Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
716
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Hepsiburada (HB) Alışveriş Kredisi ve Telekurye Mağduriyeti
E
2 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Merhabalar
HB ve Denizbank üzerinden yaşamış olduğum alışveriş kredisi mağduriyetini bu işe bulaşmayı düşünenler varsa uyarmak amacıyla yazıyorum. Şikayet sitelerinde gördüğüm kadarıyla banka farklı olabilir ama mağduriyet aynı. Enflasyon ve dövizin hızlı yükselişini kar amacıyla müşteri mağduriyetine çevirmek tamamen fırsatçılıktır.

Telefonumun arızalanması sonucu tamir edilemeyeceği bilgisini alınca, herkes gibi ben de indirim takip ederek 29 Kasım'da HB üzerinden Poco X3 Pro 128GB telefonu 3799TL'ye sipariş verdim. Peşin ödeyemeyeceğim için de alışveriş kredisi ile aldım. Denizbank faizsiz 3 taksit yaptığı için o banka üzerinden başvuru yaptım, bazı bilgilerimi girip onaylar verdikten sonra telefon ekranına "kredi başvurunuz onaylanmıştır, evraklarınız imzalamanız için gönderilecektir" gibi bir bilgi geldi. Sonrasında da bankadan bir mesaj geldi. İşlem sırasında evrak teslimi için randevu almama gerektiği belirtildi ve en erken 6 Aralık tarihi vardı. Başka seçim yaptırmayınca mecburen o tarihi seçtim.

< Resime gitmek için tıklayın >

29 Kasım'dan itibaren bugüne kadar ne arayan ne soran oldu. Mesajda bilgisi verilen Telekurye firmasını MH telefon numarasından, Ankara İzmir ve İstanbul numaralarından defalarca aramama rağmen ulaşamadım. Tamamen hayali ve merdiven altı bir firma. Zaten araştırırsanız pek çok şikayet var ama devletin hiçbir kurumu da müdahale etmiyor. Bu kurye firmasını şikayet etmek isteseniz doğru düzgün resmi bilgileri de yok.

HB ile görüşmelerimde kredi işlemlerini bankanın yürüttüğünü, Denizbank ile görüştüğümde ise HB alışveriş kredisini firmanın kendisi takip ettiğini söylüyorlar. Denizbank birkaç sefer evrakların kuryede olduğunu, beklemem gerektiğini söyledi. ama bu evrakları hangi birim göndermiş sorusuna cevap veremiyorlar, HB ile görüşün diyorlar.

Sonuç olarak siparişim, kredim onaylanmazsa 30 gün sonunda iptal olacakmış. Ve malum konu, telefonun fiyatı şu anda 4499TL.

Hiç kimsenin HB alışveriş kredisine bulaşmasını tavsiye etmem. Zaten ürünü alamıyorsunuz, hem indirimi hem keçileri kaçırıyorsunuz.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.