Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
29
Cevap
2293
Tıklama
11
Öne Çıkarma
Cevap: İlk 100'e girip 2700tl maaşla işe başlamak (2. sayfa)
D
3 yıl
Binbaşı

Lise eğitim durumuna göre iş ve maaş verilse, kimse üniversite mezunu aramazdı. Üniversite sınavında derece yapması, üniversite hayatında kendini geliştirip sektöre hazırladığı anlamına gelmez. En basiti, sınavda yabancı dil sorulmuyor ve belli bu elemanın yabancı dili yok vs vs



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
3 yıl
Yarbay

Iş bulmuş işte



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O
3 yıl
Teğmen

Oysa malum partinin gençlik kollarına girse şimdiye en az 3 katını alıyor olacaktı



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
3 yıl
Yarbay

Bazı insanların bu derece fantazisini anlamıyorum.

Ben ilk okul 6.ıncı sınıf iken internet üzerinden çalışmaya başladım. O zamandan beri $ üzerine çalışıyorum. Zamanında arkadaşlarıma "boşuna okuyorsunuz" deyince sen manyak mısın diyorlardı hey gidi hey. Şimdi bir çoğu KYK borcuna batmış durumda. Ben ise borçsuz harçsız yola devam ediyorum.



T
3 yıl
Yarbay

Şansın yoksa doğru kişiler ile temas etmemişsen istersen Türkiye 1.si ol çıkabileceğin maaşlar 5 bin hadi bilemedin 7-8 bin TL bu piyasada. Çoğunluk 3500 TL gibi maaşlara çalışıyor. İşin kötüsü eskiden bir alt pozisyon ile bir üst pozisyon arasında ciddi maaş farkı olurdu artık o da bitti. Örneğin sen 3500 TL alıyorsan müdürün 4500 hadi bilemedin 5 bin TL anca alıyor ama iş stresi tabi 3-4 kat daha fazla.

Yazılımcı gibi nispeten önü açık bir meslek olur belki derim o zaman. Çünkü orada da rekabet çok fazla artık ve yurtdışı da virüsten dolayı bu aralar kapalı.

Artık insanımızın şunu kabul etmesi lazım, önümüzde en az 10 sene okuyarak iyi maaş alma devri bitti. Artık ustalık yeteneğiniz olacak. En basitinde son yıllarda ülkemizde çıkan uluslararası markaların çoğunu kuranlar meslek sahibi kişiler. Nusret, Chobani yoğurt vs vs.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
3 yıl
Yarbay

Belediyede çöpçü olsun. 7000 lira temiz maaş ( maaş + yardımlar + utanma payı )



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
3 yıl
Yarbay

Sosyalizm insanları fakirlikte eşitler dedik anlatamadım hocam.

Saf zihniyetli insanlar herkes okumalı yea diyerek devlet kaynaklarını kullanıp daha taşa bedava üniversite actilar. İstedikleri oldu. Bedel ödemeden halkın sırtına devasa vergiler yüklenerek açılan bu okullara herkes girdi. Okullar yolsuzluğun kalbi oldu , akademik seviye inanılmaz oranda geriledi. Bu okullara hoca olsunlar diye yabancı dil sınavının zorluğunu düşürdük .( Yabancı dili iyi olmayan birini akademisyen yapmak bilime suikast düzenlemekle ayni şeydir. Çünkü bu zerzevst bilimsel gelişmeyi zamanında takip edemez güncel kalamaz öğrenemez...)Sonuçta yükseköğretim mezunu insan enflasyonu ve bu insanlarda inanılmaz bir kalitesizlik ortaya çıktı.

( Bu ülkede faiz neden enflasyon sonuçtur diyen bir ekonomi profesörü merkez bankasının başında ve bu adam prefesor olabildiyse profesörlük denen şeyin 5 paralık değeri kalmamıştır artık !( Bu dünya düzdür sözünün finanstaki karşılığıdır))

( Gazi universitesi biyoloji profesörün 50 metrelik adem dinazorlarla guresiyordu dediği bir alternatif biyoloji kitabı var !!?)

Eğitimli insan ile eğitimsiz esitlidik. İşte sosyalizmin yarattığı garabet budur . Aklı bir kenara koyup vicdanimla hareket ediyorum derken kendi paramızla kendi cocuklatimizin geleceğini kararttik. Üniversitelerde akademisyen denen ve 7 sülalesini şaibeli bir biçimde oralara dolduran asalaklari hepimiz 1 araba kendimize 2 araba bunlara alarak ( fahiş vergi) besliyoruz maalesef...

Üniversiteden mezun olup vasıf gerektirmeyen işlerde calisanlarin oranı yüzde 90 arttı. Yani eğitimli ile vasıfsız bugün aynı anlama geliyor.
https://www.yolculukhaber.net/turkiyede-vasifli-vasifsizlasma-universite-mezunlarinin-son-6-yilda-vasifsiz-islerde-calisma-orani-yuzde-97-oraninda-artti


25 30 yaşına kadar eğitim diye 4 duvar arasında curuyenler , hayata karismadiklari için şu sozun anlamini asla farkedemediler...

There ain't no such thing as a free lunch...

If not, a 'free lunch' can be had through a more efficient utilization of resources.

"You can only get something for nothing if you have previously gotten nothing for something."

https://en.m.wikipedia.org/wiki/There_ain%27t_no_such_thing_as_a_free_lunch
Free launch'un bedeli çok acı oldu...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 8 Nisan 2021; 1:39:28 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @tenekekutu
P
3 yıl
Yarbay

Üniversitelerin cahilliği yoketmesini istiyorduk fakat tam tersine cehalet üniversiteyi fethetti. Sekilcilik ve bina yaparak bilimin gelişeceği sanrisi nedeniyle...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 8 Nisan 2021; 1:18:35 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
3 yıl
Yarbay

Kesinlikle katılıyorum. Yıllarca medyada üniversite sınavı acitasyonu yapıldı. Hattan Van Damme geldi filmde oynadı. Neymiş üniversite sınavına 1 milyon kişi giriyormuş 150 bin kişi kazanıyormuş. Eeee yani? Sonuçta bir gemide de bir tane kaptan olur, herkes kaptanlık sınavına giriyor diye herkesi kaptan mı yapalım. AKP halka adeta ne verelim abime yaptı çoğu konuda. Kimse suçlamasın iktidarı, halk istedi onlar da verdi.

Örnek olarak Amerika'yı veriyorlar bir de. Amerika dediğin ülkede McDonalds'ta çalışarak üniversite paranı çıkartabilirsin, üniversite okursun ama kamyon şöförlüğü yaparsın bizim paramız ile 8 ev kirası kadar maaş alırsın vs vs. Orası bambaşka ülke, kaldı ki orada bile girişimcilerin çoğu üniversiteyi bırakan kişilerdir. Okumak günümüzde ticaridir, bir insana 12 sene zorunlu ne öğreteceksin ki? Ne var bu kadar günümüz dünyasında öğrenecek bilgi? Sorsan integral pratikte ne işimize yarar diye mezun olanların %80'sini bilmez. Okumak değil öğrenmek kendini geliştirmek önemlidir. Zaten internette istemediğin kadar bilgi var yeter ki öğrenmek iste. Ama dediğim gibi eğitim artık bir gelir kapısı oldu. Devlette bu ticarete zorunlu tutarak ortak oluyor maalesef.

@Periah




Bu mesajda bahsedilenler: @Periah
Ş
3 yıl
Binbaşı

Kimse kendini geliştirseydi yazmamış, evet photoshop ve yazılımla zengin olabilirsibiz



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

6
3 yıl
Yarbay

türkiyede yüksek teknoloji üretimi maalesef yok. haliyle bir yarış da yok. yarış olmayınca yüksek maaşlar da konuşulmuyor. EE de çip tasarlayan bir arkadaşım odtü teknokentde bir firmadan 3000 lira maaş teklifi almıştı 2016'da. 1 ay sonra apple chip designdan kabul aldı 190000 dolar teklf etmişlerdi. maalesef TRde durumlar böyle olabiliyor. çok yazık.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.