Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
3611
Tıklama
0
Öne Çıkarma
İkametgah adresine göre plaka kodu yardım.
C
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Alkan1905

Ben ikametgah adresimi değiştirdim Çanakkale ye o şekilde 17 plaka aldım. İlk adres Çanakkale olması lazımmış

Adres değişikliği yapmak mümkün, nufusa kayıtlı olduğunuz ili değiştirdiniz. Fakat halen İstanbul'da ikamet ediyorsanız yine geri almanız lazım. Seçim olur birşey olur EDS cezası yersiniz cezalar Çanakkale'ye gider sıkıntı olur. Ama hemen geri almayın en az bir 6 ay Çanakkale kalsın. Ben de arabayı alırken aynı şeyi yapmıştım. Bu sayede sigorta primlerinde ve kaskoda hiç olmazsa biraz farkediyor.



A
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar 0 km bir motor alma niyetindeyim . İkametgah adresim İstanbul ancak motoru Çanakkale'den alacağım ve Çanakkale de kullanacağım bu yüzden 17 plaka istiyorum. Ancak sistemde adres neresi ise Oraya çıkıyor plakalar. Ancak nüfus kayıt sisteminde 2. Adres eklenebiliyor. O adresi eklesem sisteme. Satışta Çanakkale üzerine plaka çıkarabilir miyim yardım ve fikir için tesekkürler iyi sahurlar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
8 yıl
Yarbay

Çıkma plakalardan alamıyor musunuz? O da mı ikamet ilinizden olmak zorunda?



A
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Ben ikametgah adresimi değiştirdim Çanakkale ye o şekilde 17 plaka aldım. İlk adres Çanakkale olması lazımmış



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
4 yıl
Er

Plaka alımları ve sigorta işlemleri için ikametgah adresine bakılıyor. Bu sebepten hangi ilden plaka almak istiyorsanız o ile kaydınızı aldırmak zorunludur. Bakınız:
"Araç Alım Satımında Plaka Değiştirmek Zorunda Mıyım?
Genellikle ikinci el araç alım satımlarında sıkça sorulan sorulardan biri de mevcut plakayı değiştirmek gerekir midir? Aslında bu sorunun yanıtı bir döneme kadar “evet” iken, şimdilerde farklı bir ile ait olsa da aracın mevcut plakasını değiştirmeye gerek yok.
Neden mi? Birçok araç sahibi Büyükşehirler de ki araç sigorta ücretlerinin yüksek olmasından dolayı ikinci el araç alım satımları sırasında plaka değiştirmeye gitmekteydi. Şimdilerde böyle bir şey yapmaya gerek yok, çünkü araç sigorta işlemleri artık araç sahibinin ikamet ettiği adrese göre yapıldığı için aracın plakasının hangi ile ait olup olmadığının bir önemi yok."
Kaynak: https://plakakodlari.com/plaka-yenileme-degistirme-randevu-ucreti-noter.html



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.