Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
1095
Tıklama
0
Öne Çıkarma
HD7850 2GB GDDR5 256BIT Arızalandı, tamir edecek yer aranıyor.
E
6 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Arkadaşlar, herkese hayırlı akşamlar. Bu ekran kartını ilk çıktığı zamanlar almıştım. Yaklaşık olarak 4-5 sene oluyor sanırsam. Oyun sadece 1-2 kez oynandı, o da ETS2, bizim ufaklık oynadı. Bugün YouTube de video izliyormuş ve kilitlenmiş pc bir anda. Bir daha da açılmamış. İşten geldim akşam üzeri ve ne yaptıysam görüntü alamadım.

Neden ekran kartı arızalı diye düşünüyorum der iseniz;
Güç düğmesine bastığım da 1 tur atıyor fanları kartın ve duruyor. Normalde sürekli dönmesi gerekiyordu. Ramler falan sağlam.

Kart daha önce hiç arıza yapmadı. Fırınlama falan saçma sapan işler görmedi kart hiç. Şimdi benim merak ettiğim, bu kart tamir edilebilir mı? Ben karttan gayet memnundum. Fırınlama falan yapılmayacak ama tamir edecek kişi. İstemiyorum o tarz şeyler. Kadıköy de tamir yapan yer var mı? Haftasonu Samsung Servis Merkezi'ne telefonu bırakacağım. Ordan da uğrayabilirim bildiğiniz bir yer var ise.

Değerli cevaplarınız için teşekkürler.
< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emirhancakir -- 21 Aralık 2017; 22:55:49 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

`
6 yıl
Yarbay

Başka Pc'de deneyin ekran kartını. O zaman sorun anlaşılır. Sizin kasada da başka vga takın.



A
6 yıl
Yarbay

GPU yada VRAM lehimlerinde sorun olabilir. Bunun için de Reballing işlemi yapılması gerekir, ama astarı yüzünden pahalı olur. O yüzden bence hiç uğraşma.



U
6 yıl
Yüzbaşı

Bence ekran kartını çıkarıp denemesi için bir arkadaşınıza falan verin bir taksın denesin.



E
6 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Başka bir kasa da denemesini yapacağım zaten bu akşam. Ram, ekran kartı ikilisini. İşlemci de bir sorun olacağını zannetmiyorum. Şöyle de bir sorun var, Power tuşuna basılı tuttuğum da güç kesilmiyor. PSU üzerin de ki anahtardan gücü kesmem gerekiyor. Yıllardır hiç bu tarz durduk yere oluşan bir sorunla karşılaşmamıştım.



Reballing nedir bu arada? Kusura bakmayın, bu pc yı topladığım zamandan beri, ortalama 5 yıldır elimi PC ye sürmez oldum. Ve bu zaman zarfın da çok fazla teknoloji gelişmesi olmuş :) Takip edemez oldum artık..

Merak edenlere, bu da ekran kartım. Muadili olabilecek ve aynı performansı verebilecek yeni bir kart var mı uygun fiyatlı?

http://www.vatanbilgisayar.com/hd7850-oc-gddr5-2gb-256bit-amd-radeon-dx111-ekran-karti.html





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emirhancakir -- 22 Aralık 2017; 8:0:53 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
6 yıl
Yüzbaşı

Islemcini soylersen onerebilirim. Attigin linkteki fiyattan cok daha uyguna daha iyi performans veren ekran kartlari var artik.

Cevrenizde farkli bir masaustu yoksa bilgisayarciya goturun sisteminizi o ekran kartini ve kasanizi denesin. Ekran kartiniz arizaliysa yapilacak pek bir sey yok yapilan tamirden sonra cok gecmeden yine ayni sorunlari yasiyabilirsiniz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dangerwrestling -- 22 Aralık 2017; 9:4:54 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @emirhancakir
W
6 yıl
Er

Fırınlama ya saçma sapan iş demissiniz,bendeki hd7850 bozulduğunda çöpe atmak yerine son çare olarak firinlamişdim.1 sene daha yeni kart alana kadar çalıştı şu an halen yedek kart olarak duruyor.Hiç bir tamirci grafikkartını tamir edemez,o kapasitede olan bir tamirci AMD ye rakip olurdu tahminen



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.