Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
10
Cevap
4755
Tıklama
0
Öne Çıkarma
GRAND CHEROKEE XJ COUNTRY FİKİR!!!
T
10 yıl
Yarbay

Japon arabası,Alman arabası,Amerkan arabası gibi X türü dediğimiz ekoller vardır ve hayatınızda bu ekolden en azından bir aracı kullanmak kadar doğa bir istek olamaz. Hele git gide arabaların birbirine benzediği dünyada bu daha da önemli çünkü ekoller artık tek dünya ekolü arabasına doğru gidiyor hatta gitti. Bugün Amerikan arabası havası hissedebileceğiniz yeni üretim araç olarak sadece pick-up türü araçları kaldı.Elbette gerek maddi imkanlar,gerekse ülkelerin şartları tüm araçları kullanmayı imkansız hale getiriyor ama en azından bir iki tanesini alıp kullanmak lazım.

Yukarıda fotosunu koyduğunuz Jeep Cherokee XJ kasa araç arazi aracı ( dikkat SUV değil) kategorisinde hem Amerikan tarzını veren hemde ülkemizde gerekse ABD de alım,bakım ve yürütme maliyetlerini göre kıyaslarsak ilk 3 te olan bir araçtır. Yani zevk alabileceğiniz ve cebiniz de yakmayacak bir araç olarak tercihiniz doğru. Bu aracı bu kadar tercih edilebilir yapan sebepler;

İlk alım maliyeti ucuz ( 30 bin TL civarına gerçek arazi taşıtı alıyorsunuz ), yürütme ve parça maliyetleri yine diğer arazi taşıtlarına göre oldukça ucuz ( MTV yıllık 2014 yılı en alt dilimde 750 TL civarı, sigorta büyükşehir harici 200-300 TL arası birşey),yakıt tüketimi arazi araçlarına göre de makul seviyededir ( LPG 3 TL iken 0,35-1 TL arası birşey yakarsınız) günlük ve offroadda kullanabileceğiniz bir araç, 4.0 benzinli motoru,Japon AW4 otomatik vitesi,basit arazi şanzumanı ile Amerikan standartlarına göre çok çok sağlam bir araç gerekli parçaları zamanında değiştirilir ise ömür boyu size hizmet eder ( eski Amerikan araçlarının eskileri genelde nazlıdır,biraz fazla sanayi isterler normalde parça fiyatları pahalı değil ama işçilik ücreti yüksek miktar tutuyor), ikinci eli canlıdır bazen fiyatlar yükselir bazen düşer ama çabuk satarsınız elinizde patlayacak bir araç değil özellikle offroadda tercih edilen birkaç araçtan birisi olmasından dolayı sürekli satışı olacak bir araç.

Eski nesil yani gerçek Amerikan aracı havasını veren hangi aracı kullanırsanız kullanın buna 67 Mustang bile dahil ilk başta araba size biraz garip hatta bu nasıl araç derseniz,normaldir direksiyon tepkileri,sürüş dinamikleri Avrupa ve Japon araçlarına göre farklıdır.Ama bir 6 ay kadar sonra diğer araçları nasıl sürüyorsanız aynen kullanmaya başlarsınız,bu araçları az kullanan,arkadaşınkine sadece binenler veya aşırı konfor tutkunlarının alışamaması normal.Ayrıca yukarıda yazdığım gibi asıl olan sizinde istediğiniz şekilde bu aracı kullanmak sonsuza kadar almıyorsunuz alışamazsanız satarsınız.

Alırken nelere dikkat edin derseniz öncelikle bu araçları alırken günümüz mantığına ters bir şekilde yaklaşın bu araçlarda ne kadar çok parça değişmişse hatta komple boya bile yapılmışsa bu iyi birşey ( kazalı,taklalı olmadığı müddetçe) çünkü yaşı ve kmsi olan araçlar çok temiz bile kullanılsa eski nesil özellikle de Amerikan araçlarında bazı parçaların ömrü vardır ve değişmelidir zamanı gelince,eğer değişmemişse bunları siz değiştirirsiniz maliyeti size biner. O yüzden alırken temiz araç mı sorusunun yanında neleri değiştirdin bu araçta sorusu da çok önemli,araç temiz olabilir ömrü gelen parçalar değişecek temizliği ile bunun bir alakası yok.Tamamen boş bir araç almayın bana sorarsanız hafifte olsa offroad donanımlı bir araç alın ( full donanımlıya size gerek yok çünkü hem yol konforu hem de tüketim artar,sadece offroad yapacaksanız onları alırsınız) neden derseniz hem caddede hem de arazide kullanma zevkini tadarsınız, çünkü bu aracın zevki arazide esas ve aldığınızda ister istemez girmek isteyeceksiniz standart donanımlısı arazi için yeterli değil çok fazla cadde için yapılmış hem görüntü olarak güzel. 2 inç veya 3 inç yükseltilmiş biraz da offroad donanımı olan araç size yeter de artar örneği aşağıdaki araç gibi.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-jeep-cherokee-1996-sport-highoutput-firsat-araci-149585326/detay/

Bu aralara Jeep almak için en doğru zaman çünkü kış pek olmadı offroad sezonu pek yaşanmadı,seçim öncesi gibi nedenlerden şu anda satılık birçok Cherokee zararına satılıyor diyebilirim.Elbette bu piyasa böyle devam etmeyecek yağmurlu sezon biraz uzun sürerse anında fiyatlar bu sene içinde tavan yapar çünkü piyasada offroad için kullanılacak araçlar belli,yeni nesil araçta ülkemize gelmediği için eski araçlar gerek maliyet gerekse işlevsellik olarak en mantıklısı tamir edilip edilip kullanılmaya devam edecek.


En dikkat etmeniz gereken yukarıda da yazdım bitik araç almamaya dikkat edin,uzun vadede kullanmayacaksanız tüm revizyon masrafları size kalır ki siz aracı yapar sefasını başkasını sürer duruma düşersiniz.Uzun vadede kullanacak olan bu masrafı çıkartır ama kısa vadede kullanacaksanız size zarar ( satmadan hemen önce aracın baskı balatasını,trigerini değiştirip aciliyetten satmak zorunda kalanlar ne demek istediğimi anlar ettiğiniz masrafı satarken alamıyorsunuz). Tanıdıktan alma şansınız pek olmadığı için araç sayısı az çünkü alacağınız araça sahibine bu araçta hangi parçları değiştirdiğiniz sorun, eğer sizin önünüze uzun bir liste koyuyorsa bunları bunları değiştirdim diye usta veya araçlardan anlayan arkadaşınız da tamam bu araç kazalı değil diyorsa hiç düşünmeden alın derim. Bütçenize göre 3-5 fazla bile isteseler alın çünkü herşekilde kardasınız en kötü yine aldığınız fiyata satarsınız ki daha pahalıya öyle aracı satma durumunuz çok daha fazla.

Başka soru olursa buradan sorarsınız,aklıma gelenler bunlar



E
10 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Arkadaşlar selamlar fotoğrafta gördüğünüz araçla ilgileniyorum ancak bu konuda acemiyim ,amacım off-road yapmak değil ,sadece keyif..

Dikkat etmem gereken hususlar özellikle alırken ve sonrasında bilenlerden yardım istiyorum.Bu konuda bilinçlendirilmeye ihtiyacım var ??

her konuda fikirlerinize açığım.


< Resime gitmek için tıklayın >



K
10 yıl
Yüzbaşı

keyif için alınmaz off road için alınır bu



H
10 yıl
Yarbay

Keyif için eski kasa audi a8, mercedes s, yada bmw 7 falan bakın bence.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
T
10 yıl
Yarbay

Bütçe ne kadar? Bir de hangi şehirde yaşıyorsunuz? İlk Amerikan aracınız mı olacak?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 20 Mart 2014; 23:44:32 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @erentpc
D
10 yıl
Yarbay

İyi düşünün hocam keyif yapıcam diyorsanız. Arkadaşın sıraladığı araçlardan bakın, Özellikle Bmw.



A
10 yıl
Yarbay

Sen bunlara bakma adam keyif diyor hızlı sraç demiyor siz bmw öneriyorsunuz. Keyif demek süspansiyonu yumuşacık araç demektir süspansiyonu kazık olan bmw demek değildir. Süspansiyonu en yumuşak araçlar da jeep lerdir. Şehir içi o yumuşak süspansiyonun ve yüksek aracın verdiği keyfi hiçbir araç vermez.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
10 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

daha önce mercedes'im vardı 2011 model , onun keyfide başka tabi ama ,istediğim tarz biraz bu araç yönünde , kullananların önerilerine ihtiyacım var.



E
10 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

aslında bu araç için bütçem max. 30.000 tl olur , evet ilk amerikan olacak alırsam.İstanbul'DA yaşıyorum ve sadece haftasonu binme niyetim var.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @tenekekutu
E
10 yıl
Çavuş

Bu araç konu başlığınızda belirttiğiniz şekilde Grand Cherokee xj değil, cherokee xj'dir. 1988 den 2001 yılına kadar üretilmiş olup 1997 den sonraki modellerinin iç aksamı devrim denilebilecek şekilde değişime uğramıştır, buda fiyatlara otomatikmen yansır. Arazi kullanımı için bu işi yapan bir çok kişinin vazgeçilmezi durumundadır, fakat iş keyif almaya gelirse kesinlikle tavsiye etmem zira arka taraf makaslıdır. İç boyutları dışarıdan görüntüsünün aksine dardır. İşletmesi diğer Amerikanlara göre daha ucuzdur, sürekli dört çeker değildir istenildiğinde önler bağlanır. Az sayıda 2.5 manuel,çok sayıda 4.0 otomatik şanzumanlı modelleri vardır, manuelleri tutulmaz, parçaları bol ve ucuzdur, örneğin termostatı 30 TL.dir. Ben hem jeep hem konfor yaşamak istiyorum derseniz 5.2 Grend Cherokee kasa kodu ZJ olan modeli onunda 1996 model ve üstünü almanızı kesinlikle tavsiye edebilirim. Tek sıkıntısı sizin baktığınız Kare Kasaya göre yakıt ve bir miktar vergisi yüksektir, (6 aylık 540 TL) fakat alacağınız keyif, konfor ve donanım maksimum seviyede olacaktır.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
U
10 yıl
Binbaşı

İstanbul trafiğinde konforu belki iş görür ama keyif çatabileceğiniz boş yollar olmayacağı da kesin



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.