Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
26
Cevap
1342
Tıklama
12
Öne Çıkarma
Cevap: Hayatım boyunca evlenmeyi düşünmüyorum asla (2. sayfa)
A
6 yıl
Onbaşı

Siz evliliği yanlış anlamışsınız.Evlilik sadece para,pul,masraf,ekstra harcamalar değildirki.Olaya sadece bu gözle bakarsanız evlilik değil,hayatın başka yerlerinde de başarısız olursunuz.Evlilik:Hayatını birleştirip ömür boyu o birlikteliği sürdürmek için sevdiğinle yuva kurmaktır.Evet yuva kurmak günümüz dünyasında masraftır fakat her şey hallolur.O yuva siz isterseniz her türlü kurulur.Önce kiraya çıkarsın sonra bir bakmışsın evin olmuş,bu işler böyledir.Bence asıl sorun çocuk kısmında.Sorun derken hemen açıklayayım kendimi.
Ben eğer ekonomik anlamda,çocuğuma ayıracak vaktimin olması yani zamansal anlamda ve çocuğumun gelişimi için ona aktaracağım kültürel ve blgisel anlamda özgür ve yeterli olmazsam asla çocuk yapmam.Çünkü bu saydığım üç durumun birisi olmadığı takdir de büyük ihtimal bizler gibi hayata gelen mutsuz ve isyankar birisi daha olacaktır.
Dün Barış Özcan'ın vlogunu izledim youtube kanalından.Adamın çocuğu ingilizceyi su gibi konuşuyordu.Yanılmıyorsam 7-8 yaşlarında o çocuk.Bu videodan çok önce başka bir videosunda çocuğumla 10 ayda 1000 kitap okuduk videosu vardı.Yani az önce çocuk yapmak için saydığım 3 koşulu Barış Özcan dan örnek vererek kanıtlamaya çalışırsam.
1-Ekonomik özgürlük:Barış Özcan yanılmıyorsam Amerika'da ikamet ediyor.Youtube da 2 milyon aboneye yaklaştı ve çok para kazandığı aşikar.(çok para kazandığına kullandığı ekipmanlar sonucunda ulaştım.)
2-Zamansal özgürlük:Çocuğuna 10 ayda 1000 kitap okutan adam çocuğuyla ilgileniyordur.Hangi çocuk 7 yaşında,değil 1000,10 kitap okuyor?Aileden gelen büyük bir ilginin olduğuda aşikar.Onun dışında videolarda çocuğuyla uçurtmada uçuruyor,fotoğraf videolarda çekiyor,ormanda kampta yapıp kanoyla kürek çekiyorlar.Bunlar çocuğun etrafını keşfetmesi adına çok güzel şeyler.Ülkemizde kim çocuğuyla bunları yapabiliyorki?Aileleri suçlamıyorum fakat çocukların hayatlarıyla oynamak oluyor bence bu durum.
3-Kültürel yeterlilik:Adam 2 dil biliyor.Belki daha fazlasıda vardır o kadarını bilmiyorum.Kurgu-montaj-sanat-tasarım-fotoğraf-kitaplar-astronomi hakkında bilgi düzeyi oldukça iyi.Ayrıca eşi de ingilizce biliyordu.(onun ne işle meşgul olduğunu bilmiyorum.)
Demek istediğim olay evlenmek değil.Olay bence çocuk yapmak ve yapmamak kararında bitiyor.Eğer Barış Özcan'ın oğlu Sufi gibi geleceğinin babasının yolundan gideceğini tahmin ederek sağlam gördüğüm çocuklar yetiştireceksek 1 değil 10 tane üretelim :) ama fabrikada çalışan ve mutsuz isyankar birisini doğuracaksak üretim durmalı.Burada olay ebeveynlerde bitiyor.



T
6 yıl
Yarbay

tüm arkadaşlar evlenip aile kurunca sırf bekar olduğun için akrabaların bile sana değişik gözle bakması bi yana yalnızlık ileride sıkımtı olabilir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
6 yıl
Binbaşı

Fakirsin diyen ezikler gelmiş yine



Diş hekimi olacağım Allah'ın izniyle ona rağmen evlenmem. Bin türlü sorun çoluk çocuk vs. Üstelik ben çirkinim diye yanımdaki kadın mal mülk için gelecek.



Yok ben almayayım arkadaş.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
6 yıl
Binbaşı

Neredeyse 20 yaşına kadar gelip hiç sevgilisi olmayan birinin zorluk yaşayacağını düşünmüyorum evet kendimi örnek veriyorum ve bence sıkıntı çekmek akraba makraba umrumda değil kimsenin de olmasın herkes kendi kahrını çeker.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @fromhellhound
B
6 yıl
Yüzbaşı

KAYNAK ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @RevengeRain
J
6 yıl
Yarbay

haftaya bir bakire kız konusu açıyorsunuz biz 10 sene önce açmıyorduk böyle şeyler çünkü bizim jenerasyon geri kafalı bakireden bol bir şey yok ama şu anda 35 40 yaşındaki bakire bekar hatunlar komple çizmiş oluyor ve 18 20 yaşında falansanız benim yaşımda zaten asla bakire makire bulamazsınız o yüzden çabuk olun.bakmayın milletin lafına doğru birini bulunca evlilik iyidir ben 41 sene bekar yaşadım tamam artık sonsuz ızdıraba hazırım hayatı anladım.

< Resime gitmek için tıklayın >



K
6 yıl
Teğmen

değişik bir durum




Bu mesajda bahsedilenler: @barcan61
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.