Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
1290
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Hangi Disk formatı daha uygun olur?
M
10 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

aşağıdaki resimdede görüleceği üzere disk biçimlendirme programı ile görülen birinci diskde öncelikle "primary" bölüm oluşmuş sonrasında "logical" bölüm oluşturulmuş...

İkinci diskte ise öncelikle "logical" bölüm oluşturulmuş sonrasında bunun içinde ikinci bir bölüm oluşturulmuş...


bu şekildeki disklerin kullanımında (windows kullanılacak) hız açısından, dosya kayıpları veya performans açısından farköolur mu?

< Resime gitmek için tıklayın >



O
10 yıl
Binbaşı

Merhaba;

Disk performansı açısından logical ya da primary olmasının hiç bir onemi yoktur. Disklerde 3 ten fazla primary bolum olusturulamaz. Bu sınırı geçebilmek için logical (mantıksal) surucu kullanılır. Ayrıntılı bilgi isehttp://windows.microsoft.com/tr-tr/windows-vista/what-are-partitions-and-logical-drives adresinde mevcut :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @memet
M
10 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Bu arada Disk 2 deki formatlanmamış olarak görünen gri alanın (yaklaşık 7 mb civarı boyutunda) nerdeyse her bu program ile bölümleme yapışımda kendiliğinden oluşmakta... bunu kaldırmamın veya bu şekilde bırakmamın bir önemi var mıdır?

Bu kendiliğinden kalan küçük bölümün (her zaman aynı boyutta kalıyor sanırım) bir fonksiyonu var mı?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @oduranli
O
10 yıl
Binbaşı

logical partitiondan kaynaklaniyor olabilir. Windows kurulumu esnasinda logical drive i ucurup primary olusturdugunuzda o alana dahil olabilir diyecegim ancak 2. partition da logical oldugundan olmayadabilir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @memet
M
10 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Evet dediğiniz gibi ilkini primary yapınca iş halloldu... Bu şekilde sorun yaşayan arkadaşlara duyurulur...



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.