Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
1052
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Hangisi olmalı? Ltfn Yardım>ASUS TP300LJ-C4040H vs. Lenovo E3170 vs. Lenovo Flex 2
C
8 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Arkadaslar yeni kuracagım iş için, genelde şimdilik multimedia ağırlıklı, uzun pil ömrü olan, 2000TL civarında maliyeti olan bütçenin satın alabileceği en mantıklı seçenek sizce hangisi olur?

Değerli yorumlarınızı bekliyorum.

1) ASUS TP300LJ C4040H

2) Lenovo E3170

3) Lenovo Flex 2

Önceliklerim;
* Günlük kullanımda, benimle beraber çok yol gezecek cihaz. Onun için dayanıklı bir alet olmalı ilk başta....
* Yüksek ram... uzun ömürlü bir tercih olması için.. Tercihen 8gb
* Uzun pil ömrü tabiki. Her noktada şarj imkanım olmayacak gezerken.
* İleriki zamanda çizim CAD programları yükleme ihtimalime karşı, vasat ı kurtarır bir ekran kartı lazım.
Fakat şu an öyle bir ihtiyaç yok. Oyun oynadığımda yok. Elzem değil yani illa.
* Takılmadan, seri çalışması.
(Henüz SSD li bir cihaz kullanmadım, onun için SSDH+ (+8gb ssd) olan veya komple ssd hdd olan cihazmı karar veremedim.
* Dokunmatik olsada olur, olmasa da olur..
Lakin bu fiyat aralığında güncel notebooklarda artık dokunmatik çok karşılaşıldığı için, olursa günceli yakalamış oluruz.
* 2000Tl civarlarından çok yukarılara şu aşamada çıkmak istemiyorum.


Bu fikirler ile, siz olsanız hangi tercihi seçerdiniz?

Sanırım fazlaca düşündüm mevzuyu, kararsızlık bastı içimi... Yılbaşından önce cihazı alıp koymak istiyorum, sırf bu seçim çilesinden kurtulayım diye.

Fikirlerini paylaşan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C_e_R_k_H_a_N_n -- 25 Aralık 2015; 9:43:46 >

C
8 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Up



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
8 yıl
Onbaşı

kesinlikle asus tp300lj-c4040h tavsiye ederim 1 hafta önce aldım 2-3 gün kullanıp tüm güncellemeleri yapıp ardından windows 10a ücretsiz ve sorunsuzca geçtim.Teknoloji mağazalarında lenovo yoga 500 ve flex 2 ile kıyaslama şansım oldu ve lenovo düşünürken aniden asusa döndüm.En önemli etken ekran idi ikisi arasında parlaklığı ikisinde de full açmama rağmen asus ile lenovo arasında 4k ile fullhd gibi fark vardı inanamayıp diğer mağazaya dönüp asusa ve model numarası ile ekran çözünürlüğüne tekrar baktım ayarlardan acaba yan model üst model mi yanlış notebooka mı baktım teşhirde dedim.asusun ram 6 gb işlemci yeni nesil i5ler ile benzer bench mark veriyor dolayısı ile yeni nesil ile hissedilir farkı yok.kutunun üzerinde ve notebook üstünde kocaman windows 10 uyumludur diyor. ve sorunsuzca geçilebiliyor.tek eksiği ssd ileride 256 gb ssd alıp serviste taktırmayı düşünüyorum 70 tlye garanti bozmadan takılabildiğini öğrendim asus için.lenovoda ise ssd cihazı garantiden çıkarıyor diye biliyorum.asusun kasasının heryeri metal ve sağlam hissi veriyor klavye tuşlarının arası bile metal cihaz hiç ısınmıyor ağırlık belki de bu yüzden 13.3 lere göre biraz fazla ama 14 inchlere göre her halukarda az.Tablet modunda gözü yormadan rahatlıkla kitap pdf vs okuyabiliyorsun dokunmatik kalitesi iyi.harddidk tıkırdaması var ama çok rahatsız edici değil sadece küçük sessiz ofis benzeri yerde duyuyorum dışarda hiç duyulmuyor. ssd ile bu sorunda kalmayacak ve cihaza bayagı artısı olacak.lenovo biraz daha seri kalıyor bu da sshd kullanmasından varsayılan programların ssd kısmına atmasından oluyor.bence ssd takınca cihaz kusursuz olacak kesinlikle tavsiye ederim.bu arada sarj cihazı telefon adaptörlerine benziyor.cok güzel düşünülmüş tasınabilir cihaz arıyorsak adaptör kısmıda ufak olmalı zaten.cihazın 3.0 portları iki adet ve hızlı sarj yazılımı var.yani usbden hızlı sarj ile telefon iphone tablet vs normal usbye göre daha hızlı sarj ediyor.teknosada windows 10 versyon aynı özellikler ile 100 tl pahalıydı onu almadım cunku windows 10a zaten ücretsiz yükseltiyor ve simdi hem windows 10 hem windows 8.1 lisansım oldu.Program uyum sorunu yaşarsam 8.1e dönme imkanım oldu.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
8 yıl
Onbaşı

Bu arada ikinci cihazım ssdli ve ssd ile akıllı tvden daha hızlı windows başlatıyorum. hız olarak ssd>sshd>hdd ama eğer cihaz alıp harddisk değiştireceksen 120 gb bile olsa kesinlikle ssd al çünkü içinden çıkan harddiski kutu vasıtası ile zaten depolama için kullanırsın.



C
8 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Detayli fikir icin tskr ederim.
Bu hafta icin tatil modundayim.
Eger son dk indirim vs olmazsa , haftaya gidip alayim en iyisi bu cihazi.

Sağolun.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.