Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
577
Cevap
105692
Tıklama
0
Öne Çıkarma
HTC DESIRE HD A'DAN Z'YE KOMPLE TEKNİK REHBER
C
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

HTC DESIRE HD
A'DAN Z'YE KOMPLE TEKNİK REHBER





Hazırlamış olduğum bu rehberde aşağıdaki konulara ait anlatımlar bulunmaktadır;

1- Cihaza Hafıza Kartından Uygulama Yükleme
2- Downgrade/Root/Radio S-Off/Eng S-Off ve Custom Rom Kurma + A2SD+ (Telefon hafızasını arttırmak)
3- Yedekleme (Backup) İşlemleri
4- MD5Checksum Kontrolü
5- Radio ve Kernel Değiştirme
6- Batarya Ömrünü Uzatmanın Yolları ve Aşırı Batarya Tüketimine Sebep Olan Uygulamaların Tesbiti
7- GOLDCARD İşlemi - BRANDED (Operatör Cihazları – Vodafone, T-Mobile vs.) Cihazlar için
8- Cihazınızı Orjinal Haline Getirme (Root/Radio S-Off/Eng S-Off Yetkilerini Kaldırma)
9- Bootanimation(Açılış Animasyonu) ve Splashscreen(Açılış Ekranı) Değiştirmek


Faydalı olması dileğiyle, iyi forumlar



NOT: Lütfen burada anlatılan işlemleri eksiksiz yerine getirdiğinizden eminseniz yaşadığınız sorun(ları) paylaşınız. Aksi takdirde eksik/yanlış yaptığınız işlemler yüzünden yaşadığınız sıkıntıların tek çözümü o işlemleri en baştan eksiksiz yapmaktır. Ayrıca herhangi bir sorununuza çözüm ararken o konu ile ilgili neler yaptığınızı tam olarak belirtin. Sizin ne yaptığınızı tam olarak bil(e)meden kimse size DOĞRU BİR ŞEKİLDE yardımcı olamaz.

NOT: Lütfen aklınıza takılan soruları faydalandığınız konuda yazılan herşeyi noktası, virgülüne kadar okuduktan sonra sorunuz. Rehberde hali hazırda cevaplanmış sorularınızı tekrardan konu içinde sormanız kirlilik yaratmaktan başka işe yaramayacaktır. Tüm arkadaşlardan ricam eğer yine de rehberde anlatılan bir şey tekrardan soruluyorsa cevap verilmemesidir.



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

C
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

CİHAZA HAFIZA KARTINDAN UYGULAMA YÜKLEMEK



Cihazınıza Android Market veya bu tarz uygulamalar aracılığı olmadan, bilgisayarınıza indirdiğiniz uygulamaları hafıza kartından cihazınıza yükleyebilmek için öncelikle cihazınızda bir dosya yöneticisi programı kurulu olmalıdır. Android Market'te "file manager, file explorer" gibi arama seçenekleriyle bir çok uygulamaya ulaşabilirsiniz.

Hafıza kartınızdan uygulama yükleyebilmek için cihazınızın “Ayarlar (Settings)” menüsünden “Uygulamalar (Applications)” ayarlarına girip; en üstteki “Bilinmeyen Kaynaklar (Unknown Sources)” seçeneğini aktif etmeniz gerekli.

Daha sonra önceden yüklemiş olduğunuz dosya yöneticisi aracılığı ile hafıza kartınıza attığınız uygulamanın .apk uzantılı dosyasını bulup, üzerine tıklamanız yeterlidir. Uygulama otomatik olarak kurulacaktır.

NOT: Markete erişimi olmayan arkadaşlar dosya yöneticisi programı indirebilmek için cihazlarının internet tarayıcısından “slideme.org” adresine girip; oradaki “SAM” adlı Android Market tarzı programı yükledikten sonra SAM içerisinden dosya yöneticisi programı indirebilirler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmcntkn -- 10 Mart 2011; 11:51:03 >
Bu mesaja 5 cevap geldi.
C
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

DOWNGRADE / ROOT / RADIO S-OFF / ENG S-OFF / CUSTOM ROM YÜKLEMEK / A2SD+ (Telefon hafızasını arttırmak)




Bu anlatımda HTC Desire HD cihazınıza “root” yetkisi kazandırma; downgrade; custom rom, radio ve kernel yüklemek için gerekli olan “Radio S-0ff” ve “Eng S-off (HBoot)” diye tabir edilen yazılımsal güvenli kilitlerini kırma ve yeni custom romlar yükleme işlemlerinin tamamı adım adım, açık bir şekilde a anlatılmıştır.

Özellikle Radio S-off ve Eng S-off işlemlerini gerçekleştirebilmek için karışık komut yazma yöntemleri yerine, bu işleri otomatik olarak gerçekleştiren programları kullanan yöntemler anlatılacağından dolayı çoğu kullanıcı için uygulaması daha rahat ve kolay olacaktır.

ÖNEMLİ
Buradaki işlemlerin hepsini sırası ile ve eksiksiz olarak uygulayınız lütfen. Bazılarını yapıp, bazılarını yapmamanız ileride sorun(lar) yaşamanıza sebep olacaktır!!! (Size belirtilen durumlarda bazı işlemleri atlayabileceğiniz söylenmiştir, o durumlar hariç tabii)

ÖNEMLİ
Operatör kilidi olan cihazlar (T-Mobile vb.) ve "Downgrade" işlemi esnasında "CID Incorrect" hatası alan cihazlar bu işlemlere başlamadan önce GOLDCARD işlemini yapmalıdır.

ÖNEMLİ
Yapılan tüm işlemler kullanıcıların kendi sorumluluğundadır!!! Doğabilecek arızalardan veya sorunlardan dolayı başka kimse sorumlu tutulamaz.

ÖNEMLİ
İşlemlere başlamadan önce cihazınızın tam olarak şarj edildiğinden emin olun!!! İlk adımdan sonra cihazınızı bir kere daha tam olarak şarj etmeniz tavsiye edilir.

ÖNEMLİ
Root yetkisi almak ve diğer tüm işlemleri yapabilmek için Android sürümünüzün 1.32 olması gerekmektedir. 1.7x ve 1.8x sürüme sahip cihazları 1.32 sürümüne indirmeden bu işlemleri yapamazsınız!!!

NOT: 2 ve 3. adımlarda Radio S-Off ve Eng S-off için kullanılan programlar xda-developers sitesinden "jkoljo" tarafından hazırlanmıştır. Programların başka yere yüklenmesini istemediğinden dolayı programları xda-developers sitesinden indirmeniz gerekmektedir. Progamlar için kısayollar her adımın sonunda verilmiştir.


ADIM 1 – 1.7x / 1.8x SÜRÜM CİHAZLARI 1.32 SÜRÜMÜNE İNDİRMEK (DOWNGRADE)


Bu adımda 1.32'den daha yüksek sürüme sahip cihazların 1.32 sürümüne indirilmesi anlatılacaktır. Cihaz sürümü 1.7x veya 1.8x olan cihazlar root edilememektedir. Bu yüzden cihazınızın sürümünü 1.32’ye indirmek zorundasınız.

Cihazınızın sürümünü kontrol etmek için;

Settings--> About Phone-->Software Information-->Build Number

ÖNEMLİ
Cihazının sürümü 1.32 olan kullanıcılar bu adımı atlayıp 2. adıma geçebilirler.

ÖNEMLİ
Bu işlemi yapacak kullanıcılar işlemi yapmadan önce konu ile ilgili videoyu kesinlikle dikkatlice izlemelidir!!!

ÖNEMLİ
Cihazının sürümü 2.x olan kullanıcıların cihaz sürümlerini 1.32'ye indirebilmek için yapması gereken işlemlerTIKLAYIN

Gereksinimler

• HTC Sync
• 1.72 veya daha üst sürüme sahip Desire HD (Cihazların “unbranded” olması yani herhangi bir operatöre ait olmaması gerekmektedir. Operatör cihazlarının öncelikle GOLD CARD işlemini yapmaları gereklidir.)

Downgrade için yapılması gereken işlemler

1- “Downgrade.zip” dosyasını indirin. Sıkıştırılmış klasörü bilgisayarınızın ana dizinine çıkartın (C:\Downgrade)

2- Stock 1.32 romu (1.32 PD98IMG.zip) indirin. Bilgisayarınızın masaüstüne koyun. Zip dosyasını açmayın!!!

3- Cihazınızı bilgisayara usb kablosu aracılığı ile bağlayın.( “sadece şarj(charge only)” seçeneği ile bağlayın ve cihazın bağlantı ayarlarından “USB Debugging(usb hata ayıklama)” seçeneğini aktif edin)

4- Bilgisayarınızdan “komut istemi”ni açın. (Başlat-->Donatılar-->Komut istemi)

5- Komut satırında “C:\” kalana kadar “cd ..” komutunu girin.

6- Komut satırına “cd\Downgrade” yazın.

7- Komut satırında “C:\downgrade>” yazısı çıkacaktır.

8- Sırasıyla aşağıdaki komutları birer birer girin;
• adb push psneuter /data/local/tmp
• adb push misc_version /data/local/tmp
• adb shell chmod 777 /data/local/tmp/psneuter
• adb shell chmod 777 /data/local/tmp/misc_version
• adb shell /data/local/tmp/psneuter
• adb shell

9- Karşınıza “#” işareti çıkacaktır, bu adımda karşınızda şöyle bir ekran olmalıdır;

< Resime gitmek için tıklayın >

Devam ediyoruz:

10- “cd /data/local/tmp” komutunu yazın.

11- “./misc_version -s 1.31.405.3” komutunu yazın.

12- Cihazınızda usb bağlantı şeklini “disk drive” seçeneğine getirin. İndirmiş olduğunuz 1.32 PD98IMG.zip dosyasını sd kartınızın ana dizinine atın. Komut istemi penceresini artık kapatabilirsiniz.

13- Cihazınızı yeniden başlatın. Cihaz kapanırken ses kısma tuşuna basılı tutun ve Bootloader ekranı gelene kadar bırakmayın.(cihazın titreşimine aldırış etmeyin)

14- Bootloader ekranında cihazınız açılacaktır. Cihaz kendiliğinden birkaç işlem yapacak ve size “Do you want to start the update?” diye soracaktır. Ses artırma tuşuna basarak “yes” diyoruz.

15- İşlem bittiğinde ekranda “Press the power buton to reboot” yazısı çıkacaktır. Power tuşuna basarak cihazı yeniden başlatın.

16- Cihazınız yeniden başlayacaktır. Cihazın açılması 1-1.5 dakikadan (2 dkya kadar bekleyin) fazla sürerse ve cihaz açılmazsa daha önceki adımlarda bir hata yapmışsınız demektir.(örn: herhangi bir komutun yanlış yazılması) Böyle bir durumda tüm işlemlere en baştan başlamalısınız.

17- Cihazınız yeniden başladığında işlem tamamlanmış demektir. Artık cihazınız 1.32 sürümüne indirilmiş ve root edilmeye hazır hale gelmiştir.

18- BİTTİ

ÖNEMLİ
Komutları yazarken " işaretini kullanmadan yazmalısınız. " işaretlerinin arasında kalan komutları yazmalısınız!!!

ÖNEMLİ
Komut satırında komutları yazarken çok dikkatli olmalısınız. En ufak bir boşluğu yada noktayı yazmamanız işlemin başarısız olmasına sebep olacaktır!!!

Downgrade.zip yada

http://www.duck-load.com/download/4406735/Downgrade.zip

Not:Aradaki "-" işaretini kaldırmayı unutmayın.


1.32 PD98IMG.zip

Videoyu izlemek için tıklayınız


----------------------------------------------------------------------------------------------




ADIM 2 – ROOT YETKİSİ KAZANMA VE RADIO S-OFF


Cihazınıza root yetkisi alabilmek için gerekli olan program “Visionary”’ dir. Bu program aracılığı ile root yetkisi alacağız.

Gereksinimler

• Windows XP SP2 yada daha üstü
• .NET Framework 4.0
• HTC Sync (HTC’ nin kendi sitesinden indirebilirsiniz)
• Stock(orjinal) Kernel yüklü Desire HD (Cihazında herhangi bir yazılımsal değişiklik yapmayanlar bu adımı dikkate almak zorunda değiller.)
• 1.7x ve 1.8x sürümlere sahip Desire HD cihazlarda bu yöntem çalışmaz. Öncelikle Android sürümünüzü 1.32’ ye indirmeniz gereklidir!!


Root yetkisi kazanmak ve Radio S-off için yapılması gereken işlemler

1- Visionary programını cihazınıza kurun.

2- Visionary programını açın. “Temp root” tuşuna tıklayın. Daha sonra “Attempt Permroot” tuşuna tıklayın. Cihazınız kendini yeniden başlatacaktır. (reboot)

3- Cihazınızı bilgisayara usb kablosu aracılığı ile bağlayın.( “sadece şarj(charge only)” seçeneği ile bağlayın ve cihazın bağlantı ayarlarından “USB Debugging(usb hata ayıklama)” seçeneğini aktif edin)

4- Bilgisayarınızda “Desire HD easy radio tool.exe” ‘yi çalıştırın.(Windows 7 için sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırın)

5- İlk seçeneği seçin; “Do it!” tuşuna tıklayın. Cihazınızda karşınıza SuperUser isteği çıkabilir “Allow” diyerek devam edin.

6- BİTTİ


Visionary.apk

Easy Radio Tool v2_2.zip (Bu linkte 2. mesajın sonunda eklenmiştir. Oradan indirebilirsiniz.)

Videoyu izlemek için tıklayınız

NOT: Radio S-Off işlemi esnasında her şeyi doğru ve eksiksiz yapmanıza rağmen "unknown error, probably connection" diye bir hata alıyorsanız;

1- "Radio tool exe" nin olduğu klasörü bilgisayarınızın ana dizinine atın. (C:\ )
2- Komut istemi açıp, komut isteminden klasöre gidin.
3- Sırasıyla önce "adb shell" komutunu, sonra da "su" komutunu girin.
4- Komut istemini kapatıp, programı yeniden çalıştırın. Radio S-Off işlemini yapın.



-------------------------------------------------------------------------




ADIM 3 – ENG S-OFF (Engineering HBOOT)


Gereksinimler

• Windows XP SP2 yada daha üstü
• .NET Framework 4.0
• HTC Sync (HTC’ nin kendi sitesinden indirebilirsiniz)
• 1.7x ve 1.8x sürümlere sahip Desire HD cihazlarda bu yöntem çalışmaz. Öncelikle Android sürümünüzü 1.32’ ye indirmeniz gereklidir!!

ÖNEMLİ
Root yetkisi kazanmadan; yani ilk adımı uygulamadan bu adıma geçmeyiniz!!!


ENG S-OFF (Engineering HBoot) için yapılması gereken işlemler

1- Cihazınızı bilgisayara usb kablosu aracılığı ile bağlayın.( “sadece şarj(charge only)” seçeneği ile bağlayın ve cihazın bağlantı ayarlarından “USB Debugging (usb hata ayıklama)” seçeneği aktif olmalı)

2- Bilgisayarınızda “Desire HD easy s-off.exe” ‘ yi çalıştırın. “S-Off it!!” tuşuna tıklayın. Cihazınızda SuperUser isteği çıkabilir; “Allow” diyerek devam edin.

3- İşlem bittikten sonra zorla kapanmalar olabilir, işlem bitince cihazınızı sadece yeniden başlatmanız yeterli olacaktır. (Zorla kapanmalar olmasa bile cihazınızı yeniden başlatmanız tavsiye ederim.)

4- BİTTİ


EasyS-OFF_05.zip (Bu linkte ilk mesajın sonunda eklenmiştir. Oradan indirebilirsiniz)

Cihazın durumunu kontrol etmek için

• Cihazınızın Bootloader ekranına girin. (Cihazı yeniden başlatın, cihaz kapanırken “power” tuşuna ve ses kısma tuşuna Bootloader ekranı gelene kadar basılı tutun. Cihazın sürekli titreşmesine aldırış etmeyin.)
• Bootloader ekranında ilk satırda eğer ACE PVT SHIP S-OFF yazıyorsa cihazınız Radio S-Off’tur.
• Eğer ACE PVT ENG S-OFF yazıyorsa cihazınız ENG S-OFF da olmuştur. “System info” ya gidin.
• “System info” da CID 11111111 ise cihazınız Super CID dir.
• Eğer Radio S-OFF veya Super CID olduğunu görebiliyorsanız tüm işlemler başarıyla gerçekleştirilmiş demektir.

NOT: Bootloader ekranında menüde gezinmek için ses “+” ve “-” tuşlarını; seçim yapabilmek için de “power” tuşunu kullanmaktayız.



----------------------------------------------------------------------------



ADIM 4 – CİHAZINIZA CLOCKWORKMOD RECOVERY YÜKLEMEK


Bu adımda cihazınıza custom romlar yüklemeniz için gerekli olan ClockworkMod Recovery yüklenecektir. Bu adımdan sonra istediğiniz romu yükleyebilirsiniz.

ClockworkMod Recovery için yapılması gereken işlemler

1- Marketten “Rom Manager” adlı programı indirin. (Wi-Fi açık kalsın)

2- Programa girin ve “Flash ClockworkMod Recovery” yi tıklayın. Program otomatik olarak yükleyecektir.

3- BİTTİ


Tüm bu adımlardan sonra artık istediğiniz custom rom, radio ve kerneli yükleme özgürlüğüne sahipsiniz.



------------------------------------------------------------------------------------



ADIM 5 – CUSTOM ROM KURMAK


Kurmak istediğiniz custom romların kendi sayfalarında anlatılmakla birlikte rom yükleme işlemini aşağıdaki şekilde gerçekleştirebilirsiniz;

ÖNEMLİ
Yeni bir rom kurmadan önce mevcut stock(orjinal) romunuzun yedeğini almanızı tavsiye ederim. (özellikle de Türkiye garantili cihazlar için) Nasıl yedekleyeceğiniz 4. postta anlatılmıştır.

ÖNEMLİ
Bu bölümdeki anlatımdan ziyade öncelikle kurmak istediğiniz romun hazırlayıcısının anlattığı şekilde romu yüklemeniz tavsiye edilir. Her ne kadar çoğu romun (neredeyse tamamının) yüklenmesi aşağıdaki şekilde olsa da; bazı romlarda, romların düzgün çalışması için yükleme esnasında bazı ek işlemler gerekebilir. (örn: radio değişikliği) Öncelikle kullanacağınız romun hazırlayıcısının talimatlarına uyun.

1- Custom rom yüklemek için istediğiniz bir romu indirin. Zipli olarak SD kartınıza atın.

2- Rom Manager’ dan ClockworkMod’a geçin. (“Reboot into Recovery” tıklayın)

3- “install zip from sd card” seçin ve sd kartınıza atmış olduğunu romu bulup seçin.

4- Cihaz romu otomatik olarak yükleyecektir. Cihaz yeniden başlayana kadar bekleyin.

5- BİTTİ

NOT: Recovery menüsünde gezinmek için ses “+” ve “-” tuşlarını; seçim yapabilmek için de “power” tuşunu kullanmaktayız.
NOT: Yeni bir rom yüklemeden önce recovery menüsünde “wipe data / factory reset” ile cihazın hafızasının temizlenmesi tavsiye edilmektedir.
NOT: Yeni bir rom kurmadan önce ClockworkMod Recovery aracılığı ile mutlaka eski romunuzun yedeğini alın. (Recovery menüsünde “back up & restore” seçeneği)



------------------------------------------------------------------------------------------------

EKSTRA: A2SD+ (Telefon hafızasını arttırmak)



A2SD+ işlemi ile hafıza kartınızın istediğiniz belirli bir kısmının telefonun kendi hafızasıymış gibi formatlanmasını sağlayarak telefon hafızasını arttırabilirsiniz. Bu işlemle cihazınızın hafızasını 1.5GB’ tan 2, 2.5, 3.5 GB’ a kadar arttırmanız mümkün. (sizin keyfinize kalmış) Yani bu sayede “cihazın hafızası doldu artık yeni uygulama yükleyemeceğim” derdiniz varsa, bu derdinizi sonlandırabilirsiniz.

ÖNEMLİ
Kullandığınız rom için A2SD+ yaması mevcut yada rom bu özelliği destekliyor ise bu işlemi yapabilirsiniz. Eğer yoksa yapamazsınız. Kullanacağınız rom için bu tarz bir yamanın olup olmadığını yada romun orjinalinde bu özelliği destekleyip desteklemediğini öğrenmelisiniz.

A2SD+ işlemi için;

1- Hafıza kartınızdaki bilgileri bilgisayarınıza yedekleyin. (hafıza kartınızdaki tüm bilgiler silinecektir çünkü)

2- “Rom manager” uygulamasından Recovery menüsüne geçiş yapın.

3- Recovery menüsünden önce “advanced” seçeneğini; sonra da “partition sd card” seçeneğini seçin.

4- Önünüze çıkan seçeneklerden ayırmayı istediğiniz büyüklükteki alanı seçin. (512, 1024 mb vs.)

5- Daha sonra “swap size” 0(sıfır) olarak ayarlayın.

6- İşlemin bitmesini bekleyin. (uzun sürecektir)

7- Cihazı açın. (Açılması uzun sürebilir) Hafıza kartının tamamının formatlandığını göreceksiniz.

8- Cihazı bilgisayarınıza bağlayıp hafıza kartına A2SD+ yamasını atın; Recovery menüsüne geçin.

9- Recovery menüsünden A2SD+ yamasını normal rom yükler gibi yükleyin.

10- Yükleme bitince cihazı yeniden başlatın. (uzun sürebilir)

11- Cihaz açıldığında dahili hafızanın “1.5GB + sizin seçtiğiniz miktar” kadar olduğunu göreceksiniz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmcntkn -- 30 Mayıs 2011; 12:01:25 >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
C
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

YEDEKLEME(BACK UP) İŞLEMLERİ


I. UYGULAMA YEDEKLEME


Cihazınızı fabrika ayarlarına geri döndürdüğünüzde yada yeni bir rom yüklediğinizde sonradan kurmuş olduğunuz tüm uygulamalar doğal olarak silinmektedir. Tüm bu uygulamaları tekrardan arayıp, kurmak yerine hepsinin yedeğini tek bir tıkla hafıza kartınıza almanız mümkün. Daha sonra istediğiniz zaman silinmiş uygulamalarınızı geri getirebilirsiniz.

Titanium Backup uygulaması ile cihazınızdaki her şeyin(sistem dosyaları da dahil) yedeğini alabiliyoruz. Ancak bu programı kullanabilmek için cihazınızın root edilmiş olması gerekmekte. Bu uygulamayı yükledikten sonra cihazınıza yüklediğiniz programların yedeğini şu şekilde alabilirsiniz;

1- Titanium Backup uygulamasına girin
2- Yukarıda 2. sekmeye (Backup&Restore) tıklayın
3- "menu" tuşuna basın "batch" seçeneğini seçin. Önünüze bir seçenekler listesi çıkacak.
4- 2. sıradaki "back up all user apps" seçeneğini seçin.
5- Cihazınızda yüklü olan tüm programların listesi çıkacak. Orada hangi programların yedeklenmesini istiyorsanız yanındaki onay kutucuğunu aktif edin.
6- En üstte "Run the batch operation" yazar. Ona tıklayın.
7- Program seçmiş olduğunuz uygulamaların yedeğini hafıza kartına alacaktır. (/Titanium Backup klasörü içinde)
8- BİTTİ.

Önceden yedeğini aldığınız uygulamaları geri getirmek için;

1- 3. adımın sonuna kadar gelin
2- Önünüze çıkan listeden "restore all apps with data" seçeneğini seçtiğiniz zaman yedeğini aldığınız tüm uygulamalar geri gelecektir.
3- BİTTİ.


II. ROM YEDEKLEME


Mevcut romunuzun yedeğini almak için ise;

1- Cihazınızın Recovery menüsüne girin.
2- Backup&Restore seçeneğine gidin.
3- Backup seçeneğini seçtiğiniz anda otomatik olarak sistem yedeğiniz hafıza kartınıza alınacaktır. (/clockworkmod/backup klasörü içinde)

Yedeğini aldığınız custom romu* tekrar yüklemek için;

1- Cihazınızın Recovery menüsüne girin.
2- Backup&Restore seçeneğine gidin.
3- Restore seçeneğini seçin.
4- Hafıza kartınızda önceden yedeği alınmış rom geri yüklenecektir.

*: Eğer yedeğini aldığınız stock(orijinal) romunuzu geri yüklemek istiyorsanız farklı işlemler yapmanız gerekmektedir. Bu işlemlerle uğraşmak yerine orijinal romunuzun exe dosyasını bu konu içerisindeki "HTC STOCK(Orjinal) ROMLAR başlığı altından bulun. Cihazınızı bilgisayarınıza bağlayarak, bilgisayarınızda exe uzantılı rom dosyasını çalıştırmanız cihazınıza orijinal romu yükleyecektir. (root, radio s-off, eng s-off yetkileri de geri alınmış olacaktır)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmcntkn -- 2 Mart 2011; 13:21:18 >

C
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

MD5CHECKSUM KONTROLÜ


Custom rom, radio ve kernel hazırlayıcılarının sayfalarında da dikkatinizi çektiği üzere MD5Checksum diye bir numaranın kontrolünden bahsedilmektedir. Bu numara basit haliyle indirdiğiniz dosyanın eksiksiz olup olmadığının kontrolünü sağlamaktadır. Eğer hazırlayıcının verdiği numara ile indirdiğiniz dosyanın numarası birbirini tutmuyorsa, indirmiş olduğunuz dosyada bir eksiklik veya hata var demektir ve yapacağınız yükleme (rom, radio, kernel) başarısız olacaktır.

Bu kontrolü yapabilmek için aşağıdaki linkten HashTab adlı uygulamayı indirip bilgisayarınıza kurun. Daha sonra indirmiş olduğunuz rom, radio veya kernel dosyalarına (zip) sağ tıklayarak “özellikler” menüsünden “File Hashes” sekmesi altında indirdiğiniz dosyanın MD5 numarası ile size verilen numarayı karşılaştırarak kontrolü yapabilirsiniz.

HashTab Programını İndirmek için Tıklayın





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmcntkn -- 2 Mart 2011; 13:24:57 >

C
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

RADIO VE KERNEL DEĞİŞTİRMEK


Cihazınız ve kullandığınız rom ile uygun olmayan radio ve kernel modülleri kullanmanız cihazınızda sinyal gücünde düşüklük, kablosuz bağlantılarda sıkıntı, takılmalar, aşırı batarya tüketimi gibi sorunlar yaşamanıza sebep olur. Bu yüzden kullandığınız romun hazırlayıcısı tarafından tavsiye edilen radio ve kernel modüllerini cihazınıza yüklemelisiniz. Genellikle kernel modülleri yüklediğiniz romlarla beraber otomatik olarak cihazınıza kurulmaktadır. Ancak romlarla beraber gelen kernel modülleri cihazınızla uyumlu olmayabilir. (cihazda takılmalar, aşırı batarya tüketimi) Bu yüzden size tavsiye edilen kerneller arasından değişiklik yapmak zorunda kalabilirsiniz. (kernel tavsiyeleri için kullandığınız romun sayfasına bakın)Radio modüllerini ise romlardan bağımsız olarak kendiniz kurmalısınız.

ÖNEMLİ

Yapılan tüm işlemler kullanıcıların kendi sorumluluğundadır!!! Doğabilecek arızalardan veya sorunlardan dolayı başka kimse sorumlu tutulamaz. Kullanıcı riskleri bilerek bu işlemleri yaptığını kabul etmiş sayılır.

ÖNEMLİ
İşlemlere başlamadan önce cihazınızın tam olarak şarj edildiğinden emin olun!!!

ÖNEMLİ
Root, Radio S-Off ve Eng S-Off işlemlerini yapmadan bu işlemleri kesinlikle uygulamayınız!!!

NOT: Programları indirmeniz için gerekli kısayollar her adımın sonunda verilmiştir.



KERNEL DEĞİŞTİRME


Kernel dosyaları telefonun Ram’ini, hızını ve batarya sürelerini kontrol eden dosyalardır. Genellikle yüklediğiniz romlarla birlikte cihazınıza yüklenmektedirler. Ancak istediğiniz custom kernelleri romunuzu değiştirmeden de kullanabilirsiniz. Cihazınızdaki rom ile uyumlu olması şartıyla kernel dosyalarını değiştirerek cihazınızın işlemci hızını kontrol edebilir yani kernelin izin verdiği ölçülerde arttırıp, azaltabilirsiniz.


Gereksinimler

• Windows XP SP2 yada daha üstü
• .NET Framework 4.0
• HTC Sync (HTC’ nin kendi sitesinden indirebilirsiniz)
• Root, Radio S-Off ve Eng S-Off yapılmış Desire HD
• %30 veya daha fazla dolu olan batarya. (%100 tavsiye edilir.)


Kernel değiştirmek için yapılması gereken işlemler

1. Cihazınızı bilgisayara usb kablosu aracılığı ile bağlayın.(“sadece şarj(charge only)” seçeneği ile bağlayın ve cihazın bağlantı ayarlarından “USB Debugging(usb hata ayıklama)” seçeneğini aktif edin)

2. Bilgisayarınızda “Kernel Update Utility.exe” yi çalıştırın.

3. “I have completed the steps and understand the risks” yazan yerin yanındaki onay kutucuğunu işaretleyin. “Next” tıklayın.

4. Açılan pencereden “Select a cwm zip” (ilk seçenek) tıklayın ve indirmiş olduğunuz kernel dosyasını (zip halinde – zip dosyasını açmayın) seçin ve “Next” tıklayın.

5. Açılan pencerede “Go to Fastboot” seçeneğine tıklayın. Cihazınız kapanıp, Bootloader ekranında (beyaz ekran – Recovery ekranı DEĞİL) açılacaktır.

6. Bilgisayarınızdaki pencerede “Flash” seçeneğine tıklayın. Bir dos penceresi açılıp kapanacak ve “Flash” seçeneğinin yanında “Congratulations, flashing is done! Now click next to go back to Android” yazısı çıkacaktır. “Next” seçeneğine tıklayın.

7. Cihazınızın ekranı kapanıp açılacaktır ve kırmızı büyük harflerle “S-OFF” yazısı çıkacaktır. Bu arada bilgisayarınızda ise “Final step – applyin kernel module(s)” adlı pencere açılacaktır. Hiçbir şey yapmadan cihazınızın TAM olarak açılmasını bekleyin.

8. Cihazın bağlantı şeklinin “charge only (sadece şarj)” ve “usb debugging (usb hata ayıklama aktif) olduğunu kontrol ettikten sonra bilgisayarınızdaki pencerede “Apply module(s)” seçeneğine tıklayın. Gene bir dos penceresi açılıp kapanacaktır.

9. “Apply module(s)” seçeneğinin yanında “Module(s) pushed and applied!” yazısı çıkınca bir alt satırdaki “Finish” seçeneğine tıklayın.

10. BİTTİ.



Kernel Update Utility.exe


Videoyu izlemek için tıklayınız


------------------------------------------------------------------------------------




RADIO DEĞİŞTİRME


Radio dosyaları cihazınızın kablosuz bağlantı (wi-fi, telefon sinyali) performansını etkileyen dosyalardır. Cihazınızda yüklü olan rom ile uyumsuz radio yaya sahipseniz bağlantı sorunları yaşamanız olasıdır. Zaten custom romların sayfalarında da o rom ile hangi radio nun kullanılması gerektiğini belirten uyarılar dikkatinizi çekmiştir. Bu bölümde cihazınızdaki radio versiyonunu değiştirme işlemleri anlatılacaktır.

Gereksinimler

• Windows XP SP2 yada daha üstü
• .NET Framework 4.0
• HTC Sync (HTC’ nin kendi sitesinden indirebilirsiniz)
• Root, Radio S-Off ve Eng S-Off yapılmış Desire HD
• %30 veya daha fazla dolu olan batarya. (%100 tavsiye edilir.)

Radio değiştirme işlemi için yapılması gerekenler

1. “Radio flash.zip” dosyasını indirin. İçindeki klasörü bilgisayarınızın masaüstüne çıkartın.

2. Yüklemek istediğiniz radio yu indirin. Klasör içindeki “radio.img” dosyasını “Radio flash” klasörünün içine taşıyın.

3. Cihazınızı bilgisayara usb kablosu aracılığı ile bağlayın.(“sadece şarj(charge only)” seçeneği ile bağlayın ve cihazın bağlantı ayarlarından “USB Debugging(usb hata ayıklama)” seçeneğini aktif edin)

4. “START HERE” yazan dosyaya çift tıklayın. Bir komut istemi penceresi açılacaktır.

5. Komut penceresinde “adb reboot bootloader” yazın. Cihazınız Bootloader ekranında açılacaktır.

6. Cihazınız Bootloader ekranında açıldıktan sonra bilgisayarınızda komut penceresinde “fastboot flash radio radio.img” yazın.

7. Yükleme işlemi bittiğinde komut penceresinde “fastboot reboot” yazın.

8. Cihazınız kendini yeniden başlatacaktır.

9. BİTTİ.


ÖNEMLİ
Komut satırında komutları yazarken çok dikkatli olmalısınız. En ufak bir boşluğu yada noktayı yazmamanız işlemin başarısız olmasına sebep olacaktır!!!



Radio flash.zip


Videoyu izlemek için tıklayınız


ÖNEMLİ NOT: BURADAKİ İŞLEMLER SADECE VE SADECE HTC DESIRE HD MODEL CİHAZLAR İÇİNDİR. BAŞKA MODEL CİHAZLARDA UYGULAMANIZ CİHAZINIZDA GERİ DÖNÜŞÜ OLMAYAN SONUÇLARA SEBEP OLABİLİR!!!!!!





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmcntkn -- 4 Mart 2011; 12:23:07 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

BATARYA ÖMRÜNÜ UZATMANIN YOLLARI
VE
AŞIRI BATARYA TÜKETİMİNE SEBEP OLAN UYGULAMALARIN TESBİTİ



Herkesin malumu olduğu üzere sevgili HTC Desire HD cihazımız teknik özellikleri bakımından acımasız bir batarya katilidir. WinMo tabanlı abisi HD2 ile birlikte 4.3” ekran, 1ghz işlemci gibi yüksek donanımları bu tarz cihazların böyle canavarlara dönüşmesine sebep olmakta ne yazıkki. HTC’ nin de bu canavarlara görece düşük kapasiteli piller koyması da pek anlaşılır gibi değil tabii ki.

Bu bölümde sevgili batarya katilimizi frenlemek için yapabileceklerden bahsedeceğim. Bu bölümde anlatılanlar sadece Desire HD için değil, tüm Android tabanlı cihazlar için rahatlıkla uygulanabilir.

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki burada anlatılanların hepsini yapmak zorunda değilsiniz. Cihazı kullanım amacınıza veya zevkinize göre bazılarını uygulayabilir, bazılarını uygulamazsınız. Batarya ömrünüz de bu duruma göre değişkenlik gösterecektir doğal olarak. Yapacağınız ayarlamalara bağlı olarak; cihazınız bekleme konumunda 3-4 gün arası, normal bir kullanım ile ise 35-48 saat arası rahatlıkla çalışacaktır.

Cihazımızın ne kadar enerji tükettiğini gözlemlemek için “current widget” adlı uygulamayı yüklememiz gerekmektedir. Bu widget sayesinde cihazın anlık enerji sarfiyatını gözlemleyebilmekteyiz. “Current widget” ı ana ekranımıza eklemek istediğimizde bir ayar sayfası karşımıza çıkacaktır. Burada “update interval” yazan seçeneği 60 sn’ye ayarlayın. Bu şekilde her 60 sn’de bir cihazın ne kadar enerji tükettiğini görebileceksiniz. Cihaz bekleme konumundayken 3-8mA seviyelerinde bir enerji tüketimine sahip olması lazımdır.

1- Ekran parlaklığını otomatik ayardan çıkartın ve yüksek parlaklık değerlerini kullanmayın. Mümkün olduğunca az parlaklık kullanın. %30-40 gibi.

2- Wi-fi, GPS, Bluetooth alıcılarını kullanmadığınız zamanlarda kapalı tutun.

3- Titreşim kullanmayın. (özellikle de tuş titreşimlerini kapatın)

4- Cihazın kullandığı şebekeyi 3G’de sabitlemeyin. 3G/2G (WCDMA/GSM) otomatik olarak ayarlayın. Böylece 3G şebekesi olmayan yerlerde cihazın şebeke bulmak için fazla enerji tüketmesini önlemenin yanı sıra cihazınız hatsız kalmayacaktır.

5- Uygulamaların otomatik senkronizasyon yapmalarını engelleyin. Senkronizasyonları ihtiyacınız olduğu zaman elle(manuel) yapın. “Yok ben uğraşamam” diyorsanız otomatik senkronizasyon aralıklarını mümkün olduğunca seyrek tutun.

6- Mutlaka kullandığınız rom ile tavsiye edilen radio ve kernelleri kullanın.

7- “Taskkiller” diye tabir edilen görev yöneticisi tarzı uygulamaları kesinlikle kullanmayın.*

8- Cihazı uzun süre kullanmayacaksanız yani kenarda öylece duracaksa işlemci hızınızı 720-800 mhz aralığında tutun.** Özellikle de geceleri yatarken.

9- “Set CPU” gibi programlarla işlemci hızınızı ayarlarken işlemciyi sürekli yüksek hızlarda çalıştıran seçenekleri kullanmayın. “on demand” yada “interactive” gibi seçenekler kullanın. Bu seçenekler ihtiyaç olduğu anda işlemci hızını yükseltecek, olmadığında ise düşürecekleri için işlemcinin enerji sarfiyatı daha ekonomik olacaktır.

10- Yeni bir rom yüklemeden önce mutlaka Recovery menüsünden “wipe data” “wipe cache partition” yapın.

11- “HTC Sense” hesabını aktif etmeyin.



NOT: Ek olarak internet tarayıcının ayarlarından “plugin” seçeneğini “on demand” olarak ayarlayın. Garip ama bazı cihazlarda işe yaramaktadır.

*:Bu konunun sonunda açıklanmıştır.
**: 720-800 mhz aralığının vermemin sebebi her cihazın minimum enerji tükettiği hızın farklı olmasıdır. Bunu deneyerek bulmalısınız.(current widget aracılığı ile) Genellikle 768 mhz de minimuma düşüyor ama cihazdan cihaza farklılık gösterebilir. İşlemci hızını çok düşürmeniz de pil sarfiyatını arttıracaktır.



Tüm bu adımları yaptığınız halde cihazınız bekleme konumundayken daha fazla değerler okuyorsanız kurduğunuz uygulamalardan bazıları bu fazla enerji tüketimine sebep olmaktadır. Bu uygulamaları tespit etmeniz gerekli. Çok da işinize yarayan şeyler değillerse kaldırmanız yararınıza olacaktır. Şimdi gelelim bu uygulamaları nasıl tespit edebileceğinize. Birkaç yolu olmasına rağmen en basit ve etkili yolu şu şekildedir;

1- Kullandığınız programların yedeğini alın. (hepsini marketten indirip kullanıyorsanız gerek yok)

2- Cihazınızı fabrika ayarlarına geri döndürün. Recovery menüsünden “advanced-->wipe battery stats” yapın. Yada yeni bir rom yükleyeceksiniz “wipe data, wipe cache partition ve wipe battery stats” yaparak tertemiz bir şekilde yeni bir rom yükleyin.

3- Sonrasında kullandığınız uygulamaları teker teker cihazınıza yüklemeye başlayın. Her bir yüklemeden sonra 30 dk boyunca cihazı bekleme konumuna alıp bekleyin ve “current widget” aracılığı ile yüklediğiniz programın, cihazın bekleme konumundaki enerji tüketimini değiştirip değiştirmediğini kontrol edin. Kontrol etmeden bir sonraki programı yüklemeyin yani.

4- Eğer bekleme konumunda pik değerler yaratan uygulama yada uygulamalar varsa bunlar fazla enerji tüketimine neden olan, aradığınız uygulamalardır. Bu uygulamalar sürekli güncelleme ile çalışan yada sistem durumunu gözlemleyen uygulamalar ise bu uygulamaların ayarlarından bu özelliklerini kapatmaya çalışın. Yada işinize çok yarayan uygulamalar değillerse silin.


Tüm bu yazılanlara rağmen bekleme konumundaki enerji tüketiminiz 3-8mA aralığından fazla çıkıyorsa artık yapabileceğiniz pek bir şey yok ne yazıkki. Cihazınızla ilgili bir sorun var demektir. Garantili bir cihaza sahipseniz garantiye gönderip, incelemelerini isteyebilirsiniz.

-------------------------------------------------------------------


Android işletim sisteminin çalışma mantığı ve bu yüzden neden Taskkiller tarzı görev yöneticileri kullanmamanız gerektiğinin sebebi basitçe şu şekildedir;

Android işletim sistemi arka planda açık kalan uygulamaları kendi içlerinde gerçekleştirmeleri gereken süreçleri bitirdikten sonra otomatik olarak kapatmaktadır. Kendi işini bitirmemiş bir uygulamayı taskkiller tarzı bir uygulama ile zorla kapatırsanız kendiliğinden geri açılacaktır ve çalışmasını bitirmeye çalışacaktır. Uygulamanın zorla kapatılıp tekrar açılması doğal olarak daha fazla pil tüketimine sebep olacaktır.

Android işletim sisteminde arka planda çalışan uygulamalar diğer işletim sistemlerinde olduğu gibi cihazınızın yavaşlamasına neden olmaz. Çünkü uygulamalar kendi süreçlerini tamamladıktan sonra sadece hazırda bekletilmekte veya duruma göre sonlandırılmaktadır. Hazırda bekletilen uygulamalar ise işlemci kullanmamaktadırlar. Bir çok uygulamanın aktif olduğu durumlarda sistem cihaz hafızasında yavaşlığa neden olabilecek seviyelere düşüldüğünü otomatik olarak farketmekte ve ona göre bazı uygulamaları kendi sonlandırmaktadır.

Sonuç olarak cihazda bir çok uygulamanın çalıştırılması sonucu cihaz hafızasının azalması cihazda bir yavaşlamaya sebep OLMAMAKTA; kendi süreçlerini bitirmeyen uygulamaların zorla kapatılması ise batarya tüketiminin artmasına sebep OLMAKTADIR.

Android işletim sisteminde açık olan uygulamaların çalışma döngüsü ilk resimdeki gibidir. İkinci resimde ise birçok uygulamanın arka planda açık gözükmesine rağmen işlemci kullanımının %0 olduğunu görebilirsiniz. Resimde işlemci kullanan tek uygulama görüldüğü üzere "Task manager" dır.

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmcntkn -- 20 Mart 2011; 12:13:33 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

1.7x HTC DESİRE HD DOWNGRADE İŞLEMİ İÇİN GOLDCARD YAPMA REHBERİ
(CID INCORRECT! HATASI ALANLAR BURAYA)



ÖNEMLİ
Yapılan tüm işlemler kullanıcıların kendi sorumluluğundadır!!! Doğabilecek arızalardan veya sorunlardan dolayı başka kimse sorumlu tutulamaz.

Şunu belirteyim, downgrade işlemi SD kart seçiyor (XDA sitesinde okumuştum), bir kartla yapamazsanız başka kartlar kullanmanız gerekebilir.


Gereken malzemeler;
* 1 adet microSD card (8 gb tan büyük olmasın, ben 1 gb SD kart kullandım) (Kart formatlanacağı için içinde önemli bilgileriniz varsa kartın yedeğini alın)
* Android markette bulabileceğiniz GoldCard Helper programı (telefona kurulacak). (Şu adresten de indirebilirsinizhttp://goldcard.sysfrog.org/ )
* HxD Hex Editor programı PC’ ye kurulacak. İngilizce olanı yükleyin çünkü anlatım İngilizce. (http://mh-nexus.de/en/downloads.php?product=HxD)


Yapılması gerekenler;
1- MicroSD kartı telefonunuza takın, android marketten GoldCard Helper programını indirip telefona kurun.

2- GoldCard Helper programını açın ve MMC2’ nin altındaki Reverse CID’ in altındaki uzun sayı harf karışımı kodu kaydedin. (İsterseniz menüden share deyip kendinize mail de atabilirsiniz. Ama Copy to clipboard demeyin! ) Eğer downgrade işlemi sonunda yine CID incorrect hatası alırsanız MMC1 deneyin, bende MMC2 çalıştı)

3- Daha sonra şu web sitesine gidin (http://psas.revskills.de/?q=goldcard ) Bu sitedeki gerekli alanları doldurun ve SD Card Serial yazan yere GoldCard Helper programının bize verdiği numarayı yapıştırın. Gold kartımız mail adresimize img dosyası olarak gönderiliyor. Bu img dosyasını masaüstüne indirin.

4- Cihazı "Disc Drive" modunda bilgisayarınıza bağlayın yada kartı telefondan çıkarıp SD kart adaptörüne takın (adaptör kilitli konumda olmasın!), kartı PC'ye takın ve kartı FAT32 formatında formatlayın. Ayırma birimi boyutu 4096' da kalsın. (Çok önemli; Hızlı Biçimlendirme yapmayın!)

5- Ardından indirdiğimiz HxD hex editor programını PC’ye kurup açın.

6- Bu işlemden sonra bilgisayara başka bir harici disk takılı olmasın!

7- Şu sitede en üstteki videonun 6.36 saniyesinden sonraki anlatımı izleyin (HxD editor anlatımı)
http://theunlockr.com/2010/03/10/how-to-create-a-goldcard/

8- Programın Extra menüsünden Open Disk i seçin. physical disk altından sd kartı seçin. Open as Readonly seçeneğini kaldırıp ok deyin. Burada physical disk seçeneğini seçtiğimizden emin olmalıyız. (Dikkat)

9- Sonra tekrar Extra menüsü altından Open Disk Image e tıklayın ve mail adresinize gönderilen ve masaüstüne indirdiğiniz goldcard img dosyasını seçin. Sector Size 512 (Hard Disks/Floppy Disks) dediğinde ok deyin.

10- Bundan sonra karşımızda iki tane açık tab bulunmalı. Bir tarafta Sd card diğerinde ise goldcard imajı bulunmalı.

11- Imaj tabına gidip üst menülerden Select all yapıyoruz ve kopyala diyoruz.

12- Ardından SD kartın bulunduğu tab ı açıp, 00000000 satırdan 00000170 satıra kadar (00000170 de dahil olmak koşulu ile) seçiyoruz ve edit menusunden Paste Write diyoruz.

13- Son olarak File menüsünden Save diyoruz ve işlemimiz tamamlanmış oluyor.

14- Kartı PC den çıkarıp tekrar takın, kartı normal olarak tanıması lazım. Eğer tanımaz ve biçimlendireyim mi diye sorarsa bir yerlerde hata yapmışsınızdır. İşlemlere 4. aşamadan tekrar başlayın.


Artık bu işlemleri yaptığınız telefonunuz için bir goldcard oluşturmuş oldunuz. Downgrade işlemi için bu kartı kullanabilirsiniz. Bu Gold kart özellikli sd kart ile, eskiden sd kartı hangi amaçla telefonunuzda kullanıyorsanız o şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz.



NOT: Goldcard yapma işlemi forumdan thorondor06 arkadaşımızdan alıntılanmıştır.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmcntkn -- 17 Nisan 2011; 23:50:10 >

C
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

CİHAZINIZI ORJİNAL HALİNE GETİRME
(ROOT/RADIO S-OFF/ENG S-OFF YETKİLERİNİ KALDIRMA)


Garanti sebebiyle veya sırf canınız istedi diye cihazınızı orjinal haline getirmek istiyorsanız yapmanız gerekenler çok basit. Aşağıda verilen linkten cihazınıza ait olan romu bilgisayarınıza indirmeniz ve cihazınız bilgisayarınıza bağlı iken indirmiş olduğunuz .exe uzantılı rom dosyasını bilgisayarınızda çalıştırmanız yeterlidir. Kurulum kendiliğinden gerçekleşecektir.

Orjinal romları yüklediğinizde root, radio s-off, eng s-off gibi yetkileri kaybedeceğinizi unutmayın. Garanti ihtiyacı dışında bu işi yapmanız size bir fayda sağlamayacaktır.

HTC DESIRE HD STOCK(ORJİNAL) ROMLAR İÇİN TIKLAYIN

Link çalışmıyorsa "shipped-roms.com" adresinden Android başlığı altında cihaz modelini "Ace" olarak seçerseniz Desire HD için yayınlanan stock(orjinal) romlara ulaşabilirsiniz.

NOT: Türkiye'den alınan garantili cihazlara ait orjinal romlar internette olmadığı için başka orjinal romların yüklenmesi durumunda bu cihazların Garanti kapsamına geri gireceğini sanmıyorum arkadaşlar. O yüzden Türkiye garantili cihaz sahibi olanların orjinal romlarının yedeğini Recovery aracılığı ile almalarını tavsiye ediyorum. (Nasıl alınacağı Yedekleme bölümünde anlatılmıştır) Ancak Recovery ile yedeği alınan ORJİNAL romların geri yüklenmesi aşamasında yapılması gereken bazı alengirli işler vardır. Bunun anlatımı internette mevcut, kaynak gösterebilirim ihtiyacı olanlara. Yurtdışı cihazları orjinal haline getirmede bir sıkıntı yok, onlara doğrudan bu linkteki ilgili romları yükleyebilirsiniz .

Custom romlar için Recovery ile yedek aldığınızda; almış olduğunuz yedeği başka hiç bir işlem yapmadan doğrudan Recovery aracılığı ile geri yükleyebilirsiniz. Sadece orjinal romların geri yüklenmesi aşamasında yapılması gereken başka işlemler vardır. Custom romlar için birşey söz konusu değildir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmcntkn -- 6 Nisan 2011; 14:11:20 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

BOOTANIMATION VE SPLASHSCREEN DEĞİŞTİRMEK


Bootanimation yani Türkçe karşılığı “Açılış animasyonu” cihazınızı açarken ekranda beliren animasyondur.

Splashscreen yani Türkçe karşılığı “Açılış ekranı” ise cihazınızı yeniden başlattığınızda ya da hızlı açılma özelliğini kapattığınız zaman cihaz açılırken karşınıza gelen ilk ekrandır.

İnternetten bulacağınız yada kendinizin hazırlayacağı açılış animasyonu ve ekranı ile cihazınızı daha da fazla kişiselleştirebilirsiniz.

Xda-developers sitesinin Desire HD bölümünde hali hazırda bir çok örnek mevcuttur.

ÖNEMLİ
Yapılan tüm işlemler kullanıcıların kendi sorumluluğundadır!!! Doğabilecek arızalardan veya sorunlardan dolayı başka kimse sorumlu tutulamaz.

======================================================


Açılış Animasyonunu (Bootanimation) Değiştirmek


Cihazın orijinal halinde beyaz ekran üzerinde hareketli olarak beliren “HTC” ve “quietly brilliant” yazısıdır. İşte bu animasyonu istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

Gereksinimler

• Root / Radio S-off / Eng S-off yapılmış hTc Desire HD

• Root Explorer uygulaması

Açılış animasyonunu değiştirmek için yapılması gerekenler

1. Cihazınızda Root Explorer yüklü değilse, bu uygulamayı cihazınıza kurun.

2. Önceden indirmiş olduğunuz açılış animasyonu dosyasını(zip olarak) cihazın sd kartına istediğiniz yere koyun. Dosyanın adını “bootanimation.zip” olarak ayarlayın.

3. Root Explorer uygulamasına girip yukarıdaki “mount -o rw” simgesine tıklayın.

4. “/data/local” konumuna gelin. Burada “bootanimation.zip” adlı dosyayı göreceksiniz. Bu dosya cihazınızın orijinal açılış animasyonunu içeren dosyadır. Bu dosyanın adını “bootanimation1.zip” olarak değiştirin.

5. Sd karta atmış olduğunu açılış animasyonu dosyasını sd kartta koymuş olduğunuz yerde bulup, kes-yapıştır yaparak “data/local” konumuna yapıştırın.

6. Root Explorer uygulamasından çıkarken yukarıdaki “mount- read” simgesine tıklayın.

7. BİTTİ. Artık cihazınız açılırken yeni açılış animasyonu ile açılacaktır.


========================================================


Açılış Ekranını (Splashscreen) Değiştirmek



Cihazın orijinal halinde beyaz ekran üzerinde sabit olarak beliren “HTC” yazısıdır. İşte bu statik resmi istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

Eğer kendi hazırladığınız bir resmi kullanacaksanız 480x800 çözünürlükte ve .bmp türünde olmasına dikkat edin.

Gereksinimler

• Windows XP SP2 yada daha üstü
• .NET Framework 4.0
• HTC Sync (HTC’ nin kendi sitesinden indirebilirsiniz)
• Root / Radio S-Off / Eng S-Off yapılmış Desire HD
• %30 veya daha fazla dolu olan batarya. (%100 tavsiye edilir.)
• Radioflash.zip klasörü (Radioflash.zip İNDİR)

Açılış ekranını değiştirmek için yapılması gerekenler

1. Radioflash.zip dosyasının içindeki klasörü bilgisayarınızda herhangi bir yere çıkartın.

2. İndirmiş olduğunuz splashscreen (açılış ekranı) dosyasının adını “splashscreen.img” olarak değiştirin ve radioflash klasörü içine taşıyın.

3. Cihazınızı bilgisayara usb kablosu aracılığı ile bağlayın.(“sadece şarj(charge only)” seçeneği ile bağlayın ve cihazın bağlantı ayarlarından “USB Debugging(usb hata ayıklama)” seçeneğini aktif edin)

4. “START HERE” yazan dosyaya çift tıklayın. Bir komut istemi penceresi açılacaktır.

5. Komut penceresinde “adb reboot bootloader” yazın. Cihazınız Bootloader ekranında açılacaktır.

6. Cihazınız Bootloader ekranında açıldıktan sonra bilgisayarınızda komut penceresinde “fastboot flash splash1 splashscreen.img” yazın.

7. Yükleme işlemi bittiğinde komut penceresinde “fastboot reboot” yazın.

8. Cihazınız kendini yeniden başlatacaktır.

9. BİTTİ. Artık cihazınız açılırken yeni açılış ekranı ile açılacaktır.


ÖNEMLİ
Komut satırında komutları yazarken çok dikkatli olmalısınız. En ufak bir boşluğu yada noktayı yazmamanız işlemin başarısız olmasına sebep olacaktır!!!





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmcntkn -- 30 Nisan 2011; 15:39:21 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

T
13 yıl
Yüzbaşı

Başarılı bir çalışma ,bu sebeple bile dhd alabilirim,elinize sağlık..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Ö
13 yıl
Binbaşı

Cem hocam dediğini yaparak hepsini tek konuda toplamış. Harika bir çalışma. Ellerinize sağlık


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
13 yıl
Yüzbaşı

mükemmel calısma ellerine sağlık hocam senin anlatımınla zaten ilk room deneyimimi gerceklestirdim... hayırlı olsun

ilk sorumuda sorayım hemen;
leedroidde patch dosyalarını nasıl yükleyebiliriz acaba?

bide şimdi aklıma geldi bu stock romlardan bizimkine ait olmayanını yüklersek bi sıkıntı cıkarıyomu acaba?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medjay85 -- 2 Mart 2011; 14:22:02 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

@the_CRIMINAL ,@ Önder Çatalkaya, @medjay85

yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar.

@medjay85
eğer romun üzerine patch yükleyeceksen; patch dosyasını zip halinde normal rom yükler gibi Recovery menüsünden yüklemen yeterlidir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmcntkn -- 2 Mart 2011; 14:24:56 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
13 yıl
Yarbay

Elinize saglik hocam.



M
13 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: cmcntkn

@the_CRIMINAL ,@ Önder Çatalkaya, @medjay85

yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar.

@medjay85
eğer romun üzerine patch yükleyeceksen; patch dosyasını zip halinde normal rom yükler gibi Recovery menüsünden yüklemen yeterlidir.


saolasın dostum


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
13 yıl
Yüzbaşı

Hocam patch için wipe yapmak gerekmiyor sanırım yoksa romun bilgileri de kaybolacak öyle değil mi?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
13 yıl
Yüzbaşı

cem hocam döktürmüşsün yine, ellerine emeğine sağlık.


Bu mesaja 3 cevap geldi.
K
13 yıl
Yüzbaşı

Üstad Ellerine sağlık, mükemmel bir derleme ve Mükemmel bir rehber olmuş