Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
24
Cevap
2160
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: Hangi ISS? (TTNet, Türknet, Millenicom, Süperonline) (2. sayfa)
T
3 yıl
Yarbay

Turknet kullanıyorum. İzmir de yaşıyorum, 1-2 ay öncesine kadar hiçbir sıkıntım yoktu. Son 1-2 aydır akşamları internet pert. İndirme ve ping akşam 7 den gece 1 kadar çok kötü. Kapasite arttırma çalışmaları yapılıyormuş. Fakat 1 aydır kapasiteyi bir türlü arttıramadılar. :)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trkocaer -- 14 Aralık 2020; 11:40:17 >

A
3 yıl
Teğmen

Ölçtüğünüz hız speedtest sayfasında size en yakın server la ölçülüyor. üstelik bazı firmalar testte hızlarını fazladan gösteriyor. doğruya yakın sonucu yogun saatlerde https://fast.com/tr/ sayfasından yapabilirsiniz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ariesnet -- 1 Haziran 2021; 17:6:1 >

R
2 yıl
Yarbay

Hız, port vs. diğer konuları bilmiyorum ama arıza açısından size başımdan geçen olayı anlatayım fikriniz olsun.

Özet geç diyenler için, internetinizde bir arıza yoksa gönlünüze göre ucuz olanı alın geçin(benim tecrübeme göre).

Turknet internet kullandım senelerce, bir problem olmadı. Günün birinde ne olduysa arıza yaşadım ve macera da başladı. 1 ayı geçkin süre arıza kaydı bıraktım, defalarca. Teknik personel geldi, arıza giderildi diyor sistemde, ancak internette sorun devam etti.

Ben de bir hışımla Millenicom’a geçtim. 1 ayı geçkin de onlarla boğuştum. İnterneti açtık diyorlar, söylediklerine göre teknik servis gelip gidiyor ama internet yok.

Nihayet pes ettim, TT’ye geçtim %50 daha fazla ücret ödeyerek, taahhütlü.

Bir tane servis elemanı geldi. Sorunu çözdü, hatta normalin altında hız alıyormuşum sitenin panelinde çalışmalar yaptı. Önceden 60 mbit aldığım internet de 90’a çıktı ve ayrıldı. Ancak yaptığımız sohbette ağzından çok kıymetli bazı bilgileri almayı başardım. Sinirlensem de sesimi çıkarmadım, o sayede bülbül gibi öttü.

Turknet, Millenicom, tahminim diğer sağlayıcılar da dahil hiç birinin gerçek bir teknik destek ekibi yok. TT’den alıyorlar o hizmeti bile. TT’den gelen arkadaş da diğer firmalar adına geldiyse standart birkaç testi var onları yapıp gidiyor, eve girmiyor bile. TT’den alırsanız benim firmamdan alış veriş yapılmış deyip özenli çalışıyor ve sorunu çözüyor. Yani anlayacağınız aylarca benim sorunumu çözmeye gelip giden kişiymiş, işine gelince çözdü problemi.

O sıralar başlık açmıştım sorunla ilgili. Hiç bir firma çözemeyince buralarda aramıştım çözümü bir umut. Cevap yazan arkadaşlardan biri aynı anlattığım senaryoyu yazmıştı. Tek fark o arkadaş akıllılık edip TTNet’in taahhütsüz bir tarifesine geçmiş, gelip kurulumu adam gibi yapmışlar, sonra da ertesi gün diğer bir sağlayıcıya geçmiş. Öyle başa böyle tarak, helal olsun. İş ahlakı olmayan adamlara yapılması gereken muamele bu.

Diğer hizmet aldığınız firmaların dışarıdaki bakkaldan bir farkı yok. Hiç bir işletme maliyetine girmeyip az bir kar marjıyla paket satıyorlar işte.

Daha önce senelerce kablonet kullanmıştım. Memnundum ama onların fiyatları da çok artmış. Mantıklı fiyatta olanlara da akşamları hız düşümü vs. saçma sapan uygulamalar getirmişler. Sene sonunda taahhütüm bitiyor, muhtemelen Turknet’e geri dönerim garip bir fiyatlandırma yapmazlarsa. Sorun yaşarsam da günübirlik TT’ye döner sonraki gün yine ucuz bir sağlayıcıya dönerim. Bundan sonraki taktik böyle.

Edit: Başlık genel olunca altına yazdım direk ya konuyu hortlatmış oldum durduk yere.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 18 Şubat 2022; 11:59:21 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
2 yıl
Yarbay

Tecrübenizi paylaştığınız için teşekkürler. Bence güzel bir bilgilendirme olmuş..




Bu mesajda bahsedilenler: @Robinson Crusoe
C
2 yıl
Yarbay

Hangi iss?

Netspeed.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
2 yıl
Yarbay

Turknet oneririm



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.