir miyiz? E-devlet işlemleri dışında bir evrak gerecek mi, onun yerine bu işleri ben yapabilir miyim?
2-Eğer pasaport sahibi adına e-devletten ben yapabilirsem bu kayıt işlemini pasaport sahibi tekrar yurtdışına çıktıktan sonra yapsam sorun olur mu? İlla kayıt esnasında kişinin ülke dışına çıkmamış olması gerekli midir?
3-Öyle yada böyle kaydı halletik diyelim, pasaport sahibi tekrar yurtdışına çıktığında ki bu kişinin burada ikameti yok, kayıt düşer mi? Burada ikameti yok ama mülkü var, T.C nüfus cüzdanı da var elbette.

bilenin cevaplaması çok önemli, haybeden gidip harç yatırmayalım sonra. Hadi harcı da geçtim, bir kaç ay sonra telefon kapanır, elimizde kalır falan o daha büyük zarar.



B
10 yıl
Yüzbaşı

1-Evet kaydettirebilirsin hiç bir problem olmaz.Pasaport fotokopisi ve Tc kimlik fotokopisi bulunsun.
2.Bu konu hakkında pek fikrim yok yanlıtmıyayım seni ama bence burdayken hallet.
3.Düşme durumu yok rahat ol TC vatandaşı olması yeterli.




Bu mesajda bahsedilenler: @narcosis
B
10 yıl
Yüzbaşı

Rica ederim.Bi faydam dokunduysa ne mutlu bana .İyi forumlar.




Bu mesajda bahsedilenler: @narcosis
K
10 yıl
Yüzbaşı

1-TR vatandaşı ve pasaportu Tr'den çıkarıldıysa kayıt yapabilirsin kolayca e devlet üzerinden. E-devlet şifresi,pasaport numarası,yurda giriş tarihi yeterlidir.
2-Kaydı pasaport sahibi TR'deyken yapabilirsin tekrar yurtdışına çıkarsa yurda giriş başarısız hatası alırsın.Yani TR'deyken yapman lazım
3-Kaydı yaptıktan sonra hiç bir şekilde düşmez.




Bu mesajda bahsedilenler: @narcosis
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.