Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7070
Cevap
811253
Tıklama
2
Öne Çıkarma
HYUNDAI ELANTRA ANA KONU
K
quote:

Orijinalden alıntı: OneManBand

Çok teşekkürler bu aracı da değerlendirmeye alacağım, linç edilmezsem eğer. malum herkes otomobil uzmanı olmuş, fanboylar dört bir yanı sarmış :) 46-47bin para verip golf 6 alıp "otomatik klima mı, bence hiç önemli değil yeaa" diye gezen adamlarla dolmuş her yer.



İnadına hyundai alın baktıkça kıskansınlar. Az önce arkadaşlardaydım misafirlikte arkadaşımın golf 7 si var alırken benden 10bin fazla verdi şimdi çok yakıyor diyor benden de çok bir farkı yok bende 10 lt yakıyorum o da 10 lt yakıyor onunki 1.4 tsi 122lik manuel benimki 1.6 atmosferik klasik otomatik şimdi baktıkça içinden geçenleri gözlerinde görebiliyorum

bir 15 bin bakımına 497 tl vermiş ben 320 tl verdim D:



M
7 yıl
Yüzbaşı

Sakarya bayii de orjinal takmıyor burada ki petlas bayii den alıyorlar jantları, ben de direkt gittim patlas bayii den lastiklerle beraber aldım.< Resime gitmek için tıklayın >




Bu mesajda bahsedilenler: @deniz_86
K
14 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

tamamen yenilenen yeni hyundai elantra 2011'in Kore de hyundai hayranı tarafından çekilmiş casus fotoğrafları.
yeni elantra, hyundai tucson ve hyundai sonata/i40 izler taşıyor.
daha önce 2011 accent'te bahsi geçen 1.6 gdi 140hp motor yeni elantra'da da sanırım kullanılacak ve daha güçlü 2.0lt motor da yer alıcak.

http://www.hyundai-blog.com/index.php/2009/12/28/2011-hyundai-elantra-interior-pictures/

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kritios -- 18 Ocak 2015; 13:36:51 >

B
12 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: EximeR


quote:

Orijinalden alıntı: sdu1997

Yollara yeni bir takoz geliyor sanırım.Klasik hyundai,boşa uğraşıyor adamlar.


Öncelikle amacım bu mesajı yazan arkadaşla laf dalaşına girmek ve ona saygısızlık etmek değil , şimdiden söyleyeyim.

Siz kimsiniz arkadaşım ? Yani sen ve senin gibiler ?
Daha o aracı görmeden , içine binmeden , kullanmadan , bilmeden yorum yaparak yaftalayan siz kim oluyorsunuz ?
Kimsiniz arkadaş siz ? Hepiniz aynı yerden mi geliyorsunuz sen ve senin gibiler ?
Bir markanın tüm araçlarını ve onlara sahip olanları aşağılıyorsunuz , geliştirmek ve üretmek için harcanan o kadar emek ve zamanı bir çırpıda silip atıp , o araçlara belkide olmayan bütçesinden zorlayarak para ayıran ve satın alarak kullanan binlerce milyonlarca insanı APTAL yerine koyuyorsunuz.
Kimsiniz arkadaş siz ? Hepiniz aynı kötü düşünce tohumlarına mı sahipsiniz ?
Nasıl bu kadar kolayca ve pervasızca harcayıversiyonuz ardı ardına aşağılayıcı kelimeleri ; " berbat , iğrenç , birşeye benzemiyor , takoz , teneke , beş para etmez , asla binilmez , vs vs ".
Bu kadar kolay mı bir markayı ve onun ürettiklerini yerlere çalmak ?
Biraz insaf arkaş.............
Bu sözlerim sadece Hyundai ve Elentra için değil , tüm markalar ve araçları için.

BİRLİK VE DİRLİĞİNİZ DAİM , FORUM DOSTLARINA SELAM OLSUN.

Bu Arada Ben Hyundai Elentra Kullanıcısıyım, Ve Su Zamana Kadar Hiç Hyundai Araca Sahip Değildim Öncesini Bilmediğim İçin Yorum Yapma Gereği Duymadım, Hyundai Ailesine İlk Elentra İle Girdim Herşeyiyle Hosuma Gidiyor, Dış Estetik İç Estetiği Yol Tutuşu, vs.
Bu Arada Söylenecek Söz Bırakmadım Agzına Saglık Her Yazdıgın O Cümlelere Sonuna KAdar Katılıyorum. Burası Eğer Fun Club İse Hyundai Seven İnsanların Toplandıgı Yerdir. Hyundai Araclarına Karsı Cıkanların Bu Sitede Ne İşi Var......!!!



K
10 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: MUSTAFA_NU

Bizdede 2011 prime plus var.LPG yi düşünüyoruz ancak lpgde euro 5 motor olduğu için subablar ve yataklar magnezyum karışımlı bundan dolayı lpgde subab eritme problemi oluyormuş lpg kullanan arkadaşlar lpgde kaç bin kilometre yaptılar ve bununla ilgili problemle karşılaşan oldumu ?

Bende 30.000 km'yi lpg'de devirdim.. Bu sübap olayı şu şekilde dostum;

Elantra motoru Euro5 emisyonlarında çalışır. Bunun birçok alt kriteri var ama uzatmadan söyleyeceğim kısım, emme ve egzoz süpapları her ikisi birlikte magnezyum alaşım.. Yani lpg'de kullanılacaksa bu süpapların erimesi kaçınılmaz.. Öncelikle bu riski baştan kabul etmek gerekiyor. Ben hesabımı yaptım, lpg hala çok mantıklı ve ekonomik, gözümü kapatıp taktırdım... Bir gün sübaplarımı lpg yüzünden mutlaka kaybedeceğim.. bundan kaçış yok.. Ama 100.000'de olur, ama 70.000'de, ama 150.000'de...

Burada kaçınılmaz sonu uzatan yada kısaltan taktığımız kitin kalitesi, ve aracı doğru hava/yakıt karışımında yürütebilmek... İyi bir kit ve düzgün bir kalibrasyonla çok uzun km'ler bu sorun yaşanmaz.. Ama hiç yaşanmayacak anlamına gelmesin mutlaka erime olacak.. Üstelik yağlamalı sistem gibi ilave aksesuarların bu sona neredeyse hiçbir etkisi yok..Ateşleme ve patlama esnasındaki ısı, motor bloğu içindeki muazzam yüksek seviyelere çıkabiliyor ve bunu yağ hokkasından gönderilen azıcık yağla soğutmanın hiçbir şekilde mümkünü yok..

Bu sebeple eğer yılda 10-15.000 km üzerinde yol yapıyorsanız düşünmeyin, kaliteli ( hava-yakıt karışımını düzgün yapabilen ) bir kit taktırın ve aracınızı doğru kalibrasyonda yürütün.. Uzun yıllar başınız ağrımaz..

Çok sonra bu kaçınılmaz erime gerçekleştiğinde bir kerelik çelik süpap taktırın ve ömür boyu bu dertten tamamen kurtulun.. Tek tavsiyem bu...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korekaplanı -- 21 Temmuz 2014; 10:20:14 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
10 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: ferit_abc

Arkadaşlar BRC diye çıktım yola ama Tartarini kendinden OBD li Lpg taktırdım .. Ortalama ilk depomda 28 kr yaktı .. Fiyatı 1950 lira .. Benzinde 45 kr yakıyordu .. Sizlere bir de bu araçta çocuk kilidi nasıl iptal ediliyor onu soracağım . Yoksa arka kapı kollara binenin elinde kalacak :)


İsabetli bir karar almışınız, OBD II olması çok avantajlı,
yaz kış ve farklı istasyonlardan aldığınız gaz LPG propan-butan karışımı hep aynı değil,
ve bu nedenden dolayı OBD II arabanın sisteminden aldığı bilgilerle kendini ayarlar ve arıza lambası yansa bile otomatik olarak resetler.

Arava LPG taktırdığınızı Kaskoya bildirirseniz iyi olur, yangın vs durumlarda başınız ağırmaz, fiyat fark 15 tl gibi bir rakam almışlardı benden.

Güle güle kullanın



S
10 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: muzzyy

sebo abi müsait bi zamanda çekilen bir video paylaaşabilirmisin netliği merak ediyorum


Videoları yükledim, bu hafta A101 marketlerine benzeri gelmişti.
Ses kapalı, istem dışı bir şey söylersin kayda geçer, tedbir amaçlı kapatılmıştır, normalde isterseniz sesi de kayıt ediyor.

http://www.youtube.com/watch?v=VECnYlP6JF4&feature=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?v=C4BHogb6sWc&feature=youtu.be


Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
9 yıl
Yüzbaşı

2013 basinda aldigim pr plus modeli aracimi bugun sattim. Arabamdan bu kadar keyif aldiysam cogu sizlerin yardimi sayesinde. Herkese tesekkurler, kazasiz belasiz sürüşler.
@bonnie @bodrummavi @f19 @meti**** @sebo68 ve yazmayi unuttuklarim..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
B
9 yıl
Yüzbaşı

2004 yılından itibaren (eski&yeni) Elantra kullanıyorum direksiyonda dökülme boya çıkması gibi bir şey duymadım. Sadece ilk Elantralarda (2011-2012) direksiyon derisinde soyulma vardı garantiden çoğu değişti.
Arka kapılardan ses çıkması şeklinde bir şikayetiniz varmış. Bu sadece arka kapılardan gelmez ön kapılardan da gelebilir.
İşin kötü noktası 2004 model Elantrada da virajda kayma hissi vardı yeni modelde de yine 2004 modelde de kapıları açında "gaaarç" diye ses çıkardı yeni modelde de. Bu arada o kayma hissi ile ben bugüne kadar ESP nin devreye girdiğini görmedim yani yazdığınız gibi "sadece his"
Kapıdan gelen ses olayına gelirsek herhangi bir olay için servise gittiğinizde gelen sesten bahsederseniz ücretsiz olarak kapı yağlaması yaparlar (eski aracımda böyle yapmışlardı) veya piyasada satılan WD40 sprey'i kullanabilsiniz. Benim iki hafta önce ön kapıdan ses gelince sprey ile problem düzeldi.
1-2 sene öncesinde dünyada Corolla ve Focustan sonra satılan 3.model olmasına rağmen (2014 rakamlarını bilmiyorum) ülkemiz insanında bulunan mantığı ben bugüne kadar çözemedim.




Bu mesajda bahsedilenler: @el-tabip
C
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: MYNEX

son olarak aracımı lpg ayarı için landi bölge bayii olduğu söylenen yere götürdüm. filtre değişimi yapıldı ayarlar normal görünüyor dendi. ancak aracım ara sıra zengin fakir karışım muhabbetinden arıza lambası yakıyor. dediğine göre herşey normal, aracın içine oturdu makine bağladı sonra indi ve aracın düşük devirde gaz yemiyor, subapları ölçtürmen ve ayar yaptırman gerekli dedi. servisteki ustaya söyledim bu araçlarda subap ayarı olmaz bunlar otomatik ayarlar dedi, ben de sap gibi kaldım arada.

yorumu olan var mı?

Aracınızı 100-150 km tamamen benzinde kullanın, benzin değerleri düzeldiğinde, gidip LPG kalibrasyonu yaptırın.
Adam şuan hatalı LPG kalibrasyonuyla değişen benzin değerlerinize baktı ve LPG değerleriniz NORMAL dedi.
Oysa şuan benzin değerleriniz sapmış durumda.
Bunu araç düzeltince (benzinle binilerek), gidin çok hassas yol ayarı(LPG kalibrasyonu) yaptırın.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
8 yıl
Yarbay

Eski kasası dünya çapında büyük satış rakamlarına ulaşmıştı. Yeni kasası bu başarıya ulaşamaz gibi. Zira eski kasada nevi şahsına münhasır bir tasarım vardı. Yeni kasa ise rakiplerine benzemiş.. Ön taraf ford, iç mekan ise leonu anımsatıyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
7 yıl
Yüzbaşı

bende direkt sizin gibi yaptım. alır almaz bir hafta içinde lpg+jant+navigasyon taktırdım.. bilgi olması açasından;

LPG ; BRC 2300 TL
Navigasyon: Navimex Android 6 1500TL
16'' Jant + Petlas lastik : 1900 TL

1 hafta önce de sipariş vermiş olduğum cruise control modulü geldi onuda aliexpress den 70$ aldım.

Araba yı boş aldık ama üst segmente taşıdık :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @matogretmeni86
M
7 yıl
Binbaşı

16 Orjinal yok zaten galiba ben 17 orjinal istedim 8000 tl sadece jant fiyatı çıktı.Jant konusunda çekinceniz olmasın bence dışardan da taktırabilirsiniz.< Resime gitmek için tıklayın >

Bendekiler bunlar çok memnunum gayet güzel duruyor.Lastik de goodyear eagle sport var üstünde 16.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @deniz_86
U
13 yıl
Onbaşı

akışkan tasarım geçirgen fiyat politikası


Bu mesaja 3 cevap geldi.
E
12 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: eoklay

quote:

Orijinalden alıntı: cıvıcem

quote:

Orijinalden alıntı: concept81

valla ben sizi anlamıyorum
hyundai ne yapsa size yaranamıyor, arabaları teneke dediniz, tank gibi araba yaptı, şimdide pahalı diyorsunuz, sene sonu indirimi ile uygun araç veriyorlar yok 2.el oluyormuş, ya arkadaşlar lafı dolandırmayın ve biraz delikanlı olun, açık açık yazın sorun neyse, beğenmiyormusun, gıcıkmı oluyorsun, kıskanıyormusun, alıcımısın, neyse yazında öğrenelim

focus 3 dizel titanyum manuel 62 bin mi neydi, şimdi bu araç çok mu başarılı mesela, daha örnek çok, yeni kasaların çoğu hayal kırıklığı oldu, elantra bu konuda çok başarılı bence, kimse aksini iddaa etmesin, yeni focus, yeni civic, tam hayal kırıklığı oldu


al bendende o kadar....

cıvıc hayranı olan ben bile bu yeni cıvıcı görünce içim eziliyor.. o araç ne hale gelmiş öyle... focus desen o da

öyle...

ayrıca şunu anlamıyorum , bayi üzerine alıp satınca ne oluyor sonuçta araç sıfır,kullanılmamış değilmi ?

aynı şekilde 2004 yılında clio almıştım istanbulda bir bayiden,ilaç firmasının aldığı sıfır araçlardı daha sonra

vazgeçmişler ve araçlar bayşiden çıkmadan ikinci ele düşmüş ve normal fiyatından 3-4 bin ucuza almıştık

paşa paşa 3 yıl bindik...

millet olarak bayılıyoruz bişeylere lafetmeye...

daha önce hiç hyundai sahibi olmadım ama adamlar 10 numara araç yapmışlar bence,sış görünüm,iç dizayn,genişlik,konfor hepsi çok iyi....

liste fiyatına kimse aldanmasın bence.. vw hariç tüm firmalar o fiyatlardan çok çok indirim yapıyor...

Bu forumda yazan bazı şeyleri gerçekten anlamakta zorluk çekiyorum.. yanlış anlaşılmasın herkesin fikri kendinedir ama katılmadığım noktaları belirtmem lazım. öncelikle bir aracın pahalı olması onun kalitesini etkileyen tek etmen değildir. piyasanın o günkü şartları içinde araç hak ettiğinden (ki hak etme konusu da kişiseldir aslında..) ucuz ya da pahalı olabilir. bu yüzden piyasayı iyi takip etmek ve eğer alacağınız araca kesin karar verdiyseniz fırsatları kaçırmamak lazım gelir diye düşünüyorum. bir ikincisi, ben aracımı aldığımda araç bayideki son prime plus otm elantraydı. doğal olarak test edilmişti ancak aracın çok kullanılmadığı da besbelliydi. nerden anladın dersen; aracın tüm lastikleri gıcır gıcırdı ve kmsi 18deydi. hatta görevli durun ben sizin için sıfırlıyım dedi. ha diyorsan ki hyundai işi gücü bırakmış, test araçlarının lastiklerini gizli gizli durmadan değiştirip kmyi sıfırlıyor.. onu bilemem ama bu biraz komplo teorisi gibi.. ayrıca da adamlar araçları bu şekilde kakalamak isteselerdi bana niye son araç olduğunu söylesinler ki? söylemeseler bilemezdim, neticede bayideki araçları tek tek sayma imkanım yok demi? kaskoyu da yaparken normal fiyatı üzerinden yaptırdık. yani aracı indirimli aldım ancak aracın kaskoda gerçek değeri görünüyor. bir üçüncü nokta; forumda genel olarak "araba dediğin ekonomik yakıt tüketimli olmalı" gibi bir hava var. hatta bazı arkadaşlar "biraz yamuk olsun da ekonomik olsun" diyor. tabi kendi tercihleridir. ancak ben olsam sırf ekonomik diye de yamuk yumuk bir aracı tercih etmem. varsın yaksın biraz ama karşıdan baktığımda bile beni cezbetsin.. yeni elantra da bu fazlasıyla var.. araç adeta "ben burdayım gel beni sür" diye bağırıyor.. e daha ne? üç günlük ömründe bırak keyfini sür.. hep ekonomi hep ekonomi nereye kadar? o kadar ekonomi meraklısı arkadaşlar zaten 40binin üstünde araç almasın. benim düşüncem; eğer ki bir araca 40binin üstünde para sayıp alıyorsan senin yakıtla pek sorunun yok demektir. zira o parayı veren yakıtı da verir kanımca. bi de hiçbir markaya önyargılı yaklaşmamak lazım bence. bana da çok hyundai alınırmı dediler. ama aldım. çünkü hyundai dediğin markanın tek bir ürünü yok ki! adamlar sürüyle araç yapmış. birini beğenirsin diğerini beğenmezsin. dolayısıyla araçları marka bazında genellemek yerine modelleri baz alınırsa daha sağlıklı olur. misal ben şuan hyundai elantra sahibiyim. fakat bu tüm hyundaileri sevdiğim anlamına gelmiyor. örneğin getz bence çok iticiydi. bunun yanında aynı model iki araç arasında da farklılık olabilir. mesela benim elantram iyidir ama bir başka elantra araçta fabrika üretiminden kaynaklı sorun oluşabilir. demem o ki; bırakın farklı markaların farklı araçlarını kıyaslamayı, aynı markanın aynı modelinin iki ayrı aracını dahi kıyaslamak yanlıştır bence. özetle; eğer ki aracınızdan genel olarak memnunsanız, iyi ki almışım diyorsanız artık araç kıyaslamayı veya yok şu kadar yakmış yok bu kadar yakmış demeyi bırakın... ha eğer bunları diyecekseniz zaten o araçtan keyif alamazsınız. valla ben 52 verdim elantraya ama öyle bi keyifli sürüyorum ki!! :))) hatta daha anca bugün aklıma geldi dur bi bakayım dedim 100 kmde yakıt tüketimine.. :)) bi de lütfen test etmediğimiz, incelemediğimiz araştırıp soruşturmadığımız araçlara laf etmeyelim.

unutmadan ekleyeyim; bazı düz mantıklı arkadaşlar şöyle bir çıkarım yapmış: elantra çok pahalı, hyundainin bi tarafı kalkmış bu yüzden çok satmıyormuş. veya elantra aslında kalitesiz bir araçmış, hyundai bunu millete kakalamaya çalışıyormuş falan falan... ya arkadaşlar bir aracın fazla satmaması onun kalitesiz olduğunu göstermez bu bir. elantra dünyada onlarca ödül almış (kesin şike var bu işte demi?! :)), 2011 yılının DÜNYADA (tekrar ediyorum.. DÜN-YA-DA!!!!) en çok satılan 2.(İKİNCİ) aracı olmuş. e biraz insaf demi? :)) bu iki. çamur atmak yerine gidin aracı bayide sürün, hatta buyrun beraber gidelim siz sürün ben yanınıza oturayım ve aracı tartışalım. ama objektif bir şekilde, artısıyla eksisiyle (zaten önceki mesajlarımda ben kendimce belirlediklerimi yazmıştım). bu da üç. haaa ben haksızsam şimdiden kabul ederim. ama asla önyargılı eleştirilerde bulunmayalım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
12 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: eoklay

unutmadan ekleyeyim; bazı düz mantıklı arkadaşlar şöyle bir çıkarım yapmış: elantra çok pahalı, hyundainin bi tarafı kalkmış bu yüzden çok satmıyormuş. veya elantra aslında kalitesiz bir araçmış, hyundai bunu millete kakalamaya çalışıyormuş falan falan... ya arkadaşlar bir aracın fazla satmaması onun kalitesiz olduğunu göstermez bu bir. elantra dünyada onlarca ödül almış (kesin şike var bu işte demi?! :)), 2011 yılının DÜNYADA (tekrar ediyorum.. DÜN-YA-DA!!!!) en çok satılan 2.(İKİNCİ) aracı olmuş. e biraz insaf demi? :)) bu iki. çamur atmak yerine gidin aracı bayide sürün, hatta buyrun beraber gidelim siz sürün ben yanınıza oturayım ve aracı tartışalım. ama objektif bir şekilde, artısıyla eksisiyle (zaten önceki mesajlarımda ben kendimce belirlediklerimi yazmıştım). bu da üç. haaa ben haksızsam şimdiden kabul ederim. ama asla önyargılı eleştirilerde bulunmayalım.


Öncelikle aracınız hayırlı olsun.Kazasız belasız kullanmak nasip olur inşallah.

Elantra'nın kalitesiz olduğunu ya da Hyundai'nin Elantra'yı millete kakalamaya çalıştığını düşünmüyorum.Yalnız Elantra pahalı değil derseniz size katılmam.Diğer araçlarla kıyas yapınca Elantra pahalı mı?Bence hayır; ancak kıyas yapmadan bakarsak Elantra'nın sunduğu donanımları da göz önüne alarak Elantra'nın pahalı olduğunu söyleyebiliriz.Zaten ben şimdiye kadar "Efenim Fluence gibi piyasayı alt üst eden bir araç bu fiyata satılıyorsa Elantra'yı nasıl bu fiyata satarlar?" demedim.Bana göre iki araç kıyaslanmamalı bile.Ben Türkiye'deki tüm araçların pahalı olduğunu düşünüyorum.Bugün full bir Doblo'yu 40.000 civarı bir fiyata alıyoruz.Bunun üzerine söylenecek başka sözüm yok.Yani ben sadece Elantra pahalı demiyorum.Genel olarak piyasa fiyatlarının yüksek olduğunu düşünüyorum.Daha önceki mesajları okuduysanız benim Elantra hayranı olduğumu anlamışsınızdır.Bu yüzden her ne kadar aracın hayranı olsam da araç için olumsuz görüşlerim de var.Daha önce de söylediğim gibi böyle bir araçta sunroof, bluetooth gibi özelliklerin olmaması çok büyük bir eksiklik bana göre.Hele ki Accent Blue'da bluetooth varken Elantra'da olmaması beni çileden çıkarıyor.Navigasyon belki çok çok önemli değil.Zaten bu donanımın mode ya da prime donanıma dahil edilmesini de beklemezdim; ancak opsiyonel olarak mutlaka getirmeleri gerekirdi.Böyle muhteşem bir araca o lastikleri ve cantları reva görenleri Allah'a havale ediyorum.Dediğim gibi aracı diğer araçlarla kıyaslarsak bence pahalı değil; ama zaten birçok kişinin ön yargılı olduğu bir aracı siz milletin -anlam veremediğim bir sebepten- neredeyse kaportasını yaladığı Corolla gibi araçlarla aynı fiyata satmaya çalışırsanız sonuç bu olur.Yukarıda paylaştığım satış rakamları ortada.Ha sırf halk ön yargılı diye Hyundai diğer firmaların araçlarına eşdeğer olan bir modelini ucuza satmak zorunda mı?Elbette değil; ama Hyundai ön yargısının kırılması için insanların Hyundai'nin araçlarına binmesi lazım.İnsanların bu araçlara binmesinin tek yolu da Hyundai'nin araçlarını piyasadaki diğer araçlardan ucuz satmasıdır.Böylece insanlar Hyundai'nin aslında bildikleri gibi olmadığını anlarlar ve ilerde Hyundai, araçlarına diğer araçlardan çok daha pahalı bir etiket yapıştırsa bile çok iyi satış yapar.Yani bana göre Hyundai tanıtım bölümünü çok çabuk geçmeye çalışıyor.Getz, Era gibi araçlarla tanıtım yaptıklarını sandılar; ancak durum böyle değil.Bu modeller Hyundai'ın sadece ucuza çok iyi araçlar satan bir firma olduğunu gösterdi.İnsanların Hyundai bir araca 40-50 bin tl vermesi için daha fazlası gerek.Hyundai'ın araçlarının bu fiyatları hak ettiğini anlamamız için bu araçlarla tanışmamız gerek.Hyundai geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi şimdi de Elantra'yı, Accent Blue'yu bir iki sene piyasa fiyatlarından biraz daha düşük bir fiyatla satsa iflas mı eder?Elbette hayır.

Sonuç olarak Elantra bana göre otomobil dünyasında özellikle tasarımıyla çığır açmış(opel insignia gibi) bir arabadır; ancak bu araçtan hak ettikleri karı elde etmeleri için yukarda söylediklerimi yapmak zorundalar.En azından Türkiye pazarı için.

Yukarıda saydığım doananımların eksikliğinden ya da yetersizliğinden hiç bahsetmemişsiniz.Ya bu donanımlar sizin için önemli değil ya da aracın baş döndürücü güzelliği size bunları unutturmuş; ama şunu unutmayın ki bu donanımlar birçok kişi için çok çok önemli.

Bu arada bu yıl biz de bir c sınıfı araç almayı düşünüyorduk(elantra tercih olarak ilk sıradaydı); ama hem piyasa fiyatlarının yüksek olması nedeniyle hem de özel nedenlerle vazgeçtik.Önümüzdeki sene yeni kasa Corolla bizi tatmin etmezse Elantra almayı düşünüyoruz.Corolla yeni kasası ile de bir yenilik yapamazsa benim de Toyota'ya karşı olan sert tutumum daim olacak; çünkü yıllardır Toyota'nın bir tane göz alıcı modelini görmedim.Şimdi birileri çıkıp da sen nasıl Toyota'yı beğenmezsin demesin.Ben beğenmiyorum işte.Siz de Elantra'yı beğenmezsiniz.Bunun için gereksiz mesajlar yazmayın lütfen.

Bir de şunu merak ettim.MP3 çaları usb ile bağladığınızda şarkıların çaldığını; ancak aracı stop edip çalıştırdığınızda ilk şarkıya döndüğünü söylemiştiniz.Acaba bu durum normal bir usb bellekte de oluyor mu?Eğer oluyorsa kafayı yerim; çünkü yeni çıkan tüm araçlarda usb'den müzik çalma özelliği var ve sorunsuz.4*4 Chery'de bile var yani artık ne diyim.

Edit:İmla





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur06gs -- 26 Şubat 2012; 23:15:35 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
12 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: ipo_aga

quote:

Orijinalden alıntı: trexin

quote:

Orijinalden alıntı: ipo_aga

Frenin tam tutma noktasındaki sınırda giriyor devreye bu ses yoksa atıyorum 5kmh hız üstündeki frenlerde yok ya da çook daha hafifi geliyor.

anlaşılan servis elemanları ve satış temsilcileri de hiç okumuyor klavuzu bizim gibi. az önce gördüm. klavuzda aynen yazıyor:

"Tekerlekleri kilitleyebilecek şartlarda frene basarsanız, frenlerden bir “tik-tik’’sesi duyarsınız veya fren pedalında buna tekabül eden bir his algılarsınız. Bu normaldir ve ABS’nizin devrede olduğunu gösterir."

"Tekerlekleri kilitleyebilecek şartlarda frene basarsanız, frenlerden bir “tik-tik’’sesi duyarsınız veya fren pedalında buna tekabül eden bir his algılarsınız. Bu normaldir ve ESP’nizin devrede olduğunu gösterir."

"Motor çalıştıktan sonra araç hareket etmeye başladığında motor bölümünden bir klik sesi duyulabilir. Bu durumlar normaldir ve Elektronik Denge Programı Sisteminin normal çalışmakta olduğunu gösterir."

bir sorun yok yani

Bu servis kitapçığında belirtilen ses abs devreye girince pedalda hissetiğimiz titreşim olmasın? benim bildiğim abs belli hızların üstünde devreye giriyor çünkü.

uyku sersemi okuduklarımı yanlış anladım sanırım. "tik-tik" sesini, esp'yi, motor civarından gelen sesi okuyunca buna yormuştum.



D
12 yıl
Yarbay

Tam otomatik tork konvertörü olan araçlarda benim bildiğim debriyaj diye bir kavram yok zira debriyaj olsaydı buna ait bir baskı balata da olurdu, baskı balata yoksa debriyajda yoktur çünkü debriyaj=kavrama ve buna ait kavrama balatalarından oluşur. Bu işi gören parça tam otomatik şanzımanlarda selenoid valfler olmalı, tam otomatik şanzımanlara bakıldığı zaman bir çok kanal ve bunları açıp kapatan valfler ve çok fazlaca hidrolik ve basıncı vardır. Kavrama işini hidrolikler yapıyor.
Ben "debriyaj yok" yazarken kimseye " sen bilmiyorsun ben biliyorum" edalarıyla yazmadım. Yazdığımı komik bulan arkadaş da sağolsun. Amacım paylaşım ve bilgi edinme. Kimseyle herhangi bir ego tatmini ve nefsi mücadele içinde değilim,dolayısıyla lafı uzatmıyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
10 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: insancapekinsanca

selam arkadaşlar
yaz ve ramazan rehaveti olsa gerek :)
ben bakım dısında kaputu açmıyorum

Peki silecek suyunu nereden koyuyorsun


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
Şehir içinde ortalama 9 lt +- 1 lt
Şehir dışında 5,5 - 6 lt arasında yakıt tüketirsiniz

Far sensörünü geçen arkadaşların söylediğine göre sonradan takabilen yerler varmış ama neresidir kimdir bilmiyorum.

LPG konusunda arkadaşlar gerekli bilgileri verecektir. Ben LPGsiz kullanıyorum.




Bu mesajda bahsedilenler: @ferit_abc