Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
903
Cevap
41885
Tıklama
7
Öne Çıkarma
Grundig VLX8586 Serisi Tv Hakkında Her Şey
A
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar,

2 ayri Grundig 55vlx8586 kullandim, birincisinin goruntu komple gittigi icin 1 hafta kullanip iade ettim. Ikincisini de 1 haftadir kullaniyorum. Kendi gözlemlerimi, deneyimlerimi ve gordugum tüm arti eksileri yazmaya calisacagim. Kullanan ve deneyen baska forumdaslarin da katkilarini bekliyorum..

》》HAREKETLİ SAHNELER
Her ne kadar magazalarda hem banding hem de judder (motion) testi yapmis olsam ve tvyi begensem de uydu yayinlarinda bekledigim performansin biraz altinda kaldi. Banding farkedilmeyecek kadar az. 2 ayri tvde de ayni sonuclari aldim banding olarak.(Benim beklentim kusursuz olacagi yonundeydi, halihazirda hareketli sahnelerde 5000 liraya kadar alinacak tvler icinde hareketli sahne bazinda ilk 5 e yazarim bu tvyi...) Ancak bazi hizli sahnelerde hareketli sahneleri en basta titretiyor, sonra toparliyor. Bunu yayin esnasinda ekranin altinda kucuk reklamlar cikinca daha cok yapiyor. Ozellikle kanali ilk acinca da her kanalda yapiyor. Ama bu rahatsiz edici seviyede degil. 2 saniye icinde gerceklesiyor, zaten akabinde tv hemen toparliyor. Bu ozelligin bu kadar bile calismadigi tvler 5000 lirayken ben bu kusuru kucuk olarak nitelendirecegim.
Motion ayarı MEMC adiyla geciyor. Ancak ilginctir ki ekran arka isigi da hareketli sahneleri etkiliyor. Arka isigi en yuksege alinca en iyi hareketli sahne performansina ulasiliyor, dusurdukce hareketli sahnede gölgelenme basliyor. Ayari 0 yapinca titresim yine yok ancak bariz bir golgelenme ortaya cikiyor. Arka isigi en yuksege alinca renkler cok canli oluyor, siyahlar bozuluyor, ozellikle insanlarin saclari beyazlasiyor. Ve fazla aydinlik gozleri rahatsiz ediyor ve elektrik sarfiyatini dogrudan artiriyor. Memc:yuksek ve arka isik:70 sanirim ideal ayar...
Bir de insan elleri ve kafalar cok hizli hareketlerde cok kisa bir an bulaniklasiyor/bozuluyor/dagiliyor gibi. Bu da hareketli sahnelerde sık sık ortaya cikiyor. Ama yine bu da cok kayda deger bir sorun degil ve ozellikle yayin kalitesi arttikca bu sorun da kayboluyor..
Özetle akicilik %100 kusursuz degil, ortalamanin da oldukca uzerinde ve emin olun ki izleme deneyimini baltalamiyor, olumsuz yonde etkilemiyor. Daha kusursuz akicilik icin sonylere ve vestelin 55ca9550`sine bakabilirsiniz.
Akicilik/motion anlaminda kabaca 10 uzerinden 7,5 veriyorum.

》》RENKLER
Ilk incelememde renklerden yana cok dert yanmistim.. Renk konusu da ayni durumda. Her iki tvde de ayni sonuclari aldim.
Grundig sitesinde kutudan cikandan daha ayrintili bir kullanim kilavuzu mevcut:
https://www.google.com.tr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://download.grundig.com/Download.UsageManualsGrundig/tr_TR_201512030755637_User%2520Manual%2520-%2520Filetur__A.pdf&ved=0ahUKEwin4MyKufPQAhVFKMAKHVVQA04QFggiMAA&usg=AFQjCNFntBVzeMbYhrXclXmrOgrt3-jcQg&sig2=m4EhHqrcYPRNGRkKopkKZA
Bu kullanim kilavuzunda goruntu ve ses ayarlarinin her birinin ne ise yaradigi ve olasi olumsuz etkileri aciklanmis. Buradan da yola cikarak ayarlarin cogunu fabrika ayarlarina yakin degerlderde olacak sekilde yaptim. Renk ayarlarini ne kadar cok oynarsaniz o kadar sapitiyor. Son denemelerimden sonra istedigim renkleri alabildim diyebilirim. Bu yuzden renkler konusundaki olumsuz goruslerimi olumluya ceviriyorum.. Su an renk konusunda memnunum.
Renk konusu da 10 uzerinden 9 veriyorum.

》》KESKİNLİK
SD goruntulerde keskinlik rakiplerine kiyasla zayif, ancak zaten ben sd yayin yapan bir kanal izlemiyorum. Bu beni etkilemiyor bu yuzden. Goruntuleri butun olarak yumusatiyor, bulaniklastiriyor. Esim de boyle olmasini ilginc sekilde daha cok begendi.
HD yayinlarda goruntu gercek HD ise soylenecek söz yok, kusursuz. Cok net ve keskin goruntuler sunuyor. Tum yuz hatlari lekeler secilebiliyor.. Kalitesiz hd goruntuderde ise SD kadar kotu olmayan hafif bulaniklasmalar mevcut. 3 metreden izlerken kullanici deneyimine yanisyan bir olumsuzluk yok bu konuda.
4K performansi kusursuz, keskin. Cok nadir atlamalar oldu ama yayinla alakali olabilir. Nitekim bilgisayardan 4k izlerken hic sorun yok...
Benim puanim 10 uzerinden 8.

》》HDMI İLE PC BAĞLAMA
En buyuk degisiklik bu baslikta...
Ilk televizyonumda oyun oynayamayacagim derecede kotuydu. Ama bu tvdeki arizadan kaynakliymis. Yeni televizyonumda 0 sıkıntı :) Gta5, pes16, pes17, fifa16, fallout4 oynadim. Hicbirinde en ufak bir sorun yasamadim. Ne takilma, ne atlama, ne kasma.. Futbol oynarken top arkasinda iz yapmiyor, ve muhtesem bir akiciligi var. Yani tvye gelen goruntu kaliteli olunca tv inanilmaz derecede basarili... Su ana kadar aldigim en iyi oyun deneyimi..
Lag var mi? Oynadigim oyunlarda ben hicbir gecikme yasamadim. Ama online fps oyun oynamadigim icin input lag 0 diyemem, denemedim. Benim oynadigim oyunlarda en ufak bir sorun yasatmadi.
Film/dizi izlerken kayda deger bir sorun yasamadim. Sadece kalitesi dusuk goruntulerde o ellerde ve kafalardaki hafif bozulmalar meydana geliyor. Onun disinda ozellikle fhd ve ustu kaliteli videolarda cok net, keskin ve akici... Hatta kaliteli goruntulerde gercekten insanin oturup saatlerce izleyesi geliyor.
Oyun icin yildizli pekiyi, film dizi izlemek icin pekiyi. Sonuc olarak 10 uzerinden 9,5.

》》SMART TV
Tarayicisi standart, hizli da degil yavas da degil. Kullanimi zor. Ben deneme amacli dizi actim, sorunsuz oynatti. (Tekrar denedim cogu sitedeki film ve dizileri oynatmiyor. Ben kullanmayacagim bu ozelligi ama bilginiz olsun) Youtube uygulamasini denedim, idare eder. Onceki incelememde berbat demistim, ancak tv ayarlarini degistirince bir iyilesme oldu. Goruntuler hala cok keskin degil. Ve hafif hafif titretiyor ya da takiliyor gibi oynatiyor. Sanirim uygulama videolari varsayilan olarak dusuk kalitelerde oynatiyor. Bir ayari da yok kalitesini secebilecegimiz. Internet gayet hizli, video da doluyor ama oynatmada birtakim puruzler var. Sonucta vardigim kanı, uygulama kaynakli bir sorun. Guncelleme ile cozulmesi mumkun.
Diger uygulamalar denedigim kadariyla calisiyor. Karisik degil, sade bir smart uygulama menusu var bence.
10 uzerinden 7 veriyorum.

》》SES SISTEMİ
Ses sistemi en beğendigim yanı. Kac hoparlör var bilemiyorum, servis 8 dedi. Ama sesi net, yukseltince bozulmuyor. Ve baslar da duyuluyor. Sesini 2457 liralik bir tv icin cok begendim.
10 uzerinden 10.


Sunu da belirtmem gerekiyor; değil 2457 lira, 3000 liraya bile hala tereddutsuz tercih edilebilir bir televizyon.. Şunu unutmayin, led tvler yapilari geregi sorunlari olan tvler. Bu durum her led tvde var. En az sorunlu tv, en iyi tvdir...

Son olarak da genel puanimi soyleyeyim,
Ilk incelememde 1 puan input lag uzerinden kirmistim, onu iade ediyorum.
Yarim puan smarttan,
Yarim puan renk ve keskinlikten,
Yarim puan da hareketli sahne performansindan:

10 üzerinden 8,5.


Ekleme...@kocaballi

avastos @ 15 Ekim 2015; 10:20:45

Birkac sayfa onceki mesajlarda yazmistim ama bulmak zor olabilir, benim kullandigim ayarlar su sekilde:


Resim formati-tam ekran
Resim modu-dogal
Arka isik-65
Parlaklik-50
Kontrast-75
Renk-55
Renk sicakligi-normal
Canli renk-dusuk
Gama-2,2
Dimamik kontrast-dusuk
Mukemmel netlik-kapali
Film modu-kapali
MEMC-orta
Netlik-50
Gurultu azaltimi-kapali
Dijital gurultu azaltimi-kapali


Cok fazla kurcalayinca bozuluyor renkler. Yine deneyip iyi sonuc alan arkadaslardan da ayarlari bekleriz...



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
8 yıl
Yarbay

Açıkçası biraz daha performans bekliyordum. Yarın kurdurmaya çalışıcam bende. Yorumlarımı eklerim
Bu mesaja eklenen görseller:

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
8 yıl
Yüzbaşı

Çok olumsuz yorumlar bugün bana da gelecekti iade mi etsem ? Çok mu kötü goruntuler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: helluri

Açıkçası biraz daha performans bekliyordum. Yarın kurdurmaya çalışıcam bende. Yorumlarımı eklerim
Bu mesaja eklenen görseller:

< Resime gitmek için tıklayın >

Sizin de yorum ve izlenimlerinizi merakla bekliyorum. Ozellikle görüntü ayarlarini da beraber paylasabiliriz..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: boreas06

Çok olumsuz yorumlar bugün bana da gelecekti iade mi etsem ? Çok mu kötü goruntuler.

Bunlar benim 4-5 saatlik deneyim sonuclarim. Goruntu ayarlari belki renk olarak duzeltilebilir, ben becerememis de olabilirim. Ancak akicilik stabilitesi birazcik dusuk. Ve input lag malesef var. Pc den oyun oynamak biraz sıkıntılı...

Internet uzerinden aldiysaniz kurulum yaptirin bence, begenmezseniz iade edersiniz 14 gun icinde. Ayrica belki benim tv sorunlu da olabilir bence deneyin once. Hatta ayarlari da nasil yaptiginiz konusunda fikir paylasiminda bulunabiliriz..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Benim ilk izlenimlerim olumsuz seyler iceriyor. Ancak benim beklentim yüksekti, belki de görüntü ayarlarini tutturamadim, baska kullanicilarin da yorum ve tavsiyeleriyle bazi sorunlar cozulebilirse fiyatina gore tam bir canavar olabilir..

Ancak eksiler hanesinde input lag var, cozulmesi pek muhtemel degil gibi.. Umarim bir ayari vardir gozden kacirdigim veya guncelleme ile cozulebilmesi icin bir yol vardir.. Zaman icinde gelisme oldukca ilk mesaji guncelleyecegim..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avastos -- 23 Eylül 2016; 13:18:15 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
8 yıl
Yüzbaşı

input lag nedir , ustat hanımın diline dusmeyim rezil bir tv aldın demesin ben bayiden aldim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
8 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: avastos

Merhaba arkadaşlar,

Dün itibariyle Grundig 55VLX8586 tv kullanmaya başladım. Kendi gözlemlerimi, deneyimlerimi ve gordugum tüm arti eksileri yazmaya calisacagim. Kullanan ve deneyen baska forumdaslarin da katkilarini bekliyorum..

》》HAREKETLİ SAHNELER
Her ne kadar magazalarda banding testi yapmis olsam ve begensem de uydu yayinlarinda bekledigim performansin altinda kaldi. Bazi hizli sahnelerde hareketli sahneleri en basta titretiyor, sonra toparliyor. Bunu yayin esnasinda ekranin altinda kucuk reklamlar cikinca daha cok yapiyor. Banding ayarı MEMC adiyla geciyor. Ancak ilginctir ki ekran arka isigi da hareketli sahneleri etkiliyor. Arka isigi en yuksege alinca en iyi hareketli sahne performansina ulasiliyor, dusurdukce hareketli sahnede gölgelenme basliyor. Ayari 0 yapinca titresim yine yok ancak bariz bir golgelenme ortaya cikiyor. Arka isigi en yuksege alinca da renkler bozuluyor, ozellikle insan saclari rahatsiz edici derecede parlak oluyor. MEMC yuksek, arka isik 70 iken en iyi renk-titresim performansi aliniyor. Hafif bir golgelenme oluyor ama bu degerde dikkatli bakmaniz lazim algilamak icin. Özetle akicilik stabil degil, ortalamanin uzerinde ama sonylerin ve vestelin 55ca9550`sinin arkasinda kaliyor.. 60 fps yayinlarda cok iyi ama su an 60 fps yayin yok bildigim kadariyla...

》》RENKLER
Renkler bu tv de beni en cok üzen 2. konu... Sebebini cozemedigim sekilde renkleri bir turlu o istenen gercek dogalliga ulastiramadim. Ayarlari oynadikca cok daha kotu sonuclar aldim. Uzun sure kurcaladiktan sonra en dogala yakin sekilde ayarladim, ama hala beni mutlu etmedi... Iade ettigim vestel 55ua9300 renk konusunda cok daha iyiydi. Bu renkleri birkac gun daha oynamaya devam edecegim bakalim. Yayinlar da etkiliyor sanirim. Ornegin atv hd guzel gosterirken star hd renkleri bir garip oluyor bazi sahnelerde. Trt 4k da yine ayni sekilde, bazen iyi gibi bazen kotu gibi. Renk konusunda bu modelde bilgisi olan varsa beni de aydinlatirsa, en iyi ayarlari nasil aldigini paylasirsa sevinirim.

》》HDMI İLE PC BAĞLAMA
Beni bu anlamda hüsrana uğrattı... 2011 model fhd lg bile iyidi, 55ua9300 de cok iyiydi. Bu tvde inanilmaz bir input lag var... Hangi moda alirsaniz alin input lag hissedilir derecede hep var. Ben gta5, fifa 16 ve pes 16 denedim. Gta vesteldeki tadi vermedi. Titresimli oynatiyor, lag etkiliyor az da olsa. Fifa ise hüsran oldu. Oyun ayarini 720p ve limitsiz fps ayarlarina almadikca oynamaniz imkansiz... Adeta kasiyormus gibi oynaniyor oyun. Cozunurluk 1280x720 iken bile hafif takilmalar var. Bilgisayarda en ful ayarlarda saat gibi akiyir, vestelde de inailmaz guzeldi. Bu tvyi anlamadim ben. 2016 model televizyonda bunu yasamayi hayal etmemistim... Pes de ayni sekildeydi. Oynamak imkansiz.. Guncelleme gelir ve cozulur mu bilmiyorum.. Televizyonu uygun fiyata almasaydim iade etmeyi dusunurdum. Cok fazla oynun oynamasam bile 2016 model tvde bu rezaleti gormek eni benden aldi.

》》SMART TV
Tarayicisi standart, hizli da degil yavas da degil. Kullanimi zor. Ben deneme amacli dizi actim, sorunsuz oynatti. Youtube uygulamasini denedim, berbat.. Videolar yine anlasilmaz bir sekilde hafif hafif takiliyormus gibi oynatiliyor. Ve vesteldeki kadar net degil goruntuler. Internet gayet hizli, video da doluyor ama oynatmada sorun var sanirim, uygulama sorunlu olabilir. Yine guncelleme ile cozulur mu bilemiyorum..

》》SES SISTEMİ
Ses sistemi en beğendigim yanı. Kac hoparlör var bilemiyorum, servis 8 dedi. Ama sesi net, yukseltince bozulmuyor. Ve baslar da duyuluyor. Sesini begendim.

Şimdilik ilk izlenimlerim bu sekilde. Zamanla kullandikca bilgileri guncellerim...





İnceleme için çok teşekkürler, elinize sağlık.
Ben aslında almadan önce denemiş ve banding, altyazı konularında beğenmemiştim. Ama fiyatın cazibesine kapıldım, aldım. İncelemelerim sırasında görüntü kötü değildi. Hareketli sahneler içinse 100hz olmasına güvendim.
Görüntü ve hareketli sahnelerin iyi olması benim için yeterliydi ancak değil gibi anlaşılan.
Hala şehir dışında olduğum için tvyi kurdurup birşey söyleyemiyorum. Dönünce bakacağız artık.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: boreas06

input lag nedir , ustat hanımın diline dusmeyim rezil bir tv aldın demesin ben bayiden aldim.

Hocam input lag, özellikle oyunculari ilgilendiren bir terim. Örneğin bilgisayari tv ye hdmi araciligi ile bagladiginizi varsayalim. Goruntuler tv ekraninda. Oyun oynarken bir tusa bastiniz, ekranda bu basma eylemi her zaman bir gecikme ile olur. Bu gecikme input lag denen olaydir. Bu gecikmenin minimum olmasi istenir. Lag ne kadar yuksek olursa ekrandaki goruntude de komut o kadar gec goruntulenir. Bu tvde hissedilir derecede yüksek degerlerde maalesef.

Ayrica, benim anlamadigim bir sekilde fifa ve pes de oynayamadim. Bilgisayarda sifir takilmayla en yuksek ayarlarda oynadigim oyun, tvye baglayinca kasiyorumus gibi oynaniyor.. Ben de bu konuda bilgisi olan varsa tavsiye bekliyorum..

Tv kurulduktan sonra oyun oynamayacaksaniz gormezden gelebilirsiniz. Zira bilgisayar baglayip film/dizi izlerseniz hicbir sorun yok, gayet akici oynatiyor..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
B
8 yıl
Yüzbaşı

Hocam bende dsmart hd var , görüntüler en azından 8 yıl önce aldığım sony LCD kadar iyi olur dimi ? artık sizin kadar profesyonel bakmıyorum çok kötü olmasın bana atv star Show yeter diyecem


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: yasinmend


quote:

Orijinalden alıntı: avastos

Merhaba arkadaşlar,

Dün itibariyle Grundig 55VLX8586 tv kullanmaya başladım. Kendi gözlemlerimi, deneyimlerimi ve gordugum tüm arti eksileri yazmaya calisacagim. Kullanan ve deneyen baska forumdaslarin da katkilarini bekliyorum..

》》HAREKETLİ SAHNELER
Her ne kadar magazalarda banding testi yapmis olsam ve begensem de uydu yayinlarinda bekledigim performansin altinda kaldi. Bazi hizli sahnelerde hareketli sahneleri en basta titretiyor, sonra toparliyor. Bunu yayin esnasinda ekranin altinda kucuk reklamlar cikinca daha cok yapiyor. Banding ayarı MEMC adiyla geciyor. Ancak ilginctir ki ekran arka isigi da hareketli sahneleri etkiliyor. Arka isigi en yuksege alinca en iyi hareketli sahne performansina ulasiliyor, dusurdukce hareketli sahnede gölgelenme basliyor. Ayari 0 yapinca titresim yine yok ancak bariz bir golgelenme ortaya cikiyor. Arka isigi en yuksege alinca da renkler bozuluyor, ozellikle insan saclari rahatsiz edici derecede parlak oluyor. MEMC yuksek, arka isik 70 iken en iyi renk-titresim performansi aliniyor. Hafif bir golgelenme oluyor ama bu degerde dikkatli bakmaniz lazim algilamak icin. Özetle akicilik stabil degil, ortalamanin uzerinde ama sonylerin ve vestelin 55ca9550`sinin arkasinda kaliyor.. 60 fps yayinlarda cok iyi ama su an 60 fps yayin yok bildigim kadariyla...

》》RENKLER
Renkler bu tv de beni en cok üzen 2. konu... Sebebini cozemedigim sekilde renkleri bir turlu o istenen gercek dogalliga ulastiramadim. Ayarlari oynadikca cok daha kotu sonuclar aldim. Uzun sure kurcaladiktan sonra en dogala yakin sekilde ayarladim, ama hala beni mutlu etmedi... Iade ettigim vestel 55ua9300 renk konusunda cok daha iyiydi. Bu renkleri birkac gun daha oynamaya devam edecegim bakalim. Yayinlar da etkiliyor sanirim. Ornegin atv hd guzel gosterirken star hd renkleri bir garip oluyor bazi sahnelerde. Trt 4k da yine ayni sekilde, bazen iyi gibi bazen kotu gibi. Renk konusunda bu modelde bilgisi olan varsa beni de aydinlatirsa, en iyi ayarlari nasil aldigini paylasirsa sevinirim.

》》HDMI İLE PC BAĞLAMA
Beni bu anlamda hüsrana uğrattı... 2011 model fhd lg bile iyidi, 55ua9300 de cok iyiydi. Bu tvde inanilmaz bir input lag var... Hangi moda alirsaniz alin input lag hissedilir derecede hep var. Ben gta5, fifa 16 ve pes 16 denedim. Gta vesteldeki tadi vermedi. Titresimli oynatiyor, lag etkiliyor az da olsa. Fifa ise hüsran oldu. Oyun ayarini 720p ve limitsiz fps ayarlarina almadikca oynamaniz imkansiz... Adeta kasiyormus gibi oynaniyor oyun. Cozunurluk 1280x720 iken bile hafif takilmalar var. Bilgisayarda en ful ayarlarda saat gibi akiyir, vestelde de inailmaz guzeldi. Bu tvyi anlamadim ben. 2016 model televizyonda bunu yasamayi hayal etmemistim... Pes de ayni sekildeydi. Oynamak imkansiz.. Guncelleme gelir ve cozulur mu bilmiyorum.. Televizyonu uygun fiyata almasaydim iade etmeyi dusunurdum. Cok fazla oynun oynamasam bile 2016 model tvde bu rezaleti gormek eni benden aldi.

》》SMART TV
Tarayicisi standart, hizli da degil yavas da degil. Kullanimi zor. Ben deneme amacli dizi actim, sorunsuz oynatti. Youtube uygulamasini denedim, berbat.. Videolar yine anlasilmaz bir sekilde hafif hafif takiliyormus gibi oynatiliyor. Ve vesteldeki kadar net degil goruntuler. Internet gayet hizli, video da doluyor ama oynatmada sorun var sanirim, uygulama sorunlu olabilir. Yine guncelleme ile cozulur mu bilemiyorum..

》》SES SISTEMİ
Ses sistemi en beğendigim yanı. Kac hoparlör var bilemiyorum, servis 8 dedi. Ama sesi net, yukseltince bozulmuyor. Ve baslar da duyuluyor. Sesini begendim.

Şimdilik ilk izlenimlerim bu sekilde. Zamanla kullandikca bilgileri guncellerim...





İnceleme için çok teşekkürler, elinize sağlık.
Ben aslında almadan önce denemiş ve banding, altyazı konularında beğenmemiştim. Ama fiyatın cazibesine kapıldım, aldım. İncelemelerim sırasında görüntü kötü değildi. Hareketli sahneler içinse 100hz olmasına güvendim.
Görüntü ve hareketli sahnelerin iyi olması benim için yeterliydi ancak değil gibi anlaşılan.
Hala şehir dışında olduğum için tvyi kurdurup birşey söyleyemiyorum. Dönünce bakacağız artık.

Hocam,

Işin gercegi, benim de ilk tercihim bu tv degildi. Normalde cok begendigim vestel 55ca9550 alacaktim, ancak fiyat cazip olunca 55vlx8586 aldim.

Goruntuler cok da kötü ya da harwketli sahnelerde cok banding var olarak da anlasilmasin, belki benim de beklentim yuksek oldugu icin boyle seylerle karsilasinca hayal kirikligi ile cok olumsuz gibi de yansitmis olabilirim. Bu yuzden baska kullanicilarin da fikir paylasmasini cok istiyorum. Yanlis yaptigim noktalar var ise ben de duzelteyim, neticede yine eksilerine ragmen 55 inc ve ortalamnin uzerinde bir akiciligi var, renkleri de ben cok pimpirikli oldugumdan gozume batti. Sonucta cihaz 2500 lira icin hala bulunmaz bir nimet. (Input lag haric, input lag konusu gercekten tam bir fiyasko olmus)

Sizin de yorumlarinizi merakla bekliyorum hocam..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: boreas06

Hocam bende dsmart hd var , görüntüler en azından 8 yıl önce aldığım sony LCD kadar iyi olur dimi ? artık sizin kadar profesyonel bakmıyorum çok kötü olmasın bana atv star Show yeter diyecem


Hocam dsmart hd var ise daha iyi sonuclar almaniz kuvvetle muhtemel. Forumda okuduklarimdan dahili uydu alicilarinin pek iyi olmadigindan bahsediliyordu. Ayrica uydu yayini ve dsmart modulu yayini arasinda da illaki fark vardir diye dusunuyorum. Bu konuda kurulum yaptiktan sonra sizin de deneyimlerinizi paylasmanizi rica ederim..

Beklentiniz cok yuksek degilse ve pc baglayip kullanmayacaksaniz bu televizyonu cok seveceginizi tahmin ediyorum.. Ozellikle ses anlaminda cok iyi, dsmart hd de artilar getirirse ben de dsmart veya tivibu tarzi bissey dusunebirim..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
8 yıl
Yüzbaşı

Renkler nasıl ustat video yada fotoğraf eklemeniz mümkün mü ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Goruntu kalitesi icin cokk kotu demek yanlis olur, ama beklentimin altinda kaldigini dusunuyorum..

Bugün evde olmayacağım, yarın veya yarından sonra tv ile ilgilenmeye devam edecegim. Yine ilk firsatta resim video vs. yuklemeye calisacagim..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @boreas06
H
8 yıl
Yarbay

Bu tv nin ve arçelik versiyonunun yorumlarına bakınca genelde iyi görüşler var. Acaba sizin tv de(yada bizim aldığımız partide) mi sorun var. Çünkü bu kadar fazla input lag olması normal değil. Yarın kurulum için ekip gelecek. Haber vericem durumu..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
8 yıl
Yüzbaşı

Arkadaşlar kuruldu show seda sayanın surat çok tuhaf geldi ama dsmarttanmis. Kendi uydusunu takınca fena olmadi. İnternet biraz yavaş Flash yüklenmiyor sanırım internetten film izlenmiyor. 3d 4k harika. Diğer kanallarda iyi sayilir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
H
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: boreas06

Arkadaşlar kuruldu show seda sayanın surat çok tuhaf geldi ama dsmarttanmis. Kendi uydusunu takınca fena olmadi. İnternet biraz yavaş Flash yüklenmiyor sanırım internetten film izlenmiyor. 3d 4k harika. Diğer kanallarda iyi sayilir.

Alt yazı geçen bir haber kanalında, Altyazıya bakabilir misiniz. Titreme, atlama var mı





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helluri -- 23 Eylül 2016; 17:20:05 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: helluri

Bu tv nin ve arçelik versiyonunun yorumlarına bakınca genelde iyi görüşler var. Acaba sizin tv de(yada bizim aldığımız partide) mi sorun var. Çünkü bu kadar fazla input lag olması normal değil. Yarın kurulum için ekip gelecek. Haber vericem durumu..

Bu durumu kesinlikle soyleyin, hatta imkaniniz var ise servis evinizdeyken hdmi ile pc baglayip deneyin. Belki bir cozumu, ayari falan vardir. Yada en azindan bunu bilip bir guncelleme yapabilirler diye umut ediyorum..

Arcelikteki tam karsiligini bilmiyorum. Siz de deneyince ayni sorunla kasilasmazsaniz benim panelde sorun var demektir..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avastos -- 23 Eylül 2016; 17:09:17 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: boreas06

Arkadaşlar kuruldu show seda sayanın surat çok tuhaf geldi ama dsmarttanmis. Kendi uydusunu takınca fena olmadi. İnternet biraz yavaş Flash yüklenmiyor sanırım internetten film izlenmiyor. 3d 4k harika. Diğer kanallarda iyi sayilir.

Hocam sizden biraz kullandiktan sonra detayli bir degerlendirme bekliyoruz.. Hd ve sd kanal performansi, renk performansi, imkaniniz varsa pc baglayip input lag degeri ve oyun performansi konularinda fikirleriniz onemli..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avastos -- 23 Eylül 2016; 17:13:49 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
8 yıl
Yüzbaşı

Cnnturk de hafif çok az sanki titreme var ntv de yok.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @helluri