Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
702
Tıklama
0
Öne Çıkarma
İ7 3770 mi İ5 4670K mı?
G
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar Merhaba,

Kuzenler için yıllar önce topladığımız pc anakartın artık çalışmaması nedeniyle emektar oldu. Şimdi elimizde üzerinden çıkardığımız i7 3770 işlemci var, 16 gb ram, 1060 6 gb ekran kartıyla 600w psu var. Aynı zamanda ise elimizde başka bir pc den kalma i5 4670k işlemci var dı ve kenarda duruyordu. Bildiğiniz üzere biri 1155 soket diğeri 1150 soket.

Yani yeni bir anakart alacağız elimizdekileri de değerlendireceğiz ama karar veremedim hangi işlemci için anakart almak mantıklı olur. Birisi i7 işlemci 4/8 işlemci gücü var ve daha performanslı, diğeri i5 işlemci bir üst nesil ve çarpan kiliti açık, aynı zamanda da daha yüksek hızlara ulaşma imkanımız var. Bu arada i5 işlemci (en kötüsüne denk geldik herhalde ) 4.1 ghz nin üstünde stabil olmuyor. Oyun oynayacaklar ve genelde multi oyun olmuyor.

Hangi işlemci için anakart alsam daha iyi olur, yardım ederseniz sevinirim.



G
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: BoşnakAğa

Bu mesaj silindi.
Eyvallah hocam, fazla masrafa girmeden ve al sat zamanıyla uğraşmadan sadece anakart alarak halletmek benim için daha iyi olacak. 1 kaç sene idare etsin yeter. Sonra Amerikaya gidecekler orada kendileri toplasın artık



E
4 yıl
Binbaşı

kafanız biraz daha karıssın
https://www.youtube.com/watch?v=XqqfZq3XoNc



G
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Anlaşıldı i7 için anakart alıyoruz.



A
4 yıl
Çavuş

Son durum nedir bilmiyorum ama elinizdeki işlemcileri ve ram'i satıp giriş seviyesi ikinci el B450M S2H anakart ve ryzen 5 1600 ve 3000mhz ram alırsanız cebinizden para çıkmadan daha güncel bir sistem toplamış olursunuz.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.