Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
387
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Hükümetimiz dün Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi başlattı
B
4 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Hükümetimiz dün “Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi” başlattı."Independent Türkiye’nin web sayfasını açmıştım ve haberlere göz gezdiriyordum.Bir haber dikkatimi çekti.Haber aynen şöyle diyordu:“Tam 21 mühendislik bölümü sıfırı çekti. Yani yerleşen olmadı. Hepsi de devlet üniversitesiydi. Aralarında Ankara, Atatürk, Erciyes, Karadeniz Teknik, Çukurova Üniversitesi'nin de bulunduğu 21 üniversitenin jeofizik, çevre, kimya, jeoloji, inşaat, makine, elektrik-elektronik ve gıda mühendisliği gibi bölümlerini tercih eden olmadı. Ya da tercih edebilen olmadı”Ve haberin devamında şöyle yazıyordu:“Bunun yanında bu yıl, ilahiyat ve İslami ilimler kontenjanı 476 kişi artarak 19 bin 363'e çıkarılmış. Ve kontenjanların tamamı dolmuş durumda.”Ve biz Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi başlatıyoruz. Nasıl ve kiminle diye merak ediyor insan."~ F. Altaylı - Habertürk------------------------------------------------Son dönemde makina mühendisi, elektrik mühendisi, gıda mühendisi, inşaat mühendisi, mimar vb. bölüm mezunlarına asgari ücret maaş veriliyor. Bazı yerlerde yasaya aykırı olmasına rağmen asgari ücretin de altında veriliyor. 3000 lira maaş bulan seviniyor, 4000 lirayı da ancak ülkenin en büyük firma ve holdingleri teklif ediyor o da genelde İstanbul'da ve iyi bir üniversiteden mezun iseniz... İşe mühendis olarak alınan insanlara da mühendislik işleri değil bambaşka işler yaptırılıyor, mesleki gelişim imkanı tanınmıyor.Devlet memuru olmak, KPSS vs. ile bir yerlere girebilmek için de ilahiyat mezunu olanların şansı artık daha fazla. Diyanet kadrosuna girdikten sonra uzmanlığınızla uyuşmasa da herhangi bir kuruma geçiş yapılabiliyor.Böyle bir ortamda gençler neden mühendislik tercih etsin? Zaten iyi bir eğitim alanlar da şansını yurtdışında deniyor...Yıllar önce Persepolis (2007) animasyon filmini izlerken yok canım Türkiye'de böyle şeyler olmaz diyorduk ama şuanda olanlar tam olarak bu.



G
4 yıl
Yüzbaşı

Dualar en çelik metali bile eritir en iyi mermiyi bile durdurabilirsin. Yeterki inan ve enerjini koru.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
4 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Guest-400988AF7

Dualar en çelik metali bile eritir en iyi mermiyi bile durdurabilirsin. Yeterki inan ve enerjini koru.
Tenet yada Matrix mi izledin sen? edit: 24 nisan'da açılmış gizli profil. Şerefini vicdanını sattığın troll maaşı ne kadar? ne mezunlarını işe alıyorlar?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bayonetta -- 30 Ağustos 2020; 19:37:35 >

T
4 yıl
Onbaşı

Devir islam devri teknoloji boş iş



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.