Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
760
Tıklama
0
Öne Çıkarma
iDATA Almanya Schengen Vize Başvurusu İçin İzlediğim Adımlar (Babam ve Annem için)
A
5 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar. Annem ve babamı Almanya Stuttgart'a aile ziyaretine göndermek için ilk defa vize başvurusunda bulundum ve vizeleri onaylandı. başkalarına yön verebilmesi için başvuru sırasında yaşadıklarımı buradan aktarmak istedim.

Öncelikle Almanyada babamın kardeşi tarafından hazırlanan onaylı davetiyeyi kargo ile bize gönderdiler. Davetiye elimize geçtikten sonra Almanya konsolosluğu sitesine girdim. burada iDATA Danışmanlık şirketi ile çalıştıklarını gördüm ve evraklarda bir sorun çıkmasına istinaden ayrıca sorun olduğunda orada bize yardımcı olabileceklerini düşündüğümden dolayı iDATA sitesindeki gerekli evraklar bölümüne girip evrakları inceledim.

Babam emekli olduğu için meslek kısmında emekliyi seçtim fakat annem emekli olmadığı için çalışmayan kısmını seçtim. İstenen evraklar hemen hemen aynıydı.

Emekli için istenen evraklar;
  • PASAPORT
  • BAŞVURU FORMU
  • BİOMETRİK FOTOĞRAF
  • SEYAHAT SAĞLIK SİGORTASI
  • VİZE HARCI
  • SEYAHAT REZERVASYONLARI
  • KONAKLAMA BELGELERİ
  • NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ ASLI
  • BANKA DÖKÜMÜ
  • EMEKLİLİK BELGESİ
  • EK GELİR BELGELERİ


Çalışmayan için istenen evraklar;
  • PASAPORT
  • BAŞVURU FORMU
  • BİOMETRİK FOTOĞRAF
  • SEYAHAT SAĞLIK SİGORTASI
  • VİZE HARCI
  • SEYAHAT REZERVASYONLARI
  • KONAKLAMA BELGELERİ
  • NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ ASLI
  • DİLEKÇE


Gereken evrakları hazırlamaya başladım. Öncelikle Nüfus Müdürlüğünden randevu alarak 10 sene geçerli PASAPORT'ları alındı. PASAPORT alınırken BİOMETRİK FOTOĞRAF çekilmeleri gerektiğinden bu da tamamlanmıştı.

iData sitesinde Gerekli Formlar sayfasında bulunan BAŞVURU FORMU'nu indirip inceledim ve çok fazla bilgi istediklerini gördüm iDATA sitesindeki gerekli evraklar kısmında ücretlendirme bölümünde Başvuru Formu Doldurma 27₺ olarak görmüştüm ve bir hata olmaması için Başvuru Formunu iDATA ofisi tarafından doldurulmasının daha doğru olacağını düşündüm ve onu atladım.

KONAKLAMA BELGELERİ olarak almanyadan gelen davetiyeyi gösterecektik buda hazırdı ama gelen davetiyeden arkalı önlü olarak 2 adet fotokopi çekilmesi gerekiyor biri babam diğeri de annemin dosyasına konacak ayrıca aslını da alıyorlar.

NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ ASLI için E-Devlet Kapısı'na girmeniz gerekiyor. Giriş yaptıktan sonra arama kısmına Nüfus Kayıt Örneği Belgesi Sorgulama yazarak arattığınızda ilgili sayfa arama kısmında çıkıyor ve ona tıklayarak ilgili sayfaya gidiyorsunuz. Burada Nüfus Kayıt Örneği Tipi olarak Babam için Aile seçtim, Belgenin Nereye Verileceği kısmında da Kuruma İbraz seçeneğini seçip altında açılan kısma iDATA yazmanız yeterli Sorgula butonuna bastığınızda size Nüfus Kayıt Örneği Belgesi oluşturuyor. Annem için de aynı adımları izledim fakat annem için Nüfus Kayıt Örneği Belgesi alırken Nüfus Kayıt Örneği Tipi kısmında öncelikle Aile seçip bir belge oluşturmanız gerekmekte bir de Nüfus Aile seçerek 2. bir belge daha oluşturmanız gerekmekte bunun sebebi de evlenmeden önce ailesi farklı ve soyadı farklı olduğu için onun doğrulanması. Unutmadan da E-Devlet Kapısından 24 saatte 1 tane Nüfus Kayıt Örneği Belgesi alabiliyorsunuz randevu süreniz kısıtlıysa buna dikkat ederek dikkatli alınız.

Annem bir çalışan olmadığı için babam tarafından yazılmış bir sponsorluk Dilekçesi gerekmekte onun da örneğini BURADAN indirip size uygun şekilde düzenleme yaparak çıktı alabilirsiniz.

E-Devlet Kapısı'nda Emeklilik belgesini de alabiliyorsunuz. Babam için bu belgeyi de aldım. Yine aynı şekilde Kurum ibrazı ve açıklamasına iDATA yazmanız gerekiyor.

Babam bankaya giderek vize başvurusu için 2 adet (birisi de Sponsor olduğu için annemin dosyasına konacak) emekli maaşını aldığı hesabın 3 aylık dökümünü almak istediğini söyledi ayrıca hazır bankaya gitmişken kendisi ve annem için olan VİZE HARCI'nı 60€ + 60€ olarak ayrı ayrı aldı. Buna dikkat edin iDATA ofisine gitmeden Vize Harcı 60€ olarak yanınızda olması gerekmekte ve Vize ücretinin tam olarak istiyorlar 100€ veremiyorsunuz kesinlikle 60€ yapmanız gerekmekte.
NOT: Hesap dökümünü aldığında hesabında 11.000₺ civarı bir para bulunmaktaydı.

Babamın adına kayıtlı oturduğumuz ev ve köyde bulunan 1 arsanın tapusu vardı bunlardan ikişer tane fotokopi çektirdik. Biri babamın dosyası diğeri de sponsor olduğu annemin dosyasına.

Ücretsiz Randevu İşlemleri Sayfasına girerek iDATA danışmanlık şirketine istediğim bir tarihe randevu aldım. Randevu günü ve saati netleşmeden SEYAHAT REZERVASYONU ve SEYAHAT SAĞLIK SİGORTASINI yapamayacağım için bu işlemleri randevu sonrasında yaptım.

Almanyada 60 gün kalmak istiyorlardı ayrıca gitmeyi planladığınız tarih ile vize başvuru tarihiniz arasında en az 15 gün olması gerekiyor çünkü konsolosluk 15 gün içerisinde bir cevap vermek zorunda bizim randevu tarihimiz 28.02.2019'du bende riske atmayarak ziyaret planlamasını 25.03.2019 - 25.05.2019 arası olarak planladım.

SEYAHAT SAĞLIK SİGORTASI için AXA Sigortaya gittim. Annem ve babamın kimlik bilgilerini sigorta şirketine ilettim, Seyahat sağlık sigortasının 30.000€ teminatlı olması gerekiyor zaten siz almanya vize başvurusu için dediğinizde size yardımcı oluyorlar. Ben sigorta başlangıcı olarak 24.03.2019 sigorta bitişi olarak 30.05.2019 tarihleri arasını yapmasını istedim. 2 kişi için toplam 62€ (373,50₺) alındı. Burada olan kısım alınan çıktıları sigorta şirketine kaşeletip imzalatınız. Eğer kaşe ve imza atmazlarsa ödeme yaptığınız makbuzları da yanınızda götürmeniz gerekiyor.

Son olarak SEYAHAT REZERVASYONU kaldı. Bu konuda çoğu kişinin kafası karışık oluyor. Bazıları direk uçak biletini alıp onu veriyor ama ona kesinlikle gerek yok. Eğer vize başvurunuz onaylanmazsa uçak biletine verdiğiniz para iadeli değilse maalesef yanıyor.
Bilet almak yerine Uçak firmasını telefon ile arayıp vize başvurusunda bulunacağınızı ve gidiş dönüş uçuş rezervasyonu yaptıracağınızı söylediğinizde sizden gidecek kişilerin bilgilerini, gidiş ve döüş tarihlerini ve mail adresinizi istiyorlar. Rezervasyon tamamlandıktan sonra verdiğiniz mail adresine rezervasyon maili geliyor ve buradan rezervasyon çıktısını alarak başvuru evraklarının içine koyuyorsunuz bu kadar. Kesinlikle bilet almanız gerekmiyor. Ben iDATA ofisine 28.02.2019 günü gidecektim. Önce Türk Hava Yolları'nı aradım. Türk Hava Yollarından mail geldiğinde rezervasyon süresinin 24 saat geçerli olduğunu gördüm ve bunun işime yaramayacağını düşünerek internetten kısa bir araştırma yaptıktan sonra Sunexpress'in 72 saat geçerli rezervasyon yaptığını öğrendim ve aynı şekilde sunexpress'i arayarak oradan rezervasyon yaptırdım. Gelen Mailde Elektronik bileti yazdır'a tıklayarak rezervasyon çıktılarını aldım.

Her şey tamamdı. Rezervasyon saatimiz 15:10'daydı annem, babam ve ben saat 15:00'de iDATA Altunizade ofisindeydik. Ofise girdikten sonra danışmaya giderek randevu bilgilerinizi söylüyorsunuz ve bir sıra numarası alıyorsunuz. 15 dakika içerisinde bizim sıramız geldi ve ilgili danışmanın yanına gidip hazırladığımız evrakları verdik. Annemin Nüfus Kayıt Örneğinde evlenmeden önceki evrekta annemin annesinin adı görünmüyordu bunun sebebi de eski zamanlarda nikah olmadığından diye düşündüm. Orada danışman bir dilekçe yazdırdı "annem ve babamın resmi nikahı yoktu" gibisinden ve anneme imzalattı. Ardından hiç soru sormadan başvuru formunu doldurdu ve bana bir kağıt verdi işlemlerin tamamlanması için vezneye ödemeyi yapmanız gerekli dedi. Ben ödemeyi yaparken annem ve babam ilk defa gidecekleri için iDATA ofisinde parmak izleri alındı. Ben vezneye giderek Vize harcı olan 60€+60€=120€, Danışmanlık ücreti olan 166₺+166=332₺ ve Başvuru Formu Doldurma ücreti olan 27₺+27₺=54₺ yani toplamda 120€ ve 386₺ ödeme yaptım. ödemeden sonra işlemlerimiz bitmişti ve ofisten ayrıldık.

12.03.2019 günü iDATA'dan mail geldi pasaportlar iDATA ofisine gelmişti. Biz Balıkesir/Altınolukta oturduğumuz için kargo istemiştik bunun için ek olarak kişi başı 39₺ ödeme yapmanız gerekiyor. Eğer siz ofis ile aynı şehirde yaşıyorsanız bunu yaptırmanıza gerek yok gidip ofisten alabiliyorsunuz. Pasaportları almadan vizenin onaylanıp onaylanmadığını bilemiyorsunuz. Pasaportun geldiği zarfın içerisinde pasaport, vize harcının ödeme dekontu ve verdiğiniz davetiyenin orijinal'i bulunuyor. Eğer başvurunuz onaylanmazsa ek olarak başvurunun neden onaylanmadığını belirten bir dilekçe oluyor. Bizim başvurumuz onaylanmıştı 25.03.2019 - 09.10.2019 tarihleri arası geçerli 90 günlük Multi(Gidilen ülkeden başka Schengen ülkesine geçilebilir) vizesi onaylanmıştı.

Başvuru sırasında başımızdan geçenler bu şekildeydi, umarım birisinin kafasına takılan bir soruyu çözüme kavuşturmuş olurum :)
Kimsenin Vize Başvurusunun Red Gelmemesi Dileğiyle...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlperJk -- 15 Mart 2019; 0:4:31 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.