Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
468
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Harddisk sıkıntısı
T
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar. Sıkıntımı detaylı bir şekilde anlatmaya çalışacağım yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Kullandığım bilgisayar üzerinde 5400 Rpm 500gb bir harddisk bulunmakta. Cihazı iki yıl önce aldım. Birkaç gün önce cihaz inanılmaz derecede yavaşladı. Önce açılışı 25 dk sürmeye başladı. Sağ tık yapıldığı zaman sistem kilitleniyordu ve bilgisayarda resim açmak bile mümkün değildi. Yalnız şans eseri matlab gibi programları açabilirsem proje ödevimizi normal sürede hesaplayabiliyordu ki proje çok yüksek derecede işlem gücü gerektiriyordu. Kısaca harddiske başvurmadığı sürece sistem normal hızda çalışıyordu.

Bugün itibarı ile hiç açılmamaya başladı ben de c diskine format attım. Sistem şu an normal bir şekilde çalışıyor. Sistem açılır açılmaz sadece chrome ve hdtune kurup s.m.a.r.t. ve error test ekran görüntülerini aldım.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Yardımcı olabilir misiniz sorun nerede olabilir harddisk gidiciyse hemen yedeğini alıp cihaza yeni harddisk mi bağlamalıyım? Chkdsk yaparsam kurtarabilir miyim veya tekrarlar mı? Çok pahalı olmamak şartı ile 120gb ssd tavsiyesi yapabilir misiniz? Sistemde matlab visual studio sql server unity3d gibi programlar ve internet ofis uygulamaları çalıştırılıyor oyun önemli değil.

Şimdiden teşekkürler.