Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
447
Tıklama
14
Öne Çıkarma
İBB, AKP döneminde TÜGVA'ya 25 yıllığına 'bedelsiz' verilen binayı tahliye edecek
S
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

İBB, Büyükada’da vapur iskelesinde TÜGVA’ya tahsis edilen kafeteryayı boşaltmaya çalışırken; vakfa verilen başka bir binanın da peşine düştü.

BirGün’ün haberine göre; İBB, AKP’li Mevlüt Uysal’ın belediye başkanlığı döneminde TÜGVA’ya 25 yıllığına bedelsiz olmak üzere tahsis edilen Edirnekapı’daki binayı tahsis amacına uygun kullanmayarak boş tutan TÜGVA’ya ihtar çekti. Tahsisin iptal edilmesi için İBB Meclisi’ne de yazı yazdı.

MECLİS'İN ALACAĞI KARAR BEKLENİYOR

Geçmiş AKP yönetimi zamanında TÜGVA’ya yapılan pek çok tahsisten biri olan, Edirnekapı Meydanı’ndaki kültürel tesis, İBB Meclisi’nin alacağı kararı bekliyor. 2019 belediye seçimlerinden kısa bir süre önce, 21 Kasım 2018 tarihinde alınan Meclis kararı ile, Edirnekapı 2621 ada 1 parsel üzerindeki taşınmaz, 25 yıllığına TÜGVA’ya bedelsiz olarak tahsis edilmişti.

CHP grubunun ret oyu verdiği karar, AKP grubunun oylarıyla, oy çokluğu ile kabul edilmişti. Yurt hizmetlerinde kullanılmak üzere yapılan tahsis, aradan geçen zaman içinde yurt olarak kullanılmadı.

< Resime gitmek için tıklayın >


VAKFA İHTARNAME GÖNDERİLDİ


İBB Emlak Yönetim Daire Başkanlığının İBB Meclisi’ne gönderdiği yazıda özetle şöyle denildi:

“Kamu Taşınmazları Üzerinde Eğitim ve Yurt Faaliyetleri için Üst Hakkı Tesis Edilmesine İlişkin Yönetmeliğin’ 14. Maddesine istinaden Türkiye Gençlik Vakfı(TÜGVA) adına tesis edilen bedelsiz irtifa hakkının fesih edileceği hususları, 24.08.2021 tarihli ihtarname ile adı geçen Vakfa bildirilmiştir. Vakıftan alınan 10.09.2021 tarihli yazıda, pandemi koşulları öne sürülerek restorasyon işlemlerinin gerçekleştirilemediği, restorasyon çalışmalarının devam ettiği ve Yönetmeliğin 5. Maddesine uygun şekilde eğitim faaliyetlerine devam edileceği ifade edilmiştir.
Yapılan değerlendirmede, söz konusu irtifa hakkının 2018 yılının sonunda tesis edildiği, pandemi kısıtlamalarının ise 2020 yılının ilk yarısında başladığı dolayısıyla pandemi koşullarının taşınmazın faaliyete açılmaması için yeterli bir gerekçe olmadığı ayrıca 09.09.2021 tarihinde Emlak Müdürlüğü teknik personelince mahallinde yapılan tespitte taşınmazın halen boş ve atıl vaziyette olduğu, yapının girişe kapatıldığı dolayısıyla herhangi bir restorasyon çalışmasında bulunulmadığı hususları tespit edilmiştir.”


Taşınmazın 25 yıl süreli bedelsiz tahsis edilmesine ilişkin alınmış olan Meclis kararının, önümüzdeki günlerde İBB Meclis gündemine gelmesi bekleniyor.




https://www.yenicaggazetesi.com.tr/buyukada-iskelesinin-ardindan-ibb-harekete-gecti-tugvaya-25-yilligina-bedelsiz-verilen-bina-tahliye-edilecek-479882h.htm



25 yıl bedelsiz, bu tüvga nedir Allah aşkına, adam akıllı araştırmacı gazeteci olsa burada ne olaylar çıkarır. Ama hükümet değiştiği zaman buranın ismini daha da fazla duyacağız. B...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Cem - 3 yıl +9
R
3 yıl
Binbaşı

bu tügva bana bir örgütü aşırı derecede anımsatıyor



Y
3 yıl
Yüzbaşı

25 yil bedelsiz ne la .. bize gelince nerdeyse soluduğumuz havanın bedelini alacaklar...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
3 yıl
Yarbay

25 yıl bedelsiz, bu tüvga nedir Allah aşkına, adam akıllı araştırmacı gazeteci olsa burada ne olaylar çıkarır. Ama hükümet değiştiği zaman buranın ismini daha da fazla duyacağız. Birde buranın yurtları var, yeğen için yurt arayışında dikkatimi çekti, resmen koşarak uzaklaştım. Yarı fiyatına bırak bedava hatta üstüne para verseler bile kayıt yaptırmam.



B
3 yıl
Yarbay

Şöyle bir yazı okudum. Özet geçecek olursak. İşlevsiz bir vakıf benzer bir vakıf’a devrediliyormuş.

Bu şu demek tüm mal varlığı bir anda başka vakıfa. Asıl araştırılması gereken konu işte tamda bu. Hangi vakıf malları nerelere gitti.

Sona eren vakfın malvarlığı öncelikle tasfiye kurulu tarafından tasfiye edilecek daha sonra da özgülenecektir. Kendiliğinden sona eren vakfın malvarlığı, senedinde yer alan hükme göre, böyle bir hükmün bulunmaması hâlinde ise hâkim kararı ile benzer amaçlı bir vakfa özgülenecektir. Mahkeme kararı ile son bulan vakıf malları ise Vakıflar Genel Müdürlüğüne özgülenecektir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
3 yıl
Yarbay

Milletin malını, mülkünü yiyenler AZAPTAN başka bir şey görmesin iki cihanda da.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

J
3 yıl
Binbaşı

Kıymetli değerli ne varsa haramiler çökmüş üstüne.. Öğrenci yurdu yapsın burayı işte mis gibi..



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.