Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1022
Cevap
56924
Tıklama
1
Öne Çıkarma
HUAWEİ WATCH KULLANICILAR KULÜBÜ
O
8 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Huawei watch, 2015 in en iyi akıllı saati olma konusunda iddialı adım attı !


Cihaz kullanıcıları arasındaki tüm bilgi paylaşımını ve sohbeti yapabileceğiniz konumuza kimseyi mesajları ile incitmeyen, insanların kişilik haklarına saldırıda bulunmayan herkes davetlidir.


Huawei Smartwatch teknik özellikleri şu şekilde

Boyut: 42 mm daire çapı, 11.3 mm kalınlık
Renk: Gümüş, Siyah, Altın
Ekran: 1.4-inç, 400×400 piksel çözünürlüğün AMOLED, Safir Kristal ekran koruması
İşlemci (CPU): Qualcomm APQ8026 1.2GHz
Hafıza: 512MB RAM / 4GB ROM
Bağlantılar: Bluetooth 4.0/4.1
Sensörler: Jiroskop + Akselerometre, PPG (Kalp/Nabız atış sensörü), Barometre, Titreşim Motoru
Batarya: 300mAh



Saatin inceleme videosu












Saat arayüz çeşitleri

Videoyu izlemek için tıklayınız










Huawei watch vs moto 360 2.gen kıyaslama(TÜRKÇE) ( 2 saat arasında kalanlar için )











Huawei watch artıları; safir ekranı ve full ekran olması ( atta kesik bölüm yok )
10.03.2016 güncellemesiyle birlikte hoparlörün aktif olması ( artık saatimizden konuşabilir - müzik dinleyebiliriz )
Moto 360 2. gen artıları ; Batarya biraz daha iyi




Arkadaşlar merhaba.. amazondan verdiğim sipariş 9 günde elime ulaştı.


Kutuyu alır almaz öncelikle kaliteyi tuttuğunuzu anlıyorsunuz. Öncelikle çerçeve inceliği, ekran kalitesi ve görünürlüğü göze çarpıyor. Saati açtığımda % 80 şarj vardı ve o şekilde başladım kullanmaya. İlk yaptığım şey bluetottan saati bağlamak oldu. Halbuki bu işlem yanlışmış Öncelikle marketten android wear uygulamasını indirin oradan eşlemeniz gerekiyor. Önce bluetota bağlarsanız biraz karışıklık oluyor. Ve sonunda eşlemeyi başardım, ilk başta google now gözümüze çarpıyor ve


Google now u yükleyebilmeniz için telefonu kısa süreliğine ingilizce yapınız google now yüklendikten sonra tekrar tr ye çevirebilirsiniz. Korkmayın google now u Türkçe kullanabiliyoruz ve çok net algılıyor. Okey google komutuyla istediğiniz şeyi algılıyor ve az önce whatsapp tan konuşarak yanıt verdim. Bu ciddi anlamda rahatlattı..



Kalp ölçüm sensörü birebir diyebilirim ancak bendeki gümüş kayışla pek spora uygun değil. Şayet spor için de kullanayım derseniz evrensel kayış olduğundan uygun kayış bakmanızı tavsiye ederim..



Hemen puanı yüksek olan camera remote ( pixto cam )yükledim ( ücretli ) ve çok şık - çok kullanışlı.



saati kurcalarken ilk handikapım wifi yi açmak oldu Sonraında şarj su gibi gitmeye başladı ama panik yapmayın. Wifiyi açtıysanız şayet bunu kapatmanız için; wifi bölümünden / automatic e tıklayın ve wifi yi kapatın.



Geçirdiğim kısa zamanlı wifiyi kapatamama durumumu atlattıktan sonra ; saati tam randımanlı kullanabildim. " Ekran sürekli açık kalsın " diyerekten öğlen 12 de %100 olan şarjım gece 12 de % 35 e düşmüştü . Bu arada bildirimlerin haddi hesabı yok. Saatten navigasyon u bile kullandım dışarıdaydım ve ciddi anlamda aktif kullandım ve sonuç beni memnun etti.



Navigasyon demişken ; Sürekli açık modda saatinizden rota çiziyor ve telefonunuzun hoparlöründen size komut veriyor. Ve ekran tasarruf moduna geçtğinde siyah beyaz navigasyon haritası çok klas bir şekilde karşımıza çıkıyor.



Eğer "ekran sürekli açık mod " off yaparsanız; şarj süreniz 1,5 günü rahat çıkarır 2 yi zorlayabilirsiniz ( bildirim ve kullanım sıklığına göre )



Asistan kartları : Telefonunuza kuracağınız asistan kartları ile saatinize almak istediğiniz ek bildirimleri seçiyorsunuz ( örneğin takımınızı yazıyorsunuz maç saatleri - skorları beliriyor. Hava durumu, ev ve iş yeri adresinizi girip, buralara olan uzaklıklarınızı ( dk ) görüyorsunuz. Dilerseniz tıklayıp direk saatten navigasyon yönlendirmesi alabiliyorsunuz.



Adımsayar : gayet stabil. Samsung telefonla bire bir saydı.



Kalpölçer : stabil.



Braometre : test etme şansım olmadı ama denk gelirse test edeceğim



Bunun dışında sorularınız varsa çekinmeden sorabilirsiniz. Ayrıca şu kırmızı ekran şeysi deniyor. aydınlık - karanlık vs her yerde baktım çok şükür bir sıkıntı yok.

24.12.2015 ( konu güncellemesi )

Arkadaşlar saatimizde dahili hoparlör varmış, ancak android wear desteklemediğinden kullanamıyoruz. İlerleyen günlerde saatten konuşma yapabiliriz ( kaynak :http://www.ibtimes.co.uk/huawei-watch-hands-best-android-wear-smartwatch-yet-1489975 )


Android wear uygulamarı beni hayal kırıklığına uğrattı.. Tizen kısıtlı dedik, android özgürlük dedik ancak andoid wearda da 2-3 uygulama dışında yüklenecek adamakıllı birşey yok.. Tizen ; gear app marketi ile sadece saate hizmet verirken, android wear da; telefon + saat şeklinde geçiyor yani telefon + saat uygulamaları boşuna yer kaplıyor ( hava durumu uygulaması, saat + telefon senkronize ) Şu ana kadar selfi + remote camdan başka birşey yüklemedim. Varsa güzel uygulama yazınız çünkü ben bulamadım.

10.03.2016 güncellemesi

Ve artık saatteki hoparlörümüz aktif hale geldi. Bunun için ayarlardan " bluetooth" bölümüne gelin ve saatten konuşma seçeneğini aktif edin.

Son güncelleme ile saat tüm rakiplerini solladı diyebiliriz. Şık tasarımın yanında safir ekran, kusursuz halka formunun yanında hoparlörün devreye girmesiyle artık bayağı önde...

Ve whatsapptan direk yazabiliyoruz.


Bu arada kayış biraz uzun geliyor. Nasıl kısaltacağınızı gösteren videoyu ekliyorum ( ben bu şekilde yaptım sorunsuz ama eliniz yatkın değilse saatçiye yaptırın sıkıntıya girmeyin

Videoyu izlemek için tıklayınız






1.4-inç, 400×400 piksel çözünürlüğün AMOLED ekrana sahip olan Huawei Watch, saatin çizilmeye ve darbelere karşı mukavemetini arttırmak için Safir Kristal kullanmış.Küçük ekranında sunduğu yüksek çözünürlük ile 286ppi gibi oldukça iyi bir değere sahip olduğunu söyleyebiliriz.Safir kristal ekran ile çizilmeye ve darbelere karşı oldukça dayanıklı olan saat kristalin inceliği nedeniyle de güneş ışınlarını daha az kırmasını ve güneş altında ekranı çok daha iyi görünmesini sağlayacak.

Huawei Watch hayatımızı düzenlemeye yardımcı olan ve telefonlarla eşlenik olarak çalışan bir ek cihaz olarak da düşünebiliriz.Günlük kullanımımıza göre tasarlanan cihazda adım sayar, kalori hesaplama, uyku takibi ve telefon görüşmesi gibi özelliklere sahip.Saat, bluetooth üzerinden telefonla eşlenik olarak çalışarak haftalık/aylık olarak yaktığımız kaloriyi, attığımız adım sayımızı vs. takip edebiliyoruz.

Huawei Watch’da 1 adet kalp atış sensörü, 6 yönlü jiroskop ve akselerometre, barometre ve titreşim motoru bulunmakta.Kullanılan kap atış sensörünün diğer akıllı saatlerden çok daha gelişmiş olduğunu dile getiren Huawei 6 adet jiroskop ve akselerometre ile çok daha doğru aktivite takibi (adım sayma) yapabiliyor.

IP67 sertifikasına sahip olan saat suya ve toza karşı dayanıklı.Bu önemli zira saat sürekli kulumuz da olduğundan en basit elimizi yıkarken bile su sıçrayabiliyor. Bunun yalnızca Huawei Watch ile sınırlı kalmaması, diğer akıllı saat üreticilerinin de bu konu üzerinde çalışması lazım.

Özelleştirilebilme kısmında ise Huawei saatle birlikte olarak bir çok farklı kayış seçeneklerini tanıttı.Saate uygun bir çok kayışın bulunduğu seçenler arasında farklı malzemede imal edilmiş (Plastik, Deri, Çelik) kayışlar da tercih edilebilir.Ayrıca saati evrensel kayış mekanizmasına sahip olmasından dolayı da herhangi bir kayışı saatimize takabiliyoruz.

( ALINTI )


Kullanıcılar

ottoman984 ________________________ Stainless Steel/Stainless

mertb _____________________________ Black/Black

Vipracing___________________________ Stainless Steel/Stainless

m@hm@____________________________Stainless Steel/Stainless

cemturk ____________________________Stainless Steel/Black

elpe________________________________Stainless Steel/Black

petro24-----------------------------------------Stainless Steel/Black












< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >[album][/album]












< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ottoman984 -- 20 Nisan 2016; 17:22:59 >


afusun bu mesajı paylaştı
S
8 yıl
Yarbay

Saat güzele benziyor ama fiyatının 99 Dolar falan olması lazım ki insanlar alsın.

Bu saatleri abuk subuk akıllı telefon fiyatına kimse almaz 3-5 zengin züppe tip dışında.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senersongur -- 28 Kasım 2015; 17:20:45 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
8 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

smart watchler zaten akıllı telefon fiyatında neyin kafasındasın sen ? Ben bu saati aldım diye zengin züppe mi oldum şimdi :D illaki fiyat düşecektir ancak ilk çıkan seriler her zaman pahalıdır




Bu saat kısmetse 15 aralıkta bende olur en geç, aynı zamanda gear s kullanıyorum. Tizen ve android wear farkını merak ediyorum. Huawei yi tasarım için, gear s i ise spor + telefon özelliği için tercih ettim. Forumda bu saati kullanan arkadaşlar da yazarsa fikir sahibi olabilir bilmeyenler. Kısmetse bende inceleyip buraya yazacağım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ottoman984 -- 6 Eylül 2016; 1:10:20 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @senersongur
S
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: ottoman984

smart watchler zaten akıllı telefon fiyatında neyin kafasındasın sen ? Ben bu saati aldım diye zengin züppe mi oldum şimdi :D illaki fiyat düşecektir ancak ilk çıkan seriler her zaman pahalıdır


Bu arada blackfriday indirimyle 400 dolarlık saat 320 dolara indi.


Bu saat kısmetse 15 aralıkta bende olur en geç, aynı zamanda gear s kullanıyorum. Tizen ve android wear farkını merak ediyorum. Huawei yi tasarım için, gear s i ise spor + telefon özelliği için tercih ettim. Forumda bu saati kullanan arkadaşlar da yazarsa fikir sahibi olabilir bilmeyenler. Kısmetse bende inceleyip buraya yazacağım.

Bu saatler birkaç yıldır var.

Ama hala anlamsız ve saçma fiyatlı.

Dediğim gibi 99 dolar falan olmadıkça almanın bir anlamı yok bence.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
8 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Huawei malzeme kalitesi olarak çelik + safir kullandığından fiyatı yüksek tutuyor aynısını apple yapsa 3000 den görürdük. Kullanım amacınıza göre değişiyor. Birşey ifade etmiyorsa dediğiniz gibi değmez. Mesela tek tip olup 1000 tl olan saatlerde bana anlamsız gelir. Hiç işlevi yok para dökülüyor ama dediğim gibi kişilerin zevkine göre. Keşke olsa o fiyatlara da düşünmeden alsaydık. Ben 300 tl düşsün diye 1 ay bekledim belki 1 ay sonra gene düşecek.




Bu mesajda bahsedilenler: @senersongur
M
8 yıl
Yüzbaşı

Merhaba saatiniz hayırlı olsun iyi fiyat yakalamissiniz.
Diğer konuda belirttiğim üzere black/black model ile kulübe beni de ekleyebilirsiniz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
8 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Teşekkür ederim. Saatle ilgili bilgilerinizi dilerseniz yazabilirsiniz bu bölüme merak eden arkadaşlar içinde açıklayıcı olur.




Bu mesajda bahsedilenler: @mertb
C
8 yıl
Binbaşı

Hocam bu saatlerle googledan arama yapilinabiliyor mu ve whatsapp ne derece kullanilabiliyor?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
8 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Saat henüz bana ulaşmadı, kısmetse 15 aralıkta bende olur. Bu saati kullanan arkadaş okuyunca yazacaktır ancak bildiğim kadarıyla özellikler moto 360 ile aynı ( adroid wear , googledan arama mevcut ve bildirimler geliyor )


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @They Call Me Alpha
B
8 yıl
Yüzbaşı

ios destekliyormu acaba bilginiz varmı?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
8 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: bf

ios destekliyormu acaba bilginiz varmı?

ios 8.2 ve üstünü destekliyor



B
8 yıl
Yüzbaşı

senin saat gelsinde biraz foto paylaşırsın artık hocam :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ottoman984
O
8 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Hayırlısıyla gelsin detaylı bir şekilde yansıtacağım buraya inşallah :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @bf
V
8 yıl
Yarbay

Merhaba,

Kısa süreli bir apple watch deneyimi ardından çeşitli saatleri inceledim,Samsung S2 yi çok beğendim ama işletim sistemi desteğinin (program) azlığından vazgeçtim.Ağırlıkla fitness takibi vb için kullanırım derken normal saat olarakta kullanabileceğim bir şey olsun dedim ve Huawei yi black friday inidirimi ile aldım.Prime ile aynı gün teslim edildi orada verdiğim adrese bu pazartesi de dönüş yapan arkadaşım teslim etti 2 gündür keyif ile kullanıyorum.

Yeni güncelleme geldi bu arada.iOS ile de kullanılabiliyor (ilk önce iphone ile eşleştirdim)ama çoğu şeyi kısıtlı o yüzden Note 5 ile eşleştridim şimdi daha iyi performans alıyorum.Beraberinde gelen çelik bileklik çok güzel ama bacağa bağlasanız bol gelir o derecede kendimde sökemedim mecburen saatciye gittim küçültmek için.Müsait bir zamanda bir tanede deri bileklik alıcağım.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
O
8 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Hayırlı olsun hocam ekliyorum sizi de hangi versiyonu aldınız ?


Black friday gerçekten iyi yaradı ama sizin kadar şanslı değilim malesef benim halen 2 haftam var


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Vipracing
V
8 yıl
Yarbay

Teşekkür ederim :)

Sizinkide hayırlı olsun, benim aldığım Huawei Watch Stainless Steel with Stainless Steel Link Band link : Huawei amazon linki. Gerçi black friday filan dedik ama saat halen indirimli görünüyor


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ottoman984
O
8 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Aynen saat black fridaydan hemen sonra 350 dolara çıktı ama gene 320 ye düştü almak isteyenlere duyurulur. Galiba gene yükselecek.

Bu arada blue/stenlees steel kayışı da çok güzel amerikadan gelecek başka arkadaşınız var mı :)) cam + kayış alalım hep beraber :))


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Vipracing
G
8 yıl
Yarbay

Stainless Steel/Black modeli 299 dolar bu arada moto 360 2nd gen 46mm ile bunun arasındayım ikiside aynı gibi hangisini alsam bilemedim. Bu arada gear s kullanıyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
O
8 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: guguk

Stainless Steel/Black modeli 299 dolar bu arada moto 360 2nd gen 46mm ile bunun arasındayım ikiside aynı gibi hangisini alsam bilemedim. Bu arada gear s kullanıyorum.


Hocam fiyatlar, gümüş/gümüş 400 , gümüş/siyah 350 idi. gümüş siyah 50 dolar düştü bence o da güzel ayrıca istersersen gümüş kayış ta alabilirsin böylelikle aynı model oluyor.

Moto 360 ı da beğeniyorum ama alttaki çizgi estetiği bozuyor bana göre. Kullananlar bşr süre sonra unutuyorsun diyor ama bende huawei ve moto 360 arasında kaldım. Tercihi huawei den yaptım.

Bu arada bende gear s çiyim :)) gear s i sportif huawei yi klasik için tercih ettim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
8 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Bu arada senin saat 437 dolara fırladı 300 den... 12 adet kalmış ( stok gelince düşer gene )




Bu mesajda bahsedilenler: @guguk