Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
1117
Tıklama
0
Öne Çıkarma
HyperX 3K'daki NAND'lar da Değişmiş, Ama Bu Sefer İyileriyle
S
10 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Merhabâ arkadaşlar,

Beklenen inceleme gelmiştir.

Tatsız V300 hâdisesinden sonra Kingston'ın tepe seviye SSD çözümünü teşkîl eden HyperX 3K'larda da NAND Flash bellekler değiştirilmiş, fakat bu sefer daha iyileriyle. Yâni serînin performansı bir miktar artmış


http://www.ssdlabs.net/incelemeler/kingston-hyperx-3k-120gb-incelemesi-biraz-daha-sandforce/




Bu mesajda bahsedilenler: @brev , @Chris Brown , @R£DSTON£ , @Lazeran
F
10 yıl
Yarbay

tatsiz v300 derken hocam? aciklar misiniz?

fiyati itibariyle cok cekicu geliyor bana o ssd sorunu nedir?

bir de sata 2 board da kullanacagim h61 anakart.. sorun yapar mi? hdd den gecmeye deger mi? anakart ahci destekliyir



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
10 yıl
Yarbay

Herhalükarda SSD'ye geçmeye değer.Şu hantal HDD'lerden kurtulun artık.

V300'lerin çiplerini kalitesiz ve düşük performanslı çipler ile değiştirip aynı isimle piyasaya sürdüler.Bu tip SSD'lerden alan arkadaşlar düşük performans sorunu yaşadılar ve aynı parayı ödedikleri içinde bir nevi kazıklandılar.Madem çipleri değiştirdin ürünün kalitesini düşürdün "V300 Light" adı altında düşük fiyattan piyasaya sürde millet ne satın aldığını bilsin haber vermeksizin yangından mal kaçırır gibi kaçak göçek işler yaparsan insanlar senin güvenilirliğinden şüpheye düşerler büyük firmalara yakışmıyor bu tip hareketler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brev -- 10 Haziran 2014; 13:29:19 >


Bu mesajda bahsedilenler: @fatihburak95
S
10 yıl
Yarbay

Peki yeni Toshiba NAND bellekler ömür olarak ilk seriye göre nasıldır? Zaten 3K vurgulu idi, 19nm'ye de geçiş yapılmış; ömür olarak durumunu merak ediyorum.

Bir de normal kullanımda SSD'ye günlük ne kadar yazma yapılıyor acaba. Çoğu disk kullanan özelliği kapattım, 6 -7 GB yazılıyor 24 saatte.




Bu mesajda bahsedilenler: @Solid State Disk
S
10 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

İlk sürümde sâdece döngü sayısı belirtilmekteydi hocam. Endüstri bir süredir artık döngü sayısı yerine kullanıcıların daha rahat anlayacağı GB/Gün değerlerini vermeye başladılar.

Kingston'ın ifâde ettiğine göre yeni HyperX 3K'lar da hergün baştan sonra iki kez tam disk yazımı sunabiliyor. Yâni 120GB'lik model için hergün 240GB yazım miktârı




Bu mesajda bahsedilenler: @sis651
L
10 yıl
Yarbay

kingston bana göre çok sallama bir sayı vermiş önemli olan bunu ne kadar süre yapabildiği bana göre yoksa 120gblık diske bence 2tb da yazılır hergün ama ne kadar gider orası önemli bellkide bu süreyi vermiştir benim cahilliğim o zaman.

Ayrıca sandforce diskleri ben beğenmiyorum uyumluluk sıkıntısı çektiğim zamanlar oldu bu nedenle samsung tüm ssdlerim.

Bu arada sana bir sorum var hocam 10gbit/s sata kanalları yolda biliyorsun ssdleri de damlar yakında ama şu apple daki pci-e ssdlerden haberdarsındır 700mb okuma 600mb yazma hızı veriyor sence bu çözümler pc endüstrisinde ne zaman yaygınlaşır?






< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lazeran -- 11 Haziran 2014; 11:02:12 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Solid State Disk
S
10 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Merhabâlar Erhan hocam,

Biraz geciktim, mâzur görünüz umarım.

Sizin de güzelce ifâde ettiğiniz üzere 10Gbit SATA Express arayüzleri Z97 yongasetleri ile birlikte artık umûmileşmeye gidiyor. Diğer taraftan baktığımızda PCIe'nin çatısında bulunan M.2 için sunulan bant genişliği de artmakta. Çoğu anakart üreticisi artık bu yuvayı demirbaş hâline getirmeye başladı.

Aralarından ASRock ise çıtayı daha da yükselterek 32Gbit genişlik sunabilen M.2 yuvalı anakartını satışa sundu.

Mâlûmunuz bunların yaygınlaşması hep iki ya da üç tarafın birlikte çalışması ile mümkün olan şeyler. Meselâ Core 2 Duo işlemcileri zamânında Intel taşınabilir bilgisayarların daha hızlı açılması için TurboCache gibi birşey çıkarmıştı. Fakat beklenen ilgili görmeyince firmalar da teveccüh göstermedi. TurboCache ( ismini yanlış hatırlamıyorsam ) teknolojisi de bir nevî ölü doğmuş oldu ve kısa süre sonra da ortadan kayboldu.

M.2'ye gösterilen ilgi ise büyük, hem SSD üreticileri hem de anakart îmâlâtçıları SATA arayüzüne takılmakdan bıkmış durumdalar. Bunun için de bildiğimiz PCIe portunu en münâsib şekilde kullanmaya yarayan M.2'ye asılmış durumdalar. Öyle ki, en fazla 6 ay sonra M.2 yuvası olmayan bir anakart ve yine bu yapıda bir katı hâl diski olmayan bir SSD üreticisi göremeyebiliriz




Bu mesajda bahsedilenler: @Lazeran
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.