Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
1367
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Hyundai i20 1.4 CVVT Otm. mi Seat İbiza 1.2 Tsi DSG mi? Yardım lütfen
A
12 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

selamlar iki araç arasında arada kaldım.

1. Hyundai i20 1.4 CVVT Otomatik Sense paketi

2. Seat İbiza 1.2 TSİ DSG Style paketi

i20 ile test sürüşü yaptım 2 kere ve yakıt olarak kendi normal kullandığımda 7.8 lt ortalama yakıt gördüm 7 km lik yolda. İbiza ile test sürüşüne çıkamadım malum ankarada seat bayisi 1 senedir bulunmuyor.

i20nin artıları

-5 sene tam garanti
-tam otomatik vites
-uygun servis ücretleri
-Bluetooth
-Far sensörü
- Park sensörü
-Yağmur sensörü
-Navigasyon
-radyo dvd çalar dokunmatik ekran
-lastik basınç sensörü
-otomatik kararan iç dikiz aynası

ibizanın artıları
- düşük vergi dilimi
- 100 km de 1lt az yakıt tüketimi
- deri direksiyon
- yan hava yastıkları



ikisinin de fiyatları aynı 37.500 tl ibizada 900 lira daha verip esp hillholder paketi alınabiliyor.
iki araç arasından hangisini önerirsiniz.
i20 donanım olarak çok önde fakat onda açıkçası tek düşündüren Hyundai markası ibizanın arkasında volkswagen desteği var neticede.

yardım öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum. teşekkürler..

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



T
12 yıl
Yüzbaşı

İbiza motor açısından i20 ye göre bence çok daha üstün.TSİ motorlar çok başarılı.

Ama donanım açısından i20 nin eli daha kuvvetli

Hız,performans fazla olmasında gerek yok ama bastığımda da gitsin derseniz i20

Donanımı fazla takmam,motorun performansı benim için daha önemli derseniz İbiza


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
12 yıl
Yarbay

Bence ibiza.Yılda 10bin km yaparsanız 1.2 motorun vergisiyle+yakıt farkıyla size en az 1000tl kazandırır.Ayrıca bence daha sportif.1000tl lik bir paketi var tekno paket sanırım mutlaka onu koydururdum ben.900 e de esp+hillholder.Onun üzerinden belki çok az daha fiyat kırarlar.39.250 ye falan gelir muhtemelen ki bence harika donanımlar,harika bir motor ve dsg.Gel gelelim çekinilen nokta belli.Ama bence bu riske girilir.Yada manuel düşünürseniz 1.4 motorlu ibiza 32.500 e esp paketi hariç diğer donanımlarla alabilirsiniz.Aradaki 6bin tl lik fark var.Vergi baştan yüksek sonra aradaki fark azalıcak.Yakıtı biraz yüksek olucak tabi ancak 7-8 sene farkı kapatır 6bintl diye düşünüyorum.



D
12 yıl
Binbaşı

seat alın bence. görünüm olarak daha güzel. hem i20'de saydığınız yağmur sensörü, far sensörü vs gibi uygulamalar çok gereksiz aldanmayın bence.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
12 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

hyundai nin 5 sene her türlü garanti vermesi benim içimi rahat ettiriyor. başka bu fiyatlara araç tavsiyeniz var mıdır peki?



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.