Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
10
Cevap
1053
Tıklama
0
Öne Çıkarma
İlk aracım olacak yardım bekliyorum
A
2 yıl
Binbaşı

Aracı çarpışan araba olarak mı kullanmışlar



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

D
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

İlk araçta çok masraf vardı yukarda raporları attım, vazgeçtik. İkinci araçta experde hatasız sadece boyalı diye gittik. Sağ marşbiyel değişik direklerde kesilip kaynak yapılmış. Tavanda dolu hasarı ve bagaj havuzunda işlem çıktı. İkinci araçtanda vazgeçtik. Temiz araba bulacağız inşallah.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

.
2 yıl
Binbaşı

saatli bomba bulmuşsunuz hocam hemen kaçın




Bu mesajda bahsedilenler: @DramaYoLLaRI
D
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar ilk aracımızı alacağız Megane 3 dolu modelleri hoşumuza gitti bir araç bulduk 30 bin hasar kayıtlı sorgulama yaptığımızda değişen listesi aşağıdaki gibi sizce alınır mı? Değişensiz araçlara göre 30 bin daha ucuz..
Mesaj: (1/2) Sayin Ilgili, Kayitlarimiza gore ***4200 sasi nolu RENAULT (OYAK) MEGANE III HB DYNAMIQUE 1.5 DCI 105 markali arac 7 adet kazaya karismistir. KZ1: 20/05/2021 Carpma KZ2: 28/11/2020 Park Halinde Carpilma KZ3: 29/06/2019 Carpma 17500TL KZ4: 21/08/2017 Carpma 2449TL KZ5: 12/06/2013 Carpma KZ6: 15/01/2012 ERP-Carpma 8056TL KZ7: 08/03/2010 Carpma 1532TL Sorulariniz icin https://www.sbm.org.tr/tr/sss/?cat=10 B001
Mesaj: (1/5) Sayin Ilgili, ***5053 plakali RENAULT (OYAK) MEGANE III HB DYNAMIQUE 1.5 DCI 105 markali araca ait 15.01.2012 kaza tarihli eksper rapor bilgileri: KM: 45223, Iscilik Toplam Tutar: 1852.0TL, Parca Toplam Tutar: 6204.70TL, Degisen Parca Bilgileri: KONDANSOR(1 adet, Orijinal), ON PANEL(1 adet, Orijinal), ARKA KAPI DIS SIYIRICI FITIL SAG(1 adet, Orijinal), AKS ON SOL(1 adet, Orijinal), ON TAMPON(1 adet, Orijinal), ON CAM(1 adet, Orijinal), MOTOR KAPUTU(1 adet, Orijinal), RADYATOR (MOTOR)(1 adet, B002
Mesaj: (2/5) Orijinal), ON PANJUR(1 adet, Orijinal), FAR KOMPLE SOL(1 adet, Orijinal), FAR KOMPLE SAG(1 adet, Orijinal), ON AKS RULMANI SAG(1 adet, Orijinal), EGZANTRIK DISLISI(1 adet, Orijinal), EGZANTRIK KAYIS KITI(1 adet, Orijinal), SAG ON KAPI ARKA DIREK BAKALITI(1 adet, Orijinal), ON CAMURLUK SAG(1 adet, Orijinal), ON TAMPON BRAKETI SOL(1 adet, Orijinal), ON TAMPON BRAKETI SAG(1 adet, Orijinal), ON CAM IZGARASI SOL PARCA(1 adet, Orijinal), REZATOR(HAVA DINLENDIRICI)(1 adet, Orijinal), ON TAMPON CITA B002
Mesaj: (3/5) TAKIMI(1 adet, Orijinal), ON TAMPON DEFLEKTORU(1 adet, Orijinal), ON AMBLEM(1 adet, Orijinal), SIS LAMBASI ON SOL(1 adet, Orijinal), SIS LAMBASI ON SAG(1 adet, Orijinal), AKS KORUGU ETJ95 X61(1 adet, Orijinal), KLIMA GAZI(1 adet, Orijinal), SANZIMAN TAKOZU(1 adet, Orijinal), CEKI DEMIRI TAPASI(1 adet, Orijinal), CAMURLUK DAVLUMBAZI ON SOL(1 adet, Orijinal), SOL ARKA REFLEKTOR(1 adet, Orijinal), SAG ARKA REFLEKTOR(1 adet, Orijinal), GRANK ON KECE K9K(1 adet, Orijinal), CAM YAPISTIRMA SETI(1 adet, B002
Mesaj: (4/5) Orijinal), LOGO SUPORTU(1 adet, Orijinal), ANTIFIRIZ(3 adet, Orijinal), RADYATOR TAKOZU(1 adet, Orijinal), Sorulariniz icin https://www.sbm.org.tr/tr/sss/?cat=10 B002



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O
2 yıl
Binbaşı

Her araç alınabilir, önemli olan ihtiyaç ve bütçe doğrultusunda alacağınız aracı değerinde almak.

Görmeden burdan birşey söylemek zor. Egzantrik dişlisine kadar değiştiyse önden sağlam bir kazası var demek. Aracın genel hatlarına kapı kaput aralarına bakın düzgün duruyor mu? Servis kayıtlarına bakın. İşlemler yetkili serviste özenle yapıldıysa, şasede podyelerde düzeltme vs yoksa alınabilir. En temizi bir rot balansçıda lastik hizaları kontrol ettirin. Aynı zamanda iyi bir ekspertize sokun.

Her aracın bir fiyatı vardır. O fiyat size çıkartabileceği masraflar ile ters orantılıdır.

Sağa sola çeken, lastik hizaları bozuk, airbagler patlak, kemerler dirençli, şase işlem görmüş, sigortadan perte çıkarılmış ve sanayide işlem görmüş olan bir araçta alınır lakin ağır kazası olmayam temiz sağlam bir aca göre bir 50 100 bin ucuza alınır.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 28 Eylül 2022; 14:13:53 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Bu araçta 30 bin hasar kaydı var yanlar boyalı ve 3 parça değişen fiyatı 260bin TL, temiz değişensiz sadece kapılarda boyası olan aynı model başka araba ise 30 bin TL daha pahalı km ler aynı araçları gittik gördük görünürde çok problem göremedik. Benim aklıma takılan hasar kaydı oldu 30 bin TL hasar kayıtlı araç 260bin, bin TL hasar kayıtlı araç 290 bin hangisi almak daha mantıklı olur.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @onatba
O
2 yıl
Binbaşı

Sizin için 290lık daha mantıklı duruyor, satarken daha kolay satılır gibi. Ama acemiyseniz sizde ufak tefek 3-5 kaza yaparsanız sonuçta araba gene hasarlı olacak bu sefer siz zarar edersiniz satarken.

Şimdi bakın şöyle bir durum söz konusu. Normalde düzgün tamir edilmiş, yetkili serviste fişli faturalı garantili kaskodan işlem görmüş araçta parçalar orjinal/oem ve yeni olacağı için düzgün işlem görmüş şasesi düzgün lastikeleri yerinde hizada şaftı şahkülü düzgün aracı fiyat kırıp almak çok daha avantajlı olabilir. Yurt dışında keza tamir gören 2.el yüksek km araçlar daha sağlam kabul edildiği için daha yüksek fiyata gider.

Ancak aracın şaftı şahkülü kaymış dağ başı sanayi arabasıysa komple yan sanayi parça kullanılmışsa 290 lık kazasız olan daha mantıklı. Yani bu konuda en önemli veri rot balans verileri yani lastiklerin hizada olması. 2 aracında ekspertizine bakmak lazım. 2.el oto işi bilen usta için bile riskli.

Derseniz ki ben zaten acemiyim sağa sola sürterim kaporta değişen vs önemli değil, o zaman gene ekspertizde baktırın 4 lastik hizadamı? Şase-podye de işlem var mı? Araç düz gidiyor mu? Motor ne vaziyette? Lastikler yeni mi? Jantlar sağlam mı(işlem görmüş mü)? Fren diskleri balatalar orjinal mi? İşlem görnüşmü? ne durumda? Ön takımlar ne vaziyette? Şanzıman ne durumda? Şaftı şahkülü düzgün mü?

Yani bunlar hep ekspertizde yazar ve her bir kalem de bugün sağlam masraf ister.

Güncel fiyatlatı bilmiyorum ama sallarsam 4 lastik 4 bin. Fren disk+balata 6bin. Motorda kapak açsan 10bin. Ön takım üstün körü 10bin. Cam fitillerini kapı contalarını değiştirsen 10bin tutar herhalde.

Araç kazalı bile olsa serviste düzgün tamir gördüyse, şaftı şahkülü sağlamsa ve bakımlıysa kazalı olanı alır geçerim ben.

Bakımsız araç kazalı araçtan daha çok masraf çıkartabilir.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @DramaYoLLaRI
D
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Bu araç sizce ne kadar masraf çıkarır arkadaşlar?

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >

Şu raporu yorumlayacak bir arkadaş var mıdır?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
2 yıl
Binbaşı

Sol üst direk boyalı, sol taraftan büyük bir kazası var gibi duruyor.
Baktığınız araçların çoğu hasarlı araçlar. Muhtemelen bütçenize uygun araç bakmıyorsunuz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @DramaYoLLaRI
D
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

300 bine kadar Megane 3 hb dizel dolu paket bulmaya çalışıyorum. Varsa 300 bine kadar onerebileceginiz temiz az masraflı ailece aracı tavsiye alabilirim. Hasarsız gittiğim araçlarda da sıkıntı çıktı şuana kadar ucuza bulmaya çalıştığım için olabilir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @bi tylol hot içer miyiz
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.