Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
18
Cevap
804
Tıklama
6
Öne Çıkarma
Güney Kore Devlet Başkanı, rüşvet suçundan hapis yatan Samsung CEO'sunu affetti
U
2 yıl
General
Konu Sahibi

Güney Kore Devlet Başkanı, rüşvet suçundan hapis yatan Samsung CEO'sunu affetti



Samsung Electronics başkan yardımcısı Lee Jae-yong bugün Güney Kore Cumhurbaşkanı tarafından affedildi. Jae-yong tekrar Samsung'un kontrolünü ele geçirebilecek.



Ayrıca Bkz.Android için gerçek tehdit: HarmonyOS, 470 milyon cihaza yüklendi



Samsung'un fiili lideri Lee Jae-yong, rüşvet, yalan yere yemin ve zimmete para geçirme suçlamalarıyla iki buçuk yıl hapis yattıktan sonra Ağustos 2021'de şartlı tahliyeyle serbest bırakılmıştı. Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol tarafından verilen af, küresel enflasyon ve devam eden tedarik zinciri sorunları hakkında artan endişeler arasında geldi.



Güney Kore Cumhurbaşkanlığı Ofisi tarafından yayınlanan açıklamada, "Ekonomik krizi, ekonomiyi canlandırarak aşmak amacıyla, kısa süre önce ertelenen cezası sona eren Samsung Electronics Başkan Yardımcısı Lee Jae-yong, görevine iade edilecek." ifadeleri yer alıyor.



Güney Kore Devlet Başkanı, rüşvet suçundan hapis yatan Samsung CEO'sunu affetti



12 yıla kadar hapsi istenmişti



Lee, Samsung'un başkan yardımcısı ve babası Lee Kun-hee'nin 2014'te kalp krizi geçirmesinden bu yana şirketin fiili başkanı olarak görev yapıyor. 2017'de rüşvetle suçlandıktan sonra 12 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kaldı. Dava, eski Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye'nin görevden alınmasına yol açan bir yolsuzluk skandalının parçasıydı.



Mahkemede hakkındaki iddiaları her zaman reddeden Lee, Güney Kore yasalarına göre denizaşırı seyahat kısıtlamalarıyla karşı karşıya kalacak. Ancak ülkenin adalet bakanlığının, istisnalar yapma yetkisine sahip olduğu bildirildi.




Kaynak:https://www.wsj.com/articles/samsungs-jay-y-lee-receives-presidential-pardon-11660275488

 Haberi Portalda Gör

Okuduklarıma göre Kore'de ticari yozlaşma felaket durumda imiş. Samsung, LG gibi firmaların arkasındaki aileler dokunulmaz durumda diyorlar. Samsung Kore'nin gelirinin %20'sini oluştu...
Yoruma Git
Yorumun Devamı gokg - 2 yıl +20
Cumhurbaşkanına da ateşlemeştir bir şeyler: D
Yoruma Git
Ussuz - 2 yıl +5
Güney koreden beklemezdim
Yoruma Git
damakcatlatan - 2 yıl +4
T
2 yıl
Yarbay

1 Yıl olmadı mı zaten affedileli




G
2 yıl
Binbaşı

Ne zaman oldu ne zaman affetti tam hatırlamıyorum ama haberi okumuştum daha önce o zaman beter olsun hak etmiş falan demişimdir kesin şimdi ise anlam veremediğim şekilde adama üzüldüm valla neyse geçmiş olsun umarım ders alınır



Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
2 yıl
Binbaşı

Normal insan psikolojisi. Dert değil.





Bu mesajda bahsedilenler: @Remining
D
2 yıl
Teğmen

Güney koreden beklemezdim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
2 yıl
Binbaşı

Okuduklarıma göre Kore'de ticari yozlaşma felaket durumda imiş. Samsung, LG gibi firmaların arkasındaki aileler dokunulmaz durumda diyorlar. Samsung Kore'nin gelirinin %20'sini oluşturuyorsa zaten Samsung'un kötüleşmesi ülkenin kötüleşmesi anlamına gelir.

Habere bağlam olsun diye paylaşmak istedim.




V
2 yıl
Yarbay

Adam bir şehir kadar büyük bir şirketin patronu hala rüşvet vs ile uğraşıyor, fukara adam.




G
2 yıl
Çavuş

affedilmez



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

U
2 yıl
Yarbay

Cumhurbaşkanına da ateşlemeştir bir şeyler: D




D
2 yıl
Yarbay

Adalet yerini bulmuştur bulmamıştır, işin detayını bilmiyorum. Şahsi kanaatim bu seviyede adamlar hapiste de çürüse, hiç duruşmaya gitmeden takipsizlik de alsa arkasında adil olmayan bir düzen içinde hesaplaşma ararım.



Sadece dh değil tüm medyanın benzer haberleri sunuş biçimine gelince, bu hiç adil değil. Bir insan bir suçla yargılanınca o suç adamın üstüne yapışıyor. Suçlu bulununca bu sefer ceza düşük görülüyor çünkü bütün haberler cezanın üst sınırını yazıyor. Kore'nin infaz kanunu bilemem ama ülkemiz infaz kanununa göre bir adam aynı suçtan hüküm almasına rağmen hiç hapis de yatmayabilir; yıllarını hapiste de geçirebilir. Bu hem mahkemenin takdirine bağlı, hem suçu oluşturan fiillere bağlı. Kaldı ki çok sayıda insanın beraber yargılandığı organize suç davasında kişinin pozisyonuna göre aynı fiiller çok farklı cezalar gerektirebilir. Sonuç olarak "12 yıl hapsi istenmişti" diye haberi sunmak adil değil.




A
2 yıl
Yarbay

Başka bir ülke ile karıştırdınız sanırım


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
2 yıl
Yarbay

Yüzüne bakınca cinlik, kurnazlık akıyor.




O
2 yıl
Yarbay

Onceki devlet baskani, tarikat uyesi ve bol bol rusvet aliyordu





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onvious -- 13 Ağustos 2022; 14:0:25 >


Bu mesajda bahsedilenler: @AnadoluEfes
L
2 yıl
Yarbay

Rüşvetten hüküm giyen adam devlete rüşvet verip af almış :D




K
2 yıl
Yarbay

Yüksek teknoloji üreten ülkeler güçlü iş adamları yönetir.bizim ülke gibi siyasetçilerin eline vermezler. Abd yi rochitler morgon ford ailesi vs yönetir. Bizim ülkede siyasetçiler yönetir ülkenin geldiği nokta. Montaj ülkesiyiz. Yabancıdan alırlar makinayı bardak çardak leğen tekstil çıkarın derler. Çanakkale köprüsünü bile kore yaptı.yüksek teknolojimiz yüzde 1 bile değil. Ama her şeyi üretiyoruz.islamiyette yalanın yeri yok o yüzden ülkde ekonomide randuman tutmuyor. Ayrıca şükredin diyorlar abd uçağı ile hacca gittiğimiz için mi şükredelim. Abd uçak üretmezse hacca gidemiyor müslüman. Diğer yüksek teknolojiyi saymıyorum bu yazdığım mesaj bile onların sayasende.
Unutmadan montajcılık eşittir ayakçılıktır sizin ihracat rakamlarınız ayakçılık rakamlarınızı gösterir. Paranız değer kazanmaz ucuz işçilil yani kölelelik dönemini yaşarsınız. Eflasyon çoşar faiz çoşar sebebide yüksek teknoloji üretmediğinizdendir..bunuda güçlü iş adamları yapar. Abd ingiltere kore vs bu şekildedir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalaraz -- 13 Ağustos 2022; 23:11:3 >

K
2 yıl
Yarbay

Haberden anladığım kadarıyla Güney Kore de yozlaşmış.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
2 yıl
Yüzbaşı

Kuvvetler ayrılığı yok mu güney korede? Başkanda mı tüm yetkiler?



B
2 yıl
Binbaşı

birileri rüşvet almış



B
2 yıl
Yarbay

Samsung, Güney Kore için hatta dünya için bir milli güvenlik zaafiyeti haline gelmiş arkadaş olaya bak. Kapatırız ha holdingi diye Güney Kore'ye trip atsalar devlete ortak olacak büyüklüğe ulaşmışlar gibi gözüküyor Gemi, iş makinesi, araba üreten adamlar telefonda, tablette de sektörde Apple'dan sonra en başarılısı olunca böyle olur tabi. Nokia, Htc, Sony telefon konusunda bunda sizin payınızda büyük hadi düşünün karar kara nasıl battık, fena battık ama haa diye

Şaka maka önümüzdeki yüzyıl şirketlerin devri arkadaşlar bunu buradan anlayabiliriz. Bu konuda üretilen komplo teorileri gerçek olacak gibi gözüküyor. Artık devletler değil, şirketler birbirine ultimatom verir 50-100 yıl sonra. Yeni klişe lafta hazır Asya'da kartlar Samsung, Foxconn, Sony, Hitachi arasında yeniden dağıtılıyor... ( Asian Consumer Electronics. )





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 16 Ağustos 2022; 1:43:19 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.