Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
76
Cevap
10027
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Hometech ebox mini pc inceleme
Z
8 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Selamlar forumdaslar. Mediakarket in 289 TL den satmasi sayesinde ben de bu ucubelerden bir adet aldim. ilk izlenimleri ve basimdan gecenleri sicak firsatlar bolumundeki konuda yazmistim. oradaki mesaji buraya kopyalayip buradan devam edecegim konuya.

cihazi az once aldim , calistirdim. ilk izlenimler .

- kasa kalitesi fena degil, mat siyah plastik ve fena hissetmiyor dokunusla. masa ustunde durusu fena degil . alti metal . ilk acilis 10 dakika kadar surdu ve guncellestirmelere basladi . kullandikca yazicam .

- Sistem uzerinde bloatware filan yok. ilk kurulus seklinde geldi . 32 GB dan 20 GB kalmis. hibernate i kapattim ve su an 22.3 GB bos yer var .

- Ogle arasi yemege gidip geldigimde wi-fi aga baglanmamaya baslamisti, DHCP den IP almiyordu. wi-fi driverini kaldirip restart ettim, otomatik yeniden yukledi ve bu sefer sorunsuz baglandi. bakalim tekrarlamaz insallah.

- HDMI uzerinden cihazi samsung 4K monitore bagladim, ancak tabiiki cihaz sadece 1080p cozunurlukte goruntu verebiliyor.

- BT yi acip Xiaomi BT hoparlor ile eslestirdim, sorunsuz bir sekilde eslesti ve sesi aktardi.

- birkac web sayfasini acip tepkilerin nasil oldugunu kontrol ettim, gayet akici ve kullanimi normal, ancak BT hoparloru bagladiktan sonra mouse un hafif bir sekilde lag yaptigini gordum.

- youtube dan 4k video actim ve takilmadan (buffer haricinde) oynatiyor. ancak tabiiki 1080p gosterebildigi icin bir anlami yok, ama en nihayetinde 4k streami isleyebiliyor.

- crystal diskmark ile uzerindeki diske bir hiz testi yaptim . cihazda eMMC var, ancak hiz konusunda acikcasi beni de sasirtti . 150/100 sirali okuma yazma hizi.

- kazaa lite codec pack kurup elyssium un 1 dakikalik 4k ornek videosunu indirdim, takilarak oynatabiliyor malesef.

- cihazin tabani metal, main board ile bu metal kisim arasinda termal yastik mevcut. boylece ortaya cikan isi alt metal tablaya iletiliyor. normal kullanimda cihaz isinmakta. uzun surede ne olur bilmiyorum.

- 12 V u harici bir bilesen ile 5V a dusuruyorlardir diye umit ediyordum, ancak gordugum kadari ile direk main board uzerinde step down regulator.

- cihazda pil yok, kutu icinde yer olmakla birlikte pil takmak icin ana karta mudahale etmek gerekir. belki daha sonra tekrar icini acip biraz daha incelerim . eger batarya icin dogrudan terminal var ise pil takma denenebilir.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

- fotograflar malesef iyi cikmadi, elimdeki telefon malesef cok basarili sayilmaz.

- cihaz uyku moduna girince guc dugmesine basmak gerekiyor uyanmasi icin, yalniz gelmesi birkac saniye suruyor, hemen acilmiyor.

- cihaz harici ekrana baglandiginda touch davranisi sapitiyor. sadece harici ekran ile kullaniyor olsaniz bile cihaz uzerindeki panelin arka aydinlatmasi calismaya devam ediyor, bu kotu bisii . ayrica touch da calisiyor ve yanlislikla dokunursaniz mouse komutlari gonderiyor.

son ekleme : biosu kurcalarken USB xHCI modunu aktif hale getirdim ve USB hub calismamaya basladi . hicbir USB aygiti tanimiyor artik . Biosa girmedigim icin de kapatamiyorum .. off :D

- usb klavye bagladiginizda biosa girmek icin cihaz acildiginda <ESC> veya <DEL> tuslarindan birine basmaniz yeterli . boylece setup a girilebiliyor. ancak usb den boot etmesi icin malese secenek konulmamis. ben de bunlar ile ugrasirken usb hub i kullanilmaz hale getirdim malesef.

- 23.02.2016 : tgezer sagolsun, kendi cihazdaki biosu dump etti. bu biosun NVRAM kismini kendi cihazima yazarak cihazin bios ayarlarini sifirlamayi basardim. tekrar normal PC seklinde kullanabilecegim. Bugun eve goturup TV ye baglayacagim.

--- DEVAM ---

Bios ayarlarini sifirladiktan sonra cihazin boot sorunu ile ugrasmaya basladim. alan bircok kisi eminim uzerinde android veya baska bir isletim sistemi calistirabilir miyim/kurabilir miyim diye dusunuyordur.
Z3735 ve benzer diger cihazlarin hepsinde gelen bios UEFI32 bit bir bios bu nedenle UEFI nin 64 bitlik bootloaderi ile calismiyor. bu nedenle bircok populer dagitim dogrudan boot etmeyebilir sistemde. Uygun bootloader olan bir USB/harici DVD takildiginda bios otomatik olarak taniyacak ve buradan boot etmeye calisacaktir oncelikli olarak. eger uygun , bootable bir ortam bulunamaz ise cihaz uzerindeki eMMC deki windows 10 uzerinden boot edecek.

UEFI boot nedir? : bundan birkac yil once konsept olarak bir fikirden bahsedilmisti . boot asamasinda calisan ve sistem tarafindan hicbir sekilde tespit edilemeyen zararli yazilimlar. Bu yaklasimda zararli kod bilgisayar acilir acilmaz calisiyor, ardindan sanallastirilmis bir sistem uzerinde asil isletim sistemini calistiriyor. Boylece isletim sisteminden, uzerindeki antivirus yazilimlardan izelo bir katmanda calistigi icin hicbir zaman sistemin icinden tespit edilemiyor. Bu durum daha onceki dogrudan boot un sonucu olarak ortaya cikiyor malesef. Buna cozum olarak imzalanmis yukleyiciler yardimi ile sistemi acmayi dusunuyorlar, ve ortaya UEFI cikiyor. burada sistemin acilabilir olmasi icin okunabilir dosya sistemlerinden birisiyle formatlanmis olmasi ve disk uzerinde EFI klasorunun altinda uygun bootloaderin bulunmasi yeterli oluyor. bios otomatik olarak boot secenegi olarak size aygiti sunuyor. kisacasi yeni ve gelismis bir yukleyici.

Ancak hometech cihazimiz da diger bircok tablet/win mini pc gibi 32 bitlik bir loader ile geliyor ve uygun 32 bitlik bir bootloader dosyasini bulup kendiniz klasorun altina eklemeniz gerekiyor boot etmesi icin. ubuntu nun en son live versiyonunu indirdim ve bir USB ye yazdim. ardindan usb kokdeki EFI\boot klasorunun altina bootia32.efi (https://github.com/hirotakaster/baytail-bootia32.efi/blob/master/bootia32.efi ) dosyasini kopyalamak sistemin boot etmesi icin yeterli .

- su anda cihazin uzerindeki eMMC diskin imajini aliyorum, ilerde tekrar yukleyebilmek icin .
- ubuntu malesef wi-fi i gormesine ragmen kablosuz aga baglanamadi
- ubuntu ethernet kartini gormesine ragmen DHCP uzerinden ip alamadi .
- ekran dik calistigi icin dokunma sensoru sacmaladi . normalde ekrani 180 derece (dik konumda) cevirmis olarak algiladi, bu nedenle dokunma tam ters calisti, ekrani saat yonunun tersine 90 derece cevirince ekran duz gorunmesine ragmen touch sensor yine yanlis yonde calismakta. pek ugrasmicam bununla. nihai hedefim android denemek sonucta. uygun bir android imaji bulup USB usb uzerinden boot etmeye calisacagim.

29.02.2016
- Cuma gunu denedigim ubuntu bir turlu boot etmedi, ayrica entersan bir sekilde biosdaki boot override secenegi kayboldu. Bugun usb bellegi tekrar bicimlendirdim, bi linux makineye baglayip tum bolumleme tablosunu temizleyip yeniden olusturdum (GPT semasinda UEFI boot etmiyordu) ve ubuntu 14.04 u yazdim USB ye tekrar ve sonunta yeniden boot etti. 15 malesef cihazda calismiyor.

- Ubuntu calistirmadan once androidi tekrar denedim, indiridigm versiyon malesef aynen ubuntu 15 gibi cakilip kaliyor.
- remix os u da denedim, malesed android ile ayni asamada (grafik boot ekranina gectigi anda) cakilip kaliyor. cihaz tepki veriyor ancak boot islemi devam etmiyor. belki bisiyi bekliyordur diye bekledim, ama boot etmedi. daha eski versiyonlarini deneyecegim.

01.03.2016
Android ve remix os denemelerine devam;
- Androidi installer yardimi ile windowsun yanina kurmaya karar verdim. Boot menusu geldikten sonra malesef ntfs kismini gormedigi icin androide boot etmiyordu. ben de android klasorunu bir usb bellege tasidim. GRUB 2 usb diski ve uzerindeki android dagitimini gordu ve buradan boot etti.
- Cihaz sadece harici monitore goruntu verebiliyor, eger harici monitor cikartilir ise malesef cihazin kendi uzerindeki ekrana goruntu gelmiyor.
- Harici ekran ile usb uzerinden android calisti. wi-fi karti tanidi ve aga baglandi. hesabimi tanimladim. gayet seri bir sekilde kullaniliyor. TV veya monitore baglayip kullanaaksaniz android dusunulebilir. ancak klavye ile kullanmak biraz garip.
- Remix OS u android olan USB ye kurdum, grub menulerini editleyerek hem android hem de remix os u ayni anda boot edecek bir USB hazirladim.
- Remix OS u ilk acilista persistent modda actim, USB uzerinde kendine bir alan olusturdugu icin boot biraz uzun surdu. su anda ilk boot ekrani gorundu.
- Remix OS da ilk boot asamasinda kilitlendi, ancak reboot sonrasi normal acildi ve kullaniliyor. Google Play i harici kurmak gerektigi icin fazla kurcalayip da birsey kuramadim.

03.03.2016
- Android i USB uzerinden kullanmaya devam ediyorum, gayet basarili. herhangibir takilma yasanmiyor. 24 saate yakin acik kaldi ve kilitlenme filan yasanmadi. ancak candy crush indireyim dedim. grafik kartiniz desteklenmiyor diyerek calismadi. clash of clans sorunsuz calisti. ms office uygulamlarini indirdim, sorunsuz calisti.



-- devam edecek --





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zengier -- 3 Mart 2016; 9:42:25 >

L
8 yıl
Yüzbaşı

Çok teşekkürler gayet iyi görünüyor açıkcası ama keşke yeni çıkan 8gen gpu taşıyan işlemcilerden olsaydı



G
8 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: zengier

Selamlar forumdaslar. Mediakarket in 289 TL den satmasi sayesinde ben de bu ucubelerden bir adet aldim. ilk izlenimleri ve basimdan gecenleri sicak firsatlar bolumundeki konuda yazmistim. oradaki mesaji buraya kopyalayip buradan devam edecegim konuya.

cihazi az once aldim , calistirdim. ilk izlenimler .

- kasa kalitesi fena degil, mat siyah plastik ve fena hissetmiyor dokunusla. masa ustunde durusu fena degil . alti metal . ilk acilis 10 dakika kadar surdu ve guncellestirmelere basladi . kullandikca yazicam .

- Sistem uzerinde bloatware filan yok. ilk kurulus seklinde geldi . 32 GB dan 20 GB kalmis. hibernate i kapattim ve su an 22.3 GB bos yer var .

- Ogle arasi yemege gidip geldigimde wi-fi aga baglanmamaya baslamisti, DHCP den IP almiyordu. wi-fi driverini kaldirip restart ettim, otomatik yeniden yukledi ve bu sefer sorunsuz baglandi. bakalim tekrarlamaz insallah.

- HDMI uzerinden cihazi samsung 4K monitore bagladim, ancak tabiiki cihaz sadece 1080p cozunurlukte goruntu verebiliyor.

- BT yi acip Xiaomi BT hoparlor ile eslestirdim, sorunsuz bir sekilde eslesti ve sesi aktardi.

- birkac web sayfasini acip tepkilerin nasil oldugunu kontrol ettim, gayet akici ve kullanimi normal, ancak BT hoparloru bagladiktan sonra mouse un hafif bir sekilde lag yaptigini gordum.

- youtube dan 4k video actim ve takilmadan (buffer haricinde) oynatiyor. ancak tabiiki 1080p gosterebildigi icin bir anlami yok, ama en nihayetinde 4k streami isleyebiliyor.

- crystal diskmark ile uzerindeki diske bir hiz testi yaptim . cihazda eMMC var, ancak hiz konusunda acikcasi beni de sasirtti . 150/100 sirali okuma yazma hizi.

- kazaa lite codec pack kurup elyssium un 1 dakikalik 4k ornek videosunu indirdim, takilarak oynatabiliyor malesef.

- cihazin tabani metal, main board ile bu metal kisim arasinda termal yastik mevcut. boylece ortaya cikan isi alt metal tablaya iletiliyor. normal kullanimda cihaz isinmakta. uzun surede ne olur bilmiyorum.

- 12 V u harici bir bilesen ile 5V a dusuruyorlardir diye umit ediyordum, ancak gordugum kadari ile direk main board uzerinde step down regulator.

- cihazda pil yok, kutu icinde yer olmakla birlikte pil takmak icin ana karta mudahale etmek gerekir. belki daha sonra tekrar icini acip biraz daha incelerim . eger batarya icin dogrudan terminal var ise pil takma denenebilir.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

- fotograflar malesef iyi cikmadi, elimdeki telefon malesef cok basarili sayilmaz.

- cihaz uyku moduna girince guc dugmesine basmak gerekiyor uyanmasi icin, yalniz gelmesi birkac saniye suruyor, hemen acilmiyor.

- cihaz harici ekrana baglandiginda touch davranisi sapitiyor. sadece harici ekran ile kullaniyor olsaniz bile cihaz uzerindeki panelin arka aydinlatmasi calismaya devam ediyor, bu kotu bisii . ayrica touch da calisiyor ve yanlislikla dokunursaniz mouse komutlari gonderiyor.

son ekleme : biosu kurcalarken USB xHCI modunu aktif hale getirdim ve USB hub calismamaya basladi . hicbir USB aygiti tanimiyor artik . Biosa girmedigim icin de kapatamiyorum .. off :D

- usb klavye bagladiginizda biosa girmek icin cihaz acildiginda <ESC> veya <DEL> tuslarindan birine basmaniz yeterli . boylece setup a girilebiliyor. ancak usb den boot etmesi icin malese secenek konulmamis. ben de bunlar ile ugrasirken usb hub i kullanilmaz hale getirdim malesef.

- 23.02.2016 : tgezer sagolsun, kendi cihazdaki biosu dump etti. bu biosun NVRAM kismini kendi cihazima yazarak cihazin bios ayarlarini sifirlamayi basardim. tekrar normal PC seklinde kullanabilecegim. Bugun eve goturup TV ye baglayacagim.

--- DEVAM ---

Bios ayarlarini sifirladiktan sonra cihazin boot sorunu ile ugrasmaya basladim. alan bircok kisi eminim uzerinde android veya baska bir isletim sistemi calistirabilir miyim/kurabilir miyim diye dusunuyordur.
Z3735 ve benzer diger cihazlarin hepsinde gelen bios UEFI32 bit bir bios bu nedenle UEFI nin 64 bitlik bootloaderi ile calismiyor. bu nedenle bircok populer dagitim dogrudan boot etmeyebilir sistemde. Uygun bootloader olan bir USB/harici DVD takildiginda bios otomatik olarak taniyacak ve buradan boot etmeye calisacaktir oncelikli olarak. eger uygun , bootable bir ortam bulunamaz ise cihaz uzerindeki eMMC deki windows 10 uzerinden boot edecek.

UEFI boot nedir? : bundan birkac yil once konsept olarak bir fikirden bahsedilmisti . boot asamasinda calisan ve sistem tarafindan hicbir sekilde tespit edilemeyen zararli yazilimlar. Bu yaklasimda zararli kod bilgisayar acilir acilmaz calisiyor, ardindan sanallastirilmis bir sistem uzerinde asil isletim sistemini calistiriyor. Boylece isletim sisteminden, uzerindeki antivirus yazilimlardan izelo bir katmanda calistigi icin hicbir zaman sistemin icinden tespit edilemiyor. Bu durum daha onceki dogrudan boot un sonucu olarak ortaya cikiyor malesef. Buna cozum olarak imzalanmis yukleyiciler yardimi ile sistemi acmayi dusunuyorlar, ve ortaya UEFI cikiyor. burada sistemin acilabilir olmasi icin okunabilir dosya sistemlerinden birisiyle formatlanmis olmasi ve disk uzerinde EFI klasorunun altinda uygun bootloaderin bulunmasi yeterli oluyor. bios otomatik olarak boot secenegi olarak size aygiti sunuyor. kisacasi yeni ve gelismis bir yukleyici.

Ancak hometech cihazimiz da diger bircok tablet/win mini pc gibi 32 bitlik bir loader ile geliyor ve uygun 32 bitlik bir bootloader dosyasini bulup kendiniz klasorun altina eklemeniz gerekiyor boot etmesi icin. ubuntu nun en son live versiyonunu indirdim ve bir USB ye yazdim. ardindan usb kokdeki EFI\boot klasorunun altina bootia32.efi (https://github.com/hirotakaster/baytail-bootia32.efi/blob/master/bootia32.efi ) dosyasini kopyalamak sistemin boot etmesi icin yeterli .

- su anda cihazin uzerindeki eMMC diskin imajini aliyorum, ilerde tekrar yukleyebilmek icin .
- ubuntu malesef wi-fi i gormesine ragmen kablosuz aga baglanamadi
- ubuntu ethernet kartini gormesine ragmen DHCP uzerinden ip alamadi .
- ekran dik calistigi icin dokunma sensoru sacmaladi . normalde ekrani 180 derece (dik konumda) cevirmis olarak algiladi, bu nedenle dokunma tam ters calisti, ekrani saat yonunun tersine 90 derece cevirince ekran duz gorunmesine ragmen touch sensor yine yanlis yonde calismakta. pek ugrasmicam bununla. nihai hedefim android denemek sonucta. uygun bir android imaji bulup USB usb uzerinden boot etmeye calisacagim.

-- devam edecek --

Hayırlı olsun hocam siz 289'a nasıl alabildiniz.Ben sordum 399 dediler?



G
8 yıl
Binbaşı

remix os dener misiniz?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @zengier
G
8 yıl
Binbaşı

http://www.needrom.com/download/pipo-x8-dual-os/ alın hocam pipo x8 sizin cihazın aynısı


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @zengier
Z
8 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Bir ara indirime 289 a sattilar, az sayida stok vardi . o ara aldim, sonra fiyatini arttirdilar.

pipo x8 in tek bir farki var, onda mini usb girisi de var . onun disinda hersey ayni, ama sorun halloldu zaten :)

farkli isletim sistemlerini deniyorum, simdilik ubuntu denedim usb bellek uzerinden. ancak ne olduysa uefi kaydini yaptiktan sonra cihaz boot etmiyor. tekrar deneycegim pazartesi gunu . android i bir mmc karta koyup denedim, ancak androidi gormuyor bile, usb den acildiginda ise sadece kurulum asamasi calisip live demo boot etmedi. son olanlar ile guncelleyecegim bakalim yaziyi iki gune.



Z
8 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: canbotek

remix os dener misiniz?

remix os u bugun denedim. uzun sure kullanma sansim olmadi. android surumlerindeki grub boot loader yuzunden cihazin ekrani calismiyor, ve sadece harici monitore goruntu verebiliyor. ayni boot loader ile ubuntu boot edince de sorun cikartti. ama harici monitor ile android-linux-remixos sorunsuz aciliyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
8 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: zengier

quote:

Orijinalden alıntı: canbotek

remix os dener misiniz?

remix os u bugun denedim. uzun sure kullanma sansim olmadi. android surumlerindeki grub boot loader yuzunden cihazin ekrani calismiyor, ve sadece harici monitore goruntu verebiliyor. ayni boot loader ile ubuntu boot edince de sorun cikartti. ama harici monitor ile android-linux-remixos sorunsuz aciliyor.

İşletim sistemleri deniyorsunuz ve özenerek okuyorum. Windows tabletlere şu crome OS hakkında fikrin varmı?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
8 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Chrome os deneme firsatim olmadi, ancak browser tabanli bir dagitimin androidden bile daha hantal olacagi kanaatindeyim. onu da cekiyorum simdi, bir usb ye yazip deneyecegim. bakalim nasil bir performans verecek, caliscak mi.

ekleme : chrome os indirmesi yokmus, sadece ureticilere satiliyormus. etrafta chrome os oldugunu iddia eden fake isolar var bolca veya benzer adlar ile olan. onlarin da hicbir anlami yok. icinde ne oldugu bile belli degi .





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zengier -- 3 Mart 2016; 9:48:16 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
8 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: zengier

Chrome os deneme firsatim olmadi, ancak browser tabanli bir dagitimin androidden bile daha hantal olacagi kanaatindeyim. onu da cekiyorum simdi, bir usb ye yazip deneyecegim. bakalim nasil bir performans verecek, caliscak mi.

ekleme : chrome os indirmesi yokmus, sadece ureticilere satiliyormus. etrafta chrome os oldugunu iddia eden fake isolar var bolca veya benzer adlar ile olan. onlarin da hicbir anlami yok. icinde ne oldugu bile belli degi .

http://www.chip.com.tr/haber/cloudreadyye-cift-on-yukleme-yetenegi-geldi_61393.html

Cok bilgili degilim ama bu haberi okuyunca yuklenebilir diye tahmin etmistim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
8 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: koppa


quote:

Orijinalden alıntı: zengier

Chrome os deneme firsatim olmadi, ancak browser tabanli bir dagitimin androidden bile daha hantal olacagi kanaatindeyim. onu da cekiyorum simdi, bir usb ye yazip deneyecegim. bakalim nasil bir performans verecek, caliscak mi.

ekleme : chrome os indirmesi yokmus, sadece ureticilere satiliyormus. etrafta chrome os oldugunu iddia eden fake isolar var bolca veya benzer adlar ile olan. onlarin da hicbir anlami yok. icinde ne oldugu bile belli degi .

http://www.chip.com.tr/haber/cloudreadyye-cift-on-yukleme-yetenegi-geldi_61393.html

Cok bilgili degilim ama bu haberi okuyunca yuklenebilir diye tahmin etmistim.

chromium sanirim gerekli olan versiyon. ona bakicam simdi . alakasiz seyler var internette malesef.

ekleme : off yine ayni seye takildi .
wikiden alintiliyorum "Chrome OS is only available pre-installed on hardware from Google manufacturing partners. An open source equivalent, Chromium OS, can be compiled from downloaded source code. Early on, Google provided design goals for Chrome OS, but has not otherwise released a technical description."

burda ozetme sunu diyor : chrome os sadece google in donanim ortaklarinin makinelerinde gelir. Acik kaynak eslenigi chromium os ise kaynak kodundan derlenebilir.

kisacasi ortada bir iso filan yok google tarafindan saglanan. olanlari millet kendisi yapmis. kaynak kodu indirilip kullanici tarafindan derlenmesi gerek.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zengier -- 3 Mart 2016; 11:36:54 >

U
8 yıl
Teğmen

Merhaba bana tv ye bağlayıp çocuk istediğinde youtube tan çizgi film açıp benimde aradada film izleyebileceğim cihaz lazım kendi ekranını hiç kullanmam herhalde kablosuz mause ve klavye ile kullanmak istiyorum. Sizce bu iş için yeterlimi. Cihaz duvarda rafta sabit olarak kalıcak.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @zengier
Z
8 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: uchuroom

Merhaba bana tv ye bağlayıp çocuk istediğinde youtube tan çizgi film açıp benimde aradada film izleyebileceğim cihaz lazım kendi ekranını hiç kullanmam herhalde kablosuz mause ve klavye ile kullanmak istiyorum. Sizce bu iş için yeterlimi. Cihaz duvarda rafta sabit olarak kalıcak.

Fazlasi ile yeterli, video, muzik, web, e-posta hepsinin altindan rahatlikla kalkacak bir cihaz. Eger yurt disini beklerseniz 100 dolara z8300 ielmcili hdmi stickler mevcut. bu 290 tl iken gayet guzel fiyat idi. ama su sira 400 oldu, gerci simdi bile fiyati yurt disi muadil urunler ile ayni fiyatta.

z8300 su anki islemciden yaklasik %20 daha hizli bir islemci, bununla birlikte cokd aha guclu bir grafik islemcisi var ve 4k videolari rahatlikla cozebiliyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zengier -- 3 Mart 2016; 18:53:08 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
8 yıl
Teğmen

Cevap için teşekkürler. Dediğim gibi çizgi film ve site üzerinden film izlemek için kullanıcam bide winamp kuruluyorsa tamamdır. Şu an android box kullanıyorum ama hiç memnun değilim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @zengier
Z
8 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Uzerinde normal windows 10 var (32 bitlik olani) . normal bir bilgisayar ile neler yapiyorsaniz bununla da aynilarini yapmaniz mumkun. winamp da yuklenir, film de izlenir, web sayfalarina da rahatlikla girer.

yalniz flash konusunda cuvalliyor, e haliyle ram ve cpu yetmiyor. flash tabanli sayfalardan uzak duruldugu surece hirbir sorun olmayacaktir.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @uchuroom
U
8 yıl
Teğmen

Bilgiler için çok teşekkürler. İnan çok yardımcı oldun



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @zengier
U
8 yıl
Teğmen

merhaba yine ben :) cihaz dün elime geçti. prize takıp açtım ama kurulumunu tamamlamıyor yaklaşık 1 saat ( biraz bekleyiniz ) kısmında kaldı bende kapatmak durumundaydım. sabah açtım 50 dakikadır yine aynı durumda. sizce ne yapabilirim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uchuroom -- 10 Mart 2016; 9:49:43 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @zengier
Z
8 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: uchuroom

merhaba yine ben :) cihaz dün elime geçti. prize takıp açtım ama kurulumunu tamamlamıyor yaklaşık 1 saat ( biraz bekleyiniz ) kısmında kaldı bende kapatmak durumundaydım. sabah açtım 50 dakikadır yine aynı durumda. sizce ne yapabilirim.

sistem boot etmiyor ise biraz zor olur . oncelikle 2 defa boot edememesini beklemek gerektigi yaziyor bu durum icin internette, ancak 1 saat beklemissiniz ve devam etmemis zaten cihaz. 2 defandan sonra recovery secenegi cikacak diyor. diger secenek kurulum medyasi ile yapmak ki, bu da sisteme gomulu. ve disardan win 10 sl bulmak gerek, aslinda windows 10 sl i indirip bir usb ye yazip onunla recover edilebilir sanirim. denemekte fayda var . hicbiri olmaz ise cihazin disk imajini bulup yeniden yazmak da bir secenek.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
8 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Recovery medya olusturmak icin :

Bunun icin oncelikle minimum 8 gb lik bir flash bellege ve calisir durumda bir bilgisayara ihtiyacimiz var .

1-https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10 Bu adrese gidiyoruz
2- Araci simdi indire e tikliyoruz. MediaCreationTool.exe adinda bir dosya indiriyor.
3- indirdigimiz programi calistiriyoruz, lisans sartlarini kabul ediyoruz.
4- Aracta create installation media for an other pc (baska bir bilgisayar icin kurulum medyasi olustur gibi bisi olmali) i seciyor ve next e tikliyoruz.
5- use recomended options for this pc (bu bilgisayar icin tavsiye edilen secenekleri kullan) secenegindeki tiki kaldiriyoruz.
6- Language : turkce , Edition : Windows 10 Home single language , architecture : 32 bit seciyoruz ve next e tikliyoruz.
7- USB flash drive seciyoruz. ve next diyoruz.
8- flash bellegi pc ye takip refresh list diyoruz (halen daha takili degilse, takili ise zaten gorecek) , listeden flash bellegi secip next/ileri diyoruz.

program internetten kurulum isosunu indirip usb bellegi olusturacak. daha sonra cihazi bununla boot edip isletim sistemini yeniden kurmaya basliyoruz.

bu esnada hazar gormus kurulumu tespit edip onarmayi onerecektir size bunu secerek onarim deneyebilir veya sifirdan kurulum yapabilirsiniz, sifir kurulum ile recovery kismi icin ayrilan alani da kurtarma sansi olabilir. denemedim, ben de bilmiyorum :)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zengier -- 10 Mart 2016; 11:55:25 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
U
8 yıl
Teğmen

recovery moda girebiliyorum ordan yapabilirmiyim. hoş restore dediğimde şifre soruyor ama ben hesap kurmamıştım. yada hiç kasmadan 1. günden servise vericem





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uchuroom -- 10 Mart 2016; 12:24:15 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.