Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
355
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Gtx 1060 aldım, kullanamıyorum
G
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Selamlar arkadaşlar. Bugün gtx 1060 6 gb zotac amp! versiyonunu aldım. Sistemim şu şekilde:
Anakart asus h61m
İşlemci i5 3330
Ram 4x2 kingston 1333 mhz
HDD 1 tb wd blue
Güç kaynağı zalman 600w LE
Sorun aslında çok karmaşık. Kartı anakarta taktıktan sonra güç kaynağından gelen PCI-E kablosunu karta takıyorum ve bilgisayarı açıyorum gta 5 e giriyorum 10 dakika oynadıktan sonra pc reset atıyor ve açılırken 4 defa reset atıyor daha sonra ekran gidiyor bilgisayar açılmıyor. Ekran kartını çıkarttım dvi kablosunu onboard a bağladım açıldı sonra yine kendine restart attı aynı şekilde. Yine açılmadı monitör. Ram slotundan 1 ram i çıkarttım tekrar taktım ondan sonra açıldı ama kartı takınca yine gidecek. Sorun ekran kartında değil gibi driverlar vesaire her şey tam. Eski driverları da kaldırdım. Eskiden gt 430 la kullanıyordum bu kartı takmadan önce böyle bir sorun yoktu. Neden böyle bir şey oluyor anlamadım. Ekran kartından olsa çıkarttığımda da tekrarlıyor. Ekran kartından değilse neden daha dün sorunsuz çalışıyordu sistem. Yardımcı olabilir misiniz rica etsem... Bu arada kart ısınmıyor ondan kaynaklı değil sorun.



A
7 yıl
Yarbay

Psu kaynaklı gozukuyor



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
7 yıl
Yüzbaşı

CPU sıcaklığın ne durumda ?
Cpu sıcaklığın belli bir dereceye ulaştığında sistemi otomatik durduruyor olabilir.



O
7 yıl
Yüzbaşı

Merhabalar,

Varsayımlarım;

1)Anakartın;https://www.asus.com/tr/Motherboards/H61MPRO/specifications/ link üzerindeki ürün ise; Kondansatör şişmiş olabilir. Yada sen yeni ekran kartını takarken bir hasar meydana gelmiş de olabilir.

2) Belirttiğin ekran kartıhttps://www.zotac.com/us/product/graphics_card/zotac-geforce-gtx-1060-amp-edition#spec ise Power Input 6-pin olduğu görülmektedir. Eğer sen 6+2 şeklinde gelen kabloyu taktıysan PowerSupply bu tür durumlarda besleyicide sapıtabiliyor. İşin teknik boyutuna girmeyeceğim. Farklı bir Power Supply dene eğer sorun bu ise çözülecektir.

3) Ekran kartını takılı veya takılmadan biosa girip 3 saat açık bırak! Eğer orada HDD test yani uzun sürecek bir menü varsa yapabilirsin. Bakalım bu süreçte windows dışında pc kapatcak mı! Kapatmazsa Windows bir sebeple çekirdeği bozmuş olabilir.Yeniden kurman gerekebilir.

NOT; 600W sanırım Zalman ürünü ve bu tür ürünler çok hassastır. Mümkünse farklı bir Corsair gibi Power Supplye geçebilirsin.

Kolaylıklar Dilerim.




Bu mesajda bahsedilenler: @awaqado
G
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Sağolun. Hiç bir parçada sorun yokmuş meğerse kartı tam oturtmamışım. Sabit olmadığından hafif çıkma oluyormuş



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.