Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
128
Cevap
17201
Tıklama
172
Öne Çıkarma
Cevap: Hatasiz boyasiz araba dururken, hatali boyali araba aldim. (7. sayfa)
P
5 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: yagızalp

Senede bi kere icini 6 ayda bi disini yikatmak az degil mi? Kisin 1 ay falan idare ederde yazin 15 gunden sonra ciddi toz pislik bagliyor, kapilari bile acarken insanin eline ustune basina toz pislik yapisiyor.
Ayni sekilde ici tozdan pislikten mide bulandiriyor resmen.

Nasi biniyosunuz o kadar pis arabaya?
Abi hiç mi taşa ya da toprağa otur muyorsun? Aysğımı yerden kesiyor mu kesiyor, arabayı sadece muayeneye götürmeden önce, bir de sene de bir kere işte özel bir işim olursa temizletiyorum. Toz var,çok da umrumda, arabayı yalamıyorum ya :D yemek yemeden önce ellerimi yıkıyrum işte yeter. Sıfır aldım, halen 35bin lira teklif ediyorlar rabaya 18 yaşında olmasına rağmmen, bu arada arabam beyaz megan. Çok güzel oluyor temizletince harbiden.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
5 yıl
Binbaşı

Arabamı 2004 model 23 bin liraya almıstım 2 sene önce 3 katı pahalısınıda alacak durumum vardı ama almadım başka şeylerde değerlendiririm dedim ve 2 senedir arabaya eşşek gibi biniyorum en son 2ay önce yıkattım tampona sürtmüsler park halindeyken tozdan gözükmüyor zaten arabaya diri tutucam, dışarıdan düzgün gözükecek diye 5 kuruş harcamadım. Hem vaktim hem param cebimde kalıyor mekanik bakımını yaptırıyorum sadece o kadar. Telefonu da aynı mantıkla kullanırım bilgisayarıda işin içinde üşengeçliğimde var ama böyle cok rahatım iş arkadaşlarım arabasına durmadan masraf yapıyor yok çizik boyası pasta cilası aksesuarıymış yastığıymış paspasıymış hemde hafta sonu birsürü vakit ayırıyorlar hiç uğraşamam valla piyasasının 2 kuruş altına satarım olur biter. Millete çok garip geliyor benim arabaya eşşek muamelesi yapmam ama banada dışı başkalarına temiz gözükecek diye haftada 2 kere 25 liradan yıkatmak cok saçma geliyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
5 yıl
Teğmen

Mercedes C250cdi aracım var. 2012 model. Piyasa fiyatı yaklaşık 170-190bin civarı. Aracın bakımlarını eksiksiz yaptırırm. Hala bakımlarında orjinal mercedes parça taktırıyorum. Lastiklerine dikkat ederim iyi lastik takar kullanırım. Sonuçta araba lastikler üzerinde gidiyor ailemi taşıyor. İki oğlum var biri 4 biri 1 yaşında. İçinde yer içer sıçarlar umrumda olmaz. Bir araba için onların mutluluklarına engel olmam. Çok kirlenirse veriyorum detaylı temizliğe pırıl pırıl. Sırf arabayı satarken 3 5 fazlaya satıcam diye aileme işkence çektirmem. Şu araba sevdasına yazıktır ya.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
5 yıl
Yüzbaşı

Amerika’da insanlar 2 bin dolara işlerini görebilecek tabiri caiz ise ayaklarını yerden kesecek bir şey alabiliyorlarken bizim ülkemizde durum böyle değil. Aracın bedeli ile aylık gelirinin hesabını yaptığında malına zarar gelince üzülüyorsun. Ben 10k kazanırken ayda 4 araba parası kazanıyor olsam elbette vuruk, kırık, çarık umrumda olmaz. 60 bin liralık arabam var çok şükür araba yükseltme imkanım var ama gel gör paraya kıyıp alamıyorum. Diyorum para mevduatta getiri sağlıyor araba götürü. E 60 binlik arabayı park halinde bıraktığım yerde adam dönerken telefonla konuşacağı için çiziyor şirket arabası abi kaskodan tut sen tutanak diyorsa ben 150 binlik araba alsam o çizilse adamı dövmek zorunda kalırım. 150 bin lira araba için büyük para gibi görünüyor ama gel gör zevkle binilecek 0 araç almaya yetmiyor. Şu yazılanlar tamamen alım gücümüzle alakalı kimse kendini kandırmasın



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
5 yıl
Yüzbaşı

Yani şimdi birçok şeye yapılan harcamanın masrafını gereksiz görebilirim ama kardeşim git 2 lira ver dışını benzinlikte yıkat, 2 liraya makinalarla içini süpür. Gereksiz masraf olarak görme nezdinde hareket edip sağda solda 8k alıyorum deme insanlar sana bir tarafıyla güler :) toz ve kir içinde arabaya binmemenin bedeli istersen aylık 10 tl. Ha 10 tl gereksiz diye görüyorsan bu hesapta arabaya binebiliyor olman ilginç. 18 senede 130 bin km zaten durumunu özetliyor aslında. Bir defa geliyoruz bu hayata yapmayın bu kadar el insaf



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @perSNN
W
5 yıl
Yarbay

konu sahibinin psikolojisini çok iyi anlıyorum. sebebi de bazı arkadaşların değindiği gibi ülkemizde araba almanın maddi olarak çok büyük zorluklarla gerçekleşmesi. mesela ben 6 yıllık mimarım, özel sektördeyim. uzun zamandır iş bulamıyorum ama bulsam alacağım maaş 4-5 bin arası taş çatlasa. altımda giulietta var, sağolsun babam almıştı. ancak aldığından beri bütün masrafları ben karşılıyorum. zaten bu maaşla sittin sene araba alamazdım. neyse şimdi bu arabaya biri vurup kaçsa, değeri en az 1 aylık maaşım kadar düşecek. yani adamın birinin 10 saniyelik dalgınlığı ve sonrasında aracımda bırakacağı hasar benim en az 1 aylık maaşım kadar değer kaybettirecek. 1 ay yani 200-250 saat çalışıp vereceğim emek kadar maddi kaybım olacak.

yazılımcı bi arkadaşım avrupa'ya taşındı. aylık maaşı 2500-4000 euro arası değişiyor primlere göre. 8000 dolara 2015 model mini cooper countryman buldu ve onu alacak.

adamın 2-3 aylık maaşıyla alabileceği araba, benim 20 aylık maaşımla ancak alabileceğim arabadan daha üst model bir araba. düşünün yani. tabi servis ve yedek parçada da aynı pahalılık/ucuzluk oranı var. bu durumda insanların arabalarına gözü gibi bakmasını doğal karşılıyorum.

avrupada yaşasam 3 aylık maaşımla aldığım arabanın tamponuna vurulup kaçılmasını 10 saniye bile kafama takmam. ya da türkiye'de aylık gelirim en az 50-60 bin olsa aynı şekilde arabaya gelen hiçbir zararı umursamam. ancak durum öyle değil malesef.. açıkçası bu saatten sonra da, fiyatlar bu kadar uçmuşken arabamı değiştirebilmem için maaşımın en az 20k olması lazım. aksi takdirde ölene kadar bu arabayı kullanırım muhtemelen, gözüm gibi de bakarım.



Y
5 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Kardeş arabaya çoluk çocukla biniyorum diyorsun yapma gözünü sevim ne alakası var taşa toprağa oturmakla. Aslan yattığı yerden belli olur derler. Aşırı titizlik, psikolojik hastalık ayrı bir şey ama senin bu yaptığın da yanlış bence.
O zaman evin içini de pislik götürsün hiç temizliğe gerek yok nasıl olsa ayda yılda bir taşa toprağa oturuyoruz.

''Temizlik imandandır'' Hadis-i Şerifi hatırlatırım :) . Bence arabanı güzelce bi yıka temizle ;)




Bu mesajda bahsedilenler: @perSNN
İ
5 yıl
Yarbay

Mal canın yongasıdır derler atalar. Ama mal, mal olarak kalacak.
İlk aracımı 2009'da aldım. İkinci el, 200 bin km ama benimdi artık. Yıkıyorum, parlıyor resmen. Sonra balkondan çıkıp çıkıp bakıyorum.
Sonra yine yıkadım, sabah aracın yanına gittim, baktım stop kırık.
Sonra bir gün yüne yıkadım, sabah aracın yanına gittim, çocuğun teki taşla kaputta defalarca çember çizmiş.
Bundan sonra o kadar sık yıkamaz oldum. Dışını benzinliklerde, yılda bir kaç kez de iç dış yıkattım geçtim.
Ama arabaya da bindim, her türlü işimi yaptım. Bakım gelince de adam akıllı yaptım. Hala avm'ye gidince uzak ama sakin yere koyarım arabamı. Kuşların pisleyeceği ağaç altına koymam. İki adım yürüyüm ama gölgeye koyarım. Bunlar ayrı.



Z
5 yıl
Binbaşı

Pazarcılık yaptığımız için h100 kapalı kamyonet vardı. Pazara girip çıkarken elbet sürtüyorsun bi yerlere ama tabi önemsemiyorsun. Çünkü arabaya kimse önem vermiyor. Motor, yürüyen nasıl? Tamamdır, yükle malı devam.

Transporter, caddy geldi aklımıza, pazara sokmaya kıyamadık. Gittik 2016 doblo aldık. Ha bununda 2 senede canı yandı tabii, bu yüzden h100 arıyor gözlerimiz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
5 yıl
Yüzbaşı

ilk aracımı alırken inanılmaz kastım boyasız olacak çiziksiz olacak diye aradım piyasası yüksek rakama aldım.
1 ay sonra 50 ile giderken köpek atladı yola ön tarafın ağzı burnu yamuldu :D:D arkadan da sapasağlam çıktı hayvan hiç bi şey olmadı bi de uyuz oldum. şaka tabi ki bişey olmasın hiç bir can bir demir yığınından önemli değil. 200tl ye plastik aksamı aldım yan sanayi tamponu da yapıştırdık oldu bitti.

şimdi yeni araç alacağım bu sefer de hanım ille hasarsız olsun diyor. :(



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.