Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
10
Cevap
170
Tıklama
1
Öne Çıkarma
HDD'deki dosyalarımın tekrar geri getirilmemesi için ne yapmam lazım?
0
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

7 Ay önce bilgisayar almıştım. 15 gün sonrasında da WD Blue 1TB HDD ekledim. Tıkır tıkır ses çıkarıyor çoğu zaman. C'de 500 GB SSD var. D'de 1TB bu hard diskimi kullanıyorum. D ile hiçbir işim olmuyor ve işim olmasa bile tıkır tıkır sesle çalışıyor. Şu an Chrome'da dolaşıyorum misal, tıkır tıkır ses çıkarıyor. Zaten 500GB SSD çok rahat yetiyormuş bana onu anladım. Yetmezse yine SSD alırım, HDD asla bir daha almam!

Artık satmayı düşünüyorum. Format atılsa bile belgeler ve fotoğraflar falan geri getirilebiliyormuş bazı uygulamalar ile. Bunu nasıl engelleyebilirim? Tüm diske tekrar Full doldurup format atmak mı tek çözüm? Tamamen içindekilerin geri getirilemeden silinmesini istiyorum. Nasıl yapabilirim?



D
3 yıl
Yüzbaşı

S
3 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: DigitalVeri

Hızlı biçimlendiri kaldırın. Tamam deyin


< Resime gitmek için tıklayın >
böyle yaparsanız hepsi geri gelir

yapman gereken secure erase yapmak

0 write yapacaksın

cmd ile secure erase yapabilirsin ek program bile gerekmiyor

https://winaero.com/securely-wipe-disk-diskpart-windows-10//

clean all yapacaksınız


The "clean all" command fills every sector on the disk with zeroes, so information can't be recovered. It completely deletes all data stored on the disk, all its partitions, folders, files etc - everything. The operation usually takes a lot of time, so be careful and patient.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SECourses -- 29 Kasım 2020; 1:11:8 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
3 yıl
Yüzbaşı

işe yaramıyor bu yöntem. isteyen istediği gibi getirir geri ancak basit programların hemen geri getirememesi için bir iki yöntem var. benim duyduğum yöntem dosyalarını tek klasöre topluyorsun sonra ayni isme sahip olan içi boş klasör u belki de baska dosyalarla dolu olacak hatırlamıyorum iki dosyayi yer değiştirip üstüne yaziyorsun yani. asıl dosyalarin ile fake dosyalar yer değiştiriyor hemen üstüne yazılıyor veriler. programlar zor buluyor bu şekilde


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @DigitalVeri
D
3 yıl
Yüzbaşı

Hızlı format tikini kaldırıp format atın diye yazdım. Okumamışsınız.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
3 yıl
Yüzbaşı

O zaman söyle yapın. Bicimledirin. Sonra diskin tamamına gereksiz film dosyaları yazın dolaba kadar. Eskileri gider disk sadece bunlar olur. Sonra tekrar bicimledirin . Boş olarak istediğinize verin.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Kanaat34
K
3 yıl
Yüzbaşı

bu en temiz yol biraz uzun sürebilir tabi ama diskin üzerine ne kadar dosya yazilirsa eski dosyalarin bulunması uzun surer




Bu mesajda bahsedilenler: @DigitalVeri
D
3 yıl
Yüzbaşı

Hayır . Hiçbir şekilde eski veri kalmaz diskte. En güvenlisi hızlı biçimlendir işaretini kaldırıp biçimlendirme yapmak veya bu şekilde diske full başka veri yazmak. Hiçbir şekilde eski dosya kalmaz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
3 yıl
Teğmen

Google a low level format yazın, you tube dan bulacağınız örnek videolara bakarak hdd nize low level format atın. En sağlıklı yöntem budur.



K
3 yıl
Binbaşı

Bu çözüm değil; birkaç format öncesi dosyalara bile erişmiştim dosya kurtarma programı sayesinde.




Bu mesajda bahsedilenler: @DigitalVeri
K
3 yıl
Yüzbaşı

ben hiç bir veri depolama özelliği olan cihazlarimi satmıyorum bu sebepten dolayı. kamerayi satarken 2gb sd kartı içinde unutum sadece



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.