Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
169
Tıklama
0
Öne Çıkarma
GRAFİK TASARIM SÜRECİ
S
3 yıl
Er
Konu Sahibi

GRAFİK TASARIM SÜRECİ

TASARIM ÖZETİ OLUŞTURMAK
Profesyonel bir logo tasarımı için ilk adım yaratıcı bir tasarım özeti oluşturmak ile başlar.
Müşteri ihtiyaçlarını doğru anlamak için sorular sorulmalı, sektör analizi, işletmenin sektör içerisinde ki yeri ve önemi ve karşılaştıkları sorunlar analiz edilmeli.
Bu aşamada müşteri ile yüz yüze görüşme (en etkili ve hızlı iletişim yöntemi), telefonla görüşme, görüntülü görüşme veya e-mail yoluyla iletişim sağlanmalıdır.
Tasarım özetinin ana amacı tasarımcının verimli bir çalışma yapabilmesi için işi, müşteriyi, projeyi daha iyi anlamasını sağlamaktır.
  • Tasarım Özeti Nedir?
Bu aşamada tasarımcı yaklaşık 20 sorudan oluşan (kısa, anlaşılır, müşterinin isteklerini rahat bir şekilde açıklayabileceği) bir anket oluşturur. Bu aşamada proje başlangıcı için olmazsa olmaz bir aşamadır. Soru adedi duruma göre artabilir veya azaltılabilir. Unutulmamalıdır ki müşteri ile ne kadar çok vakit geçirilir ise daha verimli ve projeye hakim bir çalışma ortaya çıkar.

Kaynaklar:
https://servetates.com/
https://servetates.com/grafik-tasarim-surecleri//



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.