Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
616
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Güzel Sanatlar Öğrencisiyim ve Bana Öğretilen
P
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Koca bir sıfır. Bu ülkede üniversite okuduğuma bin pişmanım. Gsf Resim bölümünde okuyorum. Resim bölümü olmasına rağmen grafik tasarım dersleri oldu. Ben hocalardan daha çok biliyorum. Grafik derslerinde youtube u açıp bize video izletip dersi bitiren hocalar tanıdım. Hocaya ''bildiğim photoshop'u unutturdunuz'' dedim. Tepki bile veremiyor çünkü o da doğruyu biliyor. 4. sınıfa geçtim bu yaz. Grafik tasarıma her zaman ilgi duydum. Üniversite ödevlerinden kendimi geliştirmeye fırsat bulamadım. Şimdi kararlıyım. Bütün programları öğrenmek istiyorum. Etrafıma bakıyorum. Grafik alanında çalışan insanlar tanıdım. Çok bir şey yapıyor sayılmazlar. Fakat iyi para kazanıyorlar. Çoğunlukla üniversite okumayan ama işi bilen insanlar. Velhasıl ben de bu işten para kazanmak istiyorum. Kendimi geliştirip fark yaratmayı hedefliyorum. Henüz işin başındayım belki. Şurdan başlamalısın, şunu yapmalısın gibi fikirleriniz olursa çok sevinirim. Kısaca içimi döktüm.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pençe_ -- 21 Haziran 2017; 21:27:54 >

J
7 yıl
Yüzbaşı

Evvela tam olarak hangi alt dalda uzman olmak istediğine karar vererek başlamalısın.

3d animasyon?

Autocad iç mimarlık?

İndesign dergi, gazete, kitap?

Illustrator vektörel çizimler?

Photoshop manipülasyon, görsel efektler?



Ondan sonra ASLA 3e 5e bakmadan git ajansta ise ajansta otur öğren, yayinevi ise orda otur öğren. Bunu yaparkende kendini geliştirmek için seçtiğin mecradaki diğer sanatçıları takip edersen çok iyi olur.

Behance,

Dribbble,

Pinterest vb bir çok sitesi var önerebileceğim.



Illustrator, photoshop, indesign bilginin zayıf olduğunu düşünüyorsan özel ders veriyorum buarada haberin olsun. Her konuda yardımcı olmak isterim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >



4 gündür photoshop bilgimi arttırmaya çalışıyorum. Video izleyerek. Bunlar yaptığım ilk manipülasyonlar. Photoshopta bir çok şey öğrenip indesign e geçmek istiyorum.

Video montaj programlarını da öğrenmek istiyorum. Şimdilik camtasia yı kullanarak kısa film yaptım. Direk adobe pro dan başlasam ağır olur diye düşündüm.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pençe_ -- 24 Haziran 2017; 0:15:17 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @JMaharaja
J
7 yıl
Yüzbaşı

Kendini çalışma yaptıkça geliştirip, daha iyilerini yapabilirsin.



Işık ve gölge dersleri olan videolar da işe yarayabilir bence, yani 'orda gibi duruyor' olayı zaten büyük oranla bundan ibaret. Manipülasyonun temel kurallarından biri bu, diğer de renk kategorisi ve sonra kontrast vs geliyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Pençe_
P
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Diğer manipülasyonlar





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pençe_ -- 1 Temmuz 2017; 17:3:16 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.