Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
15
Cevap
2351
Tıklama
8
Öne Çıkarma
Hepsiburada sahte ürün satmakta
T
7 yıl
Er
Konu Sahibi

traş makinesi için araştırmalarım sonucu moser yada wahl marka ürünleri düşünmekteydim. hepsiburadadan linkteki ürünlerden birtanesini spariş verecektim
http://www.hepsiburada.com/moser-sac-kesme-makinesi-1400-0458-gri-p-SGWAHL000825?magaza=Hepsiburada
http://www.hepsiburada.com/wahl-200-series-kablolu-sac-kesme-makinesi-9247-1116-p-HBV00000299TS?magaza=Hepsiburada

.Fakat yorumlarda bıçakların paslandığından bahsedilmiş. moser ve wahl'ın resmi distrübütörü olan fonexkozmetik ile görüşmemde bu ürünlerin üretilmediği ve yan sanayi olduğu tarafıma bildirilmiştir. aynı şekilde bu markaların sahteleri dolu hepsiburadada. linkteki moser ve wahlın sahte ürünlerini hepsiburada kendisi de satmakta. bu ürünün yorum kısmına alacak arkadaşlara uyarı olsun diye yansanayidir diye yorum yaptım yayınlamadılar. telefonla aradım böyle birşey olmaz falan kıvırdılar. bu siteden alışverişinizde dikkatli olun. ürünlerin yorum kısmında kötü yorumları fazla yayınlamıyorlar.

sağlıcakla kalın





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tahakrk -- 23 Nisan 2017; 13:4:17 >

Hocam o beğenmediğimiz Çinlilerden ebay üzerinden bisiklet gözlüğü almıştım, gözlük bana ulaştığında çok önemli değil ama çerçeve kısmı tam oturm...
Yoruma Git
Yorumun Devamı qarakedi - 7 yıl +5
M
7 yıl
Yarbay

Böyle bir durum söz konusu ise resmi distrübütörünün peşini bırakmaması gerek. Bu tip kozmatik ve kişisel bakım ürünlerinin ne yazık ki takliti çok fazla.



T
7 yıl
Er
Konu Sahibi

vatandaş bu ürünleri alıp sorun çıktığında resmi teknik servis olan mesa elektroniğe gönderiyormuş. serviste orjinal olmayan ürünleri vatandaşa geri gönderdiğini belirtti. teknik serviste satış yapan firmaları uyardıklarını ama yine de satmaya devam edildiğini söyledi. yukarıda bahsettiğim ürünler moser in resmi sitesinde ve türkiye distrübütörü olan iki firmanın online satış sitelerinde yok.
https://www.fonexkozmetik.com/?gclid=CMmax5O7utMCFcKfGwodKAQBRQ
http://www.mesadepo.com/

bende moserin(ilk mesajımdaki 1. linkteki) gri olan 1400-0458 olanı fonexkozmetik den alacaktım varmı diye sormuştum. ürünün yansanayi olduğunu bu şekilde öğrendim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tahakrk -- 23 Nisan 2017; 14:25:42 >

D
7 yıl
Binbaşı

bana da mail gelmişti moserde size özel indirim diye. iyi ki almamışım.



T
7 yıl
Er
Konu Sahibi

fonexkozmetik.com yada mesadepo.com adresinden örjinal ürün alınabilir. mesa ayrıca resmi teknik servistir. ben mesadan aldım 1 günde kargolandı.



T
7 yıl
Binbaşı

http://www.hepsiburada.com/lampa-bisiklet-on-arka-2-led-lamba-92041-p-SPOREVAMMEPIK-01

Linkteki ürünü aldım. İtalyan falan deyince kalitelidir dedim. Kargoyu açınca lambaların kırmızı beyaz değil de siyah olduğunu gördüm. Bu durumdan işkillenip araştırdığımda yurtdışı
https://www.amazon.it/92041-Lampeggianti-Anteriore-Posteriore-Silicone/dp/B00NNLKQAM

ve yurtiçi
http://www.dreamcar.com.tr/lampa-bisiklet-onarka-2-led-lamba-92041

fiyatının 50 lira civarında olduğunu orjinal ambalajın

< Resime gitmek için tıklayın >

şeklinde olduğunu bana gelenin ise

< Resime gitmek için tıklayın >

şeklinde olduğunu gördüm. Sahte ürünü de aynı kodu aynı ürün ismini kullanarak satılıyordu. Üstelik görsel de orjinal ürüne aitti. Yani düpedüz aldatmaca sahtekarlık. Hani ucuz satılıyormuş tamam ama orjinal ürün ismini kodunu resmini ve açıklamalarında orjinal olduğunu belirterek orjinal ürün bilgilerini kullanmasa sorun yok.

Hasılı durumu hepsiburadayı arayarak açıkladım. Bu kişilere bir değil iki üç satıcı var böyle satan, nasıl izin verebildiklerini sordum, bunların engellenmesi gerektiğini söyledim ve ürün için iade talebi acıp ürünü geri gönderdim. Şikayetinizi not aldık falan feşmekan dediler. Bugün baktım aynı satıcılar aynı şekilde satışa devam ediyor. Bu durumu Allah için bilen birileri açıklar mı, bir yorum yapar mısınız? Bu nedir?

Sürekli netten alışveriş yaparım 3 4 yıldır. Öyle ucuz şeyler de almam. Şimdiye kadar toplamda binlerce lira tutarında ürünler almışımdır. Hoş, al birini vur ötekine gittigidiyor n11 sanalpazar diğerleri ama hepsiburada'ya daha fazla güveniyordum. Sorun yaşatmıyorlardı en azından iade değişim gibi durumlarda.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi timucinpusat -- 26 Temmuz 2017; 21:21:18 >

T
7 yıl
Binbaşı

Başka bir satıcı bisikletpro yine hepsiburada üzerinden biraz daha yüksek bir fiyata aynı ürünü aynı görsel bilgilerle satıyordu. Ancak orjinal ürünün yarı fiyatına. Kendilerini aradım ürünün orjinalliğini sormak için. Başka bir ürün gönderdiklerini söyledi onun yerine. Ama dedim bu müşteriyi yanıltmaca olmuyor mu? Haklısınız kaldıralım falan feşmekan.

Sonra http://www.dreamcar.com.tr (orjinal ürün distribütörü) aradım. Sahte ürün hepsiburada üzerinden nasıl satabilyorlar dedim. Baş edemiyoruz. Hepsiburada buna göz yumuyor yapabileceğimiz bi şey yok. Hukuki olarak uğraşamıyoruz ama hepsiburada bunu yapıyor. Sahte ürün satışına onay veriyor dedi. Üstelik satılan sahte ürün geri iade edildiğinde faturası bize kesiliyor ürün bize geliyor diye biraz teknik açıklamalarda bulundu.

Anladım ki hepsiburada alacağı komisyon için müşteriyi aptal yerine koyuyor Türk halkını aşağılıyor ve tek derdi cebini doldurmak. Ama diğer yandan yurtdışı alışveirşi yapanlar bilir, elin çinlisi üç kuruşluk bir ürün satarken en ince ayrıntısına kadar açıklıyor ne ise onu söylüyor ve dediği ürünü gönderiyor. Yazıklar olsun sizin gibi sahtekarlara ve sizi koruyan hukuk sistemine yazık.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi timucinpusat -- 27 Temmuz 2017; 12:4:3 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
7 yıl
Yarbay

Bu e ticaret sitelerinini hepsi dolandırıcı zaten . Şu makinein maliyeti 20 lira varmıdır. Birde madein germany etiketi basmış hırsızlar . Denetim yok, ceza yok. Kime kaptırabilirseler artık . zaten böyle olmasa bunlar para kazanamazki. Şu çinli e ticaret sitelerinden biraz ticaret ahlakı öğrenseler çok güzel olacak .





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARTHUR. -- 27 Temmuz 2017; 12:10:18 >

V
7 yıl
Binbaşı

ray ban gozlukler de sahte ama adamların umrunda değil ki...



Q
7 yıl
Yarbay

Hocam o beğenmediğimiz Çinlilerden ebay üzerinden bisiklet gözlüğü almıştım, gözlük bana ulaştığında çok önemli değil ama çerçeve kısmı tam oturmuyordu ama bu şekilde de kullanılabilir durumdaydı muhtemelen kargoda ufak bir problem olmuştur diye tahmin ettim. Bu durumu satıcıya bildirdim bana ödediğim paranın tamamını iade etti ve gözlük sizde kalsın dedi, bunu Türkiyede hangi babayiğit firma yapar acaba ?.......




Bu mesajda bahsedilenler: @ebayusuff
O
7 yıl
Yüzbaşı

Benimde başıma apple silikon kılıfda geldi . ürün açıklamasında orjinal ürün yazdığı için , apple store'a götürdüm ufak bir sorundan dolayı bana ürünün orjinal olmadığını bu yüzden yardımcı olamayacaklarını söylediler. Durumu hemen hepsiburaya bildirdim ancak bütün taleplerimi red ettiler .Elimde kaldı ürün .



T
7 yıl
Binbaşı

Bugün tekrar baktım sahte ürün satışta mı diye. Evet hiç bir değişiklik yok hala satışta. Yazık bize. Üç beş çakal halkı parmağında oynatıyor ama gidip de şikayet edebileceğin, hakkını alacak birileri bile yok.



2
5 yıl
Çavuş

http://wahlglobal.com/turkey/wahl/kisisel-bakim-ve-stil/sac-sakal-tiras-makineleri/9247homepro200.html

09247-1116 HomePro 200 bu ürün yan sanayi değil dostum. wahlglobal de ürünün tanıtımı var hatta tr dil seçeneğinde bile geliyor.
fonexkozmetik yada xy firması ithalatçı olduğu için kendi temin etmediği ürünlere garanti vermiyor olabilir. Mosser in kırmızı makinesinin çok taklidi var onu biliyoruz.



H
5 yıl
Teğmen

Not düşülsün xiaomi marka kulaklık almıştım onlar da sahte çıkmıştı



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
5 yıl
Binbaşı

Bence urun sahte degildir, paralel ithalat vs olabilir. Yoksa dist, hukuken bir sey yapamiyoruz demezdi. Catir catir hb mb dinlemez toplatirdi basit yontemlerle. Ha eger hukuki aksiyonu alamiyorlarsa bana ulassinlar cozeyim 😂



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

T
5 yıl
Yarbay

Satıcı hepsiburada olmayan ürünleri almayın



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.