Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
246
Tıklama
0
Öne Çıkarma
II Abdullhamit'i neden seviyorsunuz
K
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Bu adamı Türkiye de başarısız olmasına rağmen seven çok kişi var nedenini öğrenmek istiyorum Fatih, Yavuz(bence açık ara en iyi padişahdır), hatta IV. Murat bile bu adamdan çok daha başarılı ülke yönetselerde daha az konuşuluyor neden ulan neden?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Z
4 yıl
Teğmen

Hahaha böyle düşünmen normal. Sen hiç trt deki Abdulhamit dizisini izlememişsin sanırım. Gitde biraz tarih öğren öyle gel.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

Y
4 yıl
Yüzbaşı

neye göre değerlendiriliyor da başarısız deniyor abdülhamit için?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

L
4 yıl
Yarbay

Abdulhamit'in en büyük başarısı muhalefeti susturarak mutlak bir hakimiyet kurması. Osmanlı'nın yıkımını 50 yıl geciktirdi diyebiliriz.

istibdat dönemi.

kendisinin zamanında Osmanlı imparatorluğu çok ciddi toprak kaybı yaşamıştır. Mısır, Kıbrıs, Sırbistan, Karadağ, Romanya vb. [Kaybedilen toplam toprak bugünkü ülkemiz sınırlarının iki katı]

Ama işin garip tarafı Abdulhamit bir çok sağcı kesimin sözüm ona yobazlıklarına rağmen Operayı seven, Conan Doyle'e nişan veren batı hayranı bir padişahtı.

https://www.sozcu.com.tr/2018/yazarlar/sinan-meydan/ii-abdulhamit-mi-2281098/
https://www.birgun.net/haber/bardakci-dan-abdulhamid-tek-karis-toprak-kaybetmedi-diyenlere-belgeli-cevap-152598



R
4 yıl
Çavuş

Aslında Mustafa Kemal'in yaptığı sanılan çok icraati Abdülhamid yapmıştır fense batıyo yakalama ve mühendialik okulları tıp ve edebi ilimler ile arabi ilimlerin olduğu okullar açılıp eğitim yükseltilmiş medenileşme ve gelişme adına adımlar atılmıştır çoğunlukla din düşmanı LGBT savunucuları ve dinsizler sadece dindar ve dinine sadık olmasından dolayı sevmezler ayrı yeten kursuşu müthiş planlar ve tertiplerle tüm dünyayı ayağına getirip af edersiniz ama tüm avrupayla ta.ak geçmiştir
Müthiş bir zeka müthiş bir asalet, Ve ailesine çok sadık bir padişah Uluhakan Abdülhamid Han, Genellikle heryere put diken kemalistler pek sevmez



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.