Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
78
Cevap
3175
Tıklama
61
Öne Çıkarma
Halkın HDP vs'yi bahane ettiği gerçeği
G
11 ay
Er
Konu Sahibi

Kemal yanlış adaydı, bunda hemfikirim. Ancak HDP desteğinin falan bahane olduğu net gerçek.

Adamlar masada değildi bu bir.

İkinci ve en önemlisi:

Seçim sistemi gereği, bu adamlar ilk tur destek açıklamasa, ikinci tur mecburen bir adaya oy verecekti. İkinci turda iki taraftan birisini mecburen destekleyeceklerdi.



Yani konunun özü, millet Erdoğan'a vermek istedi ve kendisine HDP'yi bahane yaptı. Bu millet istediği zaman PKK ile çözüm sürecine oturan adama bile oy attı.

Mesele sadece istemekten ibaret. Gerisi saf bahane...



Akp çözüm süreci yaparken, dönemin hdpsi ile hareket ederken, her türlü milliyetçiliği ayaklar altına alırken de tek başına iktidar oluyordu, bunlar akp seç...
Yoruma Git
Yorumun Devamı adnansetek - 11 ay +66
Katılıyorum konu sahibine.

Halk bahane arıyor, işine geldiği gibi davranıyor.
Yoruma Git
Mugetsuga - 11 ay +36
HDP masada değildi madem neden aday çıkarmadı ! Çok zor değil di ilk tur adayını çıkarırı alır yüzde 8-10 neyse oyunu 2. turda ne yaparsa yapar kimse karışamazdı ! Ama aday belirle...
Yoruma Git
Yorumun Devamı 0zkanK. - 11 ay +24
0
11 ay
Teğmen

HDP masada değildi madem neden aday çıkarmadı ! Çok zor değil di ilk tur adayını çıkarırı alır yüzde 8-10 neyse oyunu 2. turda ne yaparsa yapar kimse karışamazdı ! Ama aday belirleme sürecinde KK aday olursa aday çıkarmayız. Mansur Yavaş aday olursa aday çıkarırız diye tehtitler etmedi mi ?

Madem masada değiller veya iktidar olmak gibi bir dertleri yok ! nasıl vaadler veriyorlardı ! 14 mayıs sonrası Selahattin Demirtaş serbest kalacak kayyum derdi bitecek. Yerel yönetimlere özerklik gelecek hapishanede ki tutsaklar serbest kalacak hatta başkan APo bile serbest kalacak diye meydanlarda kime güvenerek nasıl söylüyorlardı bu sözleri !!!

Ve en önemlisi HDP bu kadar hoyratça açıklamalar yaparkan madem muhalefeti desteklemiyorlar ve muhalefetin onlarla işi yok çıkıp iki üç eleştirmesi gerekmez miydi muhalefetin ! Ne Apo'nın çıkması diyemez miydi ? Veya hergün destek açıklayan PKK dağ kadrosuna veya Firari FETO'culara siz kimsiniz flan diyemezmiydi kos koca Cumhurbaşkanı adayı !!!





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 7 Haziran 2023; 19:22:5 >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
A
11 ay
Binbaşı

Akp çözüm süreci yaparken, dönemin hdpsi ile hareket ederken, her türlü milliyetçiliği ayaklar altına alırken de tek başına iktidar oluyordu, bunlar akp seçmeninin bahanesi, ikinci çözüm süreci başlasın vatan millet Sakarya modundaki tüm akpliler bir gecede apocu olur



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
11 ay
Yarbay

Katılıyorum konu sahibine.

Halk bahane arıyor, işine geldiği gibi davranıyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
11 ay
Yüzbaşı

Halk mı hangi halk ? Hdpyi bahane eden megri megriyi peşmergenin ülkeden geçmesini çözüm sürecini akil adamları öcalanın trtye çıkarılmasını şehide kelle denilmesini daha birçok sebebi görmüyor hüdaparı görmüyor ama ittifakı gizli desteklese bile ittifakta olmayanı bahane ediyor öyle mi? Geçeceksin öyle halkı.Bu saatten sonra bu halk için duacı olacağım ancak en kötüsü için.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

W
11 ay
Çavuş

Kılıçdaroğlu ilk tura kadar başarılıydı. Arkasında duramayan Millet İttifakı ikinci turda ona da hatalar yaptırdı. Değişen söylemleri ile siyasetin ikiyüzlü hırsına kapılmaya varan basitlikler yaptı.
Seçimi kaybetmekle kalmadı. Artık genel başkanlığının da tabanda bir karşılığı yok. İstifa etmediği her gün partiye yönelik eleştirilerin dozu artacak. İçerde ses cıkarmaya çalışan isimlerin de önlerini kesecekler.

Diğer yandan Babala TV yayınındaki katılımcıların vasat sorularını kolayca cevaplayıp şov yaparken de HDP'ye yönelik bazı ağır söylemleri oldu.
"Bir Musa değil ama firavunu devirmek için kerhen Kılıçdaroğlu'nu destekliyoruz" diyen HDP'den de sert eleştiriler gelecektir. Bu durum yerel seçimlere de yansıyacaktır.

Babala TV yayınında Sırrı Sakık hakkında sarfettiği sözler yüzünden hakettiği cevapla yüzleşmek zorunda kalıyor mesela.

"Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ikinci tur seçimleri öncesinde şahsıma yönelik ağır ithamlarda bulundunuz. Ben sürecin hassasiyetinden ve halkın umudundan dolayı seçim sonucunu beklemeyi tercih ettim. İktidarı “onun diliyle” yeneceğim, milliyetçilere şirin gözükeceğim derken bize kalan sizin gerçeklikle alakası olmayan iftira diliniz oldu. Açık çağrımıza, onlarca yıllık parlamento mesaimize rağmen sözlerinizi düzeltme nezaketinizde bile bulunmadınız.

Kemal Bey, bana yönelik özel savaş medyasının dilini kullanırken ben Ağrı köylerinde ikinci tur için seçim çalışmalarındaydım ve aynı süreçte bana verilen 5 yıl 10 ay ceza haberini de almıştım.
Şimdi sizin iddianıza birkaç not eklemek isterim. Evet ben derin devleti çok iyi bilirim, eski tanışırız. Siz 1990’lı yıllarda SSK bürokratıyken bizim köylerimiz yakılmış, arkadaşlarımız, halkımız katledilmişti. Asit kuyularında, toplu mezarlarda yakınlarımızı teşhis ediyorduk. Sizin hiçbir risk almadığınız yıllarda ben abimin kanını kaldırımdan silmeye çalışıyordum, DGM’de idamla yargılanıyordum. Dilerim size “derinden” bilgiler getiren “dürüst ve namuslu bürokratlar” bu bilgileri de getirmiştir. Şimdi size düşen “dürüst ve namuslu bir siyasi lider” olarak bana yönelik iftiralarınız ispatlamaktır. İkinci tur öncesi muhattabınız ve rakibinize yaptığınız şu çağrıyı da iliştiriyorum. Sizden bu çirkin iddialarınızla ilgili video, kayıt, ses, belge veya her ne varsa sunmanızı bekliyorum. Aksi taktirde mahkemede müfteri olarak hesabını vereceksiniz."

https://twitter.com/sakiksirri/status/1666050783593345024?t=r50WDLVJlrMEjbfyXwLfwA&s=19

Sırrı Sakık'ın "muhatabınız ve rakibinize yaptığınız şu çağrı" dediği Kılıçdaroğlu'nun mesajı görselde...

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WmLord -- 8 Haziran 2023; 0:58:5 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
11 ay
Yüzbaşı

Bekleyin bağımsız yargı diye Selocan hapisten çıksın bakın nasıl dönüyor 0zkanK. gibi 3 forumda mesai yapanlar.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

C
11 ay
Yarbay

O %40 bugun akpye oy verip hdp diyen kemik kitle iste. Yani bugun akpliler konuda bahsedildigi gibi hdp konusunda samimi olsalar o secimde %40 degil %10 oy almaliydi max. Demekki pkk ile onlarin bir derdi yok.




Bu mesajda bahsedilenler: @kararsızadam123
0
11 ay
Teğmen

İlk tura kadar başarılı mıydı :D

Anayasa değiştirmekten bahsediyorlardı sistem değiştirecez diyorlardı onu geçtim 301 vekil bile alamadılar !!! Neyin başarısı... İkinci turda iyice ipin ucu kaçtı zaten Ümit Özdağ ile imzalanan mutabakat neydi öyle. Birden 180 derece savrulma oldu. O aradaki söylemler ve hareketler komediydi.

Babalaya ilk turdan önce çıksa çok şey fark edebilirdi. Ama son dakika sıkışınca çıkmak herkesin safını belli ettiği oyunu verdiği bir yerde çıkması faydadan çok zarar oldu bence. Orada ağzı ile kuş tutsa gene kimse oy vermezdi. İlk turdan 1-2 ay önce olacaktı o işler. Hatta oradaki bazı söylemleri insanları kızdırmış küstürmüş bile olabilir.




Bu mesajda bahsedilenler: @WmLord
F
11 ay
Yüzbaşı

adamlar dönmekten fırıldak oldu ve burda hala fırıldak avaneleri laf cambazlığı yapıyor, çoğu bloklu ama okumadan ne gevelediklerini tahmin edebiliyorum...



S
11 ay
Binbaşı

MHP nin oylar dibe vurunca, seçim barajını %7.00 ye düşürdüler, anketlerde de 7 puanı bulamıyordu ama surpriz yaparak %10.05 oy aldı. Eğer anketlerdeki gibi gitseydi 3 puan az alacaktı, Akp %52 oy değil, eksi 3 puan çıkarsa %49 civarında kalacaktı. MHP seçmeni tepkili olsaydı, fark çok az olacaktı ama blok halinde firesiz desteklemişler. Yani bu seçimin kaderini ülkücüler belirlemiş.

Bir de seçim zamanı anketçiler hep şunu söylediler özellikle Hakan Bayrakçı; Mhp seçmeni her seçim anketinde en az 2 puan düşük çıkarmış ama seçim de o %2 yi telafi edermiş.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selamivural -- 8 Haziran 2023; 5:31:40 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

A
11 ay
Binbaşı

Çözüm süreci 2009 oslo görüşmeleri ile başladı, orda hala ne konuşuldu bilinmiyor, habur rezaletinin tarihi de 2009dur, bulent arınçın öcalan güzellemesi de 2010lu yıllara denk geliyor yine, Erdoğan her türlü milliyetçiliği ayaklar altına alırken de yıl 2013dü, akp çözüm süreci varken 2011 ve 2014 seçimlerine girdi ve tek başına iktidar oldu, rte ilk turda seçildi, koşup oy verdiniz yani
7 haziran 2015 geldiği zaman çözüm süreci bitiyordu bile, yalan siyasetine o kadar alıştınız ki bilmesek kanacağız





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adnansetek -- 8 Haziran 2023; 8:34:10 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kararsızadam123
B
11 ay
Binbaşı

bu millet pkk ile yanyana olana oy vermedi demek yerine lafı dolaştırmışsın tebrik ederim.



A
11 ay
Yarbay

< Resime gitmek için tıklayın >


Partizanlara yukarıdaki fotoğrafı gösterin yeterli.



N
11 ay
Yarbay

Hiç bir şey anlamamışsın.

Önemli olan onların destek vermesi değil. KK'nın bunu büyük bir yüreklilikle kabul etmesi.

HDP destek açıklamaları yaparken KK çıkıp Kürt vatandaşlarımın desteğini istiyorum HDP'li teröristlerin oyuna ihtiyacım yok demeliydi.

Böylece de milliyetçi kesimin gönlünü almış olurdu. Ama o ne yaptı ? Tam tersini. Sonuç ortada yani konu HDP desteği değil. HDP tabii ki mecburen bir adayı destekleyecek. Kilit nokta KK'nın konunun üzerine sazan gibi atlaması.



K
11 ay
Yarbay

Masada olmaması pazarlık yapmadığı anlamına gelmez.
Ayrıca bir parti başka bir partiyi babasının hayrına mi destekliyor.
Biz açılım surecinde akp yi yerden yere vurduk hakkı olarak bu olayda da hdp CHP yakınlaşmasını bir şey demezsek ilkesiz olmuş olmaz mıyız ?



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.