Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
71
Cevap
2269
Tıklama
5
Öne Çıkarma
HDP Referandum da Hayır'ı destekliyorsa
B
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Henüz nasıl bir oy kullanacağıma karar vermedim. Lakin bu HDP, PKK'nın mecliste ki kolu değil mi? Ee amaçlarıda doğuda önce özerklik sonra tam hakimiyet değil mi?
Başkanlığa hayır diyecek CHPlilerle konusunca da doğu elden gidecek diyorlar. HDPnin amacı da doğunun elden gitmesi değil mi? Neden başkanlığa hayır diyorlar ?

Edit: KCK Yürütme Konseyi Rıza Altun'un sözleri dediklerimi destekler nitelikte.
https://www.facebook.com/bozkurtcaps/videos/1803726856546030/





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilgiFakiri -- 26 Ocak 2017; 14:11:16 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
7 yıl
Yarbay

Adamlar mecliste boykot ettiler evet de hayır da demediler.

Şöyle düşün direkt anlayacaksın. Bu adamlar ülkenin bölünmesi için zil takıp oynar. Böyle bir fırsat gelmişken, açık açık evet deyip tepki çekeceklerine ya yalan yere hayır derler yada ses etmezler.

Bu adamlar böyle bir fırsatı bırakır mı ?

Ve olay başkasına bakıp oy kullanmak olmamalı. Sadece eyalet olayı değil bir çok mesele var. Bu kadar fazla hata yapan bir iktidar liderinin tek başkan olduğunda oluşabilecek sorunları düşünün lütfen.



U
7 yıl
Teğmen

Başkanlık ve eyalet sistemi farklı şeyler



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

S
7 yıl
Yarbay

Senin kendi fikrin yokmu?

Eger, dusmanimin dusmani gibi ilkel bir durtuyle oy vereceksen vay haline...



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
7 yıl
Onbaşı

, Bu mu yani? Eyalet siste mi gelecek söylentisini mi eleştirebiliyorsun daha süperi bu saçma söylentinin de kaynağı yok, kaynağı ney? AKP li vekiller, ? gidip metni kendin oku, neden ülkenin bölüneceğini belki anlarsın. Kutuplaşma iç savaş, diktatörlük . Olay eyalet sistemi değil,

Sana açıklama yapayım durumun kötülüğünü anlatmak için, belki uyanırsın.

O sizin vekillere eyalet sistemi mi gelecek, ABD de var diyen röportaj yapan kişiler,sunucular var ya ... onlar sorularını önceden hazırlıyor ve birbirleriyle ne sorulacak ne sorulmayacak konuşuyorlar. Leylekler getirmiyor bizi,

Muhalefetin Türkiye bölünür lafından anladığın buysa geçmiş olsun, sana muhalefetin ne demek istediğini son bir kez yazacağım, Bu anayasa ülkeyi diktatörlüğe götürür , bu anayasada sigorta yok, belki çok kötü bir yerde yaşıyorsundur ve sadece sabah okuyorsundur ve bu yüzden böyle bir yargıya varmışsındır, Eyalet sistemi gelecek diye iddia eden filan yok , belki de apolitiksin ne bileyim,

Stratejik olarak evet oyu vermeleri kandilin karına olur o konuda şüphe yok, nasıl olur dersen muhalefetin sebeplerinden ( ülkede gerilim ) Olayın eyalet sistemiyle hiç bir ilgisi yok.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tinerrr -- 25 Ocak 2017; 7:14:40 >

B
7 yıl
Yarbay

Millete bakip oy kullanicaksan ohoo.... Okuman yaxman yok mu ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
7 yıl
Yarbay

Doğu elden gider aslında. Bu anayasa geçerse kürtler ayaklanıp diktatörlük var ayrılmak istiyoruz deyip b.m müdahalesi isterler.



Yok valla demokratik bu anayasa dersen millet bir yeri ile güler.



ABD'nin ve dünyanın demokrasi getirdiği bir diğer ülke oluruz. Irak mesala, Suriye, bak çiçek gibi demokrasi getirdiler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
7 yıl
Yüzbaşı

Birde şu var bu zamana kadar başkanlık mı vardı??? yani bu adamlar şimdiye kadar birşey yapabildimi??? eeee ne olduda şimdi aman başkanlık gelmesin diyorlar ki şimdiye kadar bir .ok becerememişlerde bundan sonramı becerecekler????
ama başkanlık sistemi yeni birşey ve bu başkanlık sisteminde belki işleri daha kolaylaşacaktır ve bunu bildikleri için, bunu herkes biliyor zaten, daha öncedende akp ile birlikte başkanlık ve anayasa yapmaya kalkmadılar mı? demek ki eski sistemden korkmayacaksın asıl yeni sistemden korkacaksın. Bende böyle düşünüyorum.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Drakeshark , @BilgiFakiri
O
7 yıl
Yüzbaşı

Bu tamamen bir algı oyunu.Bir düşünün HDP evet diyeceğiz dese mhp ve akp nin içindeki milliyetçi kanat kesinlikle hayır verir. Bu danışıklı dövüştür.Hdp hayır verecekmiş gibi bir algı oluşturup referandumda evet verir.Çünkü bu başkanlık sistemi sadece rte ve hdp nin işine gelir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otodr -- 25 Ocak 2017; 9:33:10 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
B
7 yıl
Yüzbaşı

Hayır'ı desteklemiyor. CHP "Hayır" ı destekliyor diye CHP yi eleştirmişti geçende.



HDP başkanlığın geçmesini ister, bir sonraki adım onlara özerklik olacak çünkü, ancak şu an AKP ile araları açık olduğu için mecliste sus pus oturdular. Ne evet ne de hayır dediler. İçten içe seçmenlerine de evet dedirtme çalışmaları başlamıştır, doğuda.



Sonuçta şimdi milliyetçilik ayaklarına yatıyor, MHP yi kullanıyor. Bir süre sonra onu da çöp sepetine atacak. AKP kendisini göğe çıkarmış olanları bile anında satmıştır çünkü.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
7 yıl
Yarbay

pkk meclise girmiş kimsenin haberi yok



G
7 yıl
Yarbay

Siz gercekten HAYIR çıkmasını istedigini dusunuyorsaniz cok yaniliyorsunuz. Bunlar HAYIR verecek diye EVET verecek daha fazla kisi var.



Elinizi kalbinize koyun PKKlilarin isine parlamenter demokrasi mi daha cok gelir yoksa başkanlık mi?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
7 yıl
Yarbay

Referandumun “Evet cephesi” belli oldu: Erdoğan, Bahçeli, Gülen, Öcalan.................



Son olarak Hizbullahcı ve işid destekcisi bir parti olan Hüda par da evet diyecekmiş😎



Hayır diyen partiler saadet ve Chp şimdilik.



Cehape teröristler ile kol kla evet



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
7 yıl
Yarbay

Dun yasini basini almis ulkuculerin facebookta yorumlarin rastladim. 68 yorumdan 66 si net sekilde hayir diyordu. 2 kisi evet yazmis ciliz sekilde. Kimse hdp de hayir diyor gibi bir yorum yazmamis



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
7 yıl
Binbaşı

Başkanlık gelsin veya gelmesin fark etmez. Ne Kürt halkı zorla kafasına vurularak ya da gerekli özgürlükler sağlanarak Türkçü/Türkiyeli takılabilir ne de tam tersi olabilir. O yüzden meselenin çözümü güçlü bir devlet iken aynı zamanda bu sorunu göz ardı etmeden bir çözüm getirmektir ve bu çözüm kalıcı kesin ve kalın çizgilerle değil her daim güncellenebilir/denetlenebilir esneklikte olmalıdır zira aksi yöntem ile bunun çözülemeyeceğini artık anlamalıyız.

ABD, bulunduğu coğrafyada bu sorunu çok önceden görüp güçlü bir merkezi teşkilat ile birleşmiş devletler oldu ve eğitim ile bunu destekledi. Farklı sorunlar yaşansa da kimse kimsenin toprağı ile ilgilenmiyor. Sınırlar sadece kağıt üzerinde var.

Avrupa II.dünya savaşı sonrası birbirlerine girmelerini engelleyecek ekonomi vasıtası ile Avrupa Ekonomi Topluluğunu Avrupa Birliği olarak güncellendi. Devletler arasında sınırlar kağıt üzerinde kaldı ve fitneyi engelledi.

Bazılarının "ulus devlet" kavramının yeni dünya düzeninde geçerli olmayacağını anlaması için bizzat o günleri yaşaması gerekiyor sanırım.

Düşünülen başkanlık sistemi her geçen gün gücünü sağlam bir ekonomi ve eğitim ile arttırmayı başarabilirse denetimi sağlam bölgemize, ülkemize has bir eyalet sistemi olmazsa olmazdır. Güç sağlanmadan bu gerçekleşirse başkanlık öncesinde de sonrasında da olduğu gibi sorunlar hep devam edecektir.

Dolayısıyla HDP'nin hayır oyu verme sebebi kendi hakimiyetlerinin son bulacak olmasındandır yoksa onlarında teoride bu sistem işlerine gelir.

Not: Kürt halkını dün ve bugün her daim hakir gören bizler onların nüfus politikaları sebebiyle önü alınamaz bir gerçeğe doğru bizi götürmektedir. İster nitelikli olsun ister niteliksiz demokrasi ile yönetilen bu topraklarda her şeyi sandık belirliyorsa yarın alaya aldığımız niteliksiz o nüfus senin yaşam alanını belirleyecektir.

Kürt nüfus bu şekilde devam etmesi halinde (ortalama kadın başına 5 çocuk)
Türk nüfus bu şekilde devam etmesi halinde (ortalama kadın başına 1 çocuk) ve bu her geçen gün daha da düşüyor.

15-20 yıl içerisinde nüfusların eşitleneceği tahmin ediliyor..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exnuc -- 25 Ocak 2017; 10:21:37 >

S
7 yıl
Yarbay

Mhp nin bir kısmı ile Akp hariç bütün siyasi partiler hayır diyor...

Hdp nin hayır demesinin tek nedeni var... Seni başkan yaptırmayacağım söylemi... Yoksa en çok hdp nin işine gelecek...

Az mantık çalıştırın doğuda en çok oy alan parti hangisi ??? Tabiki HDP

Misak-ı Milli sınırlarımıza göz dikti.. Adam zaten Osmanlı sevdalısı... Aynı Osmanlı çöküşü gibi bir avuç toprak bırakacak...

Düşünebiliyormusun nasıl bir aymazlıktır utanmasa Lozan ı iptal ettirecek dayayacaklar bize Serv i alsana bir avuç toprak parçası..

< Resime gitmek için tıklayın >



K
7 yıl
Yarbay

Niye, senin kendi aklın kendi fikrin yok mu? Kafan sadece "Bu böyle dediyse, yanlıştır/doğrudur." şeklinde mi çalışıyor? Neye neden evet ya da hayır dediğini bilmiyor musun?



"ABD itiraz ediyorsa doğru/yanlış yoldayız."cılarla aynı kafadasın kusura bakma. HDP'li biri çıkıp ben Atatürkçüyüm dese "Bunlar Atatürkçü ise demek ki Atatürk..." diye düşüneceksin sanırım.



Sen onun bunun hayır evet deme olayını bırak neden evet neden hayır dendiğine bak.



Arda Turan veya Rıdvan Dilmen evet dedi diye hayır ya da evet denilmez. Ölçüp biçeceksin. Beynini yoracaksın.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Okuma yazma meselesi değil bu. Hangi kaynak tarafsız haber yapıyor? A haber mi sözcü mu ? Hepsi kendi kârını düşünüyor.

Sadece aklıma takılan bir noktayı sordum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @BOLDVIPER
B
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Siyaseti sevmem. Her siyasi lider yalancıdır. Onların maşaları medya kuruluşlarıda o yalanları destekler. Kendimce bazı araştırmalar yaptım ve HDP ile ilgili bir konuda sıkıştım. Foruma sormak aklıma geldi. Sordum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Kartal Göz
B
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Madem danışıklı dövüş var. Hdp ile Akp neden bu kadar zıt takılıyor? Hdp'ye artan baskının, tutuklamaların kaynağı Akp değil mi? Aynı yolun yolcularıysa neden engellesinler birbirlerini?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @otodr