Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
9
Cevap
527
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Hyundai Kona Elektrik Satışları Avrupa’da 100 Bin Adeti Aştı
B
3 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

Hyundai Kona Elektrik Satışları Avrupa’da 100 Bin Adeti Aştı



Hyundai, kısa süre önce Türkiye’de de satışa sunduğu Yeni Kona Elektrik modelinin Avrupa'daki satışlarından memnun. Avrupa’da satılan her dört Kona modelinden biri elektrikli olurken bu rakam Almanya’da her iki araçtan birinin olarak öne çıkıyor.



Hyundai Kona, Avrupa'da hibrit, elektrik ve üç içten yanmalı motor olmak üzere toplam beş farklı varyasyonla satışa sunuluyor. Avrupa'da elektrikli otomobiller gittikçe daha popüler hale gelirken, Kona Elektrik de kısa süre önce 100 bin adet satış barajını geride bıraktı. Dünya çapında da 142.000'den fazla satıldı. İlk kez 2018 yılında tanıtılan otomobil, 484 km ile segmentindeki en uzun menzile sahip modellerden biri.



Ayrıca Bkz.Bakan Varank'tan elektrikli araçlarda ÖTV zammı açıklaması



Hyundai, Kona Elektrik'i piyasaya sürmesiyle Avrupa pazarı için en önemli iki endüstri trendini birleştiren ilk otomobil üreticisi oldu. Tam elektrikli aktarma organları ve kompakt SUV gövde stiliyle öne çıkan Hyundai Kona Elektrik, Güney Kore’deki Ulsan ve Çekya’daki Nosoviçe fabrikalarında üretiliyor. Hyundai’nin 2040 yılına kadar gerçekleştirmek istediği sıfır emisyon ve temiz çevre stratejisine de büyük katkı sağlıyor.



Hyundai dört yılda 12 yeni elektrikli model tanıtacak.



Kona Elektrik, Hyundai’nin iddiasını artırdığı tek elektrikli model değil. Bu yılın başlarında elektrikli IONIQ 5'i piyasaya süren Hyundai, 2025 yılına kadar 12 yeni elektrikli otomobili daha satışa sunmayı planlıyor. Ayrıca, 2025 yılına kadar yılda 560.000 elektrikli araç satmayı hedefleyen Hyundai, aynı süre zarfında gruptaki diğer markalarla beraber toplam olarak 23 yeni BEV modeli tanıtmış olacak.



Hyundai, bu model atağının yanı sıra, 2035 yılına kadar Avrupa'daki tüm ürün yelpazesini ve 2040 yılına kadar dünya çapındaki tüm modellerini de tamamen elektrikli hale getirmeyi planlıyor. Ayrıca, Güney Koreli marka 2040 yılına kadar global EV pazarının yüzde 8 ila 10’unu oluşturmayı hedefliyor.





 Haberi Portalda Gör

ne kadar saçma ve alakasız bir yorum bu
Yoruma Git
wozniak - 3 yıl +6
Eksi butonunun geri gelmesi yetmez bu tuş olacak basınca bunların telefonundan bi balyoz çıkıp kafalarına vuracak 😃
Yoruma Git
kimbehicayy - 3 yıl +5
M
3 yıl
Yarbay

Tavan boyası atan dandik Citroen C5 aircross bile Avrupa'da 1 yılda 100 binden fazla satmıştı ne var bunda





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mitokondri Kristası -- 23 Eylül 2021; 21:3:44 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
W
3 yıl
Yüzbaşı

ne kadar saçma ve alakasız bir yorum bu




Bu mesajda bahsedilenler: @Mitokondri Kristası
K
3 yıl
Yarbay

Eksi butonunun geri gelmesi yetmez bu tuş olacak basınca bunların telefonundan bi balyoz çıkıp kafalarına vuracak 😃



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Mitokondri Kristası
S
3 yıl
Binbaşı

Gerçekten başarılı bir otomobil. Alım gücümüzle paralel olarak her geçen gün ulaşamayacağımız sıradan bir otomobil.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
3 yıl
Yarbay

keşke alım gücümüz iyi olsa :((



D
3 yıl
Yarbay

Hyundai uzakdoğulu üreticiler arasında şu an zirvede bulunuyor. Honda’yı, Toyota’ yı filan epey geçti.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

U
3 yıl
Binbaşı

avrupalı alır, ama bizde 247 bin tl benzinlisi varken 2 kat fiyatlı elektriklisine 487 bin tl niye versin ki insanlar.. 734 bin tl olanı saymıyorum bile.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
3 yıl
Yarbay

Hocam fiyati uygun olsa da ortam uygun degil. Emisyon desen ulkenin o islerle bi alakasi yok zaten, kirleten kirletene. Ekonomiklik desen akaryakita gelen zamlarin buyuk kismi esel sistemden karsilaniyor ama elektrik zamlarinin arkasi kesilmez artik. Ev faturalarimiz ortada. Dahasi sehir icinde evden sarj ettik diyelim, sehir disinda ozel istasyonlar ayri dudukluyor.

Buyuk ihtimalle yeni duzenlemeyle 400bin tl nin altina dusecek fiyati ancak cok satabilecegini dusunmuyorum. Elektrikli araclar halen hayal bizim icin. Bari hibriti destekleseler biraz. Mtv destegi bile vermiyor devlet



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @uzakdağ
M
3 yıl
Yüzbaşı

devlet zarar edeceği bir sisteme izin vermez bu bizim ülkemiz için geçerli akaryakıttan devlett ciddi kar ediyor bırakır mı ulan :)



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.