Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
174
Cevap
7928
Tıklama
14
Öne Çıkarma
Cevap: HDP: Savunma Bütçesini Azaltalım, S-400'ü Satalım, Bunların Parasıyla Asgari Ücret 4000 Lira Olsun (2. sayfa)
O
4 yıl
Yarbay

Dört bir yanın düşman dolu tam tersi arttıralım.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

M
4 yıl
Binbaşı

Asgari ücret 1800 liraya düşürülmeli.



R
4 yıl
Teğmen

Adam hedapeli diye lafını carpitiyorsunuz
Ben mealini yazayım.
Sürekli silahlanmaya para harcamayin
Yeni köprü, hastahane ve Havalimanı gibi yerler açarken kişi garantisi veren devleti mali zarara sokan anlaşmalar yapmayın ve kamulaştırın diyor.

Yunanistan'da habire silah silah ala ala ekonomisi battı.gerci adamların şu anki ekonomisi bizden iyidir yine.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

A
4 yıl
Binbaşı

Onca şehite rağmen bunların vekil maaşları benim vergimle ödeniyor ya bana en çok bu koyuyor.

Akp öncesi bunlar barınamıyor biraz sesleri çıksın hemen kapatılıyor suçlular hapse tıkılıyordu. ama akp nin kendini kurtarmak için çıkardığı yasalar yüzünden artık bırakın kapatmayı hapiste cumhurbaşkanı adayı bile oluyorlar.



P
4 yıl
Yarbay

s400 konusu Avrupa'nın ve Amerika'nın inatla bize silah satmamaları nedeniyle gerçekleşti. Bizde siz satmıyorsanız onlardan alırız dedik fakat biz batı ittifakı içindeki bir ülkeyiz ve bu ittifakın sağladığı geniş avantajlardan yararlanıyoruz. Burada haklı olmamıza karşın s400 nedeniyle çok ciddi zarar gören ve görecek taraf malesef yine biz olduk.

Türkiye'de dışişleri bakanlığı ve diplomatlar yaptıkları işten hiçbir halt anlamadıkları ve dünyaya cihatçi, dinci destekçisi gibi görünmenin bize kredi sağlayacağını zannettikleri için Türkiye'nin imajı batıda o derece bozuldu ki artık pekçok fırsatı kaçırıyoruz. İnce işten, propagandadan, halkla ilişkilerden ve dünyadaki imajımızı nasıl düzeltebileceğimizden zerre kadar anlamıyoruz. Yurtdışına yolladığımız büyükelçiler arasında daha ingilizce dahi konuşamayan gereksizler var düşünün artık.

Malesef bu konuyu profosyonel bir şekilde ele almayıp anadoludan gelen cahil insanları bu işlere vermeye devam edersek çok apır bedeller ödeyeceğiz çünkü haklılığımızı bile anlatacak kapasitede elçilerimiz yok dünyada !

Bu her alanda kurumsallaşmanın çözülmesinin etkilerinden yine. Türkiye'yi ayakta tutan kurumlar çöktüğü için belli sınırlar içinde hareket eden bir çete sürüsü gibi görünüyoruz...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 19 Ekim 2020; 19:28:51 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @amadeus99
R
4 yıl
Yüzbaşı

SJW HDP'nin ekonomi zekası da ancak bu olur. AKP'nin ve HDP'nin ekonomi zekası ölçülse birbirine oldukça yakın çıkar.

Asgari ücreti 4 bin lira yapınca, askeri harcamaları sıfırlayınca her şeyin düzeleceğini zannediyor, tek bir şey değişmez bunlarla.

Asgari ücreti isterseniz 10 bin lira yapın, bu hiçbir şeyi çözmez, ekmeği 8 liradan almanıza sebep olur sadece.

Askeri harcamalar da, düşmana ayakkabını atmayı planlamıyorsan gerekli.

En fazla askeri harcamayı AÇIK ARA farkla ABD yapıyor, yoksul mu halkı?


Bir de bu "EKONOMİ DEHASI" HDP'ye oy verip kendini aydın, zeki gören varoş bir kitle var.

Zeka seviyelerini ÇOK İYİ belli ediyorlar.

Şeyh Sait'çi, ağalar şakşakçısı HDP'ye oy verip liberalim ayağına yatıyorlar :D





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RevengeRain -- 19 Ekim 2020; 19:38:40 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
4 yıl
Yüzbaşı

Ülkeyi de üstüne yapalım mı



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

A
4 yıl
Yarbay

Hocam S400 yüksek irtifadan atılan uzun menzilli füzeler ve uçaklar için anlamlı.

NATO üyesi ülkeyiz biz Rusya dışında hiçbir ülke bize saldırmaz bu şekilde bölgede bize.

E ne halt yemeye aldık şu sistemi biri bize anlatsın.

Dünyanın en iyi çok amaçlı avcı uçağını bir hiç yüzünden alamıyoruz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Periah
O
4 yıl
Yarbay

PKK partisinin dediğine haklı diyenlere söylüyorum. Bu partinin dediği hiçbir şey bu memleketin yararına değil. İlk başta gitsinler PKK terör örgütü desinler. Seven destekleyen de vardır .Herkes sevdiğiyle beraberdir . Ben bunları seveni de destekleyeni de sevmiyorum. Saygım da yok.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Ben de başta böyle düşünüyordum ama zamanla fikrim değişti. Türkiye'nin Batı dostu olabilmesinin maliyeti çok fazla. Eğer ABD'yi dinleyip Suriye'de Kürdistan'a izin verirsek, İran'a her durumda karşı olup İsrail'i tam gücümüzle desteklersek, Arap dünyasına burnumuzu sokmayıp kendi bölgemize çekilirsek, Doğu Akdeniz'de de AB'nin tavsiyelerini dinlersek bizden daha Batı dostu ülke olmaz. Bizi de paraya boğarlar. Ama bana göre bu para için bir tarafını satmaya benziyor. Birkaç kötü stratejiden ötürü imajımız bozulmadı. Batı, Orta Doğu'da ikinci bir İsrail istiyor. Bunun için de Türkiyenin ya toprak vermesi ya da Suriye'den toprak alınmasına izin vermesi gerek. Kürdistan ABD için oldukça gerekli.

Olayı AKP dışında düşünüyorum. Kıbrıs'ta Batı'yı karşısına alan AKP değildi. Yine bu ülkenin siyasetçilerdi. CHP de olsa MHP de olsa aşağı yukarı bu duruma gelecektik. Çünkü ABD'nin bölgede ciddi planları var ve bunun için bizden taviz bekliyorlar. Türk halkını tanıyorsam A'dan Z'ye herkes bir toprak dahi vermeyi hoş karşılamıyor. İster bizi zengin etsin ister fakir. Toprak bu kültürde kutsal.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scientia -- 19 Ekim 2020; 18:36:10 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Periah
R
4 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

Hocam S400 yüksek irtifadan atılan uzun menzilli füzeler ve uçaklar için anlamlı.

NATO üyesi ülkeyiz biz Rusya dışında hiçbir ülke bize saldırmaz bu şekilde bölgede bize.

E ne halt yemeye aldık şu sistemi biri bize anlatsın.

Dünyanın en iyi çok amaçlı avcı uçağını bir hiç yüzünden alamıyoruz.
S-400 yerine F-35 alsak HDP o zamanda "F-35'leri satalım asgari ücreti arttıralım" derdi.

S-400'ler yüzünden F-35'lerden olduk demendeyse haklısın, F-35'ler varken aklı başında kimse S-400'leri seçmez.

Ama bizde Avrasyacı, anti-Natocu, "Libya ve Kafkasya'da Rusya'yla savaşmamızın sorumlusu ABD, K.Kıbrıs'ta Ruslara üs verelim" diye saçmalayan Perinçekçi bir kitle var.

Bu kitle yüzünden F-35'lerden ve Batı ittifağından koptuk. Bu kitle (Avrasyacı Perinçekçiler), Atatürk'ün arkasına sığındığı için Atatürkçülük teriminin imajının zedelenmesine de sebep oluyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RevengeRain -- 19 Ekim 2020; 19:42:6 >

P
4 yıl
Yarbay

Hocam biz s400 çakal çukal abudik gubudik terörist örgütlerle çatışmak için almadık zaten. Türkiye'nin kendini korumak için kurmayı amaçladığı bir hava kalkanı stratejisi var. Bu stratejinin 4 farklı katmanı vardır. Biz ilk iki katmanı kendimiz ürettik 3.'de üretilmeye çalışıyor fakat son katman bizim boyumuzu aşan seviyede bir teknoloji gerektirdiği için bu kubbeyi tamamlamak için en dış tabakayı korumak için sofistike bir hava savunma sistemi gerekiyordu.

Bu sistem ya Amerika'dan alınacak ya Avrupa'dan ya İsrail'den ya da Rusya'dan. Biz yıllardır bu sistemi almak için Amerika ve Avrupa'ya başvurularda bulunduk fakat sürekli veto yedik ve reddedildik. Türkiye'de artık bu duruma karşı rest çekerek S400 savunma sistemini aldı. Ama burada o kadar saçmasapan bir duruma düştük ki anlatamam. Çünkü bizim hava savunma ağımız Nato sistemine, Nato radarlarına bağlıdır ve bizim Nato'nun düşmanı Rusların hava savunma sistemini bu sisteme entegre etmemiz imkansız. Çünkü bilgi casusluğu tehlikesi nedniyle Nato bunu açıkça reddediyor ve bu sistemi o ağa bağlarsak bizi Nato'dan bile şutlayabilirler.

Dolayısıyla bu s400ler kabak gibi tek başına ortada kaldı. Bunu iç içe geçmiş gerçek bir hava savunma altyapısına bağlamadığınız sürece etkisi gerçekte olacağından çok daha düşük oluyor. Şimdi aynı Yunanista'da olduğu gibi bizim elimizde de bu sistem kabak gibi kaldı ve kullanırsak ancak tek başına kullanabiliyoruz.

Burada bizim tüm altyapımızla bu kadar ters bir sistemi almak yerine dışişlerindekilerin bizim bugün yaptığımız şeyi yapmadan yapabileceğimizi ima ederek, ustaca bir diplomasi yürütüp bu ülkeleri korkutarak silah ambargosunun kaldırılmasını sağlamaları gerekiyordu. Fakat bizim dışişleri ve diplomasimizde o yetenek yıllardır tasfiye edilip yerlerine ingilizce dahi konuşamayan abuk sabuk dinci tipler getirilince bizim aslında blöf yapmamız gereken bu olay gerçek oldu ve ülkemize ağır şekilde zarar verdi veriyor malesef...


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @amadeus99
N
4 yıl
Er

Tamam da adamlar Patriot vermiyorlar ve bu füzeler lazım, ne yapalım ya?



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @amadeus99
B
4 yıl
Yarbay

Yalnız şöyle bir durum var ki bu insanlar birkaç milyon varandaşın oyunu aldılar, söz söyleme hakları da var. Ya yargılanıp hapise atılacaklar ve partileri kapatılacak, ya da istedikleri gibi söz sahibi olabilecekler, bunun ortası yok.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @moritanyalı
P
4 yıl
Yarbay

Suriye'de Türkiye'nin yıllar boyunca stratejisi tüm diğer ülkelere olan stratejisi ile benzerdi. Komşularımızın toprak bütünlüğünü korumak. Fakat biz Suriye iç savaşına daha ilk günden müdahil olup, ateşe benzin dökünce ve bu ateş kontrolden çıkıp bizim üzerimize gelince durum bu oldu.

Bana kalırsa eğer Suriye'de biz cihatçılara destek vermeyip, tarafsız tutumumuza devam ederek arabulucu rolü üstlenseydik. Bu iç savaş hiçbir zaman bu derece büyüyüp yayılmayacaktı ayrıca Türkiye arabuluculuğu sayesinde muhtemelen milyonlarca Suriyeli vatansız hale gelip kalıcı olarak Türkiye'nin başına bela olmayacaktı. Merkezi otorite çöktüğü için ortaya İşid ve her zayıf ülkeyi sırtından vuran pkk çıkmayacaktı ki çıksaydı bile biz arapları desteklemek yerine geleneksel stratejimizi uygulayıp Suriye devleti ile ortak br biçimde pkknın başını anında ezecektik.

TYürkiye Suriye'nin yıllar süren bir iç savaşa girmesini, milyonlarca sunninin vatansız hale getirilmesine ve neredeyse bize bir Pkk devleti oluşturacak bir belaya yol açıyordu. Bizim klasik dış politikamız din eksenli değildir. Türkiye ortadoğunun bitmek tükenmek bilmeyen mehhep katliamına dahil olmamıştı eskiden. Türkiye'nin siyaseti sadece ülke çıkarı ve Trük halklarının kapsıyordu ve pkkyı her yerde ezmek üzerineydi.

Yani Batıda Yunanistan'a karşı doğu akdeniz ve Kıbrıs. Doğuda Rusya, İran ve Ermenista'a karşı Azerbaycan ve Gurcistan ile ortak hareket etmek. Ortadoğu'da ise Irak ve Suriye'nin toprak bütünlüğünü koruyarak bu ülkelerle beraber Pkk'nın başını kaldırmasını engellemek ve gördüğümüz yerde ezmek. Fakat bugün biz mezhepçilik politikası yüzünde pekçok yerde batağa saplandık, gücümüzü fazla yaydık ve böldük ayrıca sırf mezhepçilik nedeniyle eskiden dost olduğumuz ve tarafsız olduğumuz pekçok ülkeyle anlamsız biz düşmanlığa girerek dünyada gerçek çıkarlarımızın olduğu yerlerde yalnız kaldık...


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @scientia
A
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: NickYokkiBeAbi

Tamam da adamlar Patriot vermiyorlar ve bu füzeler lazım, ne yapalım ya?
S400 bize hiçbir şekilde lazım değil.

Türkiye'ye uzun menzilli füze ile saldırabilecek tek ülke Rusya.
S400'de onların füzelerine karşı etkisiz. Hiçbir anlamı yok. Zaten f 35 ile kıyaslandığında iyice güdük.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
4 yıl
Yarbay

Amrikan emperyalizminin Türkiye uzantısının elindeler ve faşizm kafatyasçılık, ırkçılık gibi görüşlerle beyinleri yıkanıyor. Savunduklarının siyasi kolu Amerikalılar için parçalnırken burda Deniz Gezmiş diye zırlayan iki yüzlü bir siyasetin elinde inliyorlar...


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @babadol
S
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Haklısınız. Suriye konusunda açgözlülük yaptık. Süper güç olacağınız derken nefret edilen ülke haline dönüştük.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Periah
B
4 yıl
Yarbay

Bu konuya girmeyelim bence çünkü silivri soğuk, aklıma çok şeyler geliyor. Kimin elindeler neredeler onu bırakalım icraatına bakalım, yanlışsa ver cezasını, yoksa karışma kimseye. Demokrasi ve adaleti yıpratmak kimseye yaramaz.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Periah