Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
565
Tıklama
3
Öne Çıkarma
Honda, çok yönlü 'Sensing 360' güvenlik sistemini tanıttı
B
3 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

Honda, çok yönlü 'Sensing 360' güvenlik sistemini tanıttı



Japon otomotiv devi Honda, gerçekleştirdiği güncellemelerle yeni modellerini çok daha güvenli hale getirmeyi hedefliyor. Bu kapsamda tanıtılan "Honda Sensin 360" sistemi, mevcut özellikleri iyileştirmenin yanı sıra yeni eklentiler de içeriyor.



Yapılan açıklamaya göre bu iyileştirmeler, Honda'nın her yönü 'görebileceğini' iddia ettiği yeni bir sensör dizisiyle gerçekleştirilmiş. Bundan böyle Honda'nın Sensing teknolojisinde kullanılan kameraya ek olarak 5 adet milimetrik dalga radar sensörleri de araçlarda görev yapıyor olacak. Bunlardan biri önde yer alırken, diğerleri aracın dört köşesine konumlandırılarak 360 derece görüş sağlayacak.



Ayrıca Bkz.F1 2022 takvimi açıklandı: Türkiye yok



Bu yeni teknoloji, markanın "Çarpışma hafifletici fren sistemi"nin yol görüş açısını genişleterek bu özelliği daha iyi hale getirecek. Olası çarpışmaların şiddetini azaltmayı hedefleyen bu sistem, ayrıca kavşaklarda yayalarla çarpışmayı da önlemeye çalışıyor. Araçta daha fazla sensör bulunmasıyla birlikte bu özellik daha fazla yönü algılayabiliyor olacak.



Honda, çok yönlü 'Sensing 360' güvenlik sistemini tanıttı



Benzer şekilde Honda'nın Çapraz Trafik Uyarı Sistemi de iyileştirilmiş. Kalkış anında veya düşük hızda seyrederken sürücüyü çarpışma tehlikesine karşı uyaran bu sistem de yeni sensörler sayesinde daha fazla görüş açısının devreye girmesiyle tehlikelere karşı daha hassas hale getirilmiş.



Öte yandan şerit değiştirme uyarı sistemi de kör noktada bir araç veya engel algıladığında sürücüyü uyaracak veya direksiyonu kontrol ederek aracı şeridine geri döndürecek. Bunun yanı sıra, Honda Sensing 360, adaptif hız sabitleyici kullanan araçların otoyollarda basitçe sinyal kolunu kullanarak otomatik şerit değiştirmesine izin verecek.



Son olarak, yeni sensörler, adaptif hız sabitleyici kullanan araçların viraja yaklaştıklarında hızlarını otomatik olarak ayarlamalarına imkan tanıyacak. Bu da virajları hem sürücü hem de yolcular için daha yumuşak ve konforlu hale getirecek.



Honda Sensing 360 sistemi ilk çıkışını 2022 yılında Çin pazarındaki araçlarda yapacak. Şirket yeni güvenlik sistemini 2030 yılına kadar tüm araçlarına entegre etmiş olmayı hedefliyor. 





 Haberi Portalda Gör

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.