Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
9
Cevap
1041
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Huawei freebuds 4i inceleme
N
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Herkese selamlar arkadaşlar ufak bir incelemem ile birlikteyiz . Elimden geldiğince Huawei freebuds 4i yi size anlatmaya çalışıcam . 1.5 yılı geçik şekilde Razer hamerhead pro v2 kullandığımdan dolayı incelememde bol bol karşılaştırmış olabilirim kusuruma bakmayın .

Garip bir şekilde aldığımı söylemeden geçemeyeceğim . İnternette ön sipariş yazarken gittiğim Vatan mağazasında tak diye önüme çıkınca dayanamadım , tabii bunun biraz arka planıda varda , geçiyim şimdi onu .

Genel bakış
Kulaklık oldukça güzel , gerek pil performansı olsun gerek malzeme kalitesi olsun benim oldukça hoşuma gitti . Genel olarak ses kalitesi de hoşuma gitti eski kulaklığım olan Razer hamerhead Pro v2 abiyi hiç aratmadı ses yüksekliği olarak

Şarj meseleleri
Anlatılacak pek bir şey yok burada 10dk şarja takıyorsunuz fabrika verilerine göre 4 saat bir ömür sunuyor yanii daha ne diyeyim . Yine fabrika verilerine göre 10 saat kesintisiz müzik sadece kulaklıklarla . 22 saatte kulaklığın kabı ile birlikte bir şarj ömrü sunuyor . ANC açtığınız takdirde bu anlattıklarım biraz hikayeye dönüşüyor ama kafanız rahat olsun . Tam şarj yaptıktan sonra Kulaklıkları kabından çıkardığınız anda , kafadan 6 saatlik bir şarj ömrü oluyor . Ne yaparsanız yapın , bu yüzden kafanız rahat olabilir . Şahsi fikrim şarj konusu kafanıza takacağınız son şey olacaktır bu kulaklıkta .

Ağırlık , dizayn
Razer ile hemen hemen aynı ağırlığa sahipler desem yanlış olmaz . Dizayn olarak on numara beş yıldız bir görüntüsü var ayrıca gayet güzel şekilde kulağınıza oturuyor ani hareketlerde falanda gerçekten başarılı ama bana nedensizce güven vermiyor . Pek bu tarz kulaklıklara alışmadığımdan dolayı olduğunu düşünüyorum . Uzun kullanımlarda (4 saati geçince ) biraz ağrı yapabiliyor ama en nihayetinde uzun kullanım olduğundan dolayı insan o kadar kafaya takmıyor .

Gürültü engelleme şeyleri
Pasif gürültü engelleme olarak gayet başarılı . Kulaklıklar kulağınızdayken sesiniz yankılanıyor gibi geliyor bu durum benim pasif gürültüyü puanlama mantığım . Bunu açıklayayım size : Herhangi kulaklığı taktığınızda sesiniz yankılanıyor gibi geliyorsa işte o kulaklığın gayet başarılı bir pasif gürültü önlemesi vardır .
Aktif gürültü önlemeyi ilk kez deneyebilme fırsatım oldu bilgisayarım arada böyle kulak tırmalayacak şekilde sesler çıkartır o tarz sesleri sıfırlıyor . Dışarda deneyebilme şansım olmadı denediğim takdirde güncellerim . En sevdiğim kısımlardan biride şu . Misal biriyle konuşacaksınız , kulaklığı çıkarmanıza gerek olmuyor . Normal hayata dönmek için farkındalık modunu açıyorsunuz , ve ta ta pasif gürültü engellemeniz artık yok . Mikrofonlar dışardan ne duyarsa direk size iletiyor ve on numara iş çıkartıyor ama bazen kendi sesinizi iki kere duyabiliyorsunuz bu biraz sinir bozucu olabiliyor buna rağmen kullanışlı bir özellik olduğunu düşünüyorum .

Ses ve gecikme olayları
Mid , tiz muhabbetine ne kadar girmek istesem de pek anlatabileceğim bir şey değil. Genel olarak müzik, şarkı dinlemeyen bir insanım , bu kulaklığı youtube videoları izlemek , çekmek ve telefon görüşmesi yapmak amaçlı kullandım şuana dek . Ve beni oldukça memnun etti . Boyuna göre içinde bir canavar var . Ses yüksekliği gerçekten çok başarılı . Gecikme olaylarına gelirsek youtube videolarında konuşmalar kaymıyor. Oyun tarafıysa deneyimlemediğim için yorumsuz kalmak zorunda .

Mikrofon
Mikrofon kısmı oldukça hoşuma gitti telefonumda bu konuda bir sıkıntı vardı zaten bu kulaklık bana ilaç gibi geldi . Ayrıca youtube ile ilgili bir projem vardı onun için bir video çektim ve gerçekten çok temiz bir ses aldım , en azından ben öyle düşünüyorum .

Uygulama muhabbeti
Nerdeyse tüm incelemeleri inceledim. (Kaçırdığım varsa burdan özür dilerim) Şunu fark ettim kimse bu kulaklığı Apple bir telefona bağlamıyor ama neden ? Ben bir iphone 5s kullanıcısıyım , appstore da telefondan telefona uygulama sürümleri değişiyor mu bilmiyorum ama benim gördüğüm HUAWEIAILİFE uygulaması (kulaklığı yönettiğiniz ve bilgilerini gördüğünüz uygulama ) en son 1 ay önce güncellenmiş ve bu kulaklık çıkalı daha 1 ay olmadı ne yazık ki . Apple için en azından İphone 5s için şuanlık uygulama desteği yok ! Android den halledeyim bari dediğimde de Google Play de olan HUAWEIAILİFE uygulaması yine bu kulaklığı görmüyor ama eğer gidip bu uygulamayı Appgalery üzerinden indirirseniz sorununuz çözülüyor .
Bu arada Huawei teknik destekle görüştüm bu konu hakkında yakında güncelleme gelecek dediler .

Uygulamayı kullanmazsanız ne mi olur ?

Hiç bir şey olmaz . Sadece şarj yüzdesini görmezsiniz . Kutunuzda kırmızı ışık yanınca şarja takarsınız . Kulaklıklar kutudan çıkan hali sizin tüm ihtiyaçlarınızı görecektir . Kulaklıkların yan tarafları zaten dokunmatik buralardan Anc ve farkındalık modlarını kapayıp açabilirsiniz . İki kere tıkladığınız takdirde de video ya da müzik durdurabilirsiniz . Garip şekilde ben kulaklık üzerinden durdurduğun şeyi devam ettiremiyorum ama benden kaynaklı bir sıkıntı büyük ihtimalle . Dokunmatik kısımlar sınırlıda olsa değiştirilebiliyor . Ben direk birine sesli asistanı atadım bu benim işimi oldukça iyi görüyor .

Herhangi bir sorunuz , sıkıntınız varsa , elimden geldiğince cevaplamak isterim . Herkese iyi forumlar . İyi günler .



< Resime gitmek için tıklayın >



C
3 yıl
Yüzbaşı

Yaklaşık 1 sene AirPods Gen 2 kullandıktan sonra iPhone telefonumu satıp bu kulaklıklardan aldım. Yaklaşık 2 gündür kullanıyorum, ses performansı, şarj, mikrofon, anc ve dizaynı gayet hoş fakat AirPods gibi kulaklıklar kullanmış insanların alışması zaman alacaktır. Çünkü kulaklığın varlığını hissediyorsunuz ve anc kapalıyken bile dış ortamda konuşmakta güçlük çekiyorsunuz, kulaklığı çıkarmak istiyorsunuz. AirPods'ta ise böyle değildi. Ben ofiste gün boyu tek kulaklığım takılı insanlarla diyalog kurardım fakat kulaklığın varlığını bile hissetmezdim. Tabii bunda en büyük faktör silikonlu bir kulaklık olması. Artıları da var (bana göre) eksileri de. Genel olarak F/P diyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Airpods kullandığım bir kulaklık değil . Ancak ben pasif gürültü önleme özelliğini kulaklıklarda arıyorum ve hoşuma gidiyor ama bundaki mod sayesinde pasif gürültü önlemeyi dahi kapatabilmemiz çok hoş bir özellik tabii biraz kendi sesiniz yankılanıyor ama gayet rahat bir şekilde diyolog kurabiliyorum . Bunu denemediyseniz denemenizi öneririm . Ayrıca şuanda huaweitürkiye satıcısında (Gittigidiyorda gördüm en son) yanında hediye olarak akıllı bileklik gönderiyorlar daha bir F/P oluyor . Yeni alıcak arkadaşlar varsa bu duruma bir baksın .





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Namidiğer Fako -- 9 Nisan 2021; 15:5:22 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @cetinkayadeu
C
3 yıl
Yüzbaşı

Evet, hediye veriyorlar mı bilmiyorum ben huawei store'dan aldım daha bir hafta olmadı, fakat Huawei Band 4'ü 249 tl yerine 100tlye veriyor. Ben faydalandım bu kampanyadan.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Namidiğer Fako
N
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Vatandan alan ben , bunları gördükçe şey oluyorum ama zorunluluktu benimki biraz sağlık olsun 😂




Bu mesajda bahsedilenler: @cetinkayadeu
C
3 yıl
Yüzbaşı

Bu arada bugün yayınlanan V1.9.0.138 güncellemesi ile,
Huawei olmayan cihazlarda kulaklık algılama özelliği getirildi. Yani video veya müzik esnasında kulaklıklar çıkarıldığı zaman duruyor, takıldığı zaman devam ediyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
3 yıl
Er
Konu Sahibi

İphone lar için hala uygulamaya bir güncelleme gelmedi. Farklı bir telefondan bakıcaz artık 😢




Bu mesajda bahsedilenler: @cetinkayadeu
E
3 yıl
Yüzbaşı

Bu kulaklıkta eşleştirme/rest butonu yok mu? İlk başta bir cihaza bağladım ama başka hiçbir cihaza bağlayamıyorum şu an.



N
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Var da bulmuşsundur zaten . Güle güle kullan 😅



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
8 ay
Yüzbaşı

Merhaba arkadaşlar

Huawei Freebuds 4i var konuşma esnasında sesim karşıya gitmiyor 2 kulaklıkta aynı çözemedim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.