Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
117
Cevap
9562
Tıklama
120
Öne Çıkarma
Cevap: Haksız cezaya itirazım reddedildi. (6. sayfa)
T
3 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: ali222

Konu bu mu? Kim burada kurallara uymayalım demiş ki. Adam haksız ceza kesildiğinden dert yanmış.

Alıntıları Göster
haksız olduğunu nereden biliyorsun?



X
3 yıl
Yüzbaşı

Exif bilgilerinden öğreniliyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @gonzales20
E
3 yıl
Yarbay

ben de polisim ve trafikçi olmamama rağmen trafik şubeye başvurup kursunu alıp fahri trafik müfettişiğini almıştım.fahri trafik müfettişleri sandığınız gibi emekli amcalar değil yani.çoğu polis başvuruyor buna.normal polisler trafik kursu aldıktan sonra onlara ceza tutanağı verilir ve ihlal maddesini ,adresini,araç model rengini tutanağa yazarlar ve kurumun ilgili yerlerine verirler.ilgili birim de trafik şubeye tutanakları verir ve trafik şubede cezaya dönüştürürler.fahri trafik müfettişlerinde ise tutanağa gerek yok,direk cep telefonundaki uygulamadan anında yazabiliyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
3 yıl
Teğmen

Bu müfettişlerin yönetmeliğinde görevi kötüye kullananlara hapis cezası verilir diye madde var. Araça çift taraflı araç kamerası takacaksınız, ondan sonra kayıtları ve cezayı alıp, direk savcılığa suç duyurusunda bulunacaksınız, bunları hapse tıktıkaracaksınız. Bir kaç tanesi hapse girsin bakın bakalım bir daha delil sunmadan tutanak tutuyorlar mı.



Madde 10-  Görevini kötüye kullandığı tespit edilen ve Yönetmelikte belirlenen esas ve usullere aykırı olarak işlem yapan müfettişler, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun Ek 6’ncı maddesi hükmü uyarınca iki aydan altı aya kadar hafif hapis cezası ile cezalandırılırlar.



R
3 yıl
Yarbay

Bu böyle olmaz arkadaş, en azından yanına iki şahit falan olması lazım..



N
3 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: Semih Güzey

Beni komaya sokan sürücüyü, ben yoğun bakımdayken serbest bırakan, arkadaşlarım ifade vermek isterken tutanağa görgü tanığı bulunamadı kaydını geçen polislerden şikayetçi olmuştum.

Tebliğler ne bana ne tanıklara ulaşmış. Eski avukatıma gitmiş. Takipsizlik kararı verildiğini öğrendim. İtiraz ettim.

Tebliğler bana ve tanıklara ulaşmadı. Eski avukatıma gitmiş. Mahkemenin talep ettiği beyanları ve belgeleri dosyaya eklemek için ek süre istiyorum dedim. Tebliğin bizzat tarafıma yapılmasını istiyorum dedim.

İtirazım reddedilmiş. Tanıkları dinlemeden, belgeleri almadan. İşin komiğiyse tebliğ yine 2 sene önceki avukatıma gitmiş =D
ölmediğine dua et


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
3 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: nevercollapsed

ölmediğine dua et

Alıntıları Göster
Şükür tabi de. Happy muzland. Ne diyeyim.



O
3 yıl
Binbaşı

Bildigim kadariyla ceza kesilirkene fotograf video falan trafige teslim ediyorlar . Bunda da ceza gerekcesini eklemesi gerekirdi. Mesela kaldirima parkeden arabanin fotografini cekip ceza yaziyorlar gibi gibi. Eger yaninda bir sahit tutabilirsen itiraz et goturursen davayi alabilirsin saniyorum



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O
3 yıl
Binbaşı

Bizim biladrr arac kamerasi cift tarafli iceriyi de cekiyordu hep kizardim meger ise yariyormus Hatta bi defasinda arabanin icine giren hirsizi yakalamisti 2ay sonra hirsizlar bulundu



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

N
3 yıl
Yüzbaşı

Suç iddia eden ispatlamakla yükümlüdür ilkesine dayanarak Kanun yararına bozma için başvuru yapabilirsiniz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
3 yıl
Binbaşı

Trafik polisi yazılı bir emir olmadan, araçta yangın söndürme tüpü kontrolü yapar mı? Bugüne kadar hiçbir polis bana tüp sormadı. Emniyet kemeri kontrolüne çok denk geldim de ilk yardım çantası ve tüp kontrolüne denk gelmedim. Bu kontroller sadece yazılı emir gelir ve tüm ülkede aynı anda mı kontrol edilir ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Emir
A
3 yıl
Binbaşı

Öyle bir kanun trafik cezasında işlemiyor. Ben de bu gerekçeyle kırmızı ışık ihlali cezasını iptal ettirmek için başvurdum üstüne mahkeme masrafı (40-50 lira) ödedim. Trafik cezası yiyen kişi masum olduğunu kanıtlamak zorunda gibi saçma bir uygulama var. Devlet para kaynağını korumak için böyle uygun görmüş.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @narkotik_1989
Z
3 yıl
Çavuş

Arkadaşlar konuyu hortlatmak gibi olacak ama bana da iki ay önce kemer takma ihlali gerekçesiyle fahri bi işgüzar tarafından ceza kesilmiş. Ki 2011 yılında yaptığım ve ölümden döndüğüm bir kazadan kemer sayesinde kurtulduğum için kemer takmama ihtimalim yok, kemer takmadığımda eksik bir şey yapmış gibi hissederim hatta bazen takmış bile olsam, elim sol omzumun üzerinden kemer tokasını arar.
Sulh ceza mahkemesine iptal dilekçesi verdim. EGM nin savunma yazısı geldi elime yukarda dert yandığımız bütün gerekçeler sıralanmış(ispat etmek durumunda değildir vs.) ve iptal istemimin reddi ayrıca yargılama ve avukat vekalet ücretinin tarafımdan alınması diye talepte bulunmuşlar. Yazılanları okuduğumda mahkeme aleyhimde karar verecek yüksek ihtimalle. cezam iptal olmadığı gibi ek cezalarla karşı karşıya kalacağım. internetten avukatlık ücretlerine baktım EGM avukat vekalet ücretleri 2019 yılı için 218 Türk lirasından başlayıp; 906 Türk lirasına kadar çıkmaktaymış artı buna mahkeme masrafları eklenecek. 2021 yılı itibariyle 2000 liraya yakın bir ek ceza ödeyeceğim demek oluyor kaba bir hesapla.
Şimdi ben ilk 15 gün içerisinde ödediğim için indirimli hali 99 lira olan cezaya itiraz ettim diye 2000 liraya yakın bir ceza daha mı vereceğim.
Başka bir ihlali yaptığım söylenseydi belki ihtimal verir itiraz bile etmezdim ama kemer her zaman takarım ben eminim yani. taktığımdan emin olduğum için itiraz ettim zaten.
Sonuç olarak 100 liralık cezanın iptalini isteyen bir vatandaşına 2000 lira ek masraf çıkaran bir sistem de var olmaya çalışıyoruz. Resmen şaka gibi.
Ben böyle işin içine diye başlamadan yazımı bitireyim en iyisi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
3 yıl
Yarbay

Eskiden ön yolu gösteren araç kamerası şart olmuştu

Sonra arka yolu gösteren kamera da şart oldu

Şimdi de aracın içini gösteren kamera almak şart oldu

Yakında araçta osurdun diye ceza keserler, ..tümüze de kamera takmak zorunda kalırız.

Yeni Türkiye


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
3 yıl
Binbaşı

Masumiyet karinesi yerini suçluluk karinesine bırakmış anlaşılan.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

N
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Tamamen katılıyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
3 yıl
Teğmen

Banada kemer taktığım halde ceza geldi. Hiç uğraşmadım 99 tl ödedim geçtim. Hesabını vatandaş olarak sandıkta sorarım. Eskiden başvuranların itirazı kabul oluyormuş. Fakat şuan ekonominin durumunun ne kadar kötü olduğunu siz düşünün ki adamlar baskı yaparak haksız cezaları iptal dahi ettirmiyorlar. 2. el araç satışına vergi geldi. Esnafların ekmek teknelerinin kapatıldığı pandemide (itiraz yok öyle olması lazımdı), vatandaşın tribünleri doldurduğu parti kongreleri yapıldı. O yüzden zorlamaya gerek yok. Zevk almasına bakıcaz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @zdebre
B
3 yıl
Yarbay

Bizim bir arkadaşa yayalara su sıçrattı diye Fahri trafik müfettişi ceza yazmıştı. Oysa o gün hava güneşli ve yerler kuruydu. Cezaya itiraz etti ama mahkeme itirazını reddetti. Artık haklı olmanın hiç bir önemi yok.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
3 yıl
Yarbay

benzer ceza bana da gelmişti. kasksız motor kullanmaktan diye.
itirazım ''kasklı motor kullandığınızı kanıtlamanız gerekiyor'' şeklinde reddedilmişti.

adalet herkese lazım olacak, unutmayın.