Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
903
Cevap
41884
Tıklama
7
Öne Çıkarma
Grundig VLX8586 Serisi Tv Hakkında Her Şey
A
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar,

2 ayri Grundig 55vlx8586 kullandim, birincisinin goruntu komple gittigi icin 1 hafta kullanip iade ettim. Ikincisini de 1 haftadir kullaniyorum. Kendi gözlemlerimi, deneyimlerimi ve gordugum tüm arti eksileri yazmaya calisacagim. Kullanan ve deneyen baska forumdaslarin da katkilarini bekliyorum..

》》HAREKETLİ SAHNELER
Her ne kadar magazalarda hem banding hem de judder (motion) testi yapmis olsam ve tvyi begensem de uydu yayinlarinda bekledigim performansin biraz altinda kaldi. Banding farkedilmeyecek kadar az. 2 ayri tvde de ayni sonuclari aldim banding olarak.(Benim beklentim kusursuz olacagi yonundeydi, halihazirda hareketli sahnelerde 5000 liraya kadar alinacak tvler icinde hareketli sahne bazinda ilk 5 e yazarim bu tvyi...) Ancak bazi hizli sahnelerde hareketli sahneleri en basta titretiyor, sonra toparliyor. Bunu yayin esnasinda ekranin altinda kucuk reklamlar cikinca daha cok yapiyor. Ozellikle kanali ilk acinca da her kanalda yapiyor. Ama bu rahatsiz edici seviyede degil. 2 saniye icinde gerceklesiyor, zaten akabinde tv hemen toparliyor. Bu ozelligin bu kadar bile calismadigi tvler 5000 lirayken ben bu kusuru kucuk olarak nitelendirecegim.
Motion ayarı MEMC adiyla geciyor. Ancak ilginctir ki ekran arka isigi da hareketli sahneleri etkiliyor. Arka isigi en yuksege alinca en iyi hareketli sahne performansina ulasiliyor, dusurdukce hareketli sahnede gölgelenme basliyor. Ayari 0 yapinca titresim yine yok ancak bariz bir golgelenme ortaya cikiyor. Arka isigi en yuksege alinca renkler cok canli oluyor, siyahlar bozuluyor, ozellikle insanlarin saclari beyazlasiyor. Ve fazla aydinlik gozleri rahatsiz ediyor ve elektrik sarfiyatini dogrudan artiriyor. Memc:yuksek ve arka isik:70 sanirim ideal ayar...
Bir de insan elleri ve kafalar cok hizli hareketlerde cok kisa bir an bulaniklasiyor/bozuluyor/dagiliyor gibi. Bu da hareketli sahnelerde sık sık ortaya cikiyor. Ama yine bu da cok kayda deger bir sorun degil ve ozellikle yayin kalitesi arttikca bu sorun da kayboluyor..
Özetle akicilik %100 kusursuz degil, ortalamanin da oldukca uzerinde ve emin olun ki izleme deneyimini baltalamiyor, olumsuz yonde etkilemiyor. Daha kusursuz akicilik icin sonylere ve vestelin 55ca9550`sine bakabilirsiniz.
Akicilik/motion anlaminda kabaca 10 uzerinden 7,5 veriyorum.

》》RENKLER
Ilk incelememde renklerden yana cok dert yanmistim.. Renk konusu da ayni durumda. Her iki tvde de ayni sonuclari aldim.
Grundig sitesinde kutudan cikandan daha ayrintili bir kullanim kilavuzu mevcut:
https://www.google.com.tr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://download.grundig.com/Download.UsageManualsGrundig/tr_TR_201512030755637_User%2520Manual%2520-%2520Filetur__A.pdf&ved=0ahUKEwin4MyKufPQAhVFKMAKHVVQA04QFggiMAA&usg=AFQjCNFntBVzeMbYhrXclXmrOgrt3-jcQg&sig2=m4EhHqrcYPRNGRkKopkKZA
Bu kullanim kilavuzunda goruntu ve ses ayarlarinin her birinin ne ise yaradigi ve olasi olumsuz etkileri aciklanmis. Buradan da yola cikarak ayarlarin cogunu fabrika ayarlarina yakin degerlderde olacak sekilde yaptim. Renk ayarlarini ne kadar cok oynarsaniz o kadar sapitiyor. Son denemelerimden sonra istedigim renkleri alabildim diyebilirim. Bu yuzden renkler konusundaki olumsuz goruslerimi olumluya ceviriyorum.. Su an renk konusunda memnunum.
Renk konusu da 10 uzerinden 9 veriyorum.

》》KESKİNLİK
SD goruntulerde keskinlik rakiplerine kiyasla zayif, ancak zaten ben sd yayin yapan bir kanal izlemiyorum. Bu beni etkilemiyor bu yuzden. Goruntuleri butun olarak yumusatiyor, bulaniklastiriyor. Esim de boyle olmasini ilginc sekilde daha cok begendi.
HD yayinlarda goruntu gercek HD ise soylenecek söz yok, kusursuz. Cok net ve keskin goruntuler sunuyor. Tum yuz hatlari lekeler secilebiliyor.. Kalitesiz hd goruntuderde ise SD kadar kotu olmayan hafif bulaniklasmalar mevcut. 3 metreden izlerken kullanici deneyimine yanisyan bir olumsuzluk yok bu konuda.
4K performansi kusursuz, keskin. Cok nadir atlamalar oldu ama yayinla alakali olabilir. Nitekim bilgisayardan 4k izlerken hic sorun yok...
Benim puanim 10 uzerinden 8.

》》HDMI İLE PC BAĞLAMA
En buyuk degisiklik bu baslikta...
Ilk televizyonumda oyun oynayamayacagim derecede kotuydu. Ama bu tvdeki arizadan kaynakliymis. Yeni televizyonumda 0 sıkıntı :) Gta5, pes16, pes17, fifa16, fallout4 oynadim. Hicbirinde en ufak bir sorun yasamadim. Ne takilma, ne atlama, ne kasma.. Futbol oynarken top arkasinda iz yapmiyor, ve muhtesem bir akiciligi var. Yani tvye gelen goruntu kaliteli olunca tv inanilmaz derecede basarili... Su ana kadar aldigim en iyi oyun deneyimi..
Lag var mi? Oynadigim oyunlarda ben hicbir gecikme yasamadim. Ama online fps oyun oynamadigim icin input lag 0 diyemem, denemedim. Benim oynadigim oyunlarda en ufak bir sorun yasatmadi.
Film/dizi izlerken kayda deger bir sorun yasamadim. Sadece kalitesi dusuk goruntulerde o ellerde ve kafalardaki hafif bozulmalar meydana geliyor. Onun disinda ozellikle fhd ve ustu kaliteli videolarda cok net, keskin ve akici... Hatta kaliteli goruntulerde gercekten insanin oturup saatlerce izleyesi geliyor.
Oyun icin yildizli pekiyi, film dizi izlemek icin pekiyi. Sonuc olarak 10 uzerinden 9,5.

》》SMART TV
Tarayicisi standart, hizli da degil yavas da degil. Kullanimi zor. Ben deneme amacli dizi actim, sorunsuz oynatti. (Tekrar denedim cogu sitedeki film ve dizileri oynatmiyor. Ben kullanmayacagim bu ozelligi ama bilginiz olsun) Youtube uygulamasini denedim, idare eder. Onceki incelememde berbat demistim, ancak tv ayarlarini degistirince bir iyilesme oldu. Goruntuler hala cok keskin degil. Ve hafif hafif titretiyor ya da takiliyor gibi oynatiyor. Sanirim uygulama videolari varsayilan olarak dusuk kalitelerde oynatiyor. Bir ayari da yok kalitesini secebilecegimiz. Internet gayet hizli, video da doluyor ama oynatmada birtakim puruzler var. Sonucta vardigim kanı, uygulama kaynakli bir sorun. Guncelleme ile cozulmesi mumkun.
Diger uygulamalar denedigim kadariyla calisiyor. Karisik degil, sade bir smart uygulama menusu var bence.
10 uzerinden 7 veriyorum.

》》SES SISTEMİ
Ses sistemi en beğendigim yanı. Kac hoparlör var bilemiyorum, servis 8 dedi. Ama sesi net, yukseltince bozulmuyor. Ve baslar da duyuluyor. Sesini 2457 liralik bir tv icin cok begendim.
10 uzerinden 10.


Sunu da belirtmem gerekiyor; değil 2457 lira, 3000 liraya bile hala tereddutsuz tercih edilebilir bir televizyon.. Şunu unutmayin, led tvler yapilari geregi sorunlari olan tvler. Bu durum her led tvde var. En az sorunlu tv, en iyi tvdir...

Son olarak da genel puanimi soyleyeyim,
Ilk incelememde 1 puan input lag uzerinden kirmistim, onu iade ediyorum.
Yarim puan smarttan,
Yarim puan renk ve keskinlikten,
Yarim puan da hareketli sahne performansindan:

10 üzerinden 8,5.


Ekleme...@kocaballi

avastos @ 15 Ekim 2015; 10:20:45

Birkac sayfa onceki mesajlarda yazmistim ama bulmak zor olabilir, benim kullandigim ayarlar su sekilde:


Resim formati-tam ekran
Resim modu-dogal
Arka isik-65
Parlaklik-50
Kontrast-75
Renk-55
Renk sicakligi-normal
Canli renk-dusuk
Gama-2,2
Dimamik kontrast-dusuk
Mukemmel netlik-kapali
Film modu-kapali
MEMC-orta
Netlik-50
Gurultu azaltimi-kapali
Dijital gurultu azaltimi-kapali


Cok fazla kurcalayinca bozuluyor renkler. Yine deneyip iyi sonuc alan arkadaslardan da ayarlari bekleriz...



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Y
8 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: yasinmend

Dün akşam yaptığım ışık sızması testi. Tabi gerçekte videodaki kadar kapkara, hatta görünmez değil. Ama sonucun başarılı olduğunu söyleyebilirim.









Videoda problem olmuş sanırım. Merak edenler için aşağıdaki linki paylaşıyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=6q3FEEbvTMs&feature=youtu.be


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
8 yıl
Teğmen

Servis 18:30da gelecekti. Yarım saat geçti, baktım gelen giden yok, bir arayayım dedim. Bir baktım ki, arkadaşımız telefonu bile kapatmış, mesaiyi bitirmiş. O yüzden bugün verebileceğim bir haber yok.

Servis bekleyen arkadaşlardan servisi gelen olur da, durumu buradan paylaşabilirse çok seviniriz. Örgütlenmekte, verilen bilgileri kullanmakta fayda var.

Ben açıkçası Avastos arkadaşımızın servisinin verdiği tek ölü pikselde bile değişim sağlandığı bilgisi ve aşağıda paylaşmakta olduğum konudaki standart iptali nedeniyle değişim sağlanıncaya kadar işi kovalamaya kararlıyım. 3 piksel 3 pikseldir, her bir piksel için para ödüyoruz neticede.

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=77205591&p=1


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
8 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: yasinmend

Servis 18:30da gelecekti. Yarım saat geçti, baktım gelen giden yok, bir arayayım dedim. Bir baktım ki, arkadaşımız telefonu bile kapatmış, mesaiyi bitirmiş. O yüzden bugün verebileceğim bir haber yok.

Servis bekleyen arkadaşlardan servisi gelen olur da, durumu buradan paylaşabilirse çok seviniriz. Örgütlenmekte, verilen bilgileri kullanmakta fayda var.

Ben açıkçası Avastos arkadaşımızın servisinin verdiği tek ölü pikselde bile değişim sağlandığı bilgisi ve aşağıda paylaşmakta olduğum konudaki standart iptali nedeniyle değişim sağlanıncaya kadar işi kovalamaya kararlıyım. 3 piksel 3 pikseldir, her bir piksel için para ödüyoruz neticede.

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=77205591&p=1


Hemen düzeltiyorum, servis az önce geldi. Adamın günahını almışım, telefonunun şarjı bitmiş.

Geldi baktı arkadaşlar, "bunlar ölü piksel değil toz" dediler. "Size ölü piksel gösterelim" deyip, telefondan siyah ekranda beyaz takılı kalmış piksel örnekleri gösterdiler. Ben de 1- ölü piksel 2- takılı kalmış piksel 3- canlı piksel olmak üzere 3 çeşit piksel hatası olduğunu; gösterdiklerinin takılı kalmış veya canlı piksel olduğunu; ölü pikselin siyah olduğunu anlattım. Güldüler, muhtemelen "deliye çattık" diye içlerinden geçirdiler. "Biz bu işin ustasıyız, bu toz" diye ısrar edince, "peki toz olsun, neticede bir hata var, napacağız" diye sordum. "Genel merkezle görüşürüz konuyu" dediler. Ben de tam teknosadan ürünü aldığımı ve 15 gün iade hakkım olduğunu söyler söylemez "iade edin" o zaman dediler. Ben de "niye iade edeyim, kampanyalı, uygun fiyata aldım ben bu TVyi" deyince "Siz öyle söylerseniz ben de öyle derim" şeklinde cevap verdi. Ben de sözümü bitirmeme izin vermediğini söyleyip, iade hakkım dolmadan çabuk dönüş yapılmasını istediğimi söyleyince yarın döneceklerini belirttiler.

Özetle bizim servis pek şeker bal değildi anlayacağınız. İade etse de kurtulsak havalarındaydılar. Ölü pikselden de pek haberleri olduğunu sanmıyorum. Ne olacak, yarın göreceğiz ama bu adamların olumlu dönüş yapacağını sanmıyorum. Adam daha kendi ikna olmadı ki merkeze durumu anlatsın. Tamirle düzeltiriz falan derlerse tabi ki kabul etmeyeceğim ve başka bir servis talep edeceğim.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
G
8 yıl
Teğmen

Biz sadece Pes 2016'da deneme fırsatı bulduk şimdilik , yandaki hdmi1 girişine bağladıktan sonra televizyon üzerinde herhangi bir hiçbir ayara yapmadık , sadece oyuna girmeden pes 2016 dosyasının içerisinde bulunan ayarlardan çözünürlüğü 1920x1080 16:9 a getirerek oyuna girdik ve dediğim gibi bir sorun yaşamadık :D < Resime gitmek için tıklayın >
https://mini.donanimhaber.com/images/upfiles/1094528/15439400-6dfe-4452-a15f-e0a7383d726a.jpg


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @avastos
A
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: mustimixfb55

Biz sadece Pes 2016'da deneme fırsatı bulduk şimdilik , yandaki hdmi1 girişine bağladıktan sonra televizyon üzerinde herhangi bir hiçbir ayara yapmadık , sadece oyuna girmeden pes 2016 dosyasının içerisinde bulunan ayarlardan çözünürlüğü 1920x1080 16:9 a getirerek oyuna girdik ve dediğim gibi bir sorun yaşamadık :D < Resime gitmek için tıklayın >
https://mini.donanimhaber.com/images/upfiles/1094528/15439400-6dfe-4452-a15f-e0a7383d726a.jpg

Cevabiniz icin tesekkur ederim..

Tekrar deneyecegim fabrika ayarlarina yukleyip. Hdmi 1 portunu kullanacagim.. Sonuclari da yazarim bakalim insallah duzelir



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
8 yıl
Onbaşı

Merhaba
55 vlx 9600 model aldım
Tv kurulunu yapıldı ancak ekrandan gece modu dışında tüm modlarda tv den tiz sesi geliyor,gece modunda kesiliyor.
maç yayınlarında ekranda gölgelenmeler oluyor.
Birde ışık sızması testinde aynen alttaki linkte olduğu gibi
Alırken garanti ötesi yaptırdığım için değişim yapacaklar acaba yeniside böylemidir, yoksa benim tvdemidir
https://m.youtube.com/watch?v=TWY8rRVMmw4



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
7 yıl
Yüzbaşı

arkadaşlar bana acil yazılım versiyonunuz kaç söyleyebilir misiniz ? (55vlx8586) tv de bir sorun var yazılımsal mı onu öğrenmem gerek birde grundig sitesinde yazılım indirme kısmı var seri nosunu giriyorum yazılım bulamıyor birde siz dener misiniz (8586 için)http://www.grundig.com.tr/destek/


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
7 yıl
Çavuş

Siz dedikten sonra Vestelin TV lerine baktım, benim almayı düşündüğüm grundig-beko-arçelik modellerine en yakın model olarak, zaten curved de istemiyorum, aşağıdaki linkteki var gibi, diğerleri alt modeller, zaten, satış olarak da sadece vestelde var internette, orada da çok fazla teknik detay bulamadım açıkçası,

https://www.vestel.com.tr/vestel-v-uhd-3d-smart-55ub9650-140-ekran-led-tv-(55-inc)

4-5 milyara TV satıyorsun yarım yamalak bilgi veriyorsun, sadece vestel değil-arçelik grubu da aynı...

Bu aşamada 8586 modeli daha ağır basıyor,

Benim için smart özellikleri önemli değil resim-video işleme özellikleri iyi olmalı bu nedenle, Son olarak soracağım birşey var, 9600 modelinde bulunan resim işleme özelliklerinin (Hareketli Sahne İyileştirme, HDR, Local Dimming, Micro Dimming Engine, Video Perfection Engine, Wide Color Gamut vb...) hepsi 8586da varmı acaba? eksik olan bir şey var mı?

Bu özelliklerden 8586da eksik olan ve VA panel yerine ips tercih etmeme neden olacak bir özellik varsa da o zaman 9600 serisine yöneleceğim...


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @hoodan , @avastos
K
7 yıl
Çavuş

Linkini verdiğim vestel 55ub9650 idi,

Hocam, dediğiniz HDR özelliği şuan çok kullanılmasa da önemli bir özellik aslında, siyahları daha siyah göstermek amacıyla kullanılıyor, tabiş izlediğimiz görüntünün de HDR destekli olması gerekliliği söz konusu,

Ayrıca bir panelde HDR varsa o panel 10 bit olmak zorunda 8 bit panlelerde HDR yok.

kısa bir bilgi:http://www.chip.com.tr/haber/hdr-tv-nedir-ihtiyaciniz-var-mi_61943.html

Bu durumda @Humboldt yazmıştı, 9672 modeli ile 8600 modeli aynı verilere sahipmiş ama 9672, 8600 aksine ips değil va panelmiş, 3D yok ama yine de 8600 muadili va panelli arçelik 9672 almak daha mantıklı görünüyor.

@Humboldt : Acaba Beko ile arçeliğin 9672 modelleri birebir aynı mı ki? @Humboldt


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Humboldt
B
7 yıl
Çavuş

B
7 yıl
Çavuş

M
7 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: m@xman

arkadaşlar bana acil yazılım versiyonunuz kaç söyleyebilir misiniz ? (55vlx8586) tv de bir sorun var yazılımsal mı onu öğrenmem gerek birde grundig sitesinde yazılım indirme kısmı var seri nosunu giriyorum yazılım bulamıyor birde siz dener misiniz (8586 için)http://www.grundig.com.tr/destek/

1 kişi bile zahmet edip cevap yazmadı yinede saolun Tv 2. kez değişti...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
7 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: m@xman


quote:

Orijinalden alıntı: m@xman

arkadaşlar bana acil yazılım versiyonunuz kaç söyleyebilir misiniz ? (55vlx8586) tv de bir sorun var yazılımsal mı onu öğrenmem gerek birde grundig sitesinde yazılım indirme kısmı var seri nosunu giriyorum yazılım bulamıyor birde siz dener misiniz (8586 için)http://www.grundig.com.tr/destek/

1 kişi bile zahmet edip cevap yazmadı yinede saolun Tv 2. kez değişti...

Bende 9600 var benzeri ,sizdeki sorun neydi acaba ,bendeki tv ye bakayım aynı durum varmı yokmu teyit edeyim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
7 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: leventsr


quote:

Orijinalden alıntı: m@xman


quote:

Orijinalden alıntı: m@xman

arkadaşlar bana acil yazılım versiyonunuz kaç söyleyebilir misiniz ? (55vlx8586) tv de bir sorun var yazılımsal mı onu öğrenmem gerek birde grundig sitesinde yazılım indirme kısmı var seri nosunu giriyorum yazılım bulamıyor birde siz dener misiniz (8586 için)http://www.grundig.com.tr/destek/

1 kişi bile zahmet edip cevap yazmadı yinede saolun Tv 2. kez değişti...

Bende 9600 var benzeri ,sizdeki sorun neydi acaba ,bendeki tv ye bakayım aynı durum varmı yokmu teyit edeyim.

Saol tv değişti artık sorun kalmadı, tv stand by da uzun süre kalınca kumandandan açılmıyordu fişi tak çıkar yapınca açılıyordu...



C
7 yıl
Yüzbaşı

https://www.amazon.co.uk/Samsung-LE32C650-Widescreen-Allshare-Television/dp/B003DNSJ4U

Odamdaki mevcut televizyonumda bu. Full hd olarak çok memnunum aslında. 2017 40-43inc 4k tvleri mi beklesem. Grundig vs alsam pişman olur muyum acaba.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @avastos
C
7 yıl
Yüzbaşı

http://m.arcelik.com.tr/grundig-televizyon-new-york-40-clx-8670-bp-tv.html?t=74ea7137-36b5-4e82-a508-94107b931aea

Bir de clx serisi var bu ne oluyor vlx ten üstün mü düşük mü acaba :)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
7 yıl
Yarbay

Bir kişi hakkında konuşuyorsanız
Hatta baya baya eleştirel konuşuyorsanız
Mesajınızda o kişidende Bahsedinki,
İlgili kişi yani ben size cevap verebileyim,

Neymiş dallass hep samsung öneriyormuş,
Neymiş başka marka önermiyormuş vs. vs.
Nedir böyle arkamdan dedikodu yapar gibi size hiç yakıştıramadım,

Belki forumda 100 defa açıkladım ama sizin hatırınıza aklınızdaki soruları sorsaydınız bir daha açıklardım,

Bu konunun adı nedir;
GRUNDİG VLX8586 değilmi
Hani ben 8586'yı önermiyormuşumya
Şu forumdaki 8586 sahiplerinin bir çoğuna sorun bakalım,
Kimin vesilesi ile almışlar 8586'larını,
Yav bu paneli ilk gündeme getiren ve tavsiye edenlerden biri benim,
Ha inanmayanlar
Açar ilgili imzamdaki konumu,
Özellikle 3D ve VA panel isteyenler için belki 100'lerce kez bu paneli önerdimi ve aldırdığımı görürler,

Peki durum böyleyken bu panel kusursuzmuydu tabikide hayır alanlarda bazı arkadaşlar iade dahi etti bu panelleri,ama zaten kusursuz panel diye birşey yok,
Yani işin özeti ben bu 8586'yı
Şu aşağıdaki @kocaballı arkadaşın arçelikle irtibata geçip,
Emin kaynaktan edindiği bilgileri paykaşınca,
Hernekadar önemsemesenizde,
Aslında paneller için gerekli etkenlerden yani zincir haljalarınsan biri olan,
Local ve micro dimming'in,
Diğer üst model grundig abilerinde var iken 8586'da olmayışı beni hayal kırıklığına uğrattığı için bundan sonra bu modeli önermeyeceğimi söyledim,
Yani birdaha arçelik önermeyeceğimi söylemedim,
Ki böyle birşey asla söylemem çünkü vestel olsun grundig olsun milli sermayemiz, bu yüzden konuda 3-5 önerimden biri vestel ve grundig'dir.

Öte yandan 50 hz olsada ku7000'lerin vasat olduğu bir saçmalıktır,
Bu panel Alt kesime yani kısıtlı bir bütçeye sahip olanlar ve özellikle oyun için düşünenler için biçilmiş kaftandır,
Bu konuda benim karşıma ku7000 gibi VA Panelli ve inputlag değerinin böylesi düşük artı ucuz başka bir panel koyanın ben alnından öperim.

Yani benim karşıma ku7000 den dertlenip bir iki arkadaşın eleştirel masajını koyarsanız,
Ben size plips, lg, sony, gibi modellere sahip olupta katbe kat fazlasıyla eleştirel mesajlar bulurum,
Burada önemli olan kusursuz panel aramak değil (zaten öyle birşey yok)
Önemli olan hataları en aza indirgenmiş ve memnuniyet veren panele sahip olmaktır,
Ve bu konudada ister inanın ister inanmayın,
Samsung başı çekiyor,
Nedenmi?
Bildiğiniz gibi Siyah performansı ışık ve kontarst için VA panel öneriyoruz,
LG ve plipsi ele aldığımızda İPS panele sahip ve siyah performansı içler acısı,
Ama tabiki 3D konusunsada lg,amblight istenirsede philips önerilir o ayrı konu,
Sony'nin İPS panelliside VA panelliside performanslıdır ama ondaki eksiklik ise işlerim sisteminin yavaş yani android olmasıdır,
Samsung ku7000'in dezavantajı ise evet 50 hzdir.

Ama genel anlamda bu markaları ele aldığımızda,
Samsung özellikle KS serisi hem VA panel hem işletim sistemi çok daha stabil tizen,
Oyun konusundaki performansına ise zaten söze gerek yok,
Bu yüzden benim konu dahil diğer samsung konularındaki kullanıcıların memnuniyeti %90 oranındadır,

Ama bu demek olmuyorki samsung bir numaradır,
Yani tv bölümünde Her bir tavsiye isteyen forumdaşın kriter ve beklentileri farklıdır,
Bu konuda özellikle şahsım,
Hiçbir çıkar gözetmeksizin sırf yardım mahiyetinde,
Çıkıp forumdaşlara,hemen hemen hiçbir marka ayrımı yapmadan, tavsiye isteyen arkadaşın kriterini dikkate alarak bir tavsiyede bulunurum..

Kalın sağlıcakla...

Kaynaklar;
Micro diming nedir
http://blog.igotek.net/micro-dimming-pro-nedir/

quote:

kocaballi
Arçelikten aşağıdaki bilgileri aldım

Grundig 55"vlx
9600 =100 Hz., EDGE LED (BMS), Local Dimming Var, Micro Dimming Var, HDR Var
8600 = 50 Hz., EDGE LED (BMS), Local Dimming Var, Micro Dimming Var, HDR Var
8586 = 100 Hz., DIRECT LED (BMS), Local Dimming yok, Micro Dimming yok, HDR yok

Arçelik A55L
9683 = 100 Hz., EDGE LED (BMS), Local Dimming Var, Micro Dimming Var, HDR Var
9672 = 50 Hz., EDGE LED (BMS), Local Dimming Var, Micro Dimming Var, HDR Var

Beko B55L
9683 = 100 Hz., EDGE LED (BMS), Local Dimming Var, Micro Dimming Var, HDR Var
9672 = 50 Hz., EDGE LED (BMS), Local Dimming Var, Micro Dimming Var, HDR Var



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @hoodan , @avastos
A
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Oncelikle cevap yazdiginiz icin tesekkurler. 3-4 ay kadar once de tv almaya calisirken birkac kere dogrudan size tavsiye sormustum. O mesajlarimin hicbirisine cevap yazma lütfunda bulunmamistiniz. Her neyse, gecmiste kaldi. Bana faydaniz olmasa da sonucta isiniz olmadigi halde yuzlerce insana bilgi veriyorsunuz, buna saygi duyarim, yeri gelmisken takdir de ederim.

Ben kendi cabalarimla ve buldugum her bilgiyi okuyup arastirarak, bununla da yetinmeyip gunlerimi magazalarda gecirerek 3 aydan fazla inceleme yaptim. Sizin kadar olmasa da hatri sayilir derecede bilgi sahibi oldum.

Yazdigim elestirilere gelince, tamami size degil tabiki. Sizin konunuzda birkac arkadas daha var israrla samsung ku7000 oneren. Hadi oyun oynamak icin alanlara eyvallah, tepkime suresi iyi diye kabul. Ama tavsiye isteyen kisi oyun dusunmuyorsa sizin de mesajinizda kabul ettiginiz uzere samsungun bir cazibesi kalmiyor. En buyuk kozu dusuk ms degeri. Sadece tv izlemek isteyen birisi icin ku7000 tavsiye etmenin de pek bir anlami kalmiyor.. Tamami size degildi elestirilerin fakat sizi de elestirdigim noktalari farketmissiniz. Ben cevap yazacaginizi da dusunmuyordum, yazmaniza sevindim. Elestirmek ve elestirilmek saygi cercevesinde oldukca faydalidir.

Kusursuz panel yok tespitinizde sonuna kadar haklisiniz. Ancak, kendi cevremdeki samsung 2016 model tv sahipleri de memnun degil. Servisten yana da cok dert yanan var. Ben tavsiyede bulunurken mutlaka eksilerini yazmanizi beklerdim. 2 cumle ile artilarini ve eksilerini yazmadan cok buyuk oranda ku7000 veya ku8000 serisi tavsiye ederseniz bu siz kabul etmeseniz de disaridan garip gorunuyor. Son zamanlarda biraz daha sony tavsiyeniz artmis, bunun disinda hala samsungun tavsiye edilme orani acik ara onde. Benim tek derdim eksilerini artilarini yazmadan dogrudan emin bir sekilde tavsiye etmeniz. Belki siz dogal olarak disaridan bakanlar gibi goremediginiz icin kendi icinizde sifir art niyetli bir kisisiniz. Ama bunun disa yansimasi bahsettigim gibi olabiliyor. Ben her tavsiyemde mutlaka artilarini eksilerini yazmaya gayret ediyorum. Adam ne aldigini bilsin diye. Boylece yarin alan biri cikip da soyle iyiydi boyle iyiydi hani? diye sormasin.

Sizin adinizi kullanarak elestiri yazma niyetim hic yoktu. Sonucta isin ozune bakinca karsilik beklemeden faydali bir is yapiyorsunuz. Ama siz micro dimming local dimming yoksa 8586 yi tavisye etmem dediginiz anda ben bu konuyu da gayet derinlemesine arastirdigim icin kayitsiz kalmadim. Verdiginiz kaynak linki cok onceden okumustum zaten. Bana kalirsa o bir kaynak bile degil. O yazilanlar samsungun muhendisinin agziyla yazilmis gibi degil mi sizce de???? Tekrar okursaniz farkedersiniz, soyle iyi, sunu saglar, sunu super yapar, su eksikligi giderir deniyor. Ee hic mi olumsuz bi yani yok bunun? O yaziya bakarsaniz yok... Bu yuzden kimse bana bunu tarafsiz birinin yazdigini soylemesin. Ben o micro dimmingin yeri gelince tvyi nasil sacma ve rezil duruma soktugunu da gordum. Isik sabit olursa en kotu ihtimal siyahlar tam siyah olmaz, ama bence tvnin flaşör gibi sacmalamasindan iyidir. Bu dimming denen seyin cikis hikayesini de hem buraya hem sizin konunuza yazdim.

Benim 8586 model televizyonumda hicbir renk sorunu yok. Ama micro dimming local dimming olan 9600 ve 8600 de sorun yasayanlar var. Asagida verecegim linki izlerseniz bu dimming denen seyin kas yapayim derken goz cikardigini gorursunuz. Buna benzer cok sayida video bulabilirsiniz. Kagit ustunde soylenenler uygulamada ne kadar hayata geciyor buyrun izleyin.

https://youtu.be/G0wQMLhDPAc

Ben sizin gibi forumda bilinen birisinin micro dimming yoksa tavsiye etmem seklindeki tavrini yakistiramadim... Lutfen zamaniniz olunca micro dimming ve local dimming konularini tekrar bi arastirin. Hatta magazalarda da inceleme sansiniz olursa internetteki test videolari ile deneyin. Sasirtici olacak sizin icin ama micro dimming olmamasinin daha iyi sonuclar verdigini goreceksiniz. Ve dolayisiyla bu ozellik yok diye bir tvnin uzerini cizmenin dogru olmadigini da goreceksiniz.

Saygilar...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avastos -- 17 Kasım 2016; 18:50:37 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @dallass
K
7 yıl
Moderatör

*) Tv 23 martta Teknosa ana depodan cepaya gönderilmiş, ben bayi faturası ile aldım, teknosa da koç grubu olduğu için, herhalde aralarında mal alış-verişi oluyor.
*) TV den kuşkulandığımı bayideki arkadaşa söyledim, tv nin maazadan değil depodan direk gönderim yapıldığını tvyi görmediğini söyledi.

Gece TV ye biraz baktım;
*) ölü piksel yok
*) panelde karartı-lekelenmeler yok
*) yandaki videodaki gibi ışık sızması testin sorun yokhttps://www.youtube.com/watch?v=_TOxnw01DUs
*) youtube falan çalışıyor videolar açabildim
*) wi-fi ile bağlantı yaptım video izlerken
*) tv tavsiyelerinde marto1'in linklediği yüzüklerin efendisi film parçasında videoda bozulmalar oldu (ghosting) ama konuda samsungda da olmuş deneyenler yazmıştı,
*) bulutlanma tabii ki de var olmaması zaten mümkün mü....
yalnız sanki kabul edilebilir seviyedeymiş gibi göründü gözüme aşağıda farklı farklı fotolar koydum bu konuyla alakalı, yalnız yansıma olmuş çekerken ona da dikkat edin, bir tanesi çok kötü görünüyor ama diğerleri iyi gibi...


< Resime gitmek için tıklayın >



< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >