Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
10
Cevap
1773
Tıklama
0
Öne Çıkarma
IKEA’dan uygun fiyatlı akıllı priz
K
5 yıl
Moderatör
Konu Sahibi


Dünya’nın en büyük mobilya zincir mağazası IKEA, geçtiğimiz sene Tradfri akıllı aydınlatma sistemini tanıtmıştı. Bugün seriye yeni bir akıllı priz eklendi. Bu akıllı priz ile uzaktan kumanda, ethernet ağı veya mobil uygulama yardımıyla bağlı olan elektronik aletleri (kahve makinesi, ısıtıcı vb.) kapatıp açabileceksiniz.

HomeKit Desteği Yakında


Tradfri ürünlerini telefonunuz yardımıyla uzaktan kullanabilmek için 30 dolar değerinde ana bir kontrolcüye ihtiyacınız oluyor. Tradfri mobil uygulaması sayesinde cihazları kontrol edebiliyorsunuz ama HomeKit desteği bulunmuyor. Bu kontrolcüye yakın zamanda geleceği öğrenilen güncellemeden sonra akıllı priz, Apple HomeKit uyumlu hale de gelecek. Tradfri akıllı prizin fiyatı ise 10 dolar olarak duyuruldu. Uzaktan kumanda ile birlikte gelen başka bir versiyon 15 dolar fiyata sahip. Bu kumanda yardımıyla uygulamaya ihtiyaç duymadan prizi açıp kapatabileceksiniz.


Ayrıca Bkz.Xiaomi ve IKEA ortaklığı detaylandı

Geçtiğimiz sene tanıtılan Tradfri aydınlatma çözümleri ülkemizde satılıyorlardı. Yeni akıllı prizin hem kendisi hem de 15 dolarlık kumandalı versiyonu da Türkiye'ye getirilmiş. IKEA online mağazasında 79 TL prizin kendisi, 120 TL ise kumandalı versiyonu için fiyat etiketi olarak belirlenmiş. Yurt dışı fiyatına kıyasla daha yüksek olduğunu söyleyebiliriz.


 Haberi Portalda Gör

E
5 yıl
Yüzbaşı

Şu akıllı prizler hayatımda gördüğüm en saçma buluş.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: elektrontan

Şu akıllı prizler hayatımda gördüğüm en saçma buluş.

Ben de para verecek bir fayda göremiyorum. Cihazlar akıllı olduktan sonra gerek yok.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
5 yıl
Yarbay

Kullanım alanlarını bilmediğin için sana saçma geliyor olabilir. Lakin kullanım alanı genişliğini bildiğim için bana da senin şu yorum çok saçma geliyor :) Ne kadar kullanışlı bir icat olduğunu çok değil bir iki dakika evinde çevrendeki elektronik eşyalara bakarak anlayabilirsin. İşten eve gelirken evde istediğin elektronik eşyanı açıp kullanılabilir hale getirmekten tut, kahve makinesiyle su ısıtmaya, türlü türlü faydası olacak bir alet bu akıllı prizler.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
5 yıl
Yarbay

Evimde philips hue akilli aydinlatma kullaniyorum, cok memnunum. Priz olayi ise bambaska birsey olmus, cok kullanisli bir urun bence her eve lazim..




E
5 yıl
Yarbay

İnsanı tembelliğe alıştırıyor sanki:))



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @DH Misafiri
M
5 yıl
Yarbay

Evdeki tum cihazlar smart olup birbirleriyle kordineli calistiklari zaman ancak mantikli olur. Saniyorum ki dh da kimsenin evinde boyle bir donanim yok.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

J
5 yıl
Yarbay

Akıllı ev sistemlerini yıllardır kullanıyorum öyleki
ışıklarımı kombimi ev sinema sistemi tüm bileşenlerini ve
güvenlik kameramı hem keyifli hem güvenli hemde teknolojinin
verdiği rahatlığı bütçe konusunda sıkıntısı olmayan meraklısı
herkese tavsiye edebilirim




K
5 yıl
Yarbay

geçen sene 2 priz + 1 kumanda olarak 65 TL ye aldığım alman malı bir seti, ışıklandırma sistemi için kullanıyorum. Evde sinema sistemine geçtiğim de, kumandayla loş ışık düzenine geçiyorum. Büyük rahatlık, tavsiye ediyorum.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
5 yıl
Teğmen

Ürün hakkında detaylı link alabilir miyim?



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kayamtky
K
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: CocoR3ch

Ürün hakkında detaylı link alabilir miyim?
https://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/axis-ikili-uzaktan-kumandali-priz-set-1150-w-392641561

Bu ürünün yazılım özellikleri falan yok, basit kumandayla aç-kapa mantığı.
İstediğin prizi, istediğin düğmeye atayabiliyorsun. 2 den fazla prize ihtiyacın olursa, tek kumandaya yeni prizler satın alıp ekleyebiliyorsun. 5 prize kadar yükseltebiliyorsun. Bir düğmeye aynı anda açıp kapatabileceğin aynı sinyale sahip, sonsuz sayıda priz ekleyebiliyorsun. Kumanda da solda ki düğmeler açıyor, sağda ki düğmeler kapatıyor.

Ve en önemlisi ürünün kumandası IR(kızılötesi) değil, radyo dalgası ile çalışıyor. Yani kumanda prizi görmek zorunda değil. İstediğin konumdan açıp kapatabiliyorsun.

2 priz varsayılan olarak, 1 ve 2 no lu düğmelere ayarlı, ancak istersen prizin kapağını açıp, prizi hangi düğmeden kontrol edebileceğini ayarlayabiliyorsun.

Bu tarz ürünleri daha önce de kullanmıştım, çabuk bozulmuştu, bu içlerin de bana göre en kalitelisi çıktı.

Yalnız 1 sene içinde bayağı zamlanmış.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 2 Aralık 2018; 13:0:23 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.