Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
26
Cevap
4947
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: Güvenlik mi NAS HDD'ler mi Daha Sağlam ? (2. sayfa)
M
3 yıl
Er

Yıllardır kullanıyorum ömürleri en fazla 2 yılı geçen olmadı. Asla direk şehir elektriği kullanmam. 2 kva UPS (sürekli bakımını da yaparım) kullandığım halde çoğu SG hhd çöp oldu.

Acemiliğime geldi Kızımın 1-2 ve 2-4 yaşa kadar tüm anıları fotoğrafı vs iki ayrı SG-NCQ diskle beraber gitti.

Artık 4-5 yıldır Toshiba kullanıyorum şunu söylerim.

Kesinlikle hiç kimseye SG HDD önermem.

Okuldan bir arkadaşımı uyarmam rağmen gitti 2 TB SG HDD aldı.3 hafta içerisinde yedeklerinin yarısını diske atarken diskin donmalar yaşadığını ve erişilmez olduğunu sonunda yedeklerinin yarısını kaybettiğini üzülerek öğrenmiş bulunuyorum.

Kesinlikle hiç kimseye özellikle Seagate Barrcuda HDD önermem.



S
3 yıl
Yarbay

Hocam metal kasaya değmiyorlarsa ısınıp bozuluyorlar. Laptop hdd si ısıya dayanıklı oluyor ama 3.5" hdd lerbdayanıkdız oluyor. 55-58 derecelere çıkıyorsa hızlıca bozulur. Tecrübe ettim.




Bu mesajda bahsedilenler: @poko001
S
3 yıl
Yarbay

Disklerimi mutlaka kaliteli ve güçlü bir fanla soğuturum
Yeni aldığım bir diski en az bir hafta kullanıp sorunsuz olduğunu görmeden yedekleme yada sistem kurma işine girmem
İmkan oldukça SAS disk kullanırım hali hazırda kullanıyorum
SSd den mutlaka yedeğimi alırım

Bu işin ups ile alakası yok. UPS olmazsa ömür kısalmaz sadece veri kaybı olabilir.



Ç
3 yıl
Yarbay

Ben barracuda'dan şaşmam, sisteminizde hddleri bozan bir durum vardır. Ups kullanmıyorum, uzun süre raid bile kullandım, sorun yaşamadım. 100'e yakın barracuda diskim var, hepsinin sağlığı 100'de. Hepside sistemlerde çalışır durumda.



< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
3 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Sistemlerde HDD'leri bozan bir durum iddiası komik. Seagate Barracuda'nın 3 TB modelleri kesinlikle sorunlu ve en çok bozulan disk, diğer modelleri de en çok bozulan disk'lerin başında geliyor. "Seagate dava" şeklinde ararsanız nasıl çok sayıda kişinin mağdur olduğunu ve Seagate'in sessiz kalarak hiç bir şey olmamış gibi davrandığını görürsünüz. Kişisel tecrübeleriniz bir anlam ifade etmez, Backblaze'in istatistikleri Seagate'in en çok bozulan marka olduğunu ispatlıyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @ÇevreMühendisi
E
3 yıl
Yarbay

Hdd bence tamamiyle şans işi.

Sadece dökümanlarımı ve fotograf arşivi için kullandiğim q8400lü bi sistemim var

1.5tb wd green hdd 2012/4 üretimi
1tb wd blue 2014/6 üretimi

halen daha tıkır tıkır sorunsuz çalışıyor. Ama geçen sene aldığım 3tb wd blue iki ayin ardindan patladı amazon sagolsun yenisi ile degişim yapmisti



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
3 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

HDD şans işi yorumunuz doğru, yeni bir HDD bile iki gün içinde bozulabiliyor fakat diğer yandan istatistiklerin gösterdiği bazı gerçekler var bu da doğru seçim yapılmadığında aslında şansımızı düşürdüğümüz anlamına gelebiliyor. Amazon sağolsun yazmışsınız, yasalardan dolayı disk üreticisi garanti kapsamında zararınızı telafi etmek zorunda zaten, bu yaptıkları bir lütuf değil sizin yasal hakkınız. Diğer yandan, yeni sandığınız disk refurbished olabilir. (fabrikada tamir edilmiş ürünün yeniden satılması)




Bu mesajda bahsedilenler: @ezicioyuncu
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.