Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
15
Cevap
426
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Güney Kore ve Çin arasında 6G yarışı başladı
U
4 yıl
General
Konu Sahibi



Beşinci nesil kablosuz ağlar henüz yeni yeni yaygınlaşmaya başladı ancak Güney Koreli Samsung ve Çinli Huawei, gelecekteki ağların omurgasını oluşturacak 6G baz istasyonlarını geliştirmek için rekabete başladılar bile.



Ayrıca Bkz.Note 20 serisinin üçüncü cihazı da onaylandı: Galaxy Note 20 Ultra



6. nesil ağ spesifikasyonlarının standartlaştırılmasının 2023 civarında başlaması ve böylece cihazların ve bileşenlerin geliştirilmesinin 2027'de yani 6G'nin ticarileştirilmesinden önce başlaması bekleniyor. Küresel cep telefonu, baz istasyonu ve elektronik bileşen üreticilerine ev sahipliği yapan Güney Kore ve Çin, uzmanlıklarını kamu-özel sektör ortaklıkları aracılığıyla 6G teknoloji standartlarının gelişimine öncülük etmek için kullanıyor.



Güney Kore, Samsung ve LG'nin araştırma merkezleri kurmasıyla birlikte 6G ticari hizmetlerini başlatan ilk ülke olmayı hedefliyor.  Buna ek olarak, Güney Kore bu iş için 800 milyon dolarlık bir kalkınma projesini de hayata geçirecek. Çin ise Kasım 2019'da altıncı nesil mobil iletişim (6G) teknolojisi ile ilgili resmi araştırma ve geliştirmenin başladığını duyururken, Huawei de Ağustos ayında Kanada'nın Ottawa kentinde 6G ağları üzerine araştırma başlatmıştı.





100 milyar baz istasyonu gerekecek



Tokyo'daki Waseda Üniversitesi profesörü Tetsuya Kawanishi, 6G döneminde Japonya'da 1 milyar baz istasyonuna ve dünya çapında 100 milyar baz istasyonuna ihtiyaç duyulacağını belirtti. IHS Markit verilerine göre  Çin'den Huawei, İsveç'ten Ericsson ve Finlandiya'dan Nokia, mevcut baz istasyonu pazarının yaklaşık yüzde 80'ini kontrol ediyor.



Trump ise ABD'nin 6G teknolojisinde ön planda olmasını istiyor. Buna paralel olarak da Intel ve diğer ABD şirketlerini, yüksek hızlı veri işleme için kullanılan yongalarda liderlik pozisyonu oluşturmak için kullanmayı planlıyor.


 Haberi Portalda Gör

Q
4 yıl
Binbaşı

Ahh ahh güzel ülkem...




S
4 yıl
Yarbay

Daha 5G istasyonlarını yakıp yıkmayı tamamlayamamıştık ama.




O
4 yıl
Binbaşı

Teknoloji aynı teknoloji kafalarına göre nesil atlatıyorlar.




H
4 yıl
Yarbay

Türkiye: 6g zuzaylı teknonocisi



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

F
4 yıl
Yüzbaşı

Samsung ve Huawei siz teknoloji firması değilmisiniz 5G kullanılmaya daha başlayamadık ki biz daha beşe başlamadan adamlar rekabet için beşi atlayıp direkt altı G ye geçtiler




I
4 yıl
Binbaşı

6G yi geçtim tüm mobil tarifeler kotasız olsun . Sadece bu bile yapılsa 10 yıl ilerlemiş oluruz.




T
4 yıl
Teğmen

Dunyada zaten 8 milyar insan var. 100 milyar baz istasyonu ne demek? Ne yapmaya calisiyorlar? Sadece iletisim icin bu kadar baz istasyonuna gerek yok. Dagin basindan ve bodrum kattan bile bir suru insan internete girilebiliyor tek baz istasyonuyla. Amac farkli.
Bulgaristan'da dusuk frekanslarla da 4G servisi veriliyor daha cok yerden cekiyor.



M
4 yıl
Yüzbaşı

Radyoaktif kıyafet alınır. Satan varsa pm.




L
4 yıl
Binbaşı

6 g de her evin salonuna bir baz istasyonu kurmak gerecekecek demeyin de.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi labtek38 -- 4 Haziran 2020; 21:43:39 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

P
4 yıl
Onbaşı

Bu teknolojinin büyümesinde en büyük katkı Huawein , yararlı çalışmalar olacaktır.Doğa ve insanı korumak temel amaç tabiki .




S
4 yıl
Yüzbaşı

Baz istasyonlarının olmadığı, verilerin radyo frekanslarıyla değil de insan sağlığına tamamen zararsız olan ultrasonik dalga ya da görünür ışıkla iletildiği, gecikme süresi diye bir kavramın olmadığı, gigabit hızların standart kabul edildiği bir teknoloji gelmeden G'lerin başındaki rakam kaç olmuş umrumda değil.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
4 yıl
Yarbay

Yaw arkadaşlar bu bilişim işlerine fazla kafa yorursanız sıyırabilirsiniz. Boşverin en iyisi...




H
4 yıl
Yüzbaşı

Yeter Vallahi yeter. Heryer radyasyon olacak.




E
4 yıl
Binbaşı

ultrasonic dalga sestir bildiğiniz üzere ışıkta gece çalışmaz radyo dalgaları ışık hızına yakın hızlarda iletişimi sağlar elektromanyetik dalgaların kanser yapıcı özelliğide yok ayrıca öyle olsaydı güneşin bile bizi öldürmesi gerekirdi.





Bu mesajda bahsedilenler: @sdbz
R
4 yıl
Yüzbaşı

Bizi kıskanan dış güçlere bak yaw



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.