Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
984
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Huawei Matebook 14 vs Thinkpad
D
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Herkese selamlar arkadaşlar kız arkadaşım bilgisayar bakıyoruz.Aradığımız özellikler işlemci/kasa kalitesi ve Windowslu olması.Kullanım amacı yazılım geliştirme olacağı için işlemci gücü önceliğimiz.Taşınabilir ve dayanıklı olmasını beklemekteyiz

İki bilgisayar arasında kaldık.
-Huawei Matebook 14
Ryzen 5 4600H işlemci 16gb ram 512gb SSD li versiyonu.Windows 10

-Lenovo E14
AMD Ryzen 7 4700U 16GB 512GB SSD Windows 10 Pro 14"

Fiyat 12bine kadar çıkabilir fakat Huawi fiyat bağımsız olarak da aklımı çok çeliyor. Thinkpadde sanırım klavye arkadan aydınlatması yok ve bu da bir eksi özellik olarak sayılabilir.

Yorumlarınızı bekliyorum.Teşekkürler.



B
3 yıl
Er

Bu konularda çok bilgili biri olmamakla beraber ben huwei taraftarıyım. Önceki bilgisayarım lenovoydu ve sürekli ısınıp kapanıyordu bu yüzden bidaha bilgisayar alıcak olsam bu bilgisayar lenovo olmaz.
Huawei'e gelince bence gayet şık hafif ve diğer özellikler bakımından da güzel bulduğum bir bilgisayar.
Ben de geçenlerde bi bakmıştım yazılım amacıyla ve huawei d16 hoşuma gitmişti.
Uzun lafın kısası bence huawei alın fiyatı da sıkıntı olmazsa d16 alın.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

A
3 yıl
Yüzbaşı

Kalite arıyorsan Thinkpad T serisi, Latitude 7000 serisi. En iyi windows makineler bunlar. Birkaç yıl idare etse yeter diyorsan dediklerin olur. Huawei'nin ekranı iyi, klavyesi kötü, desteği bilmiyorum. Thinkpad E'nin ekranı kötü, klavyesi iyi, desteği L'den kötü. Kasa kalitesi ikisinin de kötü (T ve latitude'a göre). İkisi arasında ekranı daha iyi olduğu için Huawei.



D
3 yıl
Teğmen

Huawei serisinden 14 serisi metal kasa olması önemli bir avantaj. İşlemci güçlü 4600H, ekran 2k. Ancak tek eksisi wifi 5 olması. Wifi 6 olsa çok iyi olurdu. Ekran parlak ips.

Huawei 14 yerine D16 de tercih edilebilir. FHD ekran olması, mat ips, 4600H işlemci, wifi 6 olması, 16 ekran olması güzel. Al alaşımlı kasa var. O da güzel bir laptop.

Acer Swift 3 serisinden intel işlemcili 13.5'e de bakabilirsiniz, tamamen metal kasa wifi 6, 13.5 inç ekran 2k ekran bence çok başarılı. Tek eksisi i5 intel işlemci kullanılması. Linkini de paylaşıyorum.

https://www.n11.com/bilgisayar/dizustu-bilgisayar

Genelde bu tip ultrabook kasalara gömülü oluyor ramlar, en az 16 gb ram olmasına özen göstermek lazım.

Lenovo E14 kasa bence artık eskide kaldı, gerçekten kaliteli thinkpad serileri arıyorsan masrafın çok artar. Lenovo ve Huawei laptoplar arasında tavsiyem ryzen işlemcili huawei olur.

Fiyat konusunda maalesef pahalı uygun değil bence, eğer aceleniz yoksa beklerim diyorsanız Ryzen 5000 serili yoga slim 7 pro laptoplar gelecek yazın, 5800H 16g ramli versiyonlar 10k-11k civarlarında satışa çıkabilir. Özellikler muhteşem. Beklemem derseniz de, yoga slim 7 pro çindeki versiyonlarını aliexpressten yoga 14S 2021 diye aratın, oradan da sipariş verebilirsiniz. Garantisiz veya uluslararası garantili olabilir, satıcıya sormak lazım.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.