Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
956
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Günde 6 kw elektrik harcayan buzdolabım var
S
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Enerji SA geçen ay yolladığı 80 liralık faturadan sonra (80 bile yüksek) bu ay 143 lira gibi bir tutarla yeni bir rekora imza attı. Günlük ortalama 6kw , aylık 200kw harcamış gözüküyorum faturada. Evim 1+1, tek yaşıyorum ve çalışıyorum. Evimdeki tek beyaz eşya buzdolabı, (çamaşır makinesi bulaşık makinesi hatta saç kurutma makinesi bile yok saçlar 3 numara). Akşamdan akşama telefondan dizi izliyorum hafta sonları da bilgisayarda 1-2 saat oyun oynuyorum.

Buzdolabım neden bu kadar elektrik tüketiyor, onu üzecek bir şey mi yaptım sizce ? Konuşsam düzelir mi ? Yoksa illa cam çerçeve indirmek mi lazım ?

İnsan gibi deki kardeşim biz bu ay düdükleme kararı aldık kw fiyatını da 2 kat arttırdık, bende kabul edeyim zaten makatımız otobana dönmüş girecek bi fazla fatura koymaz, ama insan aklıyla dalga geçer gibi tüketimi yüksek göstermek nedir.



M
4 yıl
Yarbay

Buzdolabı eski bir şeyse cok yakar ayrıca meraktan soruyorum çamaşır ve bulaşık makinesi olmadan nasıl yaşıyorsunuz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Buzdolabı yeni daha a++, üniversiteden sonra yeni işe başladım istanbula taşındım öğrenci evimdeki eski eşyaları da bıraktım sıfırdan hayat kurmak adına, buzdolabı aldım henüz bulaşıkları elde yıkıyorum zaten tek olduğumdan fazla çıkmıyor, çamaşırları da yıkamaya veriyorum. Almışken iyi bir şey alayım kafasıyla bulaşık ve çamaşır makinesine henüz girmedim taksitle alışveriş sevmiyorum, 1-2 ay içinde alırım diyordum. Buzdolabı benim hesabımla günde 0,82kw yakıyor onda sıkıntı yok, belli ki enerjisanın hesabıyla 6kw yakıyor.

Kaldı ki geçen sene üniversitedeyken 3 kişi kalıyorduk, evde her gün bulaşık çamaşır makinesi çalışıyordu, saç kurutma kettle cabası, sürekli soğuk açık sebil, biri mini 2 buzdolabı vardı evde, 3 kişi de sabah akşam bilgisayar başındaydık max 180-200 lira geliyordu.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Moueson
S
4 yıl
Yarbay

sayacı okudun mu



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @SaxHobbit
S
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Kendim okumadım ama tekrar okunması için itiraz ettim tekrar okunduğu ve sonucun değişmediği söylendi, sayaç nerede onu bile bilmiyorum rezidansvari bi apartmandayım ota b.ka yönetimle iletişime girmek gerek vaktim olmadı.




Bu mesajda bahsedilenler: @sioux
D
4 yıl
Yüzbaşı

Bu salgın sürecinde sanki zam yapmışlar,buzdolabı hariç elektrik kullanılmayan eve 35 tl gelmişti



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.