Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
2376
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Hepsiburada ve hasarlı ürünler
_
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Şu kargo tutanağı rezaletleri illaki ya başınıza gelmiş ya da birilerinden duymuşsunuzdur. Kargocular tutanak tutmuyor, alışveriş yaptığınız yer adamakıllı, güvenilir bir yerse sorununuzu sizi kargocuların insafına bırakmadan çözüyor. İşte o güvenilir yer hepsiburada.com değil. En kötü paketlemeyle ürünü size yollayacak, ürün hasarlı geldiğinde ise bütün sorumluluğu sizin üstünüze yıkacak rezil bir firma.

Şöyle bir olay düşünün: adamlardan ürün hasarlı geliyor, kargocu mesuliyet kabul etmiyor, hepsiburadayı aradığınızda ürünün fotoğraflarını çekip hasarliurun@hepsiburada.com'a yollamanızı ve beklemenizi söylüyor. Yapıyorsunuz, cevap gelmeyince tekrar arıyorsunuz ve size şunu söylüyorlar: "o mail adresi sadece hepsiburada'nın alt satıcıları için; eğer satıcı hepsiburada ise böyle bir prosedür işlemiyor". Yani başka firma hasarlı ürün yollarsa kendisine giren çıkan olmadığından sizi koruyor hepsiburada, ama eğer malı satan kendisiyse ne halin varsa gör diyor. Daha sonra görüştüğüm temsilci ilk gün içinde kargoya geri gitmem gerektiğini söylüyor. E, hani mail yollayıp bekliyorduk?

Adamlardan üç tava sipariş ettim, tavalardan biri sığmayacağı ebatta bir kutuya konmuş, kenarı yamulmuştu. İki tava naylon bir ambalajın içerisindeyken üçüncüsünde bu naylon ambalaj yoktu ve tavada çizikler vardı; çizilmesin diye gözünüz gibi bakacağınız tava size en baştan çizik geliyor ve adamlar size "başkası sattıysa yardımcı olalım, biz sattıysak yapacak bir şey yok" minvalinde sözler söylüyorlar. İlk görüştüğüm müşteri temsilcisi bana ürünü servise gönderelim diyor; servisi arıyorum, çizik ve yamuk garanti kapsamında değil, tava gittiği gibi geri dönecek diyor, döneceği süre de 20 gün; yani iade süresi bitiyor.

Bir tek benim başıma gelmemiş, şu ürün yorumuna bakın:

< Resime gitmek için tıklayın >

Bu belki teşhir diye satılabilecek üründür ama sıfır değil; adama kullanılmış ürünü sıfır diye satmışlar, şükretsin sorunsuz çıkmış. Bana da aynı şeyi yaptıklarından şüpheleniyorum; naylon yok bir şey yok. Ellerindeki hasarlı maldan kurtuldular muhtemelen.

Başıma gelen talihsizlik aslında şöyle, sözleşmedeki sorgusuz sualsiz iade ibaresinden faydalanıp ürünü geri göndermek gibi bir seçeneği değerlndirmeye hiç yanaşmadım çünkü 200 tl üzeri 40 tl indirim gibi bir kampanyaları vardı, 3 tava aldım). Hepsini iade etmeye kalksam belki o tavanın durumunu sorgulamayacaktılar, tek birini iade almayıp değiştirin dedim (tekini iade etmeye kalksam 75 liraya aldığım tavayı 35 liraya iade edeceğim) bin türlü takla attılar, değişim yapmıyor adamlar.

Bu arada "kargo tutanağı" diyecekler damlayacaktır şimdi, peşinen yazayım, tutanak tutan kargocu görmedim şimdiye kadar, tutanak zırvadan başka bir şey değil, iş göndericinin güvenilirliğinde bitiyor. Şu ana kadar iade etmek zorunda kaldığım sadece üç ürün oldu (arıza vardı), biri istanbul'da ismini hatırlamadığım bir elektronik mağazasından, biri devvitrin diye bir kozmetik firmasından (yanlış ürün sipariş etmiştim), diğeri de güzelevim diye bir siteden; ürün hasarlıydı, kargo yine göz göre göre tutanak tutmamıştı (bu taşımadan kaynaklı değil, tutanak tutmam demişti). üçünde de sorunsuz bir şekilde iade ve değişim işlemlerini gerçekleştirdim. Değişim kabul etmeyen tek site en yaygın sitelerden biri olan hepsiburada oldu.

İşe yaramayacağını bilmeme rağmen servis için kargo kodu aldım adamlardan ama hemen yollamayıp biraz tüketici hakları vs. okuyacağım, artık ne çıkarabilirsem; bakalım müşteriyi usulünce kazıklamak yasal mıymış.

Bu arada ekşide yazmadığım bir hesap vardı, yazdım, çaylakmışım daha, onaylanmak için önümde 32815 kişi var. Ekşi hesabı olan varsa yazdığım entry'i kopyalayıp göndereyim, bir zahmet bir el atıversin, özellikle şu kendi müşterileriyle alt firmaların müşterilerine davranışlarındaki çifte standart iyice duyulsun. İndirim vs., bir daha hayatta yanaşmam, ne kadar kişiyi satış sonrası saç baş yoldurtmaları hakkında uyarsam o kadar iyi.

Edit: resmigazete'de şöyle diyor: "Teslim tarihinden itibaren altı ay içinde ortaya çıkan ayıpların, teslim tarihinde var olduğu kabul edilir. Bu durumda malın ayıplı olmadığının ispatı satıcıya aittir." Bir de şöyle: "İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme" hakkına sahipmişim. Ancak bir yandan da tüketici hakem heyeti yetkili servisten arızanın mümkün olmadığına dair belge istiyor ki, servisin söylediğine göre çarpma ve çizilme zaten garanti kapsamında değil, belge vermeyi reddediyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _memet -- 27 Ocak 2017; 22:53:33 >

0
7 yıl
Yüzbaşı

Varmı bi gelişme



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.