Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
789
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Haf 700 EVO ve Asus Rog Helios Kasa
S
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Arkadaşlar fiyattan bağımsız olarak iki kasa arasında çok kararsızım.

Sizce HAF700 EVO mu Asus Rog Helios kasa mı önerirsiniz ?

Rog Helios alırsam beyazını alıp beyaz ryuo iii 360 alacaktım. Masayı da açık gri alacaktım.

Haf alırsam masa belki yine açık gri alırım ama ryuo siyah alırım diye düşünüyorum. Bu ikilemde Rog daha karakteristik duracak gibi geliyor.

Haf devasa masa kadar kasa tabiri caizse. Ama hava akışı falan daha iyi. Helios ise daha minimal ama yine gösterişli bir kasa.

Haf alırsam bir o kadar da fan alacağım. Fakat haf biraz fazla geliyor bir yandan radyatör desteği falan abartılı. Helios eskidi diyorum bir yandan. Çok kararsızım.

Fiyatını hak etmese bile odada şıklık önemli benim için. O yüzden şu kasa fiyatını hak etmiyor gibi yorumlar yardımcı olmayacak bana pek. bu iki kasanın görüntüsünü çok sevdim ve aralarında kaldım. Nedeniyle birlikte öneride bulunursanız çok sevinirim.

Alacağım bilgisayar masası;
https://www.ikea.com.tr/urun/utespelare-acik-gri-oyuncu-masasi-40507629





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ScriptKidie -- 26 Şubat 2023; 10:40:41 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

J
geçen yıl
Yarbay

asus helios kullanıyorum bence çok büyük ve sesli bir kasa. 4 tane 140mm fanı var ve devirli dönüyor. daha da high modu var tam uçak. başka hiçbir şey olmasa bu yetiyor. kasa büyüdükçe hava akımı mesele oluyor bence ikisi de sesli olur. diğer makinemde dark guardian var küçük bir kasa ve noctua d15 ile 11700k kullanıyorum daha sessiz sorunsuz bence. hangi donanımı kullanacağınızı yazmadığınız için bilemiyorum bu kadar büyük kasaları neden düşünüyorsunuz diye ve baya geçmiş belki de aldınız?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Hocam ses işi biraz fanlarla alakalı ön fanları noctua yaparsam sesi keserim büyük ölçüde. Yoksa şuanki kasam küçük benim yine ses oluyor olmasına.

Küçük kasaları 2 yıl sonra bişe sığdırmak arka kapağı kapatmak zor oluyor. Bu yüzdendir sanırım helios alacağım. hafda aşırı büyük.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Jake Lockley
J
geçen yıl
Yarbay

mesajı okuyunca dönüp bir kasaya baktım dedim bundan daha aşırı büyüğü nasıl oluyormuş? helios baya büyük bir kasa açığını kurulmuşunu vatan gibi bir tekno mağazadan gör bence almadan önce. masa değiştirdim ben bu kasa için.
benden görüp almıştı buradan bir arkadaş. o da ben sesli diyince ve o da teyit edince fanlarını değiştireceğim demişti ama ince 14cm mi bulamamıştı olmuyor diye satıp başka kasa almıştı.
adaptör ile dik 3 fanlı 3080 var kasada hala bir karış mesafe var öne hani 2 sene sonra ekran kartları boyutları hakkında nasıl bir öngörün var bilemiyorum tabi.
hastane işlerinden dolayı 3 aydır uzağım bu işlere ama ikisini de boşverip 12cm fan kullanan küçüklerden biraz tombul bir seçenek yok mu hani ucuz bir şeyden bahsetmiyoruz modlanmıyor da ve gerçekten kocaman boşu 18kg olan bir şey.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ScriptKidie
S
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Hocam evet zor olsada değişebiliyorsunuz diye biliyorum. Noctua düşündüm ama şunu da referans aldım

Ayrıca kübik kasaları sevmiyorum. Helios denilen kasa mid tower aslında. Eski kasam küçüktü o kadar küçük bir kasa sevmiyorum üstüne oturarak kapatıyordum arka kapağını. :) ha olmadı ön fanları anakarta bağlayıp full mode düğmesini kullanmaya gerek kalmaz.

Ayrıca kasa modlanmıyor demişsiniz ama en modlanan kasalardan biri değil mi ? Aliexpress de sırf bu kasa için çok fazla seçenek var mod adına.



< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ScriptKidie -- 7 Mart 2023; 19:1:8 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Jake Lockley
J
geçen yıl
Yarbay

modlanmıyor derken bu zaten showcase kasası yani modlansın diye yapılmış özellikle acilen ön camı sökülsün diye yapılmış ama yurdum ülkesinde modlanmıyor en azından modlanmıyordu aradan çok zaman geçti şimdi aradığını ali gibi yurt dışı temin edebiliyorsan orasını bilmem. aldı yapamadı sattı dediğim arkadaş nicki unuttum kusura bakmasın ben aralıkta hafıza kaybı geçirdim yoksa neden yapamadığını detaylı yazardım şimdi çünkü anlattı uzun uzun dedim senin bir kabahatin yok o iş olmaz. bu benim gibi yaşlı deneyimli bir arkadaştı genç bir son kullanıcı değil. bence yurt dışındaki yapanlara bakıp da referans alma ben de yaparım diye ama önünü parçalar tornada yaptırır kontrolcüyü bozar fizandan parça getirtirim 8 bin küsür lira verip hayatımda biraz heyecan olsun diyorsan başka tabi.


küçük kasaların kapak kapatma eziyetini yakinen bilirim ama piyasadaki kasa çeşitliği ya küçücük ya kocaman helios haf'tan daha çeşitli olmalı diye düşünüyorum ondan tombul kasa al dedim eni çok olan yoksa dark guardian'a da sığıyor 3080 benim diğer makinede var noctua d15 cpu fanla ama milimetre ve kasa kurma manyağı oldum ben 96'dan beri kasa topluyorum. heliostan ayrı 2 guardian sistem var kapaklarda sorun olmadı. bir markanın illa bilinmeyen az yerde satılan az geniş bir modeli olmalı diyorum ama dediğim gibi piyasa sıfırlandı bende. dolaptan jelatinli 850w xpg core reactor çıktı. 3 makinede 750w seasonic focus var onu da yedek diye koymuşum ve strix 2080 super buldum dedim bu varken niye almışım ben bu 3080'leri iki makineye? yeni oyunlara neymiş diye kurup bakıp silip overwatch'dan başka bir şey oynamıyorum onu da biri iptal edip sadece 2 yaptılar işte ben de seviyormuşum uğraşmayı o yüzden bu dediklerimi eminsen devam et zevkine mi karışacam olarak al ben söylüyorum gıcık iş kasa. elimden çok kasa geçti benim sağı solu oynar ses yapar uğraştırır her zaman ama helios oturaklı kasadır kurdum unuttum zangief gibi çöktü yere. önceki kasalarımdan corsair bişi vardı çok pahalı deli etmişti tüy gibi her yeri ayrı oynuyordu bastırıyordum bir yerine susuyordu bu öyle değil para kasası gibi ama oynamam fanını falan makineyi açar müzik açarım oyun açarım sesine takmam dersen tavsiye ederim bir kere alırsın. çocuklu misafir geldiğinde kasamın camını kırarsanız keserim kendimi diye atarsın kendini ama kıramazlar kurşun geçirmez cam gibi kütük resmen çift taraflı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ScriptKidie
S
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Öncelikle geçmiş olsun hocam. Ön fanı hallederim hocam. Ne alacağıma karar verdikten sonra :)

Benim heliosta gözüm kalmıştı. Mutlaka deneyeceğim hocam. Ama vermiş olduğunuz bilgiler benim için çok kıymetli. Gümüş olanı sipariş verdim bakalım. haftan vazgeçtim. o dev gibi kasa çıktı.




Bu mesajda bahsedilenler: @Jake Lockley
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.