Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
1011
Tıklama
0
Öne Çıkarma
İlgingç bir overclock sorunu
S
18 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Arkadaşlar imzamdada belittiğim gibi ben işlemcimi takoz sanıyordum. Ancak bugün biraz daha overclock yapayım dedim. İşlemcim eskiden 280*9=2520mhz ve 1.41v olarak çalışıyordu. Ben fsp yi 290 yaptım ve 290*9=2610mhz ve 1.45v olarak gayet stabil çalışıyor. Ben tabi dedim artık bu işlemci daha gider ve fsp yi 300 yaptım. 300*9=2700mhz ve 1.5v olarak çalıştı da çalışamadı. Yani şöyle oldu. Tam başlıyor windowsa geçecek windowsda dosya eksik, açılamıyor mesajı veriyor. Tamam dedim bi windows kurayım. Cd yi taktım, bu seferde kur donanım bileşenlerini incelerken yani en başında hata veriyor. Biostan tekrar fsp yi 280e ve voltajı 1.45 e düşürünce sorunsuz olarak windows açıldı. Ancak voltaj dalgalanması herzaman var. Yani bayağı bi voltaj dalgalanması söz konusu. Windows hatasını acaba voltaj dalgalanması yapmış olabilir mi? Şimdi işlemcim hakkında iyi düşüncelerim var. Yani orjinal soğutucusu (6-7 ay önce bayağı bi termal macun sürmüştüm, yeniden sürsem ısı 1-2 derece daha düşer) üstünde, ~1.45v voltajda 33 derecede çalışıyor.
1. sorum acaba anakartı dfi ultra-d ile deiştirsem işlemci daha gider mi?
2. sorum acaba bu ilginç sorunun kaynağı nedir?



M
18 yıl
Teğmen

A
18 yıl
Binbaşı

maverick192 ne dmek istedin :)

DFI alırsan gidermi takoz demişşin işlemcine eğer öle dielse gider.. bnce yani :) MSI lar overclock özürlüsüdür çünkü.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
18 yıl
Yarbay

DFI al kafan rahat etsın.....


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
18 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orjinalden alıntı: bonser24

DFI al kafan rahat etsın.....



Sorun sadece overclock yapamamak olsa iyide bu takoz anakartın bileşenlere zarar vermesinden korkuyorum nitekim voltaj ve fsp dalgalanması çok çok çok fazla



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.